تولید مجموعه «دستم را بگیر» در پنج استان کشور ادامه دارد
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی شبکه افق، تولید مجموعه «دستم را بگیر» چندی است در شبکه افق شروع شده و تاکنون فیلمبرداری بخشهای زیادی از آن به اتمام رسیده است.
تهیهکننده این مجموعه سعید ابوطالب است و به همراه پنج گروه در استانهای کرمان، کردستان، خوزستان، تهران و خراسان رضوی، کار تولید را پیش میبرد.
به گفته ابوطالب، پنج گروه متشکل از سه گروه آقایان و دو گروه خانمها در پنج استان کشور، دو تا سه ماه فرصت دارند تا توانمندیهای خود را در این مجموعه به اثبات برسانند.
محور اصلی این مجموعه کمکرسانی افراد به هم نوعانشان است به این شکل که گروههای حاضر باید به روشهای مختلف به خصوص شیوههای ابتکاری خودشان، یک انسان را در فرصتی که به آنها داده شده نجات دهند و به زندگی برگردانند.
این افراد ممکن است دچار آسیبهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشند و نیازمند کمکهای گوناگون، بنابراین شیوههای هر گروه در کمک به آنها هم متفاوت خواهد بود.
سعید ابوطالب در مورد نحوه ساخت مجموعه «دستم را بگیر» خاطرنشان میکند: با هر گروه تولید، دو گروه فیلمبرداری و صدابرداری نیز همراه شده تا لحظه لحظه فعالیتهای آنها را ثبت کنند.
این تهیهکننده با اشاره به هدف این پروژه یعنی انجام عملی خیرخواهانه می گوید: محوریت کار، پیشنهادات اعضای هر گروهی است که در یک منطقه از کشور مشغول فعالیت هستند.
وی خاطرنشان میکند: ایده اولیه مجموعه رئالیتی شو «دستم را بگیر» را از دو سال پیش با مدیران شبکه افق در میان گذاشتم و جلسات متعددی در این زمینه داشتیم تا به شکل کنونی رسیدیم، البته از همان ابتدا برای ذات مستند بودن کار اهمیت ویژه قائل بودیم تا بتوانیم تعلیق لازم را برای بیننده تلویزیونی ایجاد کنیم.
ابوطالب با اشاره به اینکه هدف اصلی مجموعه این است که بگوید هر چند نفر ایرانی میتوانند در این کشور زندگی یک انسان دیگر را نجات دهند گفت: در واقع میتوان بدون اینکه از نهادها و دستگاههای مختلف دولتی و غیر دولتی کمک گرفت، پیشقدم شد و با همت بالا و احساس وظیفه نسبت به همنوعان، کارهای کوچک اما در مجموع بزرگی برای کمک به نیازمندان انجام داد.
تهیهکننده «دستم را بگیر» با بیان اینکه می خواهیم این نوع کارها به واسطه مجموعه حاضر دیده شود عنوا کرد: در واقع میخواهیم بگوییم کمک به نیازمندان فقط در حوزه مسائل مادی، تهیه مواد غذایی یا تأمین جهیزیه نیست بلکه میتوان اساسیتر کار کرد و زندگی افراد را تغییر داد.
وی تصریح کرد: شکل کار در مجموعه «دستم را بگیر» به این نحو است که کمکها به گونهای باید باشند که زندگی خانوادههای نیازمند را به صورت بنیادی حل کند، گروهها باید قبلا سابقه کمکرسانی و امدادرسانی را میداشتند، علاقمند به این کار بوده و پیش از این به صورت انفرادی یا جمعی چنین کاری را انجام داده باشند به همین دلیل پیدا کردن این افراد کار سختی بود.
ابوطالب با بیان اینکه برای پیدا کردن چنین افرادی تیزرهای تلویزیونی تولید و پخش شد و در فضاهای مجازی هم تبلیغات داشتیم تا در نهایت به چندین گروه رسیدیم خاطرنشان کرد: همه این افراد قبلا به صورت فردی چنین کارهایی را در قالبهای مختلف انجام داده بودند.
تهیهکننده «دستم را بگیر» ادامه داد: گروهها باید خودشان سوژه را پیشنهاد میدادند به همین دلیل زمان زیادی صرف این کار شد و در نهایت به 6 گروه رسیدیم که تنها دو گروه در تهران فعالیت میکنند و چهار گروه در شهرها و مناطق دیگر مشغول بکار شدند؛ گروهی به کولبران کمک میکند و گروه دیگر به دنبال پیوند مغز استخوان برای کودکی خردسال است.
وی گفت: گروهی که قبلا با مجموعههای پزشکان خیّر در جنوب شهر کار میکردند، دختری را میشناختند که تالاسمی دارد و حتی خانوادهاش از قضیه مطلع نبودند به همین دلیل پیگیری برای پیوند مغز استخوان این کودک شروع شد البته این کار هماهنگیهای زیادی لازم دارد.
ابوطالب با بیان اینکه گروهها کار خود را تقریبا با هم شروع کردهاند افزود: یکی از گروهها کار را به اتمام رسانده و بقیه از 50 تا 90 درصد کار را انجام دادهاند البته شرط اصلی به نتیجه رساندن عمل خیرخواهانه است ولی در مجموع زمانبندی دو تا سه ماهه برایشان در نظر گرفته شده است و در این بین هیچ کمکی از طرف تیم سازنده به گروهها نمیشود اما هر گروه از فعالیت سایر گروهها مطلع است و همه اعضا در یک شبکه مجازی با هم در ارتباط هستند.
تهیهکننده «دستم را بگیر» درباره انتخاب سوژهها میگوید: پیدا کردن موضوع و سوژهای که کار خیرانه در مورد آنها انجام میشود نباید موجب از بین رفتن کرامت آن شخص باشد به همین دلیل بعضی سوژهها بودند که احساس میکردیم ممکن است کرامت انسانی آنها آسیب ببیند بخاطر همین مسئله دقت زیادی در دیالوگها و ساخت مجموعه صورت گرفته به عبارتی میتوانیم بگوییم میزانسن نداریم فقط دکوپاژ را فراهم کردیم حتی اوایل کار بخشهای زیادی از فیلمهای گرفته شده را کنار گذاشتیم تا به آنچه میخواهیم برسیم.
گفتنی است در حال حاضر دو گروه از خانمها در مشهد و تهران مشغول فعالیت برای کمکرسانی به سوژههای مد نظر خود هستند؛ در تهران کودکان کار و در مشهد، خانوادهای فقیر که این دو گروه بر اساس شیوههایی که خودشان طراحی کردهاند، باید به آنها یاری برسانند.
گروه سوم که متشکل از آقایان است در استان خوزستان و شهر خرمشهر منتظر جواب آزمایش ژنتیک یک دختربچه هستند تا بعد از آن، عمل پیوند مغز استخوان برای او انجام شود.
روستای توریگ قلعه گنج در کرمان هم میزبان گروه دیگری از آقایان است که در حال حاضر ضبط بخش دیگری از کار بعد از بازیبنی راشهای ضبط شده در مرحله قبل آغاز شده است؛ گروه برادران جهادی هم برای کمک به كولبران در روستای سروآباد استان کردستان حضور دارند.
به گفته مجید اکبرشاهی مدیر گروه مستند شبکه «افق»، مسائل مختلفی بر سر راه این گروهها وجود دارد که بعضی از آنها موجب وقفه در تولید شده از جمله اینکه با توجه به موضوع اهدای عضو در یکی از گروهها و به دلیل ناهمخوانی خانمها با سوژه مورد نظر، تاکنون دو بار شاهد تغییراتی در گروه بودهایم.
اکبرشاهی ادامه میدهد: در حال مذاكره برای انتخاب دو گروه دیگر در شهرهای تبریز و ورامین هستیم.
فیلمبرداری این مجموعه و ضبط فعالیت گروهها به دلیل اینكه باید شرایط سوژهها آماده باشد یا هماهنگیهای اداری خارج از فیلم برای برخی از آنها مورد نیاز است، به صورت مقطعی انجام میشود و این مسئله، یکی از ویژگیهای تولید این مجموعه است.
گفتنی است مجموعه «دستم را بگیر» به تهیهکنندگی و کارگردانی سعید ابوطالب بر اساس پژوهشهای گروهی متشکل از محمود کریمی، محسن حسینی، علیرضا تهرانی و یاسر سنایی در حال تولید است و به زودی از شبکه «افق» روی آنتن میرود.