آیا می دانید که چرا در اواسط روز تمرکز خوبی نداریم؟

16:50 - 05 شهريور 1396
کد خبر: ۳۴۳۲۶۳
طولانی بودن جلسات صبحگاهی، غذای سنگین ناهار و یا کمبود کافئین را دلیل بی دقتی در کار های بعد از ظهر خود ندانید.

آیا می دانید که چرا در اواسط روز تمرکز خوبی نداریم؟به گزارش گروه فضای مجازی ،تحقیقات جدید نشان می دهد عملکرد ها و فعالیت های مغز براساس ریتم های شبانه روزی مغز تنظیم می شوند، در ساعت ۲ عصر، بدن قوای خود را برای انجام فعالیت ها و سرحال بودن از دست می دهد.

خواب آلودگی و سستی بعد از خوردن ناهار حس آشنایی است که همه آن را تجربه کرده اند. محققان دانشگاه تکنولوژی سوربون تصمیم به بررسی رابطه شرایط فیزیکی بدن و ریتم های شبانه روزی با استقامت و تعهد در انجام کارها گرفتند.

تیم تحقیق با استفاده از یک روش تصویربرداری به نام تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی وابسته به اکسیژن خون و چگونگی عملکرد قسمت های مختلف مغز را به طور هم زمان در پسران راست دست در گروه سنی ۱۶ سال بررسی کردند.

روی یک صفحه دیجیتالی بالای سر داوطلبان، کارت هایی با اعدادی روی آن ها نمایش داده می شد، شرکت کنندگان باید حدس میزند عدد روی این کارت ها بیشتر یا کمتر از پنج هستند یا نه؟!

در صورت دادن پاسخ صحیح فرد جایزه دریافت می کرد و در صورتی که پاسخش نادرست بود جریمه می شد.

برای انگیزه دادن به شرکت کنندگان، محققان به آن ها گفتند کسی که بهترین پاسخ را در ۳ مرحله آزمون که در ساعات ۱۰ صبح، ۲ بعد از ظهر و ۷عصر اعلام کند، به عنوان برنده اعلام می شود. بررسی عملکرد مغز آن ها در حین انجام مسابقه الگویی از ساختار اصلی مغز به نام پوتامن را نشان داد. این بخش از مغز که کروی شکل می باشد تعدادی از وظایف مغز را مدیریت می کند که در رفتار های یادگیری باعث ایجاد نتیجه بهتری می شود.

سرپرست تحقیقات، جیمی بایرن بیان کرد: ” در آزمایشات خود دریافتیم که فعالیت پوتامن چپ، باعث تحریک مرکز پاداش و تنبیه لوب پیشانی مغز می شود که در ساعت ۲ بعد از ظهر نسبت به سایر ساعات روز در پایین ترین سطح فعالیت قرار دارد.”

از آنجا که مغز ما منتظر انجام کاری در ساعات اولیه روز است تا نتایج بهتری ارائه دهد، وقتی وظیفه ای در اواسط روز به آن محول شود نمی تواند به درستی انجامش دهد.

محققان در طی بیانیه ای رسمی اعلام کردند؛ خستگی فیزیکی در بعد از ظهر و عدم انجام کارها به بهترین شکل در این ساعات، به دلیل ضعیف فعالیت بخش پوتامن مغز بوده و ارتباطی با سایر فعالیت های روزانه ندارد.

 

 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع:زوم تک



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *