تروریسم بخشی از راهبرد "ارتش پاکستان"

10:26 - 11 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۴۱۳۳
در حالی که اشرف غنی دیدار با رئیس ستاد ارتش پاکستان را فصل جدید همکاری دو کشور دانسته اما رئیس سابق امنیت ملی افغانستان تاکید کرد که تروریسم بخشی از سیاست پاکستان بوده و در شرایط جاری تنها تغییر تاکتیکی کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل رئیس‌جمهور افغانستان روز گذشته در دیدار با هیئت پاکستان به رهبری ژنرال «قمر جاوید باجوا» گفت که این دیدارها سرآغاز فصل جدیدی از همکاری‌ها بین دو کشور است.

این در حالی است که رحمت‌الله نبیل رئیس سابق امنیت ملی افغانستان در واکنش به اظهارات اشرف غنی گفته که افغانستان نباید در امور امنیتی و تحکیم صلح به پاکستان اعتماد کند.

وی به تلویزیون «آشنا» گفت: ارتش پاکستان در امور نظامی و سیاسی افغانستان مداخله می‌کند اما در شرایط جاری بدلیل فشارهای بین‌المللی راهبرد خود را تنها از نظر تاکتیکی تغییر داده است.

نبیل اظهارداشت: پاکستان هرگز سیاست خود را در برابر افغانستان و تروریسم تغییر نداده است بلکه در واکنش به فشارهای بین‌المللی تغییرات تاکتیکی را در راهبرد خود ایجاد کرده است.

رئیس سابق امنیت ملی افغانستان هشدار داد: امیدواری چندانی به همکاری صادقانه پاکستان نیست زیرا دو سال قبل نیز ژنرال قمرباجوا در کابل اعلام کرد که دشمن افغانستان دشمن پاکستان است اما بازهم شاهد گسترش کشتار افغان‌ها بودیم.

وی افزود: در حالی که مردم افغانستان قربانی تروریسم هستند و تا زمانی که پاکستان عدم استفاده از تروریست‌ها را ثابت نکند؛ تعهدات همکاری و یا توافقات بین دو کشور هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.

نبیل تصریح کرد: تروریسم همواره بخشی از راهبرد پاکستان بوده است و در چندین دهه گذشته برای مبارزه نیابتی، گروه‌های مختلفی را با عنوان «لشکرجهنگوی»، «لشکرطیبه»، «جیش محمد» و «مجاهدین البدر» را حتی علیه ایران در زمان انقلاب اسلامی، هند و افغانستان بوجود آورده بود.

رئیس سابق امنیت ملی افغانستان خاطرنشان کرد: شبکه حقانی از منظم ترین و قویترین گروه‌های تروریستی است که این کشور علیه افغانستان بوجود آورده است.

وی گفت: شبکه حقانی از سوی سازمان اطلاعاتی ارتش پاکستان حمایت می‌شود و مقامات پاکستانی در تعهدات خود صادق نیستند.

این در حالی است که اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان سفر رئیس ستاد ارتش پاکستان به کابل را به فال نیک گرفته و سرآغاز فصل جدید روابط افغانستان و پاکستان دانسته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *