17 هزار میلیارد از هزینه‌های پرداختی مردم در بحث سلامت کاهش یافت/ حمایت دائمی از دو دانش آموز نقص عضو داراب

11:46 - 13 شهريور 1396
کد خبر: ۳۴۵۶۸۶
دسته بندی: جامعه ، عمومی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با اجرایی شدن طرح تحول سلامت، 17 هزار میلیارد تومان از میزان هزینه سلامتی که از جیب مردم تامین می شد، کاهش یافته است.

17 هزار میلیارد از هزینه‌های پرداختی مردم در بحث سلامت کاهش یافت/ حمایت دائمی ازدو دانش آموز نقص عضو داراببه گزارش خبرنگار جامعه ، در ادامه نشست خبری، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با مقایسه طرح تحول سلامت در سالهای گذشته بیش از 20 سال هزینه‌های درمان از جیب مردم تامین شده است اما از سال 1391 مردم تنها 54.8 درصد از هزینه‌های سلامت را از جیب خود پرداخت می‌کردند این درحالی است که در سال 1394 میزان هزینه‌های پرداختی از جیب مردم به 38.1 درصد کاهش یافته است یعنی 16.7 درصد نسبت به سال 91 کاهش هزینه از جیب مردم صورت گرفته است.

وی افزود: 41 هزار میلیارد تومان سالانه یارانه سلامت به مردم داده می شود که با اجرایی شدن طرح تحول سلامت 17 هزار میلیارد تومان از میزان هزینه سلامتی که از جیب مردم تامین می شد کاهش یافته است.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص سخنان وزیر رفاه به بیمه نبودن 7 درصد از مردم عنوان کرد: درحال حاضر 11 میلیون نفر از جمعیت کشور بیمه هستند اما این میزان 7 درصدی مردم که تحت پوشش بیمه قرار ندارند تحت تأثیر علت‌های متعددی چون ایجاد مشکل در کارت ملی و شناسنامه، شرایط خاص جغرافیایی ، احساس عدم نیاز به بیمه و کم اطلاعی بوده است.

حریرچی اذعان داشت: از متوسط 81.5 درصد بیمه شدگان سطح کشور قبل از طرح تحول سلامت، به بالای 93 درصد رسیده‌ایم و می‌توانیم بگوییم که با اقدام هر فرد برای بیمه تمامی افراد تحت پوشش قرار می‌گیرند.
لازم به ذکر است 96.7 درصد مردم روستا و 91.7 درصد مردم شهر تحت پوشش بیمه قرار دارند.

وی در ادامه یادآور شد: درحال حاضر 20.4 درصد مردم تحت پوشش بیمه‌های تکمیلی قرار دارند که از مزایای بالای این بیمه استفاده می‌کنند دراین میان 5.7 درصد از روستاییان و 25.7 درصد از شهرنشینان تحت پوشش این بیمه قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: درحال حاضر 81 میلیون و 150 هزار دفترچه بیمه در دست مردم است که 6 الی 7 میلیون آن را افراد دو دفترچه‌ای تشکیل می دهند.لازم به ذکر است 38 میلیون و 883 هزار دفترچه برای بیمه سلامت، 36 میلیون و 20 هزار دفترچه برای بیمه تامین اجتماعی ، 1 میلیون و 245 هزار دفترچه برای کمیته امداد و 4 میلیون و 800 دفترچه برای نیروهای مسلح صادر شده است.

حریرچی در خصوص مزایای طرح تحول سلامت در پوشش بیمه‌ای افراد جامعه افزود: قبل از اجرای طرح تحول سلامت بین طبقه ثروتمند جامعه و فقیر از لحاظ پوشش بیمه‌ای تفاوت بسیاری وجود داشت این درحالی است که بعد از اجرایی شدن این طرح این اختلاف طبقاتی کاهش چشمگیری داشته است. درحال حاضر افراد جامعه در طبقات مختلف از تفاوت بسیار کمی نسبت به هم در پوشش دهی بیمه‌ها قرار دارند.

