تهران چندمین پایتخت پر استرس جهان است؟
به گزارش گروه فضای مجازی و به نقل از ایسنا،«زیپجت نام سایتی است که موارد مختلفی را در شهرهای هر کشور بررسی میکند و با امتیازاتی که به آنها میدهد، میزان استرس آن شهر را مشخص میکند.
این موارد شامل جمعیت، درآمد، قدرت خرید، قرض، امنیت، بیکاری، فضای سبز شهری، ترافیک، وسایل نقلیه عمومی، برابری جنسیتی و قومیتی، میزان آلودگی صوتی و آلودگی هوا و آلودگی از لحاظ نور همانند کم نور بودن فضای شهری)، همچنین مدت زمان روشن بودن هوا، سلامت جسمی و سلامت روحی میشود. به هر یک از این فاکتورها از ۱ تا ۱۰ امتیاز داده میشود.
یک، بالاترین امتیاز و ۱۰ پایینترین امتیاز را دارد و در نهایت امتیازات با هم جمع شده و نمره نهایی میزان استرس موجود در هر شهر مشخص میشود. با ۱۰ شهری که کمترین میزان استرس را دارند، آشنا شوید. شاید شما هم بخواهید تعطیلات خود را این بار در یکی از کماسترسترین شهرهای جهان بگذرانید.
اشتوتگارت (Stuttgart) – آلمان
شهر اشتوتگارت در آلمان در صدر این لیست قرار دارد و کماسترسترین شهر جهان شناخته شده است. مردمی که در این شهر زندگی میکنند کمترین استرس را در زندگی روزانه خود دارند. این شهر بیشترین امتیاز خود را در میزان فضای سبز، قدرت خرید خانوادهها و برابری جنسیتی کسب کرده است. هر چند کماسترسترین شهر جهان همچنان از لحاظ آلودگی صوتی و میزان روشنایی در بالاترین حد قرار ندارد و شاید بتوان این دو را تنها موارد استرسزا در این شهر دانست.
لوگزامبورگ (Luxembourg) – لوگزامبورگ
لواگزامبورگ شهری کوچک است در کشوری کوچک که در میان ثروتمندترین کشورهای جهان نیز قرار گرفته است. کم بودن جمعیت، فضای سبز بسیار، امنیت اجتماعی و سلامت روانی از جمله مواردی است که مردمان این شهر نگرانی درباره آنها ندارند اما شاید بتوان گفت چیزی که آنها را ناراحت میکند مدت زمان کم روشن بودن هوا و میزان آلودگی صوتی است.
هانوفر (Hannover) – آلمان
هانوفر مرکز ایالت فدرال نیدرزاکسن است و یکی از مراکز مهم در شمال آلمان به شمار میرود. به گفته این سایت، هانوفر نیز از جمله شهرهایی است که در آن فضای سبز نقش مهمی دارد، آلودگی صوتی کم است، قدرت خرید خانوادهها بالاست و در نتیجه مردم آن آسودهتر بوده و از سلامت روان بیشتری برخوردارند اما چیزی که در این شهر امتیاز کمتری گرفته است، میزان روشنایی در طول روز و در کل میزان روشنایی شهر است.
برن (Bern) – سوییس
برن، پایتخت کشور سوییس و چهارمین شهر پرجمعیت آن است. این شهر همواره در لیست برترین شهرهای جهان از نظر کیفیت زندگی قرار گرفته است. برن از جمله شهرهایی است که فضای سبز و طبیعت زیبایی دارد. در این شهر برابری جنسیتی و قومیتی از اهمیت بالایی برخوردار است و مردم رضایت کافی از ترافیک شهری و حمل و نقل عمومی شهر دارند. با این حال به نظر میرسد چیزی که به مردم این شهر استرس وارد میکند آلودگی صوتی و کمبود نور در شهر است.
مونیخ (Munich) – آلمان
مونیخ سومین شهر بزرگ آلمان پس از برلین و هامبورگ است و همچنین یکی از شهرهای ثروتمند آلمان به شمار میرود که جاذبههای دیدنی بسیاری نیز دارد. مراکز دیدنی، جشنها، امکانات و برنامههای فرهنگی موجب شد این شهر در رتبه چهارم بهترین شهرهای دنیا برای زندگی قرار بگیرد اما مردمی که در چهارمین شهر آرام جهان زندگی میکنند، از چه چیزهایی رضایت دارند؟ بر اساس آمارهای گرفته شده قدرت خرید مردم و برابری جنسیتی از جمله مواردی است که مردم شهر مونیخ از آن رضایت کامل دارند. پس از آن سیستم حمل و نقل خوب و امنیت شغلی نیز استرس آنها را کاهش میدهد اما از سوی دیگر کمبود نور و آلودگی صوتی موجب نارضایتی آنها شده است.
بوردو (Bordeaux) – فرانسه
بوردو، شهری بندری در جنوب غربی فرانسه است که کنار رودخانه گارون واقع شده است. بوردو ششمین شهر بزرگ فرانسه بعد از پاریس، مارسی، لیون، تولوز و لیل است. سیستم حمل و نقل مناسب و ترافیک کم هر دو موجب میشوند آلودگیهای صوتی و آلودگی هوا نیز کم شود و مردم این شهر از این چهار مورد رضایت کافی داشته باشند. علاوه بر اینها وجود فضای سبز نیز باعث خوشحالی مردم است اما از سوی دیگر بوردو نیز همچون سایر شهرهای اروپایی مدت زمان کوتاهی دارای نور طبیعی خورشید است که همین موجب شده تا نور فضای شهر در ساعاتی از روز از نظر ساکنین آن کم باشد. شاید برایتان جالب باشد بدانید مردم این شهر از امنیت شغلی کافی برخوردار نیستند.
ادینبورگ (Edinburgh) – اسکاتلند
ادینبورگ دومین شهر بزرگ اسکاتلند است؛ اسکاتلندی که زیباترین کشور جهان در سال ۲۰۱۷ شناخته شده است. این شهر در سال ۲۰۰۹ به عنوان بهترین مکان برای زندگی انتخاب شد. ادینبورگ نیز دارای فضای سبز رضایتخبش و سیستم حمل و نقل عمومی خوب است. آلودگی هوا در این شهر کم است و در نتیجه مردم نیز از سلامت روانی بالایی برخوردار هستند اما در عین حال سلامت فیزیکی مردم این شهر در برابر سایر شهرهای لیست کم است. با وجود حمل و نقل عمومی خوب همچنان ترافیک در شهر وجود دارد و آلودگی صوتی نیز زیاد است.
سیدنی (Sydney) – استرالیا
سیدنی بزرگترین و قدیمیترین شهر استرالیاست و به نوعی میتوان آن را نماد این کشور نیز دانست. سیدنی در جنوب شرقی استرالیا قرار گرفته است و ساکنان آن از قومیتها، نژادها و فرهنگهای مختلفی برخوردار هستند و این اصلا عجیب نیست که این شهر در دستهبندی برابری قومیتی و نژادی امتیاز خوبی کسب کند. قدرت خرید مردم این شهر بالاست و از امنیت اجتماعی بالایی نیز برخوردار هستند اما آلودگی صوتی و ترافیک از جمله مواردی است که موجب نارضایتی شهروندان آن شده است.
گراتس (Graz) – اتریش
گراتس دومین شهر بزرگ در اتریش است که در سال ۲۰۰۳ عنوان پایتخت فرهنگی اروپا را به خود اختصاص داد. این شهر که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید فضای آرامی دارد. مردم شهر بسیار آرام هستند و از سلامت روانی بالایی برخوردار هستند که شاید این را مدیون وجود امنیت اجتماعی بالا در این شهر باشند. با این حال خیلی در این شهر برابری جنسیتی و نژادی وجود ندارد و در کل شاید بتوان گفت مردم این شهر از همه چیز رضایت نسبی و نارضایتی نسبی دارند؛ چرا که امتیاز اکثر موارد نظیر امنیت شغلی، برابری و مدت زمان روشنایی روز و سلامتی جسمی نه خیلی بالاست و نه خیلی پایین.
هامبورگ (Hamburg) – آلمان
هامبورگ دومین شهر بزرگ در آلمان و سومین بندر بزرگ در اروپا بعد از آنتورپ و روتردام است. هامبورگ از جمعیت نسبتا خوبی نسبت به اندازه شهر برخوردار است و به هیچ وجه شهر شلوغی نیست اما در این شهر نیز همانند شهر گراتس اتریش همه چیز نسبی است. برابری جنسیتی، میزان درآمد و قدرت خرید از مواردی است که میتوان گفت رضایت مردم را جلب کرده است. سیستم حمل و نقل عمومی شهر نیز از امتیاز خوبی برخوردار است. متروی هامبورگ در سال ۱۹۱۲ تأسیس شده و هم اکنون دارای ۴ خط و ۹۱ ایستگاه است. این مترو از قدیمیترین متروهای جهان محسوب میشود. با وجود ترافیک شهری آلودگی هوا نسبتا کمتر از آلودگی صوتی است. در کل مردم این شهر از سلامت روحی بیشتری نسبت به سلامت جسمی برخوردار هستند.
این طور که این لیست مشخص میکند مردمان شهرهای اروپایی از آرامش روانی بیشتر و نگرانی کمتری برخوردار هستند. زیپجت درصدد است با نشان دادن این دستهبندی و امتیازات آن در شهرهای کماسترس کاری کند تا شهرهایی که از استرس بالایی برخوردار هستند نیز تغییراتی بر اساس میزان نارضایتی مردم انجام دهند؛ چرا که میزان مشکلات روحی و روانی در جهان رو به افزایش است که بخش عظیمی از آن مربوط به استرسهای زندگی روزمره افراد در شهری که سکونت میکنند، است.
رتبه شهر تهران در میان پراسترسترین شهرهای جهان
از آنجایی که میدانیم شما نیز علاقهمند به دانستن رتبه شهر تهران در این دستهبندی هستید با هم نگاهی بر امتیاز این شهر در لیست کماسترسترین و پراسترسترین شهرها میاندازیم.
متاسفانه شهر تهران یکی از پراسترسترین پایتختها به شمار میرود که در میان ۱۵۰ شهر این لیست در رتبه ۱۴۵ ایستاده است. بدون شک خود ما هم بیش از هر چیز میدانیم مواردی همچون شلوغ بودن شهر از لحاظ جمعیت، سیستم حمل و نقل عمومی و مهمتر از همه آلودگی هوا از جمله مواردی است که باعث استرس در فضای شهر میشود.»
منبع: جام جم آنلاین