آب را قربانی مسائل یوزپلنگ نکنیم/ تائید سلامت محصولات برنج تراریخته
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، نخستین نشست خبری معاون رئیس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیطزیست صبح امروز در پردیسان برگزار شد. عیسی کلانتری در این نشست خبری با اشاره به نقش رسانه ها در حفظ محیط زیست گفت: در این سالها که در حاشیه محیط زیست بودم از غیرت و تعصب خبرنگاران محیط زیست خوشم می امد. بخشی از دوستداران واقعی محیط زیست خبرنگاران این حوزه هستند و باید از لحاظ علمی به آنها کمک کنیم.
وی افزود: ۳ هزار محیط بان امکان حفاظت از حیات وحش وسیع کشور را ندارند و همه خانواده ها باید محیط بان باشند. می گویند کار فرهنگی زمانبر است اما زمانش زیاد نیست. در شهر بیرجند فرهنگی عمومی به شکلی است که یک زباله روی زمین ریخته نمی شود.
کلانتری با اشاره به الویت دادن به مسائل محیط زیستی کشورها گفت: هر کشوری برای مسائل محیط زیست الویت قائل می شود. مسئله چین اکنون آلودگی هواست، در کشور دیگری مسئله الویت پسماند باشند.
وی افزود: در کشور ما بدون اغراق ۷۰ درصد محیط زیست آب است و این باید تشخیص داده شود. در صورت ادامه پیدا کردن روند موجود مسئله آب تنها خطر برای کشور نیست که برای تاریخ هفت هزار ساله این سرزمین است. مسئله آب را نباید قربانی مسائل دیگری کنیم. یوزپلنگ در جای خود مهم است اما آب نباید قربانی یوزپلنگ شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تهدید مسئله آب، تهدید بود و نبود کشور است و اهمیت تراریخته در کنار آب خیلی ناچیز است.
کلانتری درباره مصرف آب در کشور گفت: بیش از ۷۰ درصد آب های شیرین فسیلی را از دست دادیم. چیزی است که حاصل صدها سال کار زیر زمینی است و ما باید اهمیت این موضوع را تشخیص دهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: مسئله آب مسئله اعداد و امار است. در دهه هفتاد مشاور آب بنده با نمودار گفت با توجه به مسائل این دریاچه تا سال ۹۵ خشک می شود. آن زمان دریاچه ۳۰ میلیارد متر مکعب آب داشت و حتی راه آهن زیر آب بود.
وی افزود: آن زمان در کنار دریاچه سمینار گذاشتیم و یکی از مسئولان گفت کلانتری ما را مسخره کرده است، آب دریاچه راه آهن را گرفته و اینها می گویند خشک می شود.
وی درباره الویت های محیط زیستی در کشور گفت: مسئله زیست محیطی در شمال کشور اکنون پسماند است. مسئله آب در شمال شاید آخرین مسئله باشد. اما در بقیه استان ها و در کل کشور مسئله شماره یک آب است.
کلانتری گفت: مسئله آب وظیفه حاکمیتی است و تنها دولت نمی تواند از پس آن بربیاید.
وی افزود: نسل موجود به دلیل تکنولوژی که در دست دارد، همه چیز را برای نسل های بعد از بین می برد. یکی از چهار اصل توسعه پایدار، حفظ حقوق نسل بعد است. نسل بعد آب، جنگل، خاک وتنپع زیستی نمیخواهد چون ما این همه تکنولوژی داریم و همه چیز را برای خوشبختی خودمان می خواهیم.
وی افزود: اگر سیاست توسعه پایدار را درست پیدا کنیم نه مشکلی با محیط زیست داریم نه با توسعه. در غیر این صورت یکی فدای دیگری می شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سیاست این سازمان را توسعه پایدار و توسعه متوازن دانست و گفت: با یکسری تغییرات تشکیلاتی نه مانع توسعه واقعی کشور می شویم و نه محیط زیست را از دست می دهیم. کشور ما ۴ و نیم میلیون فارغالتحصیل بیکار دارد و نمی تواند نسبت به آن بی توجه باشد. اگر ارگان های حاکمیتی در راستای سیاست متوازن حرکت کنند، محیط زیست حفظ می شود.
وی افزود: آب در تیم سازمان جایگاهی نداشته و بخش های این سازمان ۲۰ برابر بخش اب نیروی انسانی دارد.
کلانتری گفت: ما طبق عرف بینالمللی حق نداریم بیش از ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر را مصرف کنیم. حتی کشورهای افریقای شمالی و خاورمیانه این را رعایت می کنند اما ما ۱۱۰ درصد آن را مصرف می کنیم. باید همه بدانند که پتانسیل تولیدات کشاورزی این کشور محدود است.
کلانتری درباره موضوع محصولات تراریخته( دستکاری ژنتیکی) نیز گفت: وزارت بهداشت و درمان از ۴ سال پیش ماموریت داده به دانشگاه پزشکی یزد که این موضوع را بررسی کنند و نظر بدهند. بعد سه سال و هفت ماه این دانشگاه نظر سلامتی خود را درباره برنج تراریخته اعلام کرده است.
وی در ادامه اظهار نظر درباره تراریخته را با توجه به حواشی روزها اخیر به مسئولان و مدیران این حوزه واگذار کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست درباره آلودگی هوای تهران نیز گفت: با انتخاب شهردار جدید و با توجه به شناختی که از ایشان دارم، هماهنگی بیشتری در این موضوع با محیط زیست ایجاد خواهد شد. ریشه یابی این الودگی به صنعت خودرو، کارخانه های سطح شهر ها و اطراف آنهاست. این سازمان مشکل متخصص ونیروی متخصص به اندازه کافی دارد و می خواهیم از توان دانشگاه های بزرگ کشور در این حوزه ها استاف ه کنیم و از آنها بخواهیم از طرف ما بروند و ناظر دائم در خودروسازی ها باشند.
وی افزود: بیش از ۵۱ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به کامیون های است که شب ها وارد تهران می شوند. در شب ها نظارت کم است و این چند هزار خودرو بخش اصلی آلودگی هوای تهران را ایجاد می کنند.
وی درباره اعتبارات این سازمان گفت: بودجه ما ۶۰۰ میلیارد تومان است. ان وقت دولت به مناطق ازاد دو هزار میلیارد تومان کمک می کند. من عضو هیات مدیره غیر موظف منطقه ازاد ارس بودم، ازس و ماکو جمعا ۶۰۰ میلیارد از دولت دریافت می کنند.
کلانتری همچنین درباره وضعیت دریاچه ارومیه گفت: راه حل دریاچه مشخص است. از این به بعد بستگی به تخصیص اعتبار دارد. شرکت خصوصی که دریاچه را احیا نمی کند و این وظیفه دولت است. در صورت اختصاصی بودجه تا سطح تراز اکولوژیکی احیا صورت می گیرد.
انتهای پیام/