رئیس دانشکده پرستاری علوم پزشکی شهید بهشتی تغییر کرد
به گزارش گروه جامعه ،مراسم تکریم عباس عباس زاده رئیس سابق دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معارفه دکتر فروزان آتش زاده رئیس جدید این دانشکده با حضور دکتر محمد آقاجانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سالن همایش های دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تقدیر از فعالیت های ارزشمند علمی و اجرایی دکتر عباس زاده رئیس سابق دانشکده پرستاری و مامایی اظهار داشت: دکتر عباس زاده هم در دانشکده و هم در ستاد وزارت بهداشت درطول دوران تصدی خود در پست ریاست دانشکده منشاء اثرات بسیاری بود.
وی با تاکید بر همکاری های موثر اعضای هیأت علمی با ریاست دانشکده پرستاری و مامایی افزود: اعضای هیات علمی، محققین و کادر این دانشکده در کنار دانشجویان به دکتر آتش زاده کمک کنند.
آقاجانی با اشاره به قدمت دانشکده پرستاری ومامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: دانشکده پرستاری دانشکده مهمی است و جزو قدیمی ترین و مهمترین دانشکده های پرستاری کشور است. ما در دانشگاه ۱۴ هزار دانشجو داریم و ۱ هزار و ۴۰۰ عضو هیات علمی که این نسبت یک به ۱۰ است. در دانشکده پرستاری این نسبت بیشتر است و قطعا باید از روشهای مختلف برای جبران این فاصله اقدام کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: دانشکده پرستاری باید بسترساز اصلی تحولات پرستاری کشور شود؛ به گونه ای که برنامه های این دانشکده در آینده در قالب برنامه های وزارت بهداشت گنجانده شود. ما باید به طور جدی این موضوع را پیگیری کنیم و باور داشته باشیم که اگر در حوزه پرستاری کشور قرار است تحولی رخ بدهد جای اصلی این تحولات در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
آقاجانی با اشاره به بحث خدمات پرستاری و فعالیت پرستاران درعرصه و فیلد گفت: یکی از موارد مهمی که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشیم در مورد بکارگیری و استخدام پرستاران است. من نیروهای پرستاری را نیروهای تخصصی می دانم ما باید برای نیروهای تخصصی مان دنبال رابطه های استخدامی محکمی باشیم.
وی افزود: عمده امکان استخدام ما باید دراختیار گروه های تخصصی منجمله پرستاری قرار بگیرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به لزوم گذراندن طرح نیروی انسانی پرستاران اظهار داشت: متاسفانه برخی از پرستاران پس از اتمام طرح خود از بیمارستان می روند و تجربه خود را به بخشهای دیگر می برند ما باید دراین زمینه به گونه ای عمل کنیم که تجربه همکاران طرحی در دانشگاه خودمان بکار گرفته شود.
آقاجانی در ادامه با اشاره به کمبود نیروی پرستاری افزود: کمبود نیروی پرستاری نیز ازجمله مشکلاتی است که ما داریم. ما باید در زمینه مسایل رفاهی و پرداخت ها با شیوه ای عمل کنیم که پرستاران ما رغبتی برای فعالیت در خارج از دانشگاه نداشته باشند و تمام انرژی خود را برای مرکز خود بگذارند.
وی با تاکید بر آموزش های بالینی پرستاران افزود: دانشکده پرستاری هم مانند دانشکده پزشکی باید روی آموزش های بالینی اهتمام ورزد. پرستاران در محیط بالینی می توانند مهارت کسب کنند نه در کلاس درس چون کلاس درس فقط مقدمه ای برای تربیت پرستار است ولی مهارت های اصلی در مراکز درمانی شکل می گیرد. در این زمینه می توانید دوره های مهارت آموزی خاصی را ترتیب بدهید که پرستاران ما را برای کار در بخش های خاصی چون در بخش آی سی یو، دیالیز، اورژانس و روانپزشکی آماده کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر انجام فعالیت های پژوهشی پرستاران تصریح کرد: دکتر عباس زاده آمار خوبی از رشد پژوهشی دانشکده داد و این تحقیقات باید در اختیار سیستم قرار گیرد. یعنی هم دانشگاه و مراکز و در واقع کل کشور باید از نتایج فعالیت های پژوهشی دانشکده بهره مند شوند.
آقاجانی همچنین از تصویب خدمات پرستاری در منزل بعنوان یک طرح خوب یاد کرد و گفت: خوشبختانه تعرفه خدمات پرستاری درمنزل که به تصویب دولت نیز رسیده است، تاثیر جدی در ارتقای نظام سلامت و خدمات ما خواهد داشت و ضمن کاهش نیاز ما به تخت های بیمارستانی، زمینه اشتغال و فعالیت پرستاران را نیز فراهم خواهد کرد.
وی بر ضرورت ارتباط عاطفی پرستار و بیمار اشاره کرد و گفت: نکته مهم دیگر حضور بالینی بیشتر پرستاران و افزایش ارتباط عاطفی بین پرستار و بیمار است. یعنی حضور همکاران پرستاری در استیشن ها و کارهای غیرپرستاری باید به حداقل برسد. ما باید درتنظیم برنامه پرستاری به گونه ای عمل کنیم که حداقل زمان پرستاران به امور غیرپرستاری و حداکثر وقتشان به امور تخصصی پرستاری اختصاص یابد و ارتباط تنگاتنگ عاطفی بین بیمار و پرستار ایجاد شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری مقام حضرت زینب کبری (س) در نقش یک پرستار نمونه خاطرنشان کرد: نام حضرت زینب نیز یادآور نقش پرستار در برهه های مختلف اجتماع است.
دکتر عباس عباس زاده رئیس پیشین دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در دانشکده درطول ۵ سال گذشته، اظهار داشت: خوشحالیم که در کشورمان فضای تدبیر و امید بر فضای سیاسی و اجتماعی کشورمان حاکم شده و این دانشکده نیز تلاش کرده که بر این اساس حرکت کند.
وی با بیان برخی از برنامه های راهبردی و اهداف بلندمدت و کوتاه مدت خود در طول این دوران، بر شایسته سالاری در انتخاب مدیران و کارکنان تاکید کرد و افزود: در سال ۹۱ عمده مدیران ما در سمت مربی بودند ولی درحال حاضر در سمت استادیار و دانشیار به فعالیت مشغول هستند که این جای بسی خوشحالی برای دانشکده دارد.
عباس زاده بر افزایش میزان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده نسبت به سالهای قبل، اشاره کرد و افزود: هرم هیات علمی در سالهای قبل در نامناسب ترین وضعیت خود قرار داشت که درحال حاضر این هرم نیز به سمت بهبود حرکت کرده است.
رئیس سابق دانشکده پرستاری علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید برگسترش همکاری های بین بخشی و فرابخشی، ارتقای کیفیت آموزش های تئوری و بالینی، روزآمد کردن برنامه های آموزشی،کاهش فاصله بین آموزش های نظری و آموزش های بالینی، افزایش سرانه فیزیکی و تجهیزاتی دانشکده، گسترش آموزش های مبتی بر شواهد، گسترش اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی و فرهنگی در دانشکده، تشکیل کمیته اخلاق، رشد مقالات علمی ثبت شده در پایگاه اسکوپوس و انتشار مجله انگلیسی زبان دانشکده و ...؛ بعنوان بخشی از فعالیت های خود اشاره کرد.
دکتر فروزان آتش زاده رئیس جدید دانشکده پرستاری علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم با اشاره به قدمت این دانشکده گفت: دانشکده پرستاری دانشگاه، یکی از دانشکده های سرآمد در دانشگاه های علوم پزشکی کشور است که سهم بزرگی را در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جامعه در ۱۶ رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری داراست.
وی با بیان ترویج روحیه همکاری و همگرایی در دانشکده خاطرنشان کرد: در این دانشکده سعی بر آن است که اعتدال و میانه روی، ترویج روحیه همکاری و همگرایی، مشارکت جویی و مشارکت پذیری، عملگرایی و تحول گرایی، توازن در امور آموزش، پژوهش، امور فرهنگی، پایبندی به قانون و آینده نگری، پاسخگویی اجتماعی و عدالت محوری بر مجموعه فعالیت های این دانشکده حاکم باشد.
آتش زاده به اهم برنامه های اجرایی خود در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد.