صلح و سازش در سه فقره قتل عمد با تلاش شورای حل اختلاف
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محمد رزم رئیس کل دادگستری استان ایلام در مراسم تحلیف اعضا جدیدالورود شورای حل اختلاف استان ایلام ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، به موضوع قانون شورای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: با توجه به قانون شورای حل اختلاف مصوب دی ماه ۱۳۹۴ شورای حل اختلاف به عنوان یکی از مراجع حل اختلاف یک مرجع شبه قضایی است.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی صلاحیتهایی را که به دادسرا نظامی، تجدیدنظر، خانواده و ... داده است را با تفاوتهای خاص خود به شورای حل اختلاف نیز داده است.
این مقام قضایی بیان کرد: البته باید در چند ماده از قانون جدید شورای حل اختلاف دقت بیشتری داشته باشیم که یکی از این موارد ماده ۶ میباشد که شرایط اعضا شورا را مشخص کرده است.
رزم اظهار کرد: متدین به دین مبین اسلام، تابعیت جمهوری اسلامی، عدم استفاده از مشروبات الکلی و عدم اعتیاد به مواد مخدر، حداقل سی سال سن که در این بند دقت کرده و اذعان شده است که با سن ۲۵ سال هم میشود عضو شورا شد و همچنین تبصره ۲ این ماده که میگوید افرادی که پیش از لازم الاجرا شدن این قانون به عضویت شوراها درآمده اند در صورت نداشتن شرایط، حداقل مدرک کارشناسی با مدرک حوزوی معادل برای تمام اعضا شورای حل اختلاف شهر و در شورای روستا سواد خواندن و نوشتن و ترجیحاً داشتن دیپلم و بالاتر و متاهل بودن کافی است، چون از قبل عضو شورا بودند همگی جزو شرایط عضویت در شوراهخای حل اختلاف است.
رئیس کل دادگستری استان ایلام بیان کرد: تبصره ۴ ماده ۶ این قانون بیان میکند که اعضای شورای حل اختلاف قبل از شروع به کار مکلفند مطابق سوگند نامهای که توسط رئیس قوه قضائیه تهیه و تصویب میشود سوگند یاد کنند.
این مقام عالی قضایی استان ایلام خاطرنشان کرد: ماده ۹ قانون شورای حل اختلاف یکی دیگر از مواردی است که باید دقت بیشتری در آن داشته باشیم. در این ماده دعاوی مالی راجع به اموال منقول تا نصاب ۲۰۰ میلیون ریال به جز مواردی که در تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون در دادگستری مطرح شده و نیز دعاوی خانواده مربوط به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر ۲۰۰ میلیون ریال در صورتی که مشمول ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده نباشند مورد رسیدگی قرار میگیرد. البته شوراهای حل اختلاف مجاز به صدور حکم شلاق و حبس نمیباشند.
رئیس کل دادگستری استان ایلام با اشاره به اهمیت صلح و سازش در جامعه و جایگاه ویژهای که شورای حل اختلاف در راستای این رسالت عظیم دارد، گفت: در استان ایلام در مجموع حدود ۳۳ درصد صلح و سازش داشتیم که البته باید این میزان افزایش یابد.
وی افزود: باید توجه جدی به برقراری صلح و سازش داشته باشیم. چون از وظایف اصلی قاضی ایجاد صلح و سازش است و در کل هدف اصلی ایجاد صلح و سازش در شوراهای حل اختلاف میباشد.
در ادامه این مراسم داودی نیا معاون قضایی دادگستری و رئیس شورای حل اختلاف ایلام تصریح کرد: از تعداد ۲۰۲۵۵ ورودی پرونده تعداد ۶۷۲۷ پرونده منجر به صلح و سازش گردیده که در مجمع ۳۳.۲ درصد صلح و سازش داشتیم.
داوودی نیا رئیس شورای حل اختلاف ایلام همچنین اظهار کرد: تعداد کل اعضای شوراهای حل اختلاف استان ۴۹۶ نفر است که از این تعداد ۲۹۸ نفر اعضا شهری و تعداد ۱۹۸ نفر اعضا روستایی است، همچنین تعداد کل شعبات ۱۵۸ شعبه فعال است که از این تعداد ۶۰ شعبه شهری و ۶۸ شعبه روستایی است.
وی افزود: عملکرد پنج ماه سال ۹۶ شعبه شورای حل اختلاف استان ایلام از ابتدای سال ۹۶ تا پایان مرداد ماه تعداد کل پروندههای حقوقی به شوراها ۱۱۰۵۶ پرونده وارده و تعداد ۱۰۸۱۲ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان ایلام در پایان گفت: از ابتدای سال ۹۶ با تلاش شعب صلحی شوراهای حل اختلاف استان و هیئت صلح استان ایلام سه فقره قتل عمدی نیز منجر به صلح و سازش گردیده است.
انتهای پیام/