۱۷ استاندار دولت دوازدهم + اسامی و سوابق
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، حدود ۷۰ روز از آغاز به کار دولت دوازدهم میگذرد و تاکنون استانداران ۱۷ استان مشخص شدهاند. این در حالی است که روز چهارشنبه ۲۲ شهریورماه، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفته بود که تغییرات استانداران تا پایان شهریور انجام میشود.
انتخاب ۴ استاندار جدید
روز چهارشنبه هفته گذشته -19 مهر- سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور گفت که در جلسه امروز هیئت دولت، گزینه های پیشنهادی وزارت کشور برای تصدی مسؤولیت استانداریهای آذربایجان غربی، کردستان، گلستان و مرکزی معرفی و با تصویب هیأت وزیران، برای این مسؤولیت انتخاب شدند.
سامانی افزود: بر این اساس، «محمدمهدی شهریاری» به عنوان «استاندار آذربایجان غربی»؛ «بهمن مرادنیا» به عنوان استاندار «کردستان»، «سید مناف هاشمی» به عنوان استاندار «گلستان» و «سید علی آقازاده» به عنوان استاندار «مرکزی» تعیین شدند.
قائم مقام وزیر کشور در امور مجلس و استانها خاطر نشان کرد: با تعیین 4 استاندار جدید در جلسه روز چهارشنبه (19 مهر) هیئت وزیران، از ابتدای دولت دوازدهم تا کنون استانداران 17 استان تغییر کردهاند.
سوابق ۴ استاندار جدید
«محمدمهدی شهریاری» که به عنوان «استاندار آذربایجان غربی» معرفی شده است در مجلس هشتم نماینده مردم بجنورد بود. وی از سال 1393 به عنوان سرکنسول وزارت امور خارجه در فرانکفورت آلمان مشغول بهکار است.
«بهمن مرادنیا» نیز که به عنوان استاندار «کردستان»، معرفی شده است در مجلس هشتم نماینده مردم بیجار بود.
«سید مناف هاشمی» که به عنوان استاندار «گلستان» معرفی شده است هم در دوران مدیریت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران مسئولیتهایی مانند معاونت برنامهریزی و توسعه شهری، قائم مقام معاونت خدمات شهری، مدیرکل تشخیص و وصول درآمد را بر عهده داشت؛ وی با روی کار آمدن حسن روحانی به معاونت وزارت ورزش و جوانان منصوب شد و پس از استعفای محمود گودرزی، سرپرست وزارت ورزش و جوانان شد.
«سید علی آقازاده» که به عنوان استاندار «مرکزی» معرفی شده است، پیشتر شهردار کرج و معاون توسعه منابع وزارت ورزش و جوانان بود.
جابجایی استانداران؛ راهبرد دولت دوازدهم
محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در جریان نشست خبری روز 21 شهریور خود وقتی با سوال خبرنگاران در خصوص تغییرات استانداران مواجه شد، بیش از آنکه بر تغییرات تاکید کند، از جابجایی استانداران سخن گفت. فردای آنروز این جابجاییها نمود یافت و از جلسه هئیت دولت خبر رسید که استانداران ۷ استان کشور مشخص شدهاند؛ استاندارانی که اغلب آنها میز و تشکیلات مدیریتی خود را از استانی به استان دیگر منتقل خواهند کرد.
انتخاب ۷ استاندار در تاریخ ۲۲ شهریور
در جلسه روز چهارشنبه 22 شهریور، هیئت دولت به ریاست حسن روحانی آقایان «فریدون همتی»، «عبدالمحمد زاهدی»، «موسی خادمی»، «محمد مهدی مروج الشریعه»، «اسماعیل تبادار»، «محمد احمدی» و «محمدعلی نجفی» به ترتیب به عنوان استانداران استانهای هرمزگان، قزوین، لرستان، خراسان جنوبی، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و البرز از هیئت وزیران رأی اعتماد گرفتند.
۵ استانداری که در روز چهارشنبه 22 شهریور از هیئت دولت برای تصدی استانداری در کابینه دوازدهم رای اعتماد گرفتند در دولت یازدهم نیز استاندار بودند و یک استاندار نیز در سمت معاونت استانداری بوده است. همچنین یک استاندار دیگر نیز اگر چه در دولت قبل استاندار نبود، اما سابقه استانداری در دولت هشتم را دارد و در دولت یازدهم نیز نامش برای استانداری کرمانشاه مطرح شده بود.
فریدون همتی که به عنوان استاندار هرمزگان معرفی شده است، در دولت یازدهم عهده دار استانداری قزوین بود.
عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان در دولت یازدهم با انتخاب هیئت دولت در دولت دوازدهم استاندار قزوین خواهد بود.
موسی خادمی که به عنوان استاندار لرستان انتخاب شده است در دولت قبل استاندار بومی کهگیلویه و بویر احمد بود.
محمد مهدی مروج الشریعه که در دولت قبل معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی را عهده دار بود، در دولت فعلی استاندار خراسان جنوبی خواهد بود.
اسماعیل تباردار که در دولت هشتم، استاندار بوشهر بوده است در دولت یازدهم نیز از گزینههای تصدی استانداری کرمانشاه بود؛ وی با نظر موافق کابینه در دولت دوازدهم تصدی استانداری فارس را برعهده خواهد داشت.
محمد احمدی که در اوایل دولت یازدهم استاندار فارس بود، در دولت دوازدهم عهده دار استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود.
محمد علی نجفی استاندار گیلان در دولت یازدهم نیز در دولت دوازدهم استاندار البرز خواهد بود.
انتخاب ۵ استاندار در تاریخ ۲ مهر
روز یکشنبه 2 مهر نیز از هیئت دولت خبر رسید که رئیسجمهور حکم استانداران استانهای «آذربایجان شرقی»، «ایلام»، «تهران»، «کرمانشاه» و «گیلان» را صادر کرده است؛ و به ترتیب آقایان «مجید خدابخش»، «قاسم سلیمانی دشتکی» ، «محمد حسین مقیمی» ، «هوشنگ بازوند» و «مصطفی سالاری» متصدی استانداری این استانها شدهاند.
«مجید خدابخش» که در دولت دوازدهم به سمت استانداری آذربایجان شرقی رسیده است، در دولت قبل، استاندار اردبیل بود.
«قاسم سلیمانی دشتکی» در دولت یازدهم استاندار چهارمحال بختیاری بود؛ او در دولت جدید متصدی استانداری ایلام خواهد بود.
«محمد حسین مقیمی» که با حکم رئیس جمهور به سمت استانداری تهران رسیده است در ابتدای دولت قبل، استاندار استان مرکزی بود وی در ادامه دولت یازدهم به ساختمان 18 طبقه خیابان فاطمی تهران منتقل شد و در وزارت کشور عهده دار سمتهایی همچون معاون سیاسی و قائم مقامی وزیر شد.
«هوشنگ بازوند» استاندار لرستان در دولت یازدهم، در دولت دوازدهم نیز استاندار استان کرمانشاه خواهد بود.
«مصطفی سالاری» که در دولت دوازدهم با حکم رئیس جمهور به سمت استانداری استان گیلان رسیده است، در دولت قبل استاندار بوشهر بود.
انتخاب یک استاندار در تاریخ ۱۶ مهر
در روز یکشنبه 16 مهرماه نیز در جریان جلسه هیئت دولت، «عبدالکریم گراوند» گزینه پیشنهادی وزارت کشور برای تصدی مسؤولیت استانداری بوشهر معرفی و با تصویب هیئت وزیران، برای این مسؤلیت انتخاب شد. وی پیش تر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر بود.