۶ نشانه‌ای که به شما می‌گویند باید به دندانپزشک مراجعه کنید

14:35 - 18 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۶۳۹۰
تشخیص زودهنگام و پیشگیری از بیماری‌های مربوط به دندان کمک می‌کند تا دچار مشکلات جسمانی جدی تری نشوید.
۶ نشانه‌ای که به شما می‌گویند باید به دندانپزشک مراجعه کنیدبه گزارش گروه فضای مجازی ،هر شش ماه یک بار نزد دندانپزشک رفتن، نه تنها وجود ندان‌های سالم و لبخند زیبای شما را تضمین می‌کند، بلکه از نظر سلامتی، شما را در وضعیت خوبی قرار می‌دهد. تشخیص زودهنگام و پیشگیری از بیماری‌های مربوط به دندان کمک می‌کند تا دچار مشکلات جسمانی جدی تری نشوید. بنا به توصیه انجمن دندانپزشکی کانادا علاوه بر معاینه‌های شش ماه یک بار، باید حداقل روزی دو بار دندان‌ها و زبان تان را مسواک بزنید و هر روز نخ دندان بکشید.

اما مراقبت از دندان‌ها چرا تا این اندازه مهم است؟ تحقیقات نشان داده است که عفونت موجود در دهان وارد جریان خون شده و به اندام‌ها و سیستم ایمنی بدن نفوذ می‌کند.
 
بهداشت نامناسب دهان و پوسیدگی دندان و بیماری پریودنتال که بر اثر عفونت و التهاب در لثه و استخوان اطراف دندان‌ها به وجود می‌آید، موجب یکسری بیماری از جمله تنفسی و قلبی می‌شود؛ بنابراین خیلی مهم است که بدانید چه موقعی باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
 
با این ۶ نشانه حتما به دندانپزشک بروید

کرم خوردگی دندان‌ها

مصرف زیاد شکر و خوراکی‌های شیرین می‌تواند موجب تولید حفره در دندان‌ها شود. در حقیقت مصرف شکر در کنار غفلت از بهداشت دهان منجر به کرم خوردگی دندان می‌شود. همچنین اگر بیش از حد غذا و نوشیدنی‌های اسیدی مانند آب لیمو مصرف کنید، دندان تان دچار پوسیدگی می‌شود. کرم خوردگی‌ها قبل از این که به عصب برسند و موجب دندان درد شوند باید درمان شوند.

خشکی دهان

عدم رطوبت دهان، محیط دهان را برای پوسیدگی دندان آماده می‌کند. بزاق نقش مهمی در حذف باکتری‌ها و خرده‌های غذا از روی دندان بازی می‌کند و همچنین غلظت PH دهان مان را متعادل نگه می‌دارد. اگر به خشکی دهان مبتلا هستید، حتما به پزشک تان مراجعه کنید و با دارو مشکل خشکی دهان را برطرف سازید.

نفس بدبو

۹۰-۸۰ درصد از بدبویی نفس از وجود باکتری‌های باقی مانده در دهان به وجود می‌آید. این باکتری‌ها تشکیل ترکیبات سولفور فرار که بسیار بدبود و شبیه بوی تخم مرغ گندیده است می‌دهند. هر چه تعداد باکتری‌های موجود در دهان بیشتر باشد، نفس فرد بدبوتر می‌شود. راه حل این مشکل بسیار آسان و آن هم مسواک زدن و نخ دندان کشیدن است. البته زبان هم باید شسته شود.

اگر به طور مرتب نخ دندان نکشید، خرده غذا‌هایی که باقی می‌مانند، محیطی عالی برای تولید مثل باکتری‌های مخرب فراهم می‌کنند. اگر بوی نفس تان همیشه بد است، علت آن را حتما ریشه یابی کنید. در این گونه مواقع معمولا احتمال سه مشکل وجود دارد:
آبریزش از پشت بینی که اخلاط پشت گلو جمع می‌شوند، بیماری و عفونت لثه و یا مشکلات روده ای.

اگر نفس تان بدبوست، حتما به دندانپزشک تان مراجعه کنید تا او مشکل اصلی را تشخیص دهد و چنانچه لازم باشد به متخصصان دیگر مانند گوارش و یا حلق و گوش و بینی ارجاع دهد.

بیماری لثه

اگر لثه‌های تان قرمز و متورم شده و هنگام مسواک زدن، روی مسواک تان لکه‌های خون می‌بینید، به احتمال زیاد لثه تان بیمار شده است. ژنتیک می‌تواند در ایجاد بیماری لثه نقش داشته باشد، اما مهم‌ترین عامل بیماری‌های لثوی، بهداشت نامناسب دهان و دندان است. بیماری لثه اگر بدون درمان باقی بماند موجب جمع شدن باکتری در دهان می‌شود که آن نیز به بافت لثه و استخوان‌های اطراف دندان صدمه می‌زند.

وقتی بیماری پیشرفته شود، موجب عقب نشینی لثه و از دست دادن استخوان، ایجاد لکه روی دندان و در انتها از دست دادن دندان‌ها می‌شود. البته این پایان مشکلات نیست. عفونت موجود در دهان وارد جریان خون شده و تولید بیماری‌های جدی دیگری مانند تورم قلب کرده و به دیگر اندام‌های بدن صدمه می‌رساند.

تبخال

تاول‌های تبخالی و یا آفت دهان، کوتاه مدت هستند و زود خوب می‌شوند، اما اگر پس از گذشت دو تا سه هفته بهبود نیافتند، حتما نزد پزشک بروید. این نوع زخم‌ها اگر به مدت طولانی باقی بمانند، علائم بیماری هایی، چون برفک و سرطان دهان است. دندانپزشک با بررسی این زخم‌ها متوجه جدی بودن یا نبودن آن‌ها می‌شود.


 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *