ارتباط نزدیک "چین و پاکستان" یکی از عوامل مهم تغییر سیاستهای واشنگتن علیه اسلام آباد
به گزارش سرویس بین الملل به نقل از جیو نیوز، عاقبت واشنگتن مهر سکوت را شکسته و جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد: ما به پروژه راهداری مشترک چین و پاکستان موسوم به سی پیک معترضیم.
وی که در مجلس سنای آمریکا سخنرانی می کرد افزود: مسیر عبور پروژه مشترک پاکستان و چین از مناطق مورد مناقشهای چون کشمیر میگذرد و لجاجت این دو کشور برای انجام این پروژه خطرناک است.
جیمز ماتیس تصریح کرد هیچ کاری را در دنیا نمیتوان با لجاجت پیش برد و واشنگتن به شدت با پروژه راهداری چین و پاکستان مخالف است.
وزیر دفاع آمریکا به امکان انجام عملیاتهای مشترک توسط چین و آمریکا در افغانستان اشاره کرد و گفت: ما دوست نداریم در مورد چین نقاط ابهامی داشته باشیم، در حال حاضر مواضع ما درباره موضوعات، کاملا مخالف همدیگر است.
بیش از یک ماه است که دونالد ترامپ با متهم کردن پاکستان به حمایت از تروریستهای فعال در افغانستان، این کشور را تهدید به قطع کمکهای مالی میکند.
بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که نزدیک شدن چین و پاکستان باعث ایجاد تنش میان رابطه واشنگتن و اسلام آباد خواهد شد .
در حال حاضر دو کشور پاکستان و چین مراحل اجرایی کریدور مشترک اقتصادی را آغاز کرده و پکن بیش از 46 میلیارد دلار در پاکستان سرمایه گذاری کرده است.
گفتنی است با اجرای این پروژه مسیر حمل سوخت به چین بیش از 7 هزار کیلومتر نزدیک خواهد شد و دیگر آمریکا نظارتی بر عبور و مرور نفتکشهای چینی نخواهد داشت.
دولتمردان اسلام آباد اعلام کرده بودند که رابطه آنها با چین اهمیتش از رابطه با آمریکا بسیار بیشتر است و ترامپ نمیتواند با اینگونه تهدیدها مانع پیشروی پروژه سی پیک شود.