وی در خصوص حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی خاطر نشان کرد: این حادثه در ساعت 3:58 صبح روز جمعه اتفاق افتاد که ظرف 9 دقیقه اولین ماشین‌های آمبولانس درصحنه تصادف حاضر شدند و تمام مجروحین از ساعت 5:02 به بیمارستان‌های مربوطه انتقال داده شدند.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص آخرین وضعیت مصدومان این حادثه عنوان کرد: جز 9 فوتی در صحنه حادثه، تاکنون هیچ مورد دیگری ازمصدومین حادثه فوت نشده است.هیچ گونه قطع نخاعی به طور قاطع مشخص نشده و در مصدومین مشکوک به قطع نخاع نمی‌توانیم به طور قطع بگوییم این اتفاق افتاده است چرا که باید مراحل درمان این افراد طی شود تا قطع نخاع به طور قطع مشخص شود.

حریرچی در ادامه عنوان کرد: از 34 مصدوم این حادثه 22 نفر تا دیروز ترخیص شده‌اند و از 6 بیمار بستری در بیمارستان داراب 2 نفر جهت جراحی پلاستیک به شیراز منتقل شده و یک نفر دیروز و یک نفر امروز مرخص شده‌اند همچنین در حال حاضر 6 بیمار در بیمارستان شیراز بستری هستند.

وی در ادامه یادآور شد: یک دانش‌آموزی که در وضعیت وخیمی قرار داشت درحال حاضر سطح هوشیاری خود را به دست آورده است همچنین دودانش‌آموزمصدوم دیگر از ناحیه کمر دچار آسیب‌ هستند و از میان مصدومین 2 نفر از ناحیه دست و پا دچار قطع عضو شده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص اقدامات روانشناسی انجام شده برای مصدومین و خانواده‌های این حادثه گفت: بر طبق جلسات انجام شده تصمیم گرفته شد که خدمات روانشناسی در سطح خانواده ، مدرسه و به طور کل منطقه انجام شود و تا زمان رؤیت کامل بهبودی این روند ادامه داشته باشد.گفتنی است درساعات اولیه حادثه اقدامات روانشناسی آغاز شده است.

وی رسیدگی به تمامی آسیب دیدگان حوادث را از وظایف وزارت بهداشت معرفی کرد و افزود: وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و سایر ارگان‌ها حمایت خود را از مصدومان حادثه داراب بالاخص دو دانش‌آموز قطع عضو اعلام کرده است بنابر این تمامی خدمات و حمایت‌های درمانی ، فیزیوتراپی ، دارویی و ... از این دانش‌آموزان تا بهبود کامل ادامه دارد همچنین حمایت کامل از دو دانش آموز قطع عضو دراین حادثه تا زمانی که احتیاج به خدمات احساس می شود حمایت خواهد شد.

حریرچی در خصوص بیانیه انجمن بیهوشی بر مبنای اعلام اعتراضات خود جهت کاهش تعرفه اذعان داشت: کشور ما شرایط خاصی را پشت سر گذاشته است و همیشه کادر درمانی در شرایط جنگ ، زلزله و حوادث دیگر در صحنه حضور داشته و به مردم خدمات خود را ارائه داده‌اند. بنابر این نمی‌توان گفت که در صورت ایجاد مشکل در تعرفه‌ها افرد مشغول در بخش بی هوشی از وظایف خود سرپیچی می‌کنند چرا که هیچ پزشکی ، هیچ مریضی را به علت مسائل جانبی واعتراض به وضعیت موجود از بحث درمان حذف نمی کند.

سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: این مشکل با توجه به محدودیت‌های مالی واعتباری از جانب مسئولین امر به طرق عاقلانه‌ای رفع خواهد شد و این اطمینان را به مردم می‌دهیم تمامی کادر درمانی وظیفه دارند در هر شرایطی خدمات لازمه را به بیمار ارائه دهند.

وی در خصوص تبلیغ خدمات پزشکی در فضای مجازی گفت: هر گونه تبلیغ پزشکی منتشر شده در فضای مجازی وماهواره‌ای ممنوع است و وظیفه نظارت بر این امر را سازمان نظام پزشکی ، وزارت بهداشت و وزارت ارشاد بر عهده دارد اما به دلیل عدم توانایی در کنترل شبکه‌های مجازی وماهواره ای این اقدام دچار مشکل شده است و می‌توان گفت با خاطیان امر به طور قانونی و قضایی برخورد خواهد شد.

حریرچی اظهار کرد: مردم نباید به تبلیغات پزشکی در فضای مجازی توجه کنند و ما توقع داریم نسبت به این امرعاقلانه‌تر برخورد کنند.همچنین کسانی که از این امر شکایت دارند می‌توانند به سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت ، دادگاه رسانه و رسیدگی به جرائم پزشکی مراجعه کرده و پیگیر دستورات قانونی شوند.

وی در خصوص اخبار تخلفات دو فرد به عنوان پزشک در فضای مجازی گفت: نسبت به علم و پزشک بودن این دوفرد اطمینانی وجود ندارد اما برطبق اظهارات انتشارداده شده از آنها، در صورت رؤیت هر گونه تخلف پزشکی در زمینه در اختیار قرار دادن مهر نظام پزشکی از جانب پزشکان به افراد دیگر، توسط دادگاه جرائم پزشکی پیگیری و با فردمذکور به شدت برخورد می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص اخبار ناشی از پخش محصولات برنج تراریخته در سطح وسیعی در جامعه تصریح کرد: قبل از وارد شدن هر گونه محصولات تراریخته وزارت بهداشت بر نحوه فرآوری ، میزان سموم و سلامت محصول بررسی‌های لازم را انجام داده و بعد از تایید نهایی به بازار عرضه می شوند. این درحالی است که برای بررسی‌های بیشتر در این زمینه علاوه بر گذراندن طرق رسمی ، از محصولات قابل فروش در سطح بازار نمونه گیری و آزمایش می شود تا از وجود کالاهای قاچاق در سطح بازار جلوگیری شود بنابر این تاکید می‌کنم که هر گونه محصول تراریخته موجود در سطح بازار باید به شکل قانونی و بر اساس مجوز وزارت بهداشت عرضه شود.

حریرچی در خصوص تغییرات در سطح مدیریتی وزارت بهداشت گفت: عمده تغیرات مدیریتی در ستاد مرکزی وزارت بهداشت انجام شده است اما همچنان این روند در دانشگاه‌های علوم پزشکی ادامه دارد در این راستا یکی از مهمترین اقدامات وزیر بهداشت در دوره جدید دولت انتخاب مدیر ارشد خانم در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که این یک دستاوردبرجسته در آموزش پزشکی در سطح کشوری وا ستانی ما تلقی می شود.

وی در پاسخ به انتشارعکس اعتصاب غذای یک بیمار در بیمارستان امام خمینی افزود: این خبر مربوط به دو هفته گذشته است و معاون درمان دانشگاه مربوط نیز توضیحاتی را در این زمینه انتشار داده است.این بیمار چندین بار توسط پزشک خود مورد عمل جراحی قرار گرفته و از جمله بیمارانی است که برای بهبودی و درمان کامل باید مراحل درمانی طولانی را طی کند اما اعتصاب غذای این بیمار درشرایطی منطقی است که پزشک از ارائه خدمات لازم خودداری کرده و از درمان آن غافل باشد.براساس بررسیهای انجام شده این پزشک زمانی اقدام به سفر کرده است که پزشک جایگزین ایشان آماده درمان بوده و تمامی خدمات لازم به بیمار مربوطه ارائه شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *