هشدار؛ شیر گاو برای کودکان زیر یک سال ممنوع! / آسیب کولهپشتیهای نامناسب برای دانشآموزان/ خطر ابتلا به بیماری ریوی با مصرف مداوم سفیدکنندهها
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، شیر گاو برای کودکان زیر یک سال ممنوع!، آسیب کولهپشتیهای نامناسب برای دانشآموزان، خطر ابتلا به بیماری ریوی با مصرف مداوم سفیدکنندهها و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.
شیر گاو برای کودکان زیر یک سال ممنوع!
مهر: با وجود خواص متعدد شیرگاو و وجود سالم ترین نوع کلسیم در آن، این نوشیدنی مغذی برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی شود. مطالعات نشان می دهد پروتئین موجود در شیر گاو دلیل نامناسب بودن این نوشیدنی برای اطفال است چراکه آنها توانایی تحمل آن را ندارند. تغذیه نوزاد با شیرگاو قبل از یک سالگی موجب بروز بیماری های آلرژیک در آنان می شود. گفته می شود کودکانی که با شیر مادرشان تغذیه نمی شوند نیاز به یک جایگزین مغذی دارند. اما متخصصان اطفال عنوان می کنند که اگر نوزاد در سنین ابتدایی با شیرگاو تغذیه شود، بعدها با میزان بالای کمبود آهن و در نتیجه با آنمی (کم خونی) مواجه خواهد بود. همچنین به گفته محققان، شیر گاو ممکن است به کلیه نارس نوزاد فشار آورده و مشکلاتی هم در روند هضم ایجاد کند. محققان عنوان می کنند در نتیجه یک یا چند پروتئین موجود در شیر گاو، واکنش نامطلوب سیستم ایمنی بدن نوزاد موجب بروز آلرژی می شود. این علائم مختلف بوده و بر بسیاری اعضای بدن نظیر پوست، سیستم گوارش یا مجاری تنفسی تاثیر گذاشته و احتمالا موجب خارش پوست، اگزما، حالت تهوع، اسهال، قولنج روده، خس خس سینه یا گریه بیش از اندازه زیاد می شود. در سطح جهان میزان شیوع آلرژی به شیرگاو ۳ تا ۵ درصد است.
محققان می گویند؛ سبک زندگی بی تحرک تمایل مردان به غذاهای چرب را افزایش می دهد
مطالعه اخیر نشان داده است که مردان با سبک زندگی بی تحرک، رژیم غذایی پرچرب را بر سایر رژیم های غذایی ترجیح می دهند. محققان دانشگاه میزوری-کلمبیا آمریکا در مطالعات آزمایشگاهی دریافتند موش های نر بی تحرک تمایل بیشتری به مصرف رژیم غذایی پرچرب داشتند. جنا لی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما می خواستیم بررسی کنیم که محرک تمایل به یک رژیم غذایی خاص چیست و آیا فاکتورهای زیست محیطی نظیر فعالیت بدنی در نحوه تغذیه مردان و زنان تاثیر دارند». محققان موش های نر و ماده را به دو گروه تقسیم کردند؛ گروه بی تحرک و گروه پرتحرک که به چرخ مخصوص دویدن دسترسی داشتند. هر دو گروه از یک غذای مشابه خوردند. بعد از یک هفته، لی رژیم غذایی استاندارد را با سه رژیم غذایی دیگر عوض کرد: پر چرب، حاوی ساکاروز بالا، و رژیم غذایی با نشاسته بالا. هر سه رژیم غذایی از لحاظ میزان پروتئین برابر بودند و موش ها به هر سه رژیم غذایی به مدت چهار هفته دسترسی داشتند. موش های نر دونده در مقایسه با همتاهای بی تحرک خود، نیمی از رژیم غذایی پرچرب را خوردند، اما مصرف دو رژیم غذایی دیگر توسط گروه موش های دونده بیشتر بود. موش های بی تحرک ماده هم همانند موش های نر بی تحرک، بیشتر تمایل به مصرف رژیم غذایی پرچرب داشتند. این تحقیق بر اهمیت توجه بر مطالعه انسان ها در این زمینه تاکید دارد.
پشت پرده سریعترین راه های کاهش وزن
باشگاه خبرنگاران: از نظر متخصصان تغذیه هیچ راه سریعی برای لاغری وجود ندارد، طبق استاندارد های بین المللی کاهش ماهیانه سه الی چهار کیلویی وزن با رعایت رژیم مناسب، بهترین و سالم ترین روش لاغری است. در بیشتر موارد افراد برای دست یابی به لاغری سریع با خریداری محصولاتی همچون قرص، دمنوش ها، کرم ها و ژل های موضعی، فریب چنین تبلیغاتی را میخوردند، پس از یک دوره کاهش وزن ، با قطع مصرف محصول فورا دوباره چاق می شوند و حتی وزنشان نسبت به قبل از دوره مصرف داروی مورد نظر، بیشتر می شود، موضوعی که به قیمت جان قربانیان و به نرخ سود روز شمار سوداگران این بازار تمام می شود. مکمل ها، داروهای لاغری و انواع محصولات که برای کاهش وزن در شبکه های مجازی تبلیغ میشوند، نه تنها هیچ مبنای علمی معتبری ندارند بلکه در واقع عملکرد این محصولات به گونه ای است که در طول دوران مصرف، میزان آب بدن به شدت کاهش می یابد و حجم عضلات تحلیل می رود و به همین علت ظرف چند هفته فرد 8 یا 12 کیلو لاغرتر می شود زیرا عملا با کاهش آب و ضعف عضلانی بدن سوخت و ساز کاهش پیدا میکند و تمام مواد غذایی در بافتهای مختلف انباشته شده و با قطع مصرف محصول لاغری و بازگشت دوباره آب از دست رفته بدن ، به یکباره فرد چاق تر از قبل خواهند شد .قبل از اقدام به رژیم های لاغری خودسرانه باید هر فردی از نظر وضعیت جسمی تحت معاینات بالینی قرار بگیرد زیرا در برخی موارد با همین معاینات و آزمایشات ساده ریشه اصلی چاقی و اضافه وزن پیدامی شود که اصلا ارتباط چندانی به تغذیه فرد ندارد، در اغلب موارد مشکلات تیروئیدی یا حتی برخی تداخلات دارویی عامل مهم چاقی و اضافه وزن در افراد است که باید فورا درمان شوند بنابراین اعتماد به تبلیغات شبکه های مجازی و حتی توصیه های افراد نامعتبر برای لاغری فوری و درمان چاقی بزرگترین اشتباه است.
هم چیز درباره کبد چرب
چاردیواری: زمانی که سبک زندگیمان درست نیست و به آن ادامه میدهیم تا جایی که سلامتیمان را تهدید کند، در چنین شرایطی حاضریم هر کاری انجام بدهیم تا دوباره سلامتی خود را بهدست آوریم. یکی از بیماریهایی که میتواند ارتباط مستقیمی با سبک زندگی داشته باشد، کبد چرب است و افراد زیادی به این بیماری مبتلا هستند. شایعترین بیماری کبدی مزمن، در بسیاری از کشورها، کبد چرب غیرالکلی (ابتلا به آن، با مصرف الکل مرتبط نیست) محسوب میشود. عوامل زیادی میتوانند در ابتلا به کبد چرب نقش داشته باشند که یکی از این عوامل، چاقی است. البته به این معنا نیست که احتمال ابتلا به کبد چرب در افراد لاغر وجود ندارد و امکان ابتلا به این بیماری حتی در افراد لاغر نیز وجود دارد. دلیل ابتلا به کبد چرب، تنها به چاقی محدود نمیشود و عوامل دیگری نیز میتوانند باعث ابتلا به کبد چرب شوند. برای مثال، آن دسته از افرادی که به چربی خون بالا مبتلا هستند، بیش از سایر افراد میتوانند مستعد ابتلا به کبد چرب باشند. مقاومت به انسولین، یکی دیگر از عواملی است که در ابتلا به کبد چرب نقش دارد. عوامل دیگری چون دیابت و کمکاری تیروئید را نباید نادیده گرفت چون این بیماریها نیز میتوانند زمینه را برای ابتلا به کبد چرب، مساعد کنند. برای تشخیص کبد چرب غیرالکلی باید آزمایش و سونوگرافی انجام داد و پزشک متخصص گوارش، یکی از این دو روش تشخیصی یا هر دو را در صورت نیاز، برای بیمار در نظر میگیرد. انجام این بررسیها به صورت مداوم، در همه افراد ضروری نیست، ولی آن دسته از افرادی که خود یا اعضای خانواده درجه یک آنها به چربی خون بالا، دیابت، اسیداوریک بالا، نقرس و بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا هستند، باید حتما از وضعیت کبد خود آگاهی داشته باشند و برای بررسی به متخصص گوارش مراجعه کنند.
