ضرورت شناسایی عواملی که به اعتماد مردم و سلامت قوه قضائیه خدشه وارد میکنند
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری استان گلستان، رحیم علی درویشی امروز در مراسم معرفی مسئول حفاظت و اطلاعات شورای حل اختلاف گلستان در گرگان گفت: مسئولان و رابطان حفاظت باید با شناسایی عواملی که به اعتماد مردم و سلامت محیط قوه قضاییه خدشه وارد میکنند، راه را بر کوچکترین فساد و ناامنی ببندند.
درویشی افزود: اگر محیط ناامن باشد افراد برای رسیدن به حق خود، راههای غیرقانونی پیدا میکنند، اما اگر امنیت و سلامت محیط فراهم باشد افراد بدون نگرانی پیگیر حق خود از راههای قانونی خواهند بود.
وی اظهار کرد: نظارت، سالم سازی محیط و مبارزه با آسیبها و تهدیدها در صورتی محقق میشود که رابطان و مسئولان حفاظت با رفتارهای اسلامی، رعایت انصاف و خودسازی الگو و پیشتاز باشند.
درویشی دلسوز بودن را یکی دیگر از ویژگیهای ناظران خواند و گفت: نیروهای حفاظت و ارزشیابی باید دلسوزانه برای ارتقا و رشد نیروهای مجموعه کاری خود تلاش کنند.
رحیم علی درویشی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب دربارهی جنگ نرم و نفوذ افزود: امروز دشمنان میخواهند با نفوذ در لایههای انقلاب و ورود مخفیانه به زندگی مردم، باطل را به جای حق جلوه دهند.
درویشی با اشاره به اینکه دشمنان میخواند با سلب اعتماد، مردم را نسبت به مسئولین نظام بدبین کنند، تاکید کرد: اینها همه به این خاطر است که قوه قضاییه و قضات ما با تمام توان با فساد و فتنه گریها مبارزه میکنند.
رئیس شورای حل اختلاف استان گلستان نیز در این مراسم از افزایش ۱۰ درصدی سازش پروندهها در شعب این شورا در ۶ ماه نخست امسال خبر داد.
احمد جعفری گفت: بهار و تابستان امسال بیش از ۱۱ هزار پرونده در شعب شورای حل اختلاف استان با سازش طرفین مختومه شد که ۱۰ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است
جعفری افزود: افزایش سازشها در حالی صورت گرفته است که امسال ورودی پرونده به شعب شورا، ۴ درصد بیشتر شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر سازش پروندهها در شعب رایی، در شعب سازشی نیز ۵۶ درصد پروندههای ارجاعی قضات دادگستری و دادسرا، با سازش طرفین ختم به خیر شده است.
جعفری، ارتقای کیفیت رسیدگیها را از دیگر برنامههای کاری شورای حل اختلاف استان عنوان کرد و گفت:: تخصصی کردن شعب شورای حل اختلاف، مکانیزه کردن شعب با راه اندازی سیستم جامع مدیریت پروندهها (cms)، استفاده از نیروهای متخصص و آموزشهای تخصصی به ویژه در حوزهی حفاظت از مهمترین برنامههای شورای حل اختلاف استان برای کیفیت رسیدگیها ست.
وی افزود: اکنون در شورای استان علاوه بر شعب رایی و صلحی، شعب تخصصی نظیر امور بانکی و پزشکی قانونی هم فعال است و توسط افراد توانمند اداره میشود. از ۱۴۲ شعبه فعال شورای حل اختلاف استان ۱۰۷ شعبه شهری و ۳۵ شعبه روستای هستند.
در ادامه رئیس کل دادگستری گلستان گفت: با وجود ورود سالانه حدود ۴۰۰ هزار پرونده به دادگستریها و شوراهای حل اختلاف استان و امکان تخلفاتی که در این پروندهها وجود دارد تعداد تخلفات به انگشتان دست هم نمیرسد.
هاشمیان افزود: هر چند شمار تخلفات اندک است، اما نیاید اجازه دهیم همین تعداد کم که از سوی برخی وصلههای نامناسب اتفاق میافتد، آبرو و اعتماد مردم به دستگاه قضایی را خدشه دار کنند.
این مقام ارشد قضایی استان گلستان با بیان این که رویکرد ما در بخش حفاظت و اطلاعات مچ گیری نیست، افزود:اولویت نخست ما آموزش به همکاران در کنار تقویت نظارتها ست، زیرا تجربه نشان داده است برخی از تخلفات به علت ناآکاهی افراد از قوانین و آسیبهایی که تهدیدشان میکند، رخ میدهد.
هادی هاشمیان در ادامه سخنان خود گفت: خوشبختانه شورای حل اختلاف استان گلستان یکی از شوراهای خوش نام کشور است.
امروز در مراسمی علی سوسرایی به عنوان مسئول حفاظت و اطلاعات شورای حل اختلاف استان گلستان معرفی شد.