"روزنامه روسی": کنترل اوضاع در مناطق کاهش تنش باید به تدریج به ارتش سوریه واگذار شود

8:00 - 19 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۶۱۸۱
به عقیده کارشناس روس، ترکیه و آمریکا درصدد کنترل اوضاع در استان ادلب و دیرالزور هستند، به همین دلیل روسیه باید ازهم اکنون مسئله تحویل کنترل اوضاع به ارتش سوریه در مناطق کاهش تنش را مطرح کند.

به گزارش سرویس بین الملل ،  روزنامه نیزاویسیمایا گازیتا در تحلیلی نوشته است: "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه از آغاز عملیات نظامی در استان ادلب سوریه خبر داده است. به گفته وی، این عملیات با حمایت نیروی هوایی روسیه انجام خواهد شد. برخی رسانه های گروهی معتقدند که توافق در این زمینه در جریان دیدار اخیر اردوغان با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در تاریخ 28 سپتامبر حاصل شده است. ولی مسئله اینجاست که وضعیت روابط دو کشور چندان هم مناسب نیست. روز گذشته "مولود چاووش اغلو" وزیر امور خارجه ترکیه، روسیه را به «بمباران بی قید و شرط» مردم غیرنظامی و مخالفان مسلح میانه رو در استان ادلب متهم کرد.

به نوشته این روزنامه، این اواخر مقامات آنکارا بارها اتهامات بی پایه و اساسی و شدیدالحنی را علیه مسکو مطرح کرده اند. بر اساس اظهارات مقامات رسمی ترکیه، روسیه در هر شرایطی هدف فعال سازی روند ایجاد منطقه کاهش تنش در استان ادلب سوریه با مشارکت مسکو، تهران و آنکارا را دنبال می کند.

رسانه های گروهی ترکیه خبر داده‌اند که دقیقا این دستگاه‌های جاسوسی این کشور بودند که اطلاعات دقیقی در مورد محل استقرار واحدهای نظامی گروه‌های مسلح غیرسازی پذیر را در اختیار فرماندهی نظامی روسیه در سوریه قرار داده‌اند. و به خاطر همین اطلاعات است که نیروهای هوایی-فضایی روسیه توانسته حملات قابل توجه و هلاکت باری به نیروهای «جبهه النصره» و دیگر گروه‌های تروریستی وارد کنند.

بر اساس اطلاعات وزارت دفاع روسیه، تعداد جنگجویانی که در استان ادلب در حال مقاومت هستند، بیش از 9 هزار نفر است. در حال حاضر بیشتر گروههای مسلح میانه روی سوری طرفدار ترکیه در حال مبارزه با آنها هستند. رجب اردوغان نیز روز شنبه اعلام کرد که واحدهای جدید متشکل از نیروهای «ارتش آزادی بخش سوریه» که در عملیات نظامی «سپر فرات» هم مشارکت داشتند، برای این منظور تقویت شده اند. برخی از واحدهای «ارتش آزادی بخش سوریه» از هم اکنون مناطق شمالی استان حلب را ترک کرده و از طریق خاک ترکیه، خود را به استان ادلب رسانده اند.

علاوه بر آنها، واحدهای نظامی ارتش ترکیه و نیروهای نظامی روسیه و ایران نیز باید در منطقه کاهش تنش در استان ادلب حضور داشته باشند. طبق گفته های چاوش اوغلو، بر اساس توافقات سه جانبه ناظرین نظامی از ایران و روسیه قرار است در خطوط مرزی استان ادلب مستقر شده و ناظرین ترکیه نیز باید اوضاع در داخل این استان را تحت کنترل داشته باشند.

در رابطه با تعداد واحدهای نظامی «ارتش آزادی بخش سوریه» باید گفت که بر اساس اطلاعات خبرگزاری «المنار»، روز گذشته 15 واحد آنها متشکل از 800 نیروی نظامی در مرز ترکیه و سوریه مستقر شدند. البته تعداد آنها در مقایسه با چندین هزار نیروی نظامی »جبهه النصره» بسیا ر کم است. تعداد مردم غیرنظامی ساکن منطقه کاهش تنش در استان ادلب هم بر اساس اطلاعات خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، حدود 2 میلیون و چهارصدهزار نفر است و حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر هم مجبور شده اند به این منطقه پناهنده شوند و اکثر ساکنین این منطقه ترک زبان هستند. البته در استان ادلب مناطق مسکونی که در آنها اعراب سنی و شیعه زندگی می کنند نیز وجود دارد و دقیقا مین مناطق هستند که باید از سوی نیروهای پلیس نظامی روسیه و ایران مورد حفاظت قرار بگیرند.

پیش بینی وخامت اوضاع در منطقه کاهش تنش ادلب بعد از آنکه واحدهای جدید «ارتش آزادی بخش سوریه» و نیروهای نظامی خارجی به آنجا وارد شده اند، بسیار دشوار خواهد بود. نمایندگان «ارتش آزادی بخش سوریه» و رهبران ترکیه بارها از عدم به رسمیت شناختن رژیم "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه صحبت کرده‌اند. بعید نیست که مردم طرفدار ترکیه با حمایت آنکارا در این استان یک منطقه جدایی طلب بوجود آورند.

سرهنگ "یوری نیتکاچیف" کارشناس مسائل نظامی معتقد است: «ظاهرا وارد کردن اتهامات بی پایه و اساس به روسیه در مورد حمله به مناطق مسکونی از سوی مقامات ترکیه و آمریکا با این هدف انجام می شود تا مانع از فعالیت نیروی هوایی روسیه و نیروهای دولتی سوریه در استان ادلب شوند. نزدیکی مواضع واشنگتن و آنکارا، زمانی که نابودی تروریست‌ها در سوریه به مرحله پایانی خود رسیده، کاملا طبیعی است، برای اینکه آمریکا و ترکیه هر دو مخالف رژیم بشار اسد هستند. ضمن اینکه آنکارا در استان ادلب و واشنگتن نیز در استانهای نفت خیز، از جمله دیرالزور، در حال کار کردن روی بدست آوردن کنترل اوضاع آنها بعد از پایان جنگ علیه داعش هستند.»

این کارشناس برجسته روس با یادآوری این نکته که وزارت دفاع روسیه ازهم اکنون نگران فعالیت نظامیان آمریکایی در مناطق مرزی سوریه با اردن است، گفت: «منطقه التنف که پایگاه نظامی آمریکا در آنجا مستقر است و در واقع "سیاه چاله‌ای" به وسعت صدها کیلومتر است، منطقه‌ای بسیار بی ثبات است. جنگجویانی مسلحی که در این پایگاه آموزش نظامی دیده اند، مانع از پیشروی ارتش سوریه به سمت دیرالزور هستند و اگر چنین تاکتیکی از سوی ترکیه در استان ادلب هم پیاده شود، اوضاع در این استان نیز وخیم خواهد شد.»

سرهنگ نیتکاچیف معتقد است، در جریان مذاکرات 31-30 اکتبر در آستانه، روسیه باید موضوع کنترل اوضاع در سوریه بعد از پایان جنگ را مطرح کند. وی می گوید: «منطقه کاهش تنش در استان ادلب و دیگر استان‌های سوریه برای همیشه وجود نخواهند داشت. لازم است تا مسئله تحویل دادن مرحله به مرحله کنترل اوضاع به نیروهای دولتی سوریه در این مناطق، از همین حالا مطرح و مورد توافق قرار بگیرند.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *