بازدید جمعی از اعضای کمیسیون عمران از فاز یک پروژه طرح توسعه حرم اباعبدالله (ع) /پیشرفت ١٠ درصدی پروژه/ برآورد هزینه ٢٠٠ میلیون دلاری

22:52 - 26 شهريور 1396
کد خبر: ۳۴۹۷۴۱
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
جمعی از اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از فاز یک پروژه طرح توسعه حرم اباعبدالله (ع) بازدید کردند.

به گزارش گروه سیاسی به نقل از خانه ملت، جمعی از اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، که به کشور عراق سفر کرده اند امروز (یکشنبه، ٢۶ شهریور ماه) از فاز یک پروژه طرح توسعه حرم حضرت اباعبدالله (علیه السلام) بازدید کردند، که در این بازدید کارشناسان پروژه، گزارشی از عملکرد و نحوه اجرای این پروژه به اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ارائه دادند.

مدیر پروژه توسعه حرم حضرت امام حسین (علیه السلام) در جریان بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام مصالح ساختمانی در طرح توسعه حرم به جز سیمان از ایران وارد می‌شود، گفت:: تربت اصلی کربلا که در جریان خاکبرداری برداشت شده در حال حاضر دپو شده تا در مصالح ساختمانی و کاشی‌ها استفاده شود و تربت از این طریق به طرح توسعه حرم باز می‌گردد.

وی افزود:تلاش شده که بخش‌های اداری که هم اکنون در داخل حرم وجود دارد در طرح توسعه به خارج از محدوده هسته اصلی حرم منتقل شود.

مدیر پروژه توسعه حرم حضرت امام حسین (علیه السلام) با بیان اینکه براساس برنامه ریزی‌ها در طرح توسعه ساختمان‌ها بلندتر از گنبد ساخته نمی‌شوند، ادامه داد:زمین‌های طرح توسعه حرم توسط آستان حسینی آزاد می‌شود و در اختیار ستاد طرح توسعه حرم سیدالشهدا (علیه السلام) قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: خیابان بین الحرمین در زمان صدام و با تخریب منازل مسکونی این منطقه و مدارس علمیه‌ای که در این منطقه وجود داشته ایجاد شده است.

مدیر پروژه توسعه حرم حضرت امام حسین (علیه السلام) با بیان اینکه فاز یک پروژه شامل کتابخانه، موزه، مقام حضرت زینب، دارالتولیت و مضیف می‌شود، افزود: تاکنون ۵.٢ هکتار از ٩ هکتار زمینی که برای توسعه حرم در فاز نیاز بوده آزاد شده است و برآورد مالی برای تکمیل طرح ٢٠٠ میلیون دلار است.

وی ادامه داد: زمان اتمام طرح که از سال ٢٠١۶ آغاز شده ۶ سال پیش بینی شده است که با توجه به اینکه مهار آب‌های زیرزمینی پروژه را سخت کرده به این منظور تا عمق ۴٠ متری گودبرداری شده است.

با بیان اینکه ایمنی و سلامت زوار در طرح دیده شده است، اظهار کرد: هیچ سیمانی اجازه ورود به کشور عراق ندارد، اما سیمان پروژه توسعه حرم امام حسین (علیه السلام) از ایران وارد شده و معافیت مالیاتی دارد.

وی افزود:از ماشین آلات سدسازی در این طرح استفاده می‌شود و تلاش شده که نیروی فنی و تخصصی طرح ایرانی باشند، اما به دلیل بار روانی از برخی نیرو‌های بومی منطقه نیز در طرح استفاده می‌شود.

مدیر پروژه توسعه حرم حضرت امام حسین (علیه السلام)، تاکنون پروژه ١٠ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: مجموعه بنا‌هایی که در طرح توسعه ساخته می‌شود در برابر زلزله تا ٨ ریشتری مقاوم هستند و طرح بنابر برنامه زمان بندی پیش می‌رود.

نمایندگان کمیسیون عمران نیز سوالاتی درباره زمان تکمیل ن‌هایی پروژه، صدور خدمات فنی و مهندسی، نوع آواربرداری، نوع مصالح ساختمانی استفاده شده در ساختمان‌ها و پیمانکاران پروژه مطرح کردند که مدیر پروژه طرح توسعه حرم امیرالمومنین (علیه السلام) نیز به این سوالات پاسخ داد.

لازم به ذکر است؛ محمدرضا رضایی کوچی، محمد مهدی افتخاری، محمد دامادی، اقبال محمدیان، شادمهر کاظم زاده، حسن خسته بند، حسین نیازآذری، حمید بنایی، محمدرضا ملکشاهی راد در این بازدید حضور داشته و از نزدیک در جریان روند طرح توسعه صحن حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) قرار گرفتند و سوالات خود را در زمینه پیشرفت پروژه و لزوم استفاده از نیروی کار ایرانی و مصالح تولید داخل مطرح و از اقدامات ستاد عتبات عالیات قدردانی کردند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *