زنان بیشتر ام اس می گیرند یا مردان؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، «فریدون طاهری» با اشاره به اینکه هماکنون برای 850 بیمار مبتلا به بیماری اماس در سطح استان پرونده تشکیل شده است، اظهار کرد: این در حالی است که تخمین زده میشود 1500 نفر در استان به این بیماری مبتلا باشند که متأسفانه برخی مبتلایان به بیماری اماس به علل مختلفی بیماری خود را پنهان میکنند که این موضوع روند درمان آنها را با مشکل جدی مواجه میکند.
وی ادامه داد: در ایران بالغ بر 40 تا 50 هزار نفر با این بیماری درگیر هستند و میتوان گفت، شمار مبتلایان روند افزایشی دارد و باید نسبت به نشانهها و اقدامات درمانی بههنگام آن، حساس بود. همچنین این بیماری جوانان و بیشتر گروه سنی فعال جامعه 20 تا 40 سال را مورد هدف قرار میدهد.
طاهری خاطرنشان کرد: از جمله علائم بالینی این بیماری میتوان به اختلالات شناختی، خلقی، حافظه، دوبینی و حرکات غیرارادی چشم اشاره کرد. همچنین علائمی نظیر لرزش اندام، گزگز اندامهای تحتانی، گرفتگی عروق، مشکلات روحی و افسردگی، نارسایی سیستم ایمنی بدن، استعدادهای ژنتیکی و زمینههای فامیلی و منطقهای از دیگر علائم بروز این بیماری است.
مسئول کمیته پزشکی انجمن خیریه بیماران اماس استان زنجان گفت: این بیماری درمان قطعی ندارد اما در مواقعی که بیمار دچار حمله میشود، در صورت انتقال بههنگام به مراکز درمانی، بیمار بهصورت اورژانسی تحت درمان قرار گرفته و سپس داروهای مخصوص دریافت میکند.
وی افزود: اماس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیرمتعارفی به سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی میدهد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتریها و ویروسها را مورد هدف قرار میدهد، اما در بیماریهای خودایمنی، به اشتباه بافتهای نرمال از بین میروند، لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز جزو بیماریهای خودایمنی محسوب میشوند.
این مسئول افزود: در بیماری اماس، سیستم ایمنی به میلین حمله میکند، میلین به غلاف چربی اطراف سلولهای عصبی گفته میشود. میلین آسیب دیده سبب به وجود آمدن تصلب بافت میشود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است. زمانی که پوشش میلین یا بافتهای عصبی آسیب میبینند، ارسال پیامهای عصبی مختل میشود که عوارض مختلفی دارد.
وی یادآور شد: صفر تا 100 هزینه این بیماران توسط انجمن حمایت از بیماران اماس تأمین میشود و کل خدمات رایگان است.