تسهیل روابط بانکی میان ایران و آفریقای جنوبی امری ضروری است
به گزارش گروه سیاسی ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه) در دیدار با «بالکا امبته» رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی اظهار داشت: از مواضع آفریقای جنوبی در احقاق حق مردم فلسطین تشکر میکنم و امیدوارم این سفر به گسترش روابط دو جانبه دو کشور برای تحقق اهداف تجاری منجر شود.
وی افزود: طی 20 سال گذشته روابط دوستانه و خوبی بین دو کشور وجود داشته و رایزنیها در مسائل مهم بینالمللی بین این دو کشور وجود داشته است و سفرهای متعدد مسئولین نشاندهنده عمق روابط میان دو کشور است.
*لزوم ارتقای سطح روابط تجاری میان ایران و آفریقای جنوبی
رئیس مجلس تصریح کرد: ما سطح روابط سیاسی و پارلمانی قابل قبولی داریم و باید تلاش نماییم تا سطح روابط تجاری را نیز ارتقا بخشیم، به ویژه در زمینه تولید انرژی و برق ایران میتواند سرمایهگذاری کرده و به آفریقای جنوبی کمک کند و ما از سرمایهگذاری این کشور در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی هم استقبال میکنیم.
وی اضافه کرد: همچنین زیرساختهای خوبی برای حمل و نقل ریلی، جادهای و دریایی در دو کشور موجود است و زمینه مناسبی برای سرمایهگذاری خواهد بود.
لاریجانی ضمن ابراز امیدواری از اینکه این سفر کمک شایانی به گسترش روابط دو کشور و فراهم کردن زمینه برای تحقق اهداف تجاری و همکاریهای پارلمانی دو کشور باشد، گفت: تشکیل گروه دوستی در پارلمان آفریقای جنوبی میتواند به تسهیل روند مذاکرات کمک نموده و سطح روابط را ارتقا بخشد.
*باید به توافقات گذشته پایبند باشیم
«بالکا ام بته» رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی نیز در این دیدار با تأکید بر نقش پارلمانها در ایجاد روابط کشورها، گفت: با گذشت زمان همه باید مسئولیت کامل نسبت به همه توافقاتی که در گذشته انجام شده، داشته باشیم و موانع موجود را برای عملی شدن آنها از سر راه برداریم.
وی افزود: ما هر چه رو به جلوتر میرویم و از درگیریهای گذشته فاصله میگیریم، باید بگونهای عمل کنیم تا کودکان ما در آینده در یک فضای سالم با امنیت بالا زندگی کنند و دیگر دچار دردسرهای گذشتگان نشوند.
رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی تأکید کرد: ما تمایل داریم تا سطح روابط خود را در زمینههای سیاسی، پارلمانی و تجاری با ایران افزایش دهیم و یکی از اموری که با همکاران خود و وزراء در میان خواهم گذاشت، یافتن راه حلی برای تسهیل روابط بانکی و ارتقای مبادلات تجاری خواهد بود.
*ضرورت الحاق ایران به بریکس
«بالکا ام بته» افزود: در سفری که رئیسجمهور آفریقای جنوبی به تهران داشت، موضوع الحاق ایران به بریکس مطرح شد و ما هم این را در دستور کار خودمان قرار دادیم و علاقمند هستیم که ایران هم به عضویت بریکس درآید، زیرا معتقدیم اضافه شدن ایران میتواند سازنده و موجب اهتمام بیشتر در جهت رشد و توسعه روابط تجاری باشد.
وی افزود: وسعت ایران و جمعیت 80 میلیونی آن را میشناسیم؛ ایران در زمینه آموزش دستاوردهای مهمی داشته و با موقعیت استراتژیک ایران هم آشنا هستیم، لذا عضویت ایران در بریکس میتواند دستاوردهای خوبی داشته باشد.
رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی در پایان ابراز امیدواری کرد که رئیس مجلس شورای اسلامی در آینده نزدیک، بار دیگر به این کشور سفر کنند.