عراق برای پرداخت باقی مانده غرامت های جنگ صدام علیه کویت پیشنهادهایی را ارائه داده است
به گزارش گروه بینالملل ،مسئول برآورد غرامت های جنگ کویت و عراق سه شنبه شب در کمیسیون غرامت سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس گفت: عراق چهارگزینه برای پرداخت باقی مانده غرامت های جنگ صدام علیه کویت ارائه داده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، «خالد المضف» رئیس هیات مدیره سازمان کل برآورد خسارت های جنگ عراق و کویت در هشتاد و سومین نشست کمیسیون خسارت های جنگ سازمان ملل متحد که در ژنو سوئیس برگزار شد، تاکید کرد: کویت درصدد است، در مورد باقی مانده غرامت های جنگ عراق به کویت که 4 میلیارد و 600 میلیون دلار است، با بغداد به توافق برسد.
المضف ضمن درخواست از کمیسیون خسارت های سازمان ملل متحد برای تمدید مدت پرداخت غرامت های جنگ صدام علیه کویت تاکید کرد: بغداد ماه آگوست گذشته نامه ای ارسال کرد و در آن جایگزین های پرداخت مبلغ باقی مانده از غرامت جنگ را قید کرده بود.
این مقام کویتی در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: از جمله جایگزین های مطرح شده، خرید گاز عراق براساس مبلغ مورد توافق دو طرف و مذاکره درباره کاهش درصد واردات نفتی عراق و فراورده های آن به کویت است.
از دیگر پیشنهادهای عراق برای پرداخت غرامت جنگ، درخواست بغداد برای کاهش مبلغ باقی مانده براساس توافق پاریس و نیز تبدیل غرامت جنگ به وام عنوان شده است.
نماینده کویت تاکید کرد، کشورش به صورت کاملا شفاف، روابط عمومی کمیته غرامت های سازمان ملل متحد را در جریان همه امور مربوط قرار خواهد داد و بر اهمیت تداوم همکاری از سوی طرفین برای اجرای وظایف بین المللی خود تاکید کرد.
سطح روابط کویت و عراق طی سالیان اخیر به صورت قابل ملاحظه ای افزایش کرده است.
عراق پیش از این نیز از کویت خواسته بود به دلیل ادامه بحران اقتصادی و تنگنای مالی، دریافت خسارت های جنگی از عراق را به تعویق بیاندازد.
مجموع رقم های پرداختی به دولت کویت تا کنون به حدود 47 میلیارد دلار رسیده است و هنوز مبلغ 4 میلیارد و ششصد میلیون دلار از محل بودجه تعیین شده برای پرداخت به سایر دعاوی مربوط به این پرونده باقی مانده است.
بزرگترین خسارت در رابطه با این پرونده مبلغ 14 میلیارد و 700 میلیون دلاری بود که در ازای شکایت قانونی دولت کویت که از طریق شرکت سهامی پترولیوم این کشور مطرح شده بود به دولت کویت پرداخت شد.
پرداخت این خسارات از صندوق خسارات سازمان ملل صورت می گیرد که بودجه آن با درصدی از درآمدهای مربوط به فروش و فرآورده های نفتی عراق تامین می شود.
کمیسیون خسارات سازمان ملل متحد در سال 1991 به عنوان زیر شاخه ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد تاسیس شد و تاکنون به پرونده مربوط به بیش از یک میلیون شکایت شرکت ها و سازمان های مختلف در یکصد کشور جهان رسیدگی و خسارت های مربوطه را به مدعیان پرداخت کرده است.