ترس از پیری عقل را زایل می کند
به گزارش گروه فضای مجازی ، محققان اخیرا هشدار دادهاند که ترس از سالخوردگی میتواند خطر آلزایمر را افزایش دهد. این محققان نشان دادهاند که افراد میانسالی که تصویرشان از دوران سالخوردگی، تصویری توأم با معلولیت و از کار افتادگی است خطر تغییرات مربوط به زوال عقل در آنها بیشتر دیده میشود. در واقع این محققان معتقدند که چنین ترسها و افکاری به مرور زمان باعث آسیب به مغز میشود. در شرایطی که تمرکز و تأکید زیادی بر این مسئله وجود دارد که رژیم غذایی سالم چگونه میتواند ذهن و روان را جوان نگه دارد، باید سعی کنیم امتیازات تفکر مثبت را هم در نظر بگیریم.
تأثیر تفکر مثبت به مراتب از ورزش کردن و داروها برای پیشگیری از علائم آلزایمر بیشتر است. محققان در همین ارتباط ۷۴ مرد و زن میانسال را از دوران میانسالی تا زمان مرگ مورد بررسی قرار دادند. در شروع این بررسی همهی آنها سالم بودند و اکثرا سنین ۵۰ و ۶۰ سالگی خود را سپری میکردند.
نخست آنها پرسشنامهای دربارهی دیدگاهشان نسبت به سالخوردگی پر کردند. این پرسشها شامل سؤالاتی در این باره بود که آیا فکر میکنند در دوران سالخوردگی افرادی بدعنق و حواس پرت شده یا افراد بیمصرفی میشوند یا نه. بعد از بیست و دو سال، محققان اسکنهایی از این افراد انجام دادند که اندازهی هیپوکامپوس – مرکز حافظه در مغز- آنها را مورد ارزیابی قرار داد.
همانطور که میدانید مغز با بالا رفتن سن کوچک میشود، اما هیپوکامپوس افرادی که دو دهه قبل دیدگاهی منفی نسبت به سالخوردگی داشتند سه برابر کوچک شده بود. سایر آزمایشها بعد از مرگ یک سری از این افراد انجام شد. در بخش دیگری از این تحقیق محققان دریافتند که در آن دسته از افرادی که در زمان جوانی خود (یعنی بیست و دو سال قبل) دیدگاهی منفی نسبت به سالخوردگی داشتند، میزان دو پروتئینی که نشان بارز آلزایمر است، در آنها بیشتر گزارش شد. محققان معتقدند استرسی که به واسطهی داشتن افکار و عقاید منفی نسبت به سالخوردگی ایجاد میشود میتواند به تغییرات آسیبشناختی مغز بیانجامد.
منبع: webmd