افزایش طول عمر با این ۷ ترفند/روز "در‌های باز مساجد" در کشور آلمان چه ویژگی‌هایی دارد؟ /کدام کشور بیشترین درآمد را از بازی‌های رایانه ای دارد؟ /پرطرفدارترین رشته ورزشی بعد از فوتبال/درمان عجیب بیماری امیر سامانی توسط زکریای رازی

17:07 - 11 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۴۳۳۹
۷ عادت سالم که باعث طول عمر می‌شوند، روز "در‌های باز مساجد" در آلمان، روز گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و ... از اخبار برگزیده فضای مجازی امروز است.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، رسانه‌ها در فضای خبری روزانه خود اخبار اختصاصی و عمومی مختلفی را منتشر می‌کنند که این اخبار بعضا فقط در یک رسانه منتشر شده است. گروه فضای مجازی در نظر دارد هر روز اخبار منتخب فضای مجازی را از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و حتی کانال‌های تلگرامی مختلف جمع‌آوری کرده و در قالب یک بسته خبری منتشر کند. در این بسته همه خبر‌ها و آیتم‌ها با ذکر منبع منتشر می‌شوند و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست.

 

 

7 عادت سالم که باعث طول عمر می‌شوند

ایسنا:چند عادت ساده، سالم و البته موثر که انجام آنها به هر فردی کمک می‌کند عمر طولانی‌تر و زندگی و شرایط جسمی سالمتری داشته باشد. این هفت عادت سالم به شرح زیر است:

دوش آب سر بگیرید

به گفته متخصصان گرفتن دوش آب سرد، بدن را در شرایطی شبیه به ورزش کردن قرار می‌دهد. دانشمندان استرالیایی در آزمایشاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام گرفت دریافتند دوش آب سرد موجب تبدیل «چربی سفیدِ» ذخیره کننده انرژی به «چربی قهوه‌ایِ» انرژی سوز می‌شود.

به خودتان خواب بدهکار نباشید

متخصصان سلامت می‌گویند فقط ۳۰ دقیقه کمبود خواب در تعطیلات آخر هفته می‌تواند منجر به چاقی شود. این کم خوابی‌ها به مرور زمان موجب اختلالات متابولیک می‌شوند که یکی از مهمترین آنها دیابت نوع دوم است.

یبوست را درمان کنید

دفع آسان در هنگام صبح روشی موثر برای بهبود سلامتی است. یبوست و مشکلات پس از آن از جمله هموروئید، درد و خونریزی همگی آزار دهنده هستند اما علاوه بر اینها یبوست مزمن با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده مرتبط است. مصرف آب و مایعات کافی و ورزش منظم به پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.

به طور منظم آزمایش خون بدهید

افزایش کلسترول بد یکی از عوامل خطرزای اصلی در بروز بیماری‌های قلبی – عروقی است. اطلاع از سطح چربی بدن به کمک آزمایش خون به شما انگیزه می‌دهد که با ورزش و رژیم غذایی خطر ابتلا به این بیماری‌ را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.

بیشتر قهوه بنوشید

مطالعات نشان می‌دهد که نوشیدن بیشتر قهوه تا چهار فنجان در روز در افراد سالم خطر مرگ ناشی از مشکلاتی چون بیماری قلبی، سرطان، سکته، دیابت و بیماری کلیوی را کاهش می‌دهد.

روزه داری را تمرین کنید

شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد روزه داری برای سلامتی مفید است و خطر بیماری عروق کرونری و دیابت را کاهش می‌دهد و همچنین تغییرات چشمگیر در سطح کلسترول خون ایجاد می‌کند.

تخم مرغ را فراموش نکنید

اگرچه تصور می‌شود که تخم مرغ می‌تواند باعث افزایش کلسترول شود اما اکنون شواهد رسمی در انجمن قلب انگلیس نشان می‌دهد مصرف یک عدد تخم مرغ روزانه در افراد سالم خطر بیماری قلبی را افزایش نمی‌دهد و در واقع می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.

 

 

روز "درهای باز مساجد" در آلمان، روز گفت‌وگوی فرهنگ‌ها

روز سوم اکتبر در آلمان روز "درهای باز مساجد" در این کشور است و مسلمانان در تلاش برای شناساندن دین خود و گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در عبادتگاه‌هایشان پذیرای هم وطنانشان هستند.

