واکنش ظریف به «طرح ضد برجامی جان بولتون»
به گزارش گروه سیاسی ، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در هفته دولت، مصاحبه تصویری با پایگاه اطلاعرسانی دولت انجام داده است.
در بخشی از این مصاحبه و در واکنش به «طرح جان بولتون برای خارج کردن آمریکا از برجام»، گفت: «بیعقلی» و «تندروی« یک ارتباطی با هم دارد و این دو نمونه برجسته سیاست مبتنی بر بی عقلی و منطق زور که شکستش بارها ثابت شده، تلقی میشود.
وی افزود: طرح بولتون که ظاهراً نتوانسته آن را مستقیماً برای کاخ سفید ارسال کند، را خواندهام؛ این طرح حتماً یک شکست بزرگ برای آمریکا خواهد بود و باعث انزوای بیشتر آمریکا در صحنه بینالمللی خواهد شد.
ظریف ادامه داد: بولتون اولین بار نیست که در این صحنه حضور دارد؛ بار قبل هم سیاست بولتون در ابتدای دهه 80 شمسی دنبال شد و نتیجه آن را آمریکاییها دیدند. اگر سیاست وی موفق بود آمریکا نیازی پیدا نمیکرد که 10 سال بعد از پیگیری آن به پای میز مذاکره بیاید و با ایران به تفاهم برسد.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه بولتون سیاست نفی غنی سازی ایران را برای 10 سال پایه گذاری و پیگیری کرد و نتیجه این شد که آمریکا بعد از 10 سال نفی غنی سازی در ایران توانسته بود تعداد سانتریفیوهای ایران را از 200 عدد به 20 هزار عدد برساند، اظهار داشت: یعنی دستاورد طرح بولتون 19800 سانتریفیوژ بود و این بود که آمریکاییها پای میز مذاکره آمدند؛ بعد از اینکه مردم در انتخابات سال 92 نشان دادند که فشار و تحریم بر اراده سیاسی مردم ما تاثیری نگذاشته است.
ظریف افزود: مردم آمریکا هم از شکست اینگونه سیاستها که توسط بولتون و افرادی مثل وی دنبال میشود به خوبی اطلاع دارند و برای همین است که گوش شنوای زیادی برای این پیشنهادها در آمریکا هم وجود ندارد. حتماً جامعه بینالمللی هم به آمریکاییها نشان داده که پیگیری این سیاستها فقط به انزوای ایالات متحده میانجامد و نتیجه خوبی برای آنها نخواهد داشت.
ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به تحولات و جنگ 6 ساله سوریه با بیان اینکه حتماً مردم سوریه از خود دفاع کردند و میکنند، همانطور که 6 سال است در برابر فجیعترین گروههای افراطی مقاومت کردند، یادآور شد: بسیاری فکر میکردند ظرف چند هفته این حرکت میتواند به شکست مردم سوریه منجر شود که الان 6 سال گذشته و تروریستها و افراطیون هستند که شکست خوردهاند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: سایر سیاستهای تهاجمی و تجاوز کارانه که متاسفانه رژیم صهیونیستی در منطقه ما نمونه بارز آن است و سیاستش بر اساس تجاوز و اشغالگری در طول 7 دهه گذشته شکل گرفته، حتماً نتیجهای جز آن که در گذشته با آن مواجه بوده ندارد.
انتهای پیام/