داروهایی که معمولا اشتباه مصرف میشوند!
آوای سلامت: برخی از دسته های دارویی بدون نسخه برای درمان عطسه، گلودرد، سردرد، تب، آبریزش بینی و ... می تواند با عوارض جانبی مانند افزایش فشار خون، تشدید علائم آسم، و یا احتباس ادراری شود. این مهم است که دوز مناسب این داروها را طبق برچسب روی آنها مصرف کنید و یا با پزشک تان در مورد دوز مناسب دریافتی مشورت نمایید. ضد التهاب های غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و ... اگرچه در درمان دردهایی مانند سردرد یا درد عضلانی می تواند معجزه کند اما به این معنا نیست که هنگام ابتلا به این دردها به طور مداوم دست به سوی داروهای ضد التهابی ببرید. این دسته داروها می توانند خطر ابتلا به مشکلاتی از قبیل خونریزی دستگاه گوارش و نارسایی کلیه را افزایش دهند. قبل از مصرف این داروها بخصوص اگر مبتلا به نارسایی عملکرد کلیه یا مشکل زخم معده هستید، صحبت کنید و یا این که آنها را حتما با وعده های غذایی مصرف کنید. همچنین باید بدانید که نوع کارکرد این دسته داروها مشابه هم بوده و استفاده از بیش از یکی از آنها می تواند باعث افزایش بروز عوارض جانبی شود. سعی کنید هر دارو را در دوره خاص خود استفاده کنید تا ببینید برای هر کدام از مشکلاتتان، کدام بهتر جواب می دهد. استامینوفن را میتوان در قالب مسکن در یک دسته و در قالب کاهنده تب در دسته دیگر طبقه بندی کرد. در حالی که این دارو فورا می تواند به پایین آوردن تب و درد کمک کند، مصرف بیش از حد آن می تواند بخصوص برای کبد و کلیه سمی باشد. مصرف آنتی اسیدها که اغلب برای سوزش سر دل و ناراحتی های گوارشی هنگام خوردن مواد غذایی یا نوشیدنی های خاص استفاده می شود، نباید به طور روزانه باشد. استفاده از آنتی اسیدهای جویدنی به طور گاه به گاه خوب است اما استفاده مدام از آنها نیاز به تجویز پزشک دارد. چون نیاز به استفاده روزانه از این داروها می تواند بیانگر ابتلا به مشکلات گوارشی شدید باشد. در حالی که به نظر می رسد اسپری های بینی بی ضرر و فوق العاده مفید باشند، استفاده مدام از آنها می تواند با گلوکوم یا آب مروارید، خونریزی بینی یا زخم همراه باشد.
عاقبت دردناک استفاده از لاک ناخن
عصر ایران: لاک ناخن یکی از لوازم آرایشی محبوب در میان زنان است. اما اگر تا به امروز توجهی به فهرست مواد تشکیل دهنده لاک ناخن نداشته اید بهتر است از هم اکنون این کار را انجام دهید. برخی از این مواد می توانند سلامت انسان را در معرض خطر جدی قرار دهند. نتایج مطالعه ای که در دانشگاه دوک انجام شده است، نشان می دهد که استفاده از لاک ناخن می تواند امکان نفوذ یک ترکیب خطرناک به نام دی فنیل فسفات (DPHP) به بدن را فراهم کند. این ترکیب در نتیجه متابولیز ماده شیمیایی تری فنیل فسفات (TPP) توسط بدن شکل می گیرد و دانشمندان بر این باورند که تری فنیل فسفات می تواند در هورمون های انسان ها و حیوانات اختلال ایجاد کند. پژوهشگران طی این مطالعه نمونه های ادرار شرکت کنندگان را پیش و پس از مانیکور آزمایش کردند. حدود 10 تا 14 ساعت پس از استفاده از لاک ناخن، سطوح دی فنیل فسفات شرکت کنندگان هفت برابر بالاتر از سطوح پیش از استفاده از لاک ناخن بود. روند افزایشی سطوح این ترکیب تا زمانی که به نقطه اوج خود رسید، ادامه داشت و حدود 20 ساعت بعد روندی کاهشی را آغاز کرد. ترسناک به نظر می رسد، این گونه نیست؟ متاسفانه، حتی لاک های ناخن که برچسب فاقد مواد سمی را نیز یدک می کشند، ممکن است بی خطر نباشند. بسیاری از لاک های ناخن مورد آزمایش در این مطالعه حاوی تولوئن سمی بوده اند که می تواند نواقص مادرزادی و مشکلات رشد را در کودکان و زنان بارداری که برای مدتی زمانی طولانی در معرض آن قرار داشته باشند، موجب شود. همچنین، پژوهشگران دریافتند که دی بوتیل فتالات (DBP) در برخی لاک های ناخن با نواقص مادرزادی در حیوانات آزمایشگاهی مرتبط بوده است.
آسیب کولهپشتیهای نامناسب برای دانشآموزان
ایسنا: استفاده دانشآموزان از کولهپشتیهای غیراستاندارد عوارضی نظیر درد کمر، شانه، گردن، انحنای ستون مهرهها و خم شدن شانه به جلو را به همراه دارد. استفاده دانشآموزان از کولهپشتیهای نامناسب میتواند باعث ناهنجاریهای اسکلتی و عضلانی شود. بنابراین والدین باید در جهت پیشگیری از این آسیبها در خصوص یک کولهپشتی مناسب اطلاعات کسب کنند. جنس کولهپشتی باید از نوعی باشد که به راحتی تغییر شکل ندهد. همچنین اندازه آن باید مناسب با قد و جثه دانشآموز باشد، به همین دلیل والدین از خرید کولهپشتیهای بزرگ برای کودکان خودداری کنند. بندهای کولهپشتی باید طوری تنظیم شود که کوله از خط گودی کمر پایینتر نیامده و شانهها را به سمت عقب نگه دارد. بندهای کولهپشتی باید ضخیم باشد تا فشار کمتری به شانهها وارد شود؛ چرا که بند نازک این وسیله موجب فشار نامتعارف به اعصاب و عروق خونی شده و با تحریک بیش از حد بافت عضلانی باعث ایجاد دردهای عضلانی در ناحیه شانه میشود. نبود تقارن در بندها باعث بر هم خوردن تعادل بدن و کج شدن ستون فقرات میشود. بهتر است بند کولهپشتیها حداقل عرض پنج سانتیمتر و وزن این وسیله نیز حداکثر بین 10 تا 15 درصد وزن دانشآموز باشد. کولهپشتیها نباید بیش از حد سنگین باشند، بنابراین از قرار دادن وسایل و تجهیزات اضافی داخل کولهپشتی دانشآموزان باید خودداری شود. همچنین بهتر است دانشآموزان از کولهپشتیهایی استفاده کنند که در ناحیه کمر دارای بند هستند؛ چراکه فشار ناشی از سنگینی کولهها را به میزان زیادی کاهش میدهد.
خطر ابتلا به بیماری ریوی با مصرف مداومِ سفیدکنندهها
طبق مطالعه انجام گرفته روی بیش از ۵۵ هزار پرستار در آمریکا مشخص شد استفاده از مواد ضدعفونی کننده با خطر فزاینده ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه مرتبط است. در این بررسی آمده است افرادی که این محصولات را تنها یک بار در هفته مصرف میکنند ۳۲ درصد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری ریوی هستند. در انگلیس حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به بیماری مزمن انسدادی ریه مبتلا هستند و نزدیک به ۲۵ هزار نفر سالانه در انگلیس به دلیل ابتلا به آن جان خود را از دست میدهند. نتایج مطالعات پیشین نیز حاکی از آن است که استفاده از مواد ضدعفونی کننده خطر فزاینده بروز مشکلات تنفسی همچون آسم را افزایش میدهد. هر چند این مطالعه اولین بررسی است که به تعیین ارتباط بین بیماری مزمن انسدادی ریه با مواد شوینده خاصی به نام ترکیبهای آمونیوم چهار عنصری (quats) پرداخته است. کارشناسان انگلیسی با بیان اینکه میزان قرار گرفتن پرستاران در معرض مواد ضدعفونی کننده از طریق پرسشنامه و فاکتورهای دیگر مورد ارزیابی قرار گرفت یادآور شدند: در این بررسیها مشخص شد پرستارانی که از این مواد حداقل یک بار در هفته استفاده میکنند در معرض فزاینده ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه هستند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.