صالحی: ما مسئولین باید نقدپذیری را یاد بگیریم/رسانه چشم بیدار مسئولین است/در فرهنگ گرفتار فقر گفت و گو هستیم
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نشست رسانهای وزیر ارشاد اسلامی امروز درمحل سالن همایشهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
صالحی امیری وزیر ارشاد در ابتدای این مراسم با عرض تسلیت نسبت به فرارسیدن ایام محرم حسینی در خصوص اهمیت جایگاه رسانه گفت: رسانه چشم بیدار مسئولین است. بدون شک هر چقدر خود را بیشتر در معرض این نشانه قرار دهیم به موفقیتهای بیشتری خواهیم رسید.
وی افزود: در ماه اول وزارت برنامههای زیادی را بررسی کردیم. برنامه ابتدایی برنامه رأی اعتماد بود و برنامه دوم برنامهای بود که پس از دریافت رأی اعتماد به آن عمل کردیم. برداشت من از اخلاق، قانون و شریعت این است باید تمامی برنامهها را بعد از دریافت رأی اعتماد مجلس عملی کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین راستا ادامه داد: برنامه کنونی ما به صورت کلان سه هدف ، نه مسئله و 40 برنامه دارد که در دولت دوازدهم با شعار گفت و گو، حقوق و هویت فرهنگی به انجام می پذیرد. این 40 برنامه در سه بسته آماده شدهاند. بسته اول هویت ایرانی – اسلامی است که 9 مسئله دارد. بسته دوم تولید و مصرف فرهنگی است که 4 مسئله و 19 برنامه دارد. بسته سوم مناسبتهای فرهنگی و بین المللی است که سه مسئله و 12 برنامه دارد.
وی تاکید کرد: وزارتخانه خوشبختانه تمامی این 40 بسته را کلید زده و به همه معاونتها و مدیریتها نامه ارسال شده مسئولیتها مشخص شده تا این مسئولین در اسرع وقت عملکرد خود را ارائه دهند. امیدواریم در این راه و دراین دوره از وزارت به سه تا پنج اقدام اساسی برسیم. امیدوارم تا پایان مهرماه برنامه اقدامات ما کامل شده باشد و عملا این 40 برنامه را بتوانیم به صورت مشخص پیگیری کنیم.
صالحی امیری تاکید کرد: تعهدات ما نسبت به رسانه و نقشه راه مشخص است، خوشبختانه در ابتدای راه رأی اعتماد شورای اسلامی صادر شد. اقدام دوم وزارتخانه برنامه 100 روزهای است که حسن روحانی ریاست جمهوری به تمامی وزارتخانهها ارائه داده است. ما باید در این 100 روز برنامه خود را به ریاست جمهوری ارائه کرده تا بدانیم چه اقداماتی در هر وزارتخانه صورت پذیرفته است.
وی با تأکید بر بهبود فضای فرهنگی و کار سازمانهای زیر نظر وزارت ارشاد اضافه کرد: به عنوان مثال در بخش کار ومدیریتهای وزارت ارشاد اسلامی مان نقطههای اختلال در کسب و کار فرهنگی را شناسایی کردیم و درصدد رفع آنها هستیم. بخش دیگر برنامه های ما حوزه شفاف سازی است انتشار تمام هزینههای رویدادهای فرهنگی در صدر این برنامه قرار دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مردم حق دارند در شرح کامل این هزینهها قرار بگیرند. مورد دوم بسته شفاف سازی تمام قراردادهای فرهنگی است تا مردم بدانند وزارتخانه با چه کسانی همکاری میکند.
وی ادامه داد: گفتگوی فرهنگی – هنری یکی از بخشهای شعار اصلی وزارتخانه است. متاسفانه ما در فرهنگ گرفتار فقر گفت و گو هستیم.
صالحی امیری افزود: تشکیل دبیرخانه فرهنگی – هنری رسانه اقدام بعدی ما است که هم اکنون شروع شده و دردستور کار قرار دارد. تمرکززدایی جغرافیایی نیز یکی از موارد تاکید شده بوده که ما در برنامه 100 روزه قرار دادهایم. مورد سوم و مهم این مورد است که من در این دوره وزارت سعی کردم از مشورت اندیشمندان و چهرههای شاخص بخشهای مختلف فرهنگی بهره گیری کنم. شنیدن و دریافت آرای دیگران در اداره کشور بسیار کمک میکند البته این را هم بگویم که مشغولیت های زیاد من گاهی باعث شده تا این فرصت را از دست بدهم. اما ما به طور مجزا با پیشکسوتان و شاخصهای فرهنگی گفت و گو کردهایم و من شخصاً آن گفت و گوها را شنیده و از نقطه نظرات این عزیزان بهره مند شده ام.
وزیر فرهنگ و ارشاد گفت : حوزه فعالیت های وزارتخانه را 10 حوزه اصلی خواند و اذعان کرد: ما در وزارتخانه 10 معاونت مجزا داریم، از جمله این معاونت ها میتوان به معاونت سینمایی ، معاونت فرهنگی، معاونت دینی و معاونت وقف و منابع ملی مردم نهاد اشاره کرد این 10 حوزه متاسفانه انسجام درونی کمی دارند و این عدم انسجام در بخشهای فرا رشتهای بیشتر است. وزارت ارشاد دچار عدم انسجام در بخشهای درون حوزهای ، میان حوزهای وفرا حوزه ای است و ما 10 کارگروه تخصصی را برای برطرف سازی این ضعف در نظر گرفتهایم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این نشست گفت: همانگونه که در این گزارش مشاهده شد ماه اول ما به شناسایی ، تدوین و تنبیه برنامههای وزارتخانه پرداختهایم. ماه دوم در استقرار معاونتها ، مجموعهها و مدیریتها رسیدگی شده است. در این مورد رویکرد من بر این بود تا در ابتدا برنامه ریزیها را مشخص کرده و مشورتها را بگیرم و بعد از آن شخص مورد نظر را انتخاب کنم. از نظر من تغییر تضمین کننده اصالت نیست همانطور که ثبات ارزش محسوب نمی شود بلکه برنامه وکارکرد است که ارزش دارد. من تلاش کردم که صادق باشم صداقت در این روزگار کار سختی است من با این نگاه شروع به حرکت در این راه کردم و مسیری که تا به حال طی شده با همین رویکرد بوده است این را بدانید که از هیچ نقد و انتقاد ولو گزنده ناراحت نمی شوم، ما مسئولین باید صبر خود را بالا ببریم و نقدپذیری را یاد بگیریم.
وزیر ارشاد در مورد اکران فیلم های رفع توقیف شده است: این تصمیمی بود که به کمیته ارجاع شده بود. این کمیته بررسی های خود را تاکنون انجام داده است. این ساختار سومی بود که در آن دوره شکل گرفت. این آثار که رفع توقیف شده اند اگر آن اصلاحیات را رعایت کنند می توانند اکران شوند. مسیری که تاکنون پیموده شده کاملا قانونی بوده است.
وزیر ارشاد درباره بودجه تئاتر و میزان هزینه هایی که به دست مدیران نمایشی نمیرسد گفت: در مورد بودجه تئاتر چون عضو این مجموعه بودم خبر افزایش بودجه تئاتر را شنیده ام. ما در شش ماه گرفتار تخصیص بودجه ها بوده ایم. همین امروز ما جلسه تخصصی شورا بودجه را داریم و به یقین این موضوع را بررسی می کنم و بعد از یافتن پاسخ دقیقتر پاسخگو خواهم بود.
وزیر ارشاد درباره مبارزه با ولنگاری فرهنگی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب گفت: فرهنگ نیازمند هوای سالم است. آنچه می تواند فرهنگ را آلوده کند می تواند به عنوان یک خطر بررسی شود. بخش بعدی اختلال در زایش فرهنگی است که بسیار مضر است. اولیای فرهنگی باید به این دو امر نظارت و توجه داشته باشند. اتفاقاتی که هویت فرهنگ ما را خدشه دار کنند باید متوقف شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی دربارهی نمایشگاه کتاب بیان کرد: نمایشگاه در سال اول کمبودهایی داشت که با توجه به سرعت آمادگی قابل اغماض بود اما امسال شرایط زیرساختی «شهر آفتاب» مناسب نبود و این مسئله به مسئولان «شهرآفتاب» منتقل شده است. گفتهام که اگر تا پایان مهرماه اتفاقی برای زیرساختها رخ ندهد وزارت ارشاد حتما در برگزاری نمایشگاه در آنجا تجدیدنظر میکند و همین طور حداقل ۱۰ سالن باید احداث شود که قولهایی داده اند و امیدوارم تا پایان مهر درباره مکان نمایشگاه به نتیجه برسیم.
وی درباره دلیل عدم ارتقا سطح ادبیات نمایشی افزود: فعالیتهای فرهنگی یک شاخص کالبدی دارد و یک شاخص نرمافزاری. اینکه در این فضا چقدر مطالعه نمایشنامهها اتفاق افتاده است و چقدر با تنوعی که حوزه تئاتر دارد تاثیر کنشی داشتهاند، در بخش شاخصگذاریهایش وارد نشدیم. تئاتر ما در کنار ادبیات باید قرار بگیرد و این نوع شاخصها سنجیده نمیشود که امیدوارم به سمت شاخصهای نرم افزاری حرکت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییرات احتمالی در معاونت ها و مدیران ارشاد اذعان کرد: حتما هر کننده کاری از ذیلهای تحقق آن برنامه است و برداشت من این است که بخش نهفتهای از ظرفیتهای رها نشده در افراد داریم و در دوره قبل خودم در معاونت نخواستم این احساس پیش آید که اتوبوسی تغییر میدهیم. یک نکته هم در ساختار بروکراسی ما هست که از همه ظرفیت مدیران به خوبی استفاده نمیشود و اینکه همه مدیران باید تغییر کنند خیلی درست نیست، ضمن این که این دولت ادامه دولت یازدهم است.
وی بازسازی و احیا ابنیه تاریخی همچون تئاتر شهر تهران تاکید کرد: برای ما هم دغدغه است که تئاتر شهر یا تالار وحدت به خوبی نگهداری شود. این مکانها برای ما خاطرهانگیز است و برایم ارزشمند است که پا برجا و پر رونقتر بمانند و شایسته نگهداری شود. من تلاش میکنم شرایط بهتری برای این مجموعهها فراهم شود.
خبر در حال تکمیل است ...