مرگ «یک سنت غلط»؛ از ارسال تاجگل و چاپ پیام تبریک پرهیز کنید!
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، سنت غلط ارسال تاجهای گل گرانقیمت، درج آگهیهای پرطمطراق تبریک در رسانهها و سایر موارد تجملی، در چند سال اخیر آفت انتصابات مدیران بوده است؛ اقدامی اسراف گونه که جز صدمات مادی و معنوی عایدی ندارد.
این سنت غلط که هیچ غرابتی با سنت اسلامی ایرانی ندارد از یک سو موجب غرور مدیر دریافت کننده و از سویی دیگر باعث ایجاد ذهنیتی غلط در فرد ارسال کننده میشود. مضاف بر اینها، امری مغایر با اصول سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که صرفه جویی در هزینههای عمومی و اصلاح الگوی مصرف را سرلوحه خود قرار داده است.
دست درازی محترمانه به بیتالمال!
بعضا هزینههای خرید اینگونه تاج گلهای تجملاتی و گرانقیمت و درج آگهیهای تبریکاتی و تبلیغاتی برای جناب مسئول از بودجه دستگاهی پرداخت میشود! این امر مصداق بارز تعدی به بیت المال است. حتی اگر ردیف بودجهای برای آن بعنوان تشریفات درنظر گرفته باشند.
یکی از ابتکاراتی که از سوی برخی اعضای کابینه دوازدهم هنگام اخذ رای اعتماد از مجلس و انتصاب از ناحیه رئیس جمهور صورت گرفت، انتشار ابلاغیهای برای ممنوعیت ارسال تبریکات و تهنیات پرهزینه و تجملاتی بود. مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد دولت دوازدهم فردای اخذ رای اعتماد از مجلس یعنی در روز دوشنبه 30 مرداد، بعنوان نخستین دولتمرد، بخشنامهای با محتوای پرهیز از ارسال تبریکات متنوع تجملاتی در راستای تقید به اقتصاد مقاومتی را برای دستاندرکاران دستگاههای زیرمجموعه وزارتخانه متبوعش صادر کرد.
بخشنامه بجای وزیر اقتصاد
مسعود کرباسیان در این بخشنامه، مدیران تابعه این وزارتخانه را به پایبندی به اهداف اقتصاد مقاومتی و تقویت انضباط مالی در مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی توصیه کرده است. وی کاهش مکاتبات زائد و غیر ضرور درون و برون وزارتخانهای را از مصادیق پایبندی به اقتصاد مقاومتی عنوان کرد. کرباسیان با ابراز قدردانی از مدیران این وزارتخانه از آنان خواست از ارسال هر گونه پیام تبریک، تاج گل و یا سایر اقدامات مشابه و یا درج آگهی تبریک در رسانه ها خودداری کنند.
وزیرامور اقتصاد و دارایی دولت دوازدهم تاکید کرد: انتظار میرود این رویه در خصوص سایر موارد مشابه مانند اعیاد و مناسبت های ملی و دینی نیز رعایت شود زیرا به یقین بهترین شادباش و محبت همکاران برای اینجانب همان ارائه پیشنهادات و نقدهای اصولی است که بتواند در حوزه های مختلف وظایف تعیین شده برای این وزارتخانه، منشا تحول، ارتقا بهره وری و اصلاح امور در راستای ارائه خدمات شایسته به مردم میهنمان شود.
اما «علی طیب نیا» سلف مسعود کرباسیان در وزارت اقتصاد نیز، همین رویه را پیش گرفته بود؛ وی در روز شنبه 27 مرداد 92 وقتی برای آغاز به کار خود بعنوان وزیر اقتصاد دولت یازدهم به ساختمان باب همایون مراجعه کرد با انبوهی از تاج گل مواجه شد که جهت تبریک برای او ارسال کرده بودند. طیب نیا با مشاهده این صحنه، اولین دستور وزارتیاش را با این محتوا صادر کرد؛«همکاران از ارسال تاج گلهای بعدی و چاپ پیام تبریک در روزنامه های کثیرالانتشار پرهیز کنند».
شهردار جدید تهران هم سنت باطل تبریکات پرهزینه را شکست
اما بجز برخی وزرای دولت که در قبال پدیده مسرفانه ارسال تبریکات متنوع مدیریتی، سنتشکنی کردند، «محمد علی نجفی» شهردار جدید تهران نیز که برای ادامه راه شهردار جهادی سابق کار سختی پیشرو دارد، در نخستین اطلاعیهاش بر این سنت شکنی تاکید کرد و نوشت که « از کلیه مدیران دستگاه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی و عمومی و موسسات وابسته درخواست میکنم از ارسال هر نوع پیام تبریک و درج در مطبوعات، اهدای سبد گل و اقداماتی از این دست اجتناب ورزند».
اگر چه هنوز مقاومت مدیران و وزرا و صاحب منصبان در برابر لذت دریافت تبریکات تجملاتی، همهگیر نشده است؛ اما میتوان امیدوار بود که اقدامات اخیر برخی مدیران تازه منصوب شده، سنت غلط ارسال تبریکات تجملاتی که بعضا آمیخته با تملق و تخلف میشود و مغایر با اصول اقتصاد مقاومتی و صرفهجویی در هزینهها است را از بین ببرد.