تجلیل از بازیگر شهید مدافع حرم در جشن خانه سینما/اتفاقات جشن منتقدان تکرار نمیشود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نشست رسانهای نوزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران با حضور هارون یشایایی، تورج منصوری و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در تالار سیف الله داد در خانه سینما برگزار شد.
هارون یشایایی رئیس نوزدهمین جشن خانه سینما در ابتدای این نشست گفت: من خودم هنوز نمی دانم چطور به عنوان دبیر انتخاب شدم. اما فارغ از شوخی ما به دنبال پیدا کردن مسیر درست در سینمای ایران هستیم. طبیعتاً ساخت فیلم امری شخصی است ولی ورود ازچین امر شخصی در راهی درست مطلوب تر است.
وی افزود: ما بسیاری فیلم توقیف شده داریم. ما باید کاری کنیم که از همان ابتدا چنین آثاری را نداشته باشیم تا بعدها حاشیه و حرف بابت اینگونه آثار به وجود نیاید. ما در بخش داخلی واقعا به نظرم نیاز داریم. اکثر عوامل سینما با مشکلات معیشت روبرو هستند.
یشایایی ادامه داد: سینمای ایران باید سهم خود را از سینمای جهان بگیریم و نیاز داریم بازار جهانی را بدست آوریم. معدود فیلم های موفق بین المللی بوده اند اما به جریان تبدیل نشده اند. سینمای ایران در جهان نیاز شدیدی به جریان سازی دارد.
تورج منصوری دبیر انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران با تأیید صحبت های یشایایی ادامه داد: ما همواره در ادوار گذشته در کیفیت جشن خانه سینما با انتقاداتی روبرو بوده ایم. ما گروهی هفت نفره تشکیل دادیم و در آخر کار به سه نفر سپرده شد تا اساسنامه نوشته شود. مجموعه این فرایند سه سال به طول انجامید.
وی در ادامه افزود: ما بنا بر همیننیازسنجی دبیرخانه دائمی تشکیل دادیم تا کیفیت سینمای ایران را به صورت مستمر رصد کنیم تا خانه سینما بتواند به راحتی به مسائل صنفی برسد. این رصد قطعا به افزایش کیفیت سینما شده و ما را وارد بازار بین المللی می کند. البته این بازار در ابتدا باید کیفیت ما را تایید کند.
منصوری با تاکید بر مثبت بودن نقد تاکید کرد: شما بهترین دوستان ما هستید اگر کمبودهای ما را اعلام کنید. پس قطعا ما به انتقادات سازنده شما نیازمندیم. در مورد تندیس صحبت هایی شده است. تندیس جشن در سال هفتاد توسط آقای محمدی ساخته شد. این تندیس نماد فیلمسازی است که پرنده فرهنگ را پرواز می دهد. اینجا لازم دیدم که از سازنده این تندیس زیبا یاد کنم تا بعدها قدردانی ویژه ای از وی به عمل آید.
وی ادامهداد: نتیجه٬ آرا و تمامی تصمیمات توسط پانزده نفر اتخاذ می شود. همه این افراد با رای و حق مساوی دارند.
در بخش بازیگری چهار تندیس داده می شود که دو تندیس برای بازیگری اصلی و دو تندیس برای بازی محل است. در شاخه صدا دو تندیس برای صداگذاری و صدابرداری اهدا خواهد شد. یک تندیس به بهترین فیلم اهدا شده و اگر فیلمنامه اقتباسی موجود باشد یک تندیس هم برای آن در نظر گرفته شده است.
یشایایی درخصوص مقایسه کردن بین جشن خانه سینما و اسکار گفت: سیر اسکار در جوایر امپریالیسمی است و فیلم ها را در سیری قرار می دهد تا جایزه بگیرند اما خانه سینما این گونه نیست.
منصوری در مورد امکان حضور اسپانسر در جشن خانه سینما تاکید کرد: ما هنوز اسپانسری نداریم، شاید نگاهمان را از سال آینده تغییر بدهیم و انجمن بتواند محل هایی برای تامین بودجه پیدا کند و بودجه ای را از جایی برای موارد مالی بگیرد اما امسال خانه سینما بودجه را می دهد.
دبیر انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران درباره شیوه رای گیری نوزدهمین جشن خانه سینما تصریح کرد: ما فرضی داریم مبنی بر اینکه سینماگران باید از ابتدای سال پیگیری سینما باشند و آثار مختلف را طی سال ببینند. اگر این اصل را قبول کنیم پس مبنا این است که داوران فیلم ها را دیده اند و اگر کسی ندیده است مشکل اساسی دارد و باید این موضوع را اصلاح کنیم تا ذره ذره چنین افرادی که فیلم ها را در طول سال نمی بینند در اقلیت قرار بگیرند. اینکه افراد در جاهای مختلف فیلم های مختلف را می بینند امکان بده بستان و رای به هم دادن را از بین می برد.
وی روند دریافت آرا را اینگونه توصیف کرد: رای افراد به صورت مهر شده در اختیار دبیرخانه قرار می گیرد و کمیسیون صیانت از آرا شب گذشته رای ها را گرفته و فقط چهار نفر آن را دیده اند و سپس این پاکت در خدمت یشایایی قرار گرفته که این مربوط به دور اول است. در نهایت ۳۶۰ نفر به آثار رای می دهند و آن رای ها قابل دستکاری نیست و سلیقه باندی و گروهی در آن جایی ندارد امسال این روش را انجام دادیم تا خطاهایمان در بیاید و عیب گیری کنیم.
این نشست بعد سوالات برخی خبرنگاران به پایان رسید تا به وعده مسئولین برگزاری طی روزهای آینده مکان اصلی و ساعت برگزاری نوزدهمین جشن خانه سینمای ایران اعلام گردد.