امسال در این روز، مساجد آلمان با شعار "همسایگان خوب، جامعه بهتر" درهای خود را به روی همه شهروندان باز می‌کنند.
مساجد آلمان در روز وحدت آلمان

روز درهای باز مساجد آلمان از سال ۱۹۹۷ در سوم اکتبر هر سال برگزار می‌شود. سوم اکتبر روز اتحاد آلمان است. شورای مرکزی مسلمانان این کشور با انتخاب این روز اعلام کرده که "مسلمانان مسلما بخشی از جامعه آلمان هستند و با این اقدام همبستگی خود را با اتحاد آلمان بیان می‌کنند." انتظار می‌رود در این روز حدود ۱۰۰ هزار نفر از شهروندان آلمان از مساجد این کشور دیدن کنند.

مسجد برای همه

مسلمانان در این روز می‌خواهند اسلام را به بازدیدکنندگان نزدیک کنند. آنها معتقدند برای چنین اقدامی مسجد مناسب‌ترین مکان است و می‌گویند مسجد تنها مکانی برای خواندن نماز نیست، بلکه پاتوقی است برای فعالیت‌های اجتماعی و برگزاری مراسم مختلف.

آیین‌ها و احکام

برای شناخت اسلام باید احکامی را شناخت که اجرای‌شان در آلمان هم ضروری هستند. در این کشور هم برای ورود به مساجد باید کفش را از پای درآورد و باید وضو گرفت. از آنجا که برخی اعضای بدن نمازگزار به هنگام نماز با فرش تماس پیدا می‌کند، باید فرش‌های موجود در مساجد نیز تمیز باشند. مسجد جامع شهر کلن امسال بازار جدیدش را نیز به روی شهروندان گشوده است.

معماری و زندگی روزمره

مسجد منطقه هورت در نزدیکی کلن نیز روز سوم اکتبر درهایش را به روی شهروندان می‌گشاید. بازدیدکنندگان می‌توانند در این روز در مورد معماری، تاریخ و زندگی روزمره در مکان‌های نیایش مسلمانان کشورشان آگاهی پیدا کنند.

همگرایی از راه مسجد

مسجد مرکزی در شهر دویسبورگ آلمان بزرگ‌ترین مسجد این کشور است. این مسجد در سال ۲۰۰۸ افتتاح شد. انجمن اسلامی این مسجد به طور فعال در همگرایی با نهادهای آلمان فعالیت می‌کند. بازدیدگنندگان می‌توانند در روز درهای باز مساجد، نماز جماعت ظهر و عصر مسلمانان را نیز ببینند.

ممنوعیت حضور در مراسم نماز

بازدیدکنندگان مسجد شهیدلیک برلین در روز سوم اکتبر نمی‌توانند در کنار نمازگزاران بمانند و باید از لژ مخصوص نظاره‌گر نماز جماعت باشند.

حضور کاتولیک‌ها در مسجد

تنها در روز درهای باز نیست که درهای مساجد به روی شهروندان آلمان گشوده می‌شوند. در مراسم روز کاتولیک نیز مساجد آلمان این فرصت را به شهروندان مسیحی می‌دهند که از مساجد این کشور دیدن کنند تا فرصتی برای گفت‌وگو میان نمایندگان ادیان به‌وجود آید.

اسلام و هنر

مسجد آبی، نه در تنگه بوسفور ترکیه، بلکه در هامبورگ آلمان واقع است. مسجد آبی چهارمین مسجد قدیمی در آلمان است. حسن روح الامین، نقاش ایرانی، درسال ۲۰۱۶ در مراسم درهای باز مساجد در این مسجد حضور یافت و نبرد کربلا را نقاشی کرد. حسن روح الامین فارغ‌التحصیل دانشکده هنر دانشگاه شاهد ایران است. پایان‌نامه‌ او درباره واقعه عاشورا بوده و به همین دلیل بیشترین تابلوهایی که تاکنون کشیده، با همین مضمون هستند.

برای بزرگ و کوچک‌

مسجد عمر فضل در شهر هامبورگ روز سوم اکتبر درهایش را به روی بزرگ و کوچک می‌گشاید. این مسجد که متعلق به جنبش احمدیه است، در سال ۱۹۵۷ افتتاح شده. مسجد عمر فضل روز سوم اکتبر نمایشگاهی ترتیب داده تا بازدیدکنندگان را به سفری درباره تاریخ اسلام ببرد. در این روز همچنین بازدید کنندگان می‌توانند با خوش‌نویسی و خطاطی اسلامی آشنا شوند.

تقویت گفت‌وگو

پس از گشت و گذاری در مسجد، نوبت به نوشیدن چای و قهوه می‌رسد. در این زمان است که می‌توان به بحث و گفت‌وگو و تبادل نظر پرداخت. در مسجد شهیدلیک برلین در میان گفت‌وگوها به این سخن منسوب به پیامبر اسلام(ص) اشاره می‌شود که می‌گوید: «کسی که با شکم سیر به رختخواب می‌رود در حالی که همسایه‌اش گرسنه است، از ما نیست.»

از بین بردن پیش‌داوری‌ها

مساجد شهر درسدن نیز در سوم اکتبر شهروندان را برای آشنایی و تبادل نظر دعوت می‌کنند. مسجد "المصطفی" برنامه‌های خود را برای این روز منتشر کرده است. در این روز در کنار سخنرانی‌ها در ارتباط با پیامبر اسلام و قرآن، زمانی برای سوالات مختلف علاقمندان و نوشیدن چای و قهوه در کنار هم نیز وجود خواهد داشت. چنین برنامه‌ای در شهر درسدن آلمان که در آن جنبش ضد اسلامی "پگیدا" پرقدرت است، بسیار اهمیت دارد.

 

 

شارژر بی سیم باتری خودرو از راه رسید

مهر:مدتی است عرضه دستگاه های شارژ بی سیم باتری در بازار به حل این مشکل کمک کرده است. با اتصال قطب های مثبت و منفی باتری های خالی شده به شارژرهای بی سیم می توان آنها را مجددا راه اندازی کرد تا خودرو به مقصد برسد و بتوان باتری آن را عوض کرد.

یکی از انواع این شارژرها BC۲WBD نام دارد که ظرفیت آن ۲ تا ۶ آمپر بوده و دارای سه پورت برای شارژ باتری های ۱۲ ولتی است. قیمت این شارژر بی سیم ۳۰ دلار و وزن آن حدود ۷۷۰ گرم است. این شارژر در برابر آب و گرد و خاک و رطوبت مقاوم است.

BC۲۵BS شارژر باتری بی سیم دیگری است که دو مدل آن از ظرفیت ۱۵ یا ۲۵ آمپر برخوردارند. این دستگاه حدود ۲۲۰ گرم وزن دارد و با استفاده از نمایشگر ال سی دی می توان فرایند شارژ را بر روی آن مشاهده کرد. این دستگاه در سه حالت سریع، متوسط و کند باتری را شارژ می کند و ۷۹ دلار قیمت دارد.

در نهایت شارژر بی سیم خورشیدی سان وی با ظرفیت ۲ آمپر و وزن ۶۸۰ گرم ۳۸ دلار قیمت دارد و با ذخیره سازی انرژی خورشیدی می تواند برق مصرفی خودرو را تامین کند.

 

درآمد بازی های رایانه ای در ایران و جهان چقدر است؟ + اینفوگرافی

باشگاه خبرنگاران جوان:بازی‌های کامپیوتری هر روز بیش از گذشته جای خود را در بین افراد و اقشار مختلف باز می کند، کودکان و نوجوان از گروه هان پرطرفدار این بازی‌ها به شمار می‌روند. البته پولساز بودن این صنعت موجب شده تا طراحان بسیاری به سرمایه‌گذاری در این صنعت روی بیاورند.

در سال 2016 چین با 24 میلیارد دلار درآمد توانست رتبه اول جهان را در صنعت بازی های کامپیوتری به خود اختصاص دهد و ایران با 27 میلیارد دلار در جایگاه بیست و پنجم جهان قرار گرفته است.

در رده‌بندی جهانی کسب درآمد از صنعت بازی های رایانه ای، پس از چین، امریکا، ژاپن، کره جنوبی و آلمان در رتبه های دوم تا پنجم جهان قرار دارند.

آمارها نشان می دهد حدود 60 درصد از کاربران بازی‌های رایانه‌ای در ایران مرد و 40 درصد زنان هستند، 25 درصد کاربران گیم کمتر از 12 سال سن دارند و 33 درصد در رده سنی 12 تا 19 سال هستند. نکته جالب در بازی‌های رایانه ای جمعیت 1 درصدی کاربران گیم با سن بالای 60 سال است.

اینفوگرافی که در ادامه خواهید دید وضعیت صنعت بازی‌های رایانه‌ای در ایران و جهان را نمایش می دهد.

 

 

پرطرفدارترین ورزش های دنیا کدامند؟

worldatlas:امروزه، ورزش به یکی از سرگرمی‌های بزرگ مردم دنیا تبدیل شده است. در این مقاله قصد داریم شما را با ۱۰ ورزش محبوب و پرطرفدار جهان آشنا کنیم.
 
مردم دنیا ورزش‌های بسیاری انجام می‌دهند؛ برخی برای سرگرمی و برخی هم برای تناسب اندام. در این میان، تعدادی نیز وجود دارند که ورزش را به عنوان حرفه‌ی اصلی خود انتخاب کرده‌اند. رشد بعضی از این ورزش‌ها به قدری بالا بوده که توانسته هواداران زیادی به خود اختصاص دهد.
 
این ورزش‌ها از هیجان بالایی برخوردار بوده و در مقیاس بین‌المللی مدیریت می‌شوند. اغلب این ورزش‌ها، شامل بازی‌های المپیک هم می‌شود که در آن، ورزشکاران کشورهای مختلف به رویارویی با یکدیگر می‌پردازند. شایان ذکر است که این ورزش‌های پرطرفدار، به ویژه در کشورهای توسعه یافته، بسیار پول‌ساز است و میلیاردها دلار نصیب ورزشکاران و مسئولان امر می‌کند. اکنون اجازه دهید نگاهی اجمالی بر ۱۰ ورزش محبوب جهان داشته باشیم.

۱۰. گلف
 

طبق برآوردها، ورزش گلف حدوداً ۴۵۰ میلیون هوادار در سراسر جهان دارد که عمده‌ی آنان در اروپای غربی، آسیای شرقی و آمریکای شمالی هستند. بازی گلف به این صورت است که در آن، طی مدت زمانی مشخص، بایستی با کمترین تعداد ضربات ممکن، توپ را وارد هدف کرد. این ورزش نوین برای اولین بار در اسکاتلند ظهور کرد و سپس وارد بریتانیا شده و از آن‌جا نیز به دیگر نقاط جهان پخش شد.


۹. راگبی

راگبی برای اولین بار در بریتانیا و کشورهای مشترک‌المنافع دیده شد. تعداد تخمینی هواداران این ورزش، چیزی در حدود ۴۷۵ میلیون نفر در سراسر جهان است. بنیان این ورزش در انگلستان و دوره‌ی قرون وسطی پایه‌گذاری شد. راگبی از بریتانیا به کشورهای مستعمره‌ی آن یعنی استرالیا و نیوزلند نیز وارد شد. در هر تیم راگبی ۱۵ بازیکن حضور دارند که بایستی توپ را با همکاری حمل کرده و به انتهای خط پایان برسانند تا امتیاز کسب کنند.


۸. بیسبال

بیسبال در حدود ۵۰۰ میلیون هوادار در سراسر جهان دارد که بیشترینشان در آمریکا، جزایر دریای کارائیب و ژاپن زندگی می‌کنند. در بازی بیسبال هر تیم دارای ۹ بازیکن است. بازیکنان برای کسب امتیاز، بایستی با چوب به توپ ضربه زده و طرف مقابل نیز توپ را بگیرد. در قرن نوزدهم، تا قبل از ظهور بیسبال در آمریکا، ورزش‌های بسیاری در این کشور وجود داشت. این ورزش از آمریکا به دیگر نقاط جهان گسترش یافته و کم‌کم تکامل پیدا کرد.


۷. بسکتبال

بر اساس تخمین‌های انجام شده، ورزش بسکتبال در حدود ۸۲۵ میلیون هوادار در سراسر جهان دارد. این ورزش توسط دکتر جیمز نای‌اسمیت در ماساچوست آمریکا ابداع شد. او بسکتبال را به عنوان جایگزینی برای فوتبال (آمریکایی) معرفی کرد؛ چرا که این ورزش قابلیت انجام در محیط‌ها و سالن‌های بسته را داشته و خطرات احتمالی کمتری نیز دارد. در ورزش بسکتبال، ۵ نفر در هر تیم بازی می‌کنند. بازیکنان برای کسب امتیاز، بایستی توپ را وارد سبدی کنند که در ارتفاع ۳ متری قرار گرفته است.


۶. تنیس روی میز

تنیس روی میز از جمله ورزش‌های پرطرفدار جهان محسوب می‌شود که حدوداً ۸۷۵ میلیون هوادار در سراسر دنیا دارد. این ورزش برای اولین بار در انگلستان و قرن نوزدهم دیده شد که نمونه‌ا‌ی کوچک‌شده از تنیس روی چمن بود. این ورزش به طور گسترده با عنوان «پینگ پنگ» نیز شناخته می‌شود. تعداد بازیکنان این ورزش، از ۲ تا ۴ نفر متغیر است که بایستی برای کسب امتیاز در آن، با استفاده از راکت، به توپ‌های پلاستیکی بسیار سبک ضربه زده تا از روی تور وسط عبور کرده و به زمین حریف برخورد کند. از جمله کشورهایی که در ورزش پینگ پنگ سرآمد هستند، می‌توان به کره جنوبی، سوئد و چین اشاره کرد.

 
۵. والیبال

والیبال چیزی در حدود ۹۰۰ میلیون هوادار در سراسر جهان به خود اختصاص داده که بیشترین آن‌ها در کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی هستند. این ورزش توسط «ویلیام جی مورگان» در سال ۱۸۹۵ و در آمریکا ابداع شد. او یکی از اعضای سازمان «جامعه جوانان مسیحی» بود که برای ابداع والیبال، عناصری از ورزش‌های بسکتبال، تنیس، هندبال و بیسبال را به عاریت گرفت. والیبالی که اکنون شاهدش هستیم، حاصل تکامل چند ساله‌ی اخیر است. هر تیم در این ورزش ۶ بازیکن دارد که بایستی توپ را از روی تور عبور دهند.


۴. تنیس

تنیس با ۱ میلیارد نفر هوادار در سراسر جهان، یکی از ورزش‌های پرطرفدار عصر حاضر به شمار می‌رود. گفته می‌شود، انواع مختلف تنیس در کشورهایی نظیر مصر، روم و یونان انجام می‌شده است، اما بازی تنیس نوینی که اکنون در دنیا وجود دارد، اولین بار در فرانسه دیده شده است. تنیس از فرانسه به اروپا و سپس دیگر کشورهای جهان وارد شد. در این ورزش، دو تیم حضور دارند که بسته به نوع آن، ممکن است هر تیم یک یا دو بازیکن داشته باشد؛ بازیکنان برای کسب امتیاز بایستی توپ را با استفاده از راکت از روی تور عبور داده و وارد زمین حریف کنند. اگر حریف نتواند توپ وارد شده به زمینش را با ضربه زدن، به زمین رقیب هدایت کند، امتیاز را از دست خواهد داد.


۳. هاکی روی چمن

هاکی روی چمن ورزشی محبوب و پرطرفدار است که توانسته چیزی در حدود ۲ میلیارد هوادار در سطح جهان به خود اختصاص دهد. عمده حامیان این ورزش در اروپا، آفریقا، آسیا و استرالیا هستند. ورزش هاکی روی چمن برای اولین بار در انگلستان و صده‌ی ۱۸۰۰ میلادی پا به عرصه گذاشت. این ورزش شباهت زیادی به فوتبال دارد، با این تفاوت که بازیکنان به جای پاهایشان، باید با استفاده از چوب، توپ را هدایت کنند. هاکی روی چمن در کشورهای هند، استرالیا و پاکستان بسیار پرطرفدار است که البته حرف‌های زیادی هم در این ورزش برای گفتن دارند.


۲. کریکت

کریکت با ۲٫۵ میلیارد هوادار در جهان، دومین ورزش پرطرفدار دنیا محسوب می‌شود که عمدتاً در بریتانیا و کشورهای مشترک‌المنافع دیده می‌شود. کریکت در انگلستان و قرن شانزدهم ابداع شد که در قرن هجدهم به عنوان ورزش ملی این کشور نیز انتخاب شد. این ورزش دارای دو تیم و هر تیم متشکل از ۱۱ نفر است. بازیکنان برای کسب امتیاز بایستی توپی را که توسط چوب بدان ضربه وارد می‌شود را گرفته و سپس بدوند. کریکت در میان کشورهایی مانند هند، سریلانکا، بنگلادش، پاکستان و استرالیا که پیش‌تر مستعمره‌ی انگلستان بودند، بسیار محبوب است.

 

بر اساس تخمین‌ها و برآوردهای انجام شده، نیمی از جمعیت جهان خود را هوادار ورزش فوتبال می‌دانند. این ورزش حدوداً ۴ میلیارد طرفدار در سراسر دنیا به خود اختصاص داده است. قدمت فوتبال کهن، به قرن دوم میلادی و سرزمین چین باز می‌گردد. همچنین رومی‌ها، یونانی‌ها و ژاپنی‌ها نیز از جمله اولین بازیکنان فوتبال دنیا بوده‌اند. اما فوتبال نوینی که اکنون می‌شناسیم، برای اولین بار در انگلستان دیده شد که به سرعت طرفداران بسیاری در سراسر جهان پیدا کرد. این ورزش، بیشتر از هر جای دیگری، در قاره‌های اروپا و آمریکا هوادار دارد. در ورزش فوتبال، دو دروازه و دو تیم وجود دارد که هر یک از این تیم‌ها متشکل از ۱۱ نفر است. بازیکنان برای کسب امتیاز، بایستی توپ را به زمین حریف برده و سپس آن را وارد دروازه‌ی آنان کنند.

بزرگ‌ترین اشتباهات رایج در شبکه سازی کسب و کار

زومیت:شبکه‌سازی در کسب‌وکار با هدف معرفی توانایی‌ها و گستره‌ی خدماتی است که ارائه می‌دهید؛ ولی سهل‌انگاری در رعایت اصول آن می‌تواند نتیجه‌ای کاملاً برعکس برایتان داشته باشد.

کت بوگارد، نویسنده‌ی آزادکار وب‌سایت‌های مشهور جهان که حالا در شبکه‌سازی کسب‌وکار مهارت زیادی پیداکرده، معتقد است همان‌طور که تمام مهارت‌ها با تمرین و پیگیری تقویت می‌شوند، در شبکه‌سازی هم با تمرین بیشتر می‌توانید پیشرفت بهتری داشته باشید. او در پست اخیر خود می‌نویسد:

زمانی که تازه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده بودم، به‌سختی تلاش می‌کردم وب‌سایت حرفه‌ای خودم را گسترش دهم. در همان زمان اشتباهات بزرگی مرتکب شدم که در نتیجه‌ی آن، ایمیل‌هایم نادیده گرفته می‌شدند. در نهایت من نمی‌توانستم خودم را به مخاطبان معرفی کنم. درواقع ۵ اشتباه بسیار رایج در شبکه‌سازی وجود دارد که آن‌ها را با شما هم به اشتراک می‌گذارم. امیدوارم شما بتوانید از این اشتباهات اجتناب کنید و با مشکلات کمتری مواجه شوید:

زیاده‌خواهی

با خودتان صادق باشید. شما با هدف خاصی که در ذهن دارید به سمت شبکه‌سازی می‌روید. ممکن است بخواهید لیست مخاطبان خود را وسعت ببخشید، دنبال پیشنهادهای شغلی مناسب بگردید یا از حمایت و راهنمایی‌های افراد مؤثر در صنعتتان استفاده کنید. درهرصورت، حتماً دلیل خاصی وجود دارد که شما با این شخص خاص تماس گرفته‌اید.

تا اینجا همه‌چیز درست و قابل‌ درک است. اما من وقتی کارم را شروع کردم، از دیگران خیلی سؤال می‌پرسیدم. فکر می‌کردم اگر یک دعوت‌نامه‌ی دوستانه در لینکدین ارسال می‌کنم، به این معنی است که شخص مخاطب باید تمام اسرار موفقیت شغلی خود را با من در میان بگذارد یا شبکه‌های شخصی خودش را به‌راحتی در اختیار من بگذارد تا از فهرست ایمیل‌های آن‌ها استفاده کنم.

در عوض بهتر است درخواست خود را در قالب یک سؤال ساده، خاص و مختصر بپرسید. مثلاً به‌جای اینکه از مخاطب بخواهید کسب‌وکار شما را به همه معرفی کند، از او بپرسید آیا مایل است ترتیب ملاقات شما را با یک نفر که فکر می‌کنید می‌تواند در پیشرفت حرفه‌ی شما مؤثر باشد، بدهد؟هرچه درخواستتان بیشتر قابل‌ دسترسی باشد، احتمال دیدن نتایج مثبت آن‌هم بیشتر است.

فقط در مورد خودتان صحبت می‌کنید

ازآنجا که شما در نتورکینگ می‌خواهید برداشت خوب و خاطره‌انگیزی از خودتان در ذهن دیگران به‌جای بگذارید، ممکن است به ورطه‌ی سخنرانی‌های طولانی در باب انواع مهارت‌ها و استعدادهای خود بیفتید.

بااین‌حال به یاد داشته باشید که هدف از شبکه‌سازی خودستایی بی‌وقفه نیست، بلکه شما فرصتی یافته‌اید که با دیگر متخصصان در ارتباط باشید. در برابر این وسوسه که مدام توانایی‌های خودتان را به رخ دیگران بکشید، مقاومت کنید. سعی کنید از دیگران هم در مورد تجارب کاریشان و دوره‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل کرده‌اند، سؤال بپرسید. در بلندمدت این رویکرد متعادل رابطه‌ای سودمند برایتان خلق می‌کند.

خودتان را بر همه‌چیز مقدم می‌دانید

وقتی کار شبکه‌سازی را شروع کرده بودم، تلاش می‌کردم هر مخاطب جدید را با انواع راه‌های ارتباطی بمباران کنم. پیام‌های مختلف در لینکدین و سایر پلتفرم‌های اجتماعی، ایمیل‌های پی‌درپی برای درخواست کار و پروژه و نظیر آن. بااین‌حال هرروز صبح اینباکس خود را خالی می‌یافتم و متعجب بودم که چرا این افراد به من مراجعه نمی‌کنند؟

این یک تله‌ی رایج است که باید جدا از آن اجتناب کنید. اگر تصور می‌کنید خواسته‌های شما در بالای فهرست اولویت‌های دیگران قرار دارند اشتباه می‌کنید. واقعیت این است افرادی که با آن‌ها ارتباط برقرار کرده‌اید، گرفتاری‌های خاص خودشان را دارند و فکر نمی‌کنند اولین اولویت هرروزشان، پاسخ به درخواست‌های شما است.

اگر بدون در نظر گرفتن زمان معقول، به سؤال پرسیدن ادامه دهید و با اصرار و سماجت منتظر دریافت پاسخ باشید، فردی مزاحم خواهید بود نه بااراده.

می‌خواهید فقط دریافت‌کننده باشید

همان‌طور که گفتیم، شبکه‌سازی پایه‌ریزی ارتباطات جدید است. حتماً خودتان هم می‌دانید که یک رابطه باید به‌طور متقابل برای هر ۲ طرف سودمند باشد.

نباید انتظار داشته باشید که در یک رابطه، فقط دیگران به شما خدماتی ارائه کنند. شما هم باید چیزی داشته باشید که برای مخاطبتان ارزشمند باشد.

منظور این نیست که مردم به هر رابطه‌ای به این چشم نگاه می‌کنند که «چه نفعی برای من دارد؟»، ولی تلاش آگاهانه‌ی شما برای کمک به دیگران، کمک می‌کند رابطه‌ای سالم‌تر برقرار کنید که در آن‌کسی احساس متضرر شدن نمی‌کند.

فراموش می‌کنید قدردانی کنید

هنگامی‌که یک نفر در شبکه‌ی ارتباطی کسب‌وکارتان، خدمتی به شما ارائه می‌کند، مثلاً شما را به دیگران معرفی می‌کند یا فهرستی از پروژه‌های موجود را در اختیارتان قرار می‌دهد، قدرت این کلمات جادویی را نادیده نگیرید: از شما متشکرم.

به خودتان یادآوری کنید افرادی که در شبکه حضور دارند، مجبور نیستند کاری برایتان انجام دهند. این فرد وقت خودش را که می‌توانست به هر کار دیگری اختصاص دهد، صرف کمک به شما کرده است. پس بی‌شک ارزش یک قدردانی صمیمانه را دارد.

شبکه‌سازی در کسب‌وکار همیشه آسان نیست و شما در معرض اشتباهات متعددی قرار دارید. اگر تلاش کنید لااقل این نکات را به ذهن بسپارید، شاهد پیشرفت قابل‌ ملاحظه‌ای خواهید بود که شما را شگفت‌زده می‌کند.

 

درمان عجیب بیماری امیر سامانی توسط زکریای رازی

تسنیم:ابوالحسن احمد سمرقندی ملقب به نظامی عروضی در کتاب چهارمقاله یا «مجمع‌النوادر» تألیف بین سال‌های 551 و 552 ه.ق. داستان‌هایی درباره طبابت را نقل می‌کند که بسیار خواندنی است از جمله می‌نویسد:

امیر منصوربن نوح‌بن نصر سامانی بیماری مزمنی گرفته بود که پزشکان از درمان آن ناتوان شدند؛ این بیماری، قدرت حرکت را از منصور سامانی گرفته بود، او فرستاده‌ای را برای آوردن محمدبن زکریای رازی به بالین خود، راهی کرد.

رازی از سوار شدن در کشتی و گذشتن از رود جیحون برای رسیدن به دربار امیر منصوربن نوح خودداری کرد و خطرات سفر را عذر آورد؛ فرستاده امیر به دربار سامانیان رفت و دیگر بار برای بازگرداندن رازی بازگشت؛ این بار، رازی کتاب منصوری را که در همان فاصله نوشته بود، به فرستاده امیر داد و گفت: «من، این کتابم. با این کتاب، مقصود شما حاصل خواهد شد، دیگر نیازی به من نیست».

امیر سامانی باز قانع نشد و هدایای فراوانی فرستاد و به فرستادگان گفت که اگر نیامد دست و پای او را ببندند و در کشتی بیندازند و از رود بگذرانند؛

فرستادگان نیز چنین کردند، وقتی از کشتی فرو آمدند و دست و پای رازی را باز کردند، او با روی خوش بر اسب نشست و به‌سوی بخارا راهی شد؛ فرستادگان امیر منصور، از او پرسیدند: «چرا با ما که تو را به‌زور در کشتی نشاندیم، بدخلقی نکردی و اکنون با روی گشاده همراه ما می‌آیی؟».

رازی گفت: «من می‌دانم که هر سال 20 هزار نفر از جیحون به‌سلامت می‌گذرند اما به‌دلیل احتمال غرق شدن، به‌اختیار بر کشتی نشستن را خلاف عقل دانستم اما اکنون به‌سلامت رسیده‌ام و دلتنگ نیستم».

وقتی رازی به بخارا رسید، درمان امیر را آغاز کرد اما معالجه به‌کندی پیش رفت؛ روزی به امیر گفت: «فردا شیوه درمان دیگری را به کار خواهم بست».

روز بعد، امیر را به گرمابه برد و اسب و قاطری را نیز بیرون گرمابه آماده نگاه داشت و خدمتکاری را به نگهبانی آن دو حیوان گماشت؛ سپس همه اطرافیان امیر را از گرمابه بیرون کرد و امیر را در گرمابه نشاند و شربتی که اثر دارویی داشت به او نوشاند و سپس رو در روی امیر ایستاد و چند دشنام به او داد و گفت: «تو دستور دادی که دست و پای مرا ببندند و در کشتی بیندازند؟ اگر جانت را نگیرم، پس زکریا نیستم».

امیر که نمی‌توانست حرکت کند، خشمگین شد و بر اثر خشم، نیم‌خیز شد، سپس رازی خنجر کشید و امیر را تهدید کرد؛ منصور نیز از خشم و ترس برخاست و ایستاد تا بگریزد؛ محمدبن زکریا وقتی چنین دید، از گرمابه بیرون آمد و بر اسب سوار شد و همراه خادم خود که بر قاطر نشسته بود، به‌تاخت دور شدند.

غروب همان روز از جیحون گذشتند و به آن سوی رود رسیدند و تا شهر مرو تاختند و هیچ جا توقف نکردند؛ سپس در نامه‌ای به امیر سامانی نوشت: «چون درمان امیر به‌روش‌های معمولی طولانی می‌شد، این راه را در پیش گرفتم و شاه را به خشم آوردم تا بر اثر حرارتی که در تن او پدید آمد توانست برپا ایستد».

شاه نیز که بهبود یافته بود و می‌توانست راحت راه رود، هدایای بسیاری برای محمدبن زکریای رازی فرستاد.

نکته توضیحی: این شیوه درمان، صحیح است اما داستان محل تردید است زیرا رازی به بخارا نرفته و کتاب «المنصوری» را نیز برای «منصوربن اسحاق » فرمانروای ری تألیف کرده است.

 

 

 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *