نباید مقابل دغدغه سینماگران مقاومت شود

13:25 - 03 شهريور 1396
کد خبر: ۳۴۲۴۵۹
کارگردان «این سیب هم برای تو» معتقد است که نباید مقابل دغدغه سینماگران مقاومت شود بلکه باید اجازه دهیم سینماگر در بیان دغدغه‌های اجتماعی و مسائل مهم بخش سلامت آزاد باشد و با نگاه مسوولانه جامعه را مورد واکاوی قرار دهد.

سیروس الوندسیروس الوند نویسنده و کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، با بیان اینکه سینماگران می‌توانند به سمت سوژه‌های حوزه سلامت بروند گفت: طبیعی است سینما در این زمینه جایگاه و نقش انکار ناپذیری دارد. اما باید در نظر داشت اگر می‌خواهیم از طریق سینما مباحثی طرح شود که معضلات زمانه امروز است باید موانع از میان برداشته شود، موانعی که بعضا صراحت را از سینماگران می‌گیرد و آن‌ها را در مسیر دیگری قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: نباید مقابل دغدغه سینماگران مقاومت شود بلکه باید اجازه دهیم سینماگر در بیان دغدغه‌های اجتماعی و مسائل مهم بخش سلامت آزاد باشد و با نگاه مسوولانه جامعه را مورد واکاوی قرار دهد، قطعا این نگاه درد‌های جامعه را بیشتر خواهد دید.

کارگردان «پرتقال خونی» افزود: این درحالی است که در سال‌های اخیر به نظر می‌رسد بازار فیلم‌های بی دغدغه مثل فیلم‌های کمدی گرم‌تر شده است، این فیلم‌ها نه تنها به حل بحران‌های اجتماعی در مواردی مثل سلامت، مصرف مخدر و دخانیات کمک نمی‌کند که گاهی عبارات و کلماتی در آن‌ها مطرح می‌شود که برای کودکان و نوجوانان تاثیرات مخرب دارد.

وی یادآور شد: یک سینماگر نباید فقط ابزار‌های جذب مخاطب را در نظر بگیرد، فیلمساز فرزند زمانه خویش است و بازتاب معضلات اجتماعی از زاویه نگاه او برای جامعه مفید موثر خواهد بود. انتظار می‌رود فیلمسازان به این نکات با درایت بیشتری توجه نشان دهند.

الوند در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه به‌عنوان یک فیلمساز تا چه حد سلامت را محور تولید فیلم‌های‌تان قرار داده‌اید؟، پاسخ داد: در فیلم‌های «یک بار برای همیشه» و «برگ برنده»، بخشی از معضلات اجتماعی را روایت کردم. در زمانه خود با جسارت بسیار موضوعاتی را در این فیلم‌ها به تصویر کشیدم که در آن دوران جامعه هنوز متوجه اهمیت این موضوعات نشده بود و من برای طرح این مباحث مشکلات زیادی را متحمل شدم.

وی ادامه داد:، اما به هر ترتیب این فیلم‌ها ساخته شد و حرف‌های مهمی را مطرح کرد که شاید به تازگی کارشناسان اجتماعی به این موضوعات حساس شده‌اند؛ بنابراین باید در نظر داشت سینما و سینماگر در بیشتر مواقع یک گام جلوتر از جامعه قدم بر می‌دارد و دغدغه‌های اجتماعی را رصد می‌کند. فیلم‌های حوزه اجتماعی در زمانه خود مسائل را به مسوولین و جامعه هشدار می‌دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *