برای پیاده روی اربعین چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟/۳ سال زندانی برای ورود غیرقانونی زائران به عراق

11:55 - 20 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۶۹۵۷
سرکنسول ایران در کربلا با بیان اینکه داشتن مدارک قانونی اعم از ویزا، گذرنامه و مهر ورود و خروج برای زائران اربعین الزامی است، گفت: ورود به خاک عراق بدون ویزا یا بدون ثبت مهر ورود به‌عنوان ورود غیرقانونی تلقی شده و حداقل سه سال زندانی در پی دارد.

ورود غیرقانونی زائران به عراق ۳سال زندانی دارد/ جریمه سنگین برای اقامت غیرمجاز زائرانبه گزارش گروه فضای مجازی ،میرمسعود حسینیان درباره آخرین تدابیر و اقدامات انجام‌شده برای ایام اربعین حسینی(ع) امسال و آخرین توصیه‌های ویژه به زائران اربعین اظهار کرد: اربعین حسینی از اهمیت بسزایی برخوردار است و نشان‌دهنده وحدت و نمایش قدرت اسلام و تشیع در جهان است؛ اربعین حسینی راز ماندگاری عاشورا و نمایشی برای ظهور محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: مطمئناً حضور در این همایش عظیم اسلامی نیازمند داشتن آمادگی‌هایی قبل از عزیمت، حین مراسم و در زمان بازگشت است که زائران محترم باید به تمامی نکات آن دقت کنند.

سرکنسول ایران در کربلای معلی به زائران اربعین حسینی توصیه کرد: مهم‌ترین بخش سفر اربعین معرفت و بصیرت‌افزایی در مورد امام حسین(ع) و یاران ایشان و اهداف قیام به‌همراه پیامهای حضرت زینب (سلام الله علیها) است بنابراین زائران قبل از عزیمت به این سفر معنوی، اطلاعات مذهبی خود را در این باره تکمیل کنند.

تأکید بر احترام به قوانین کشور عراق

حسینیان ادامه داد: اما برخی نکات اجرایی نیز حائز اهمیت است؛ زائران باید توجه داشته باشند که عراق کشوری دیگر با شرایط و مقررات خاص خود است بنابراین لزوم رعایت قوانین و احترام به حاکمیت آن از الزامات محسوب می‌شود.

تصمیم مسئولان ایرانی و عراقی برای زائران بدون مدارک

وی با تأکید بر داشتن ویزا و گذرنامه از سوی زائران ایرانی اظهار کرد: داشتن پاسپورت و ویزای عراق برای زائران کشورمان ضروری و حتمی است چرا که امسال مسئولان عراقی و ایرانی از ورود و خروج بدون مجوز به‌شدت ممانعت خواهند کرد.

ضرورت آمادگی جسمانی برای زائران اربعین حسینی

سرکنسول ایران در کربلای معلی با بیان اینکه داشتن سلامت و آمادگی جسمانی برای زائران ضروری است، اظهار کرد: با توجه به طولانی بودن مسیر، احتمال تغییرات دمایی، ازدحام جمعیت، احتمال بیماری و ... داشتن آمادگی جسمانی ضروری است.

حسینیان افزود: با توجه به نکات ذکرشده‌، کهنسالان، کودکان، بیماران قلبی و عصبی و زنان باردار از سفر پیاده‌روی اربعین خودداری و زیارت را به فرصت دیگری موکول کنند.

وی با ابراز اینکه زائران حتی‌المقدور داروهای ضروری را همراه داشته باشند، گفت: زائران کشورمان در صورت نیاز، داروهای خاص و ضروری را فراموش نکنند و به‌همراه داشته باشند.

برخورد جدی و قضایی با حمل‌کنندگان مواد مخدر

سرکنسول ایران در کربلای معلی همچنین حمل مواد مخدر را جرم دانست و تأکید کرد: مواد مخدر در کشور عراق جرم محسوب می‌شود و فرد معتاد هم به‌عنوان بیمار بلکه به‌عنوان متهم به حساب می‌آید بنابراین با این‌گونه افراد که به قانون توجه نداشته باشند برخورد و سپس رسیدگی قضایی خواهد شد که البته شدیدترین احکام نیز برای این جرم صادر می‌شود.

ضرورت داشتن وسایل شخصی از سوی زائران

حسینیان درباره وسایل شخصی همراه زائران نیز توضیح داد: زائران وسایلی همانند کوله‌پشتی، کیسه خواب، کفش مناسب و وسایل شخصی و در صورت تمایل دفترچه یادداشتی برای ثبت خاطرات همراه داشته باشند.

همراه داشتن وجه نقد در حد سفر

وی در زمینه کارت بانکی و همراه داشتن وجه نقد نیز اظهار کرد: با توجه به استقرار خودپردازها در عراق به‌همراه داشتن کارت بانکی بلامانع است اما لزومی به همراه داشتن مقدار زیادی پول نیست البته این بدان معنی نیست که عزیزان تمهیدات لازم را در نظر نگیرند بلکه به‌منظور امنیت بیشتر و جلوگیری از فقدان و سرقت است به همین منظور زائران فقط در حد سفر پول کافی را همراه داشته باشند.

به‌گفته سرکنسول ایران در کربلای معلی، زائران نیازی به همراه داشتن کارت پایان خدمت، کارت ملی و دفترچه بیمه ندارند بلکه تصاویر آن را در موبایل خود ثبت کنند.

تأکید بر سفر نکردن بانوان به‌صورت انفرادی

حسینیان همچنین به بانوان و سایر زائران تأکید کرد: زائران به‌ویژه خواهران از سفر انفرادی اجتناب کنند؛ تلاش شود تا این سفر به‌صورت دسته‌جمعی انجام گیرد و خواهران نیز همراه کاروان باشند.

تأکید برای یافتن گمشدگان و وسایل مفقودشده

وی یکی از اساسی‌ترین و مهمترین مشکلات اربعین را بحث گمشدگان، مفقودین و اموال آنان دانست و گفت: همان‌طور که تأکید شد احتمال گم شدن کهنسالان، کودکان و بیماران بیشتر از بقیه وجود دارد؛ اگر اصرار بر حضور این عزیزان وجود دارد حتماً مشخصات شخصی، شهر اعزام‌کننده، تلفن یکی از همراهان، تلفنی از شهر اعزام‌کننده و بیماری احتمالی در کارتی درج شود و به‌صورت گردن‌آویز یا در جیب افراد قرار گیرد.

سرکنسول ایران در کربلای معلی ادامه داد: در مورد وسایلی اعم از ساک، کوله‌پشتی، موبایل، کیف پول و... نیز یک شماره تماس و مشخصات در آنها قرار گیرد تا در صورت بروز مشکلات تماس گرفته شود؛ پشت موبایل نیز شماره دیگری جز شماره خط نوشته شود.

حسینیان تصریح کرد: زائران در آخرین صفحه گذرنامه خود یک شماره تلفن قید کنند تا در صورت گم شدن مدارک به‌سرعت کارهای یافتن و بازگرداندن آن انجام گیرد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 200 موبایل، 170 ساک و 700 گذرنامه در جریان فرآیند اربعین حسینی یافت شد که متأسفانه یافتن صاحبان ساکها به نتیجه نرسید و موبایل‌ها هم با دشواری تمام به صاحبان آن برگردانده شد.

سرکنسول ایران در کربلای معلی تأکید کرد: اگر این اقدامات ساده ذکرشده و توصیه‌ها، از سوی زوار محترم توجه شود، بیش از 90 درصد مشکل گمشدگان حل شده و بار سنگینی از دوش نمایندگی کربلا برداشته می‌شود.

حسینیان با اشاره به امکانات در شهرهای کربلا و نجف اظهار کرد: زائران محترم با توجه به امکانات شهرهای نجف و کربلا توقع خود را کاهش دهند چرا که در ایام اربعین حسینی روزانه حدود 4 میلیون نفر در کربلا حضور دارند که به همین ترتیب امکانات طبعاً پاسخگوی نیازمندیها به‌خصوص اسکان شایسته و در خور نیست.

وی توصیه کرد: خواهران محترم از همراه آوردن طلا و جواهرات خودداری کنند و اگر لزومی برای به‌همراه داشتن آنها وجود دارد از آشکار کردن و نشان دادن آن به دیگران خودداری کنند و در حفاظت آن دقت لازم را داشته باشند چرا که ممکن است معدود افراد فرصت‌طلب که نیت دیگری جز زیارت دارند، بین افراد حضور داشته باشند و به همین منظور باید مراقبت لازم انجام گیرد.

سرکنسول ایران در کربلای معلی تأکید کرد: با توجه به تراکم جمعیتی در مرزها و اماکن دیگر داشتن سعه صدر بخشی از زیارت محسوب می‌شود؛ احترام به دیگر زوار مخصوصاً بزرگترها و میانسالان الزامی است.

ضرورت دقت در مهر ورود و خروج زائران

حسینیان با بیان اینکه در مرزها نسبت به ثبت مهر خروج و مهر ورود عراق دقت شود، گفت: مدت زمانی که زائران منتظر ثبت مهر ایران و مهر ورود عراق هستند باید با حلم و بردباری طی شود چرا که داشتن مدارک قانونی و ثبت مهر ورود ضروری است.

3 سال زندان در انتظار افراد بدون مدارک

وی تصریح کرد: با توجه به حساسیت دولت عراق ورود به خاک این کشور بدون ویزا یا بدون ثبت مهر ورود به‌عنوان ورود غیرقانونی تلقی می‌شود و حداقل سه سال زندانی در پی دارد؛ پس معطلی چندساعته پشت مرز بهتر از چند سال زندانی و یا چندین ماه معطلی است.

سرکنسول ایران در کربلای معلی توضیح داد: به هر حال با وجود اینکه دو کشور ایران و عراق مرز طولانی و روابط خوبی با یکدیگر دارند اما عراق یک کشور خارجی با مقررات خاص خود است؛ احترام به سیادت و حاکمیت این کشور مورد تأکید مقام معظم رهبری و تمامی مسئولان بوده و طبعاً مورد توجه زوار محترم نیز خواهد بود.

حسینیان تأکید کرد: زائران پس از ورود به خاک عراق از عکاسی نقاط حساس و سیطره‌ها خودداری کنند و حتماً مقررات و دستورالعملها رعایت شود.

پرهیز از گرفتن هدیه از افراد ناشناس

وی با اشاره به توصیه‌های ایمنی حفاظتی و بهداشتی گفت: زائران از گرفتن امانت و هدیه از افراد ناشناس اعم از کتاب و مفاتیح، کادو، خودکار، ساک و...خودداری کنند، ضمن اینکه از گرفتن مواد غذایی مواکب ناشناس و به‌خصوص سیار اجتناب شود.

عرف کشور عراق چادر به‌رنگ مشکی است

سرکنسول ایران در کربلای معلیتصریح کرد: زائران به‌طور حتم به رعایت الگوهای رفتاری همانند احترام به بزرگترها و توجه به احکام حجاب توجه ویژه داشته باشند؛ عرف حجاب در کشور عراق، چادر و آن هم به‌رنگ مشکی است بنابراین چادر رنگی، مانتو و روسری خیلی مقبول نیست و به این نکته نیز باید دقت شود.

حسینیان تصریح کرد: زائران به هیچ عنوان از مسیرهای تعیین‌شده برای راهپیمایی در مسیر نجف ــ کربلا خارج نشوند و هرگز به مسیرهای ماشین‌رو ورود نیابند چرا که متأسفانه سال گذشته به‌خاطر حضور زائران پیاده به مسیر ماشین‌رو چندین تصادف منجر به فوت رخ داد.

وی با بیان اینکه زائران در مراسم فرهنگی مواکب حضور یابند، گفت: زائران در مراسم عظیم اربعین حسینی توجه به شایعات نداشته باشند و از انتشار آن در مواکب جلوگیری به عمل آورند.

سرکنسول ایران در کربلای معلی افزود: لزوم به خاطر سپردن آدرس موکب و کسب اطلاعات لازم با توجه به تشابه فراوان مواکب و حتی آدرس دقیق و اخذ کارت موکب باید از سوی زائران انجام شود.

حسینیان تأکید کرد: دقت در حفظ امنیت برای جلوگیری از مواردی چون سرقت و آتش‌سوزی نیز مورد توجه زوار اربعین حسینی قرار گیرد.

وی همچنین با تقدیر از میزبانی مردم و مسئولان عراق در ایام اربعین حسینی تأکید کرد: دقت کنیم که ما از مردم عراق طلبکار نیستیم؛ آنان میزبانان بسیار کریمی هستند که آنچه دارند در سبد اخلاص تقدیم می‌کنند و خالصانه به زوار اهل بیت(ع) خدمت می‌کنند.

عرف پذیرایی در خانه‌های مردم عراق 3 روز است

سرکنسول ایران در کربلای معلی تصریح کرد: بهتر است زوار محترم با عرف مردم عراق آشنا شوند؛ به‌عنوان مثال عرف در پذیرایی در منزل، بیش از سه روز نیست بنابراین از باقیماندن در منازل ایشان بیش از حد عرفی خودداری کنیم.

حسینیان تأکید کرد: زائران این مهم را مورد توجه قرار دهند که بسیاری از اهالی عراق به‌خصوص کربلا و نجف به زبان فارسی آشنایی دارند بنابراین در تعاملات و برخوردها دقت بیشتری صورت گیرد.

تأکید بر مدیریت زمان سفر از سوی زائران

وی با بیان اینکه زائران باید سفر و زمان خود را مدیریت کنند، اظهار کرد: زائران با توجه به نظرات علما از جمله حضرت آیت الله سیستانی و بسیاری از علمای ایران مبنی بر قبول زیارت ایام اربعین به‌جای روز اربعین بنابراین در صورت وصول زودتر به کربلا پس از زیارت، کربلا را ترک کنند تا به مشکلات بعد از مراسم برخورد نکنند.

جریمه سنگین برای اقامت غیرمجاز زائران

سرکنسول ایران در کربلای معلی تأکید کرد: دقت و توجه باید صورت گیرد که قبل از اتمام مدت ویزا نسبت به خروج اقدام شود چرا که اقامت غیرمجاز جریمه سنگینی خواهد داشت یعنی جریمه زائران روز اول 30 دلار و هر روز اضافی 10 دلار خواهد بود.

حسینیان ادامه داد: پس از پایان مراسم تمامی زوار، مسئولان، خادمان و ... خسته هستند بنابراین حفظ حرمت یکدیگر و احترام به بزرگترها و کهنسالان ضروری است.

وی تصریح کرد: طبعاً میلیونها نفر در مدت دو هفته خود را به عراق رسانده‌اند و تقریباً همین تعداد قصد خروج طی چند روز را دارند بنابراین این تردد می‌تواند مشکلات عدیده‌ای از نظر کمبود وسیله حمل‌ونقل و ازدحام جمعیت و... داشته باشد که باید با صبر و احترام این موضوعات نیز حل‌وفصل شود.

سرکنسول ایران در کربلای معلی همچنین به جمع‌آوری مواکب از عصر روز اربعین در کربلای معلی اشاره کرد و گفت:‌ زائران با توجه به جمع شدن مواکب عراقی از بعد از ظهر اربعین، نسبت به خروج سریع‌تر از کربلا اقدام کنند.

حسینیان تأکید کرد: زائران محترم از سفر به اماکن غیرمطمئن خودداری و در این مورد به پیامهای مسئولان توجه کنند.

سرکنسول ایران در کربلای معلی تصریح کرد: از زائران محترم می‌خواهیم تا ما را در ثواب زیارت و دعاهای خود شریک قرار دهند و یاد جانبازان، شهدا، امام امت، رهبر معظم انقلاب و تمامی عاشقان اهل بیت(ع) را در نجواهای خود گرامی بدارند.

 

 

 

 

 

 

 

منبع:تسنیم



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *