دستور تخلیه منطقه "سن سباستین" با افزایش احتمال شکستن سد رودخانه در پورتوریکو
به گزارش گروه بین الملل ،با افزایش احتمال شکستن سد رودخانه گوآخاتاکا در پورتوریکو پس از توفان ماریا، فرماندار این جزیره آمریکایی دستور تخیله 70 هزار نفر از ساکنان منطقه خطر را صادر کرد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، در حالی که جزیره پورتوریکو هنوز درگیر خسارات توفان ماریا است، احتمال شکستن سد رودخانه گوآخاتاکا در منطقه «سن سباستین» نگرانی های مقام های محلی را افزایش داد.
فرماندار این جزیره دستور تخیله 70 هزار نفر از شهروندانی را که در منطقه نزدیک این سد زندگی می کنند، صادر کرد.
«ریکاردو راسللو» فرماندار پورتوریکو پس از جلسه ای با شهرداران شهرهای مختلف این جزیره، شکستن دیواره سد خاکی بر روی رودخانه گوآخاتاکا را تائید کرد.
مردم سراسر جزیره پورتوریکو همچنان با خسارات توفان ماریا که تاکنون دست کم 25 کشته بر جای گذاشته درگیر هستند.
ماریا را مهیبترین توفانی میخوانند که در یک سده گذشته، نواحی تحت مالکیت سیاسی آمریکا را در نوردیده است.
این توفان که در مقیاس سافیر سیمپسون، در شدیدترین درجه (پنج از پنچ) ردهبندی میشد، از چهارشنبه گذشته به پورتوریکو رسید، خانهها را در هم کوبید و آسیب جدی به سیستم برقرسانی این جزیره وارد کرد.
در برخی شهرهای پورتوریکو همچون سان خوآن، آبگرفتگی شدید در معابر اصلی گزارش شده و تعدادی از خانهها زیر آب رفته است.
هماکنون گزارشها از قطعی برق در بسیاری از مناطق پورتوریکو حکایت دارد و احتمال میرود که احیای سیستم برق رسانی نیازمند بودجه عظیم و فعالیت چندماهه باشد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز پنچشنبه در همین رابطه با اعلام آغاز روند ارزیابی وضعیت پورتوریکو، شدت خسارتهای وارد شده به این جزیره را عظیم و بیسابقه عنوان کرد.
ماریا پیش از این با شدتی کمتر، برخی جزیرههای دریای کارائیب از جمله باربادوس را در نوردیده و باد و بارانهای شدیدی را در این مناطق موجب شده بود.
شهرهای مختلف آمریکا در هفتههای گذشته با توفانهای مهیب و بیسابقه روبه رو بوده است.
به تازگی توفان ایرما که سرعت آن گاه حتی به 180 مایل (290 کیلومتر) در ساعت میرسید، شماری از جزایر کارائیب از جمله بارابودا، سن مارتین و ویرجین را درنوردید، درختان را از جا کند و خانهها و بیمارستانها را ویران کرد.
ایرما علاوه بر وارد کردن خسارتهای سنگین سبب شد تا میلیون ها تن از ساکنان ایالت فلوریدای آمریکا ناچار به ترک خانههای خود شوند.
پیش از این هم توفان سهمگین دیگری موسوم به هاروی، ایالت تگزاس آمریکا را درهم کوبیده و خسارتهای جبرانناپذیری از خود به جای گذاشته بود. پیشبینی میشود جبران این خسارتها نیازمند بودجهای بالغ بر 180 میلیارد دلار باشد.