تخریب کوهستان سبلان/ سرگردانی صدروزه زلزله زدگان خراسان شمالی/ شرایط سالم هوای پایتخت
به گزارش گروه فضای مجازی ، تخریب کوهستان سبلان، سرگردانی صدروزه زلزله زدگان خراسان شمالی، روند ماندگار تاخیر پروازهای زاگرس، شرایط سالم هوای پایتخت و ... را در بسته خبری در استان ها چه خبر دنبال کنید.
تخریب کوهستان سبلان از سوی گردشگران
مهر: با وجود اینکه تمامی امکانات گردشگری استان در دو ماه اخیر تابستان مهیای استقبال از کوهنوردان بوده، امروز شاهد تخریب کوهستان سبلان از سوی گردشگران هستیم.
رشته کوه سبلان از دره قرهسو در شمال غرب اردبیل و در جهت شرقی- غربی به طول ۶۰ کیلومتر و عرض ۴۵ کیلومتر تا کوه قوشا داغ اهر ادامه دارد. ارتفاع چهار هزار و ۸۱۱ متری سبلان کوه آتشفشان نیمه خاموش است که گفته میشود دو دوره آتشفشان را سپری کرده ولی در وضعیت فعلی در تمامی طول سال قلل آن پوشیده از برف و یخ است بطوریکه یخچالهای دائمی این کوه موردتوجه یخچال نوردان سراسر دنیا است.
سبلان سه قله اصلی دارد که از شهر اردبیل به عقاب بال گشودهای تشبیه میشود و شهرهای اردبیل، سراب و مشگین شهر را در برگرفته است. این سه قله عبارتند از «سلطان ساوالان» به عنوان بلندترین قله، «حرم داغ» دومین قله مرتفع و «کسری» که سومین قله آن است.
علاوه بر پوشش کمنظیر گیاهی و حیاتوحش این کوه، در قله کوه سبلان دریاچهای بوجود آمده که اعجاز آن را به عنوان یک کوه آتشفشان دوچندان ساخته است. این دریاچه به قطر ۱۴۵ و ۸۰ متر و عمق تقریبی ۴۰ متر حتی در مردادماه نیز آب سرد و صفر درجه دارد و به استثنای فصل تابستان در مابقی فصول یخ زده است.
قله سبلان سومین قله مرتفع کشور بوده و اثر طبیعی ثبت ملی استان اردبیل و مهمترین میراث طبیعی آن محسوب می شود.
با توجه به پوشش برف قله سبلان در تمامی فصول سال مناسب ترین مکان برای صعود به سبلان سه ماهه تابستان به ویژه تیر و مرداد ماه است.
در دو ماه اخیر صعود گروه های کوهنوردی متعدد به این کوهستان متاسفانه با تخریب طبیعت آن از جمله از بین رفتن پوشش گیاهی، اختلال در زندگی حیات وحش و حتی تخریب صخره ها با یادگاری های کوهنوردان همراه بوده است.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان اردبیل با ابراز تاسف از برخی اقدامات گردشگران به خبرنگار مهر گفت: برنامه جامع مدیریت کوه سبلان می بایست اجرا شود.
محمد خداپرست با بیان اینکه این برنامه در واقع وضعیت صعود، ورودی تعداد کوهنورد به کوه در هر روز، مدیریت پسماند و فنس کشی برخی محدوده های صعود را با هدف ایمن سازی مسیر صعود به دنبال دارد، اضافه کرد: در نظر داریم این برنامه از سال آینده در کوهستان سبلان اجرا شود.
وی با اشاره به تشکیل جلسات مشترک با سایر ادارات، افزود: سبلان یکی از مواریث طبیعی استان محسوب می شود و در حفاظت از آن انتظار می رود تمامی نهادهای متولی مشارکت کنند.
آوار وعدهها برسرزلزلهزدگان خراسان شمالی
پس ازگذشت ۱۰۰روز از زلزله ۵.۷ریشتری مرکزخراسان شمالی،هنوز تسهیلات دولت نرسیده و روستائیانی که از زیربار آوار این زلزله جان سالم به در بردند اما اکنون گرفتار آوار وعدهها شده اند.
۱۰۰ روز گذشته است، از ۲۳ اردیبهشتماهی که زمین باقدرت ۵.۷ ریشتر در مرکز خراسان شمالی لرزید، زلزلهای که در نخستین ساعات شب رخ داد و ترس و وحشت بر جان شهروندان انداخت.
این زلزله در روستاهای اطراف بجنورد اما علاوه بر وحشت، ویرانههایی برجای گذاشت که ناشی از آوار شدن خانه و کاشانههای روستائیان بود و حالا این زلزلهزدگان باگذشت ۱۰۰ روز شاهد آوار شدن وعدههای تحققنیافته دولت هستند.
وعدههایی که به دلیل مصادف شدن با روزهای داغ انتخاباتی حرارت گرفت و بهسوی مردم زلزلهزده روستاهای قصر قجر، بور بور، شعبان، لنگر و غیره روانه شد اما تاکنون جامه عمل نپوشید.
هرچند تلاشهایی از سوی استانداری برای اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای زلزلهزدگان انجام شد، بااینحال پس از گذشت ۱۰۰ روز از وقوع زلزله، این اعتبارات، در راه مانده و به خراسان شمالی نرسیده است.
گرچه سرمای هوا بر طبق رسم هرساله در این منطقه، خُلف وعده نکرده است و با نزدیک شدن به شهریورماه بین روستائیان خودنمایی میکند تا این آوارگان چادرنشین را همچنان دررسیدن وعدههای دولت، چشمانتظار بگذارد.
دراینبین بنیاد مسکن، تسکینی بر دردهای زلزلهزدگان شده و از محل منابع حساب ۱۰۰ امام(ره) و تسهیلات بهسازی مسکن روستایی عملیات اجرایی ساخت واحدهای تخریبی را آغاز کرده است.
اقداماتی که از سوی بنیاد مسکن از همان نخستین روزهای بعد از وقوع بحران با آغاز عملیات آواربرداری در روستاهای زلزلهزده شروع شد و اکنون تعدادی از واحدهای احداثی به مرحله دریافت پایان کار نیز رسیده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: تاکنون بیش از ۸۰۰ واحد روستایی برای دریافت تسهیلات بازسازی با بانک انعقاد قرارداد شده و به همین میزان نیز عملیات فونداسیون برای این واحدها اجرایی شده است.
علی محمدی میگوید: چهار هزار و ۴۴۹ واحد مسکونی شهری و روستایی در جریان زلزله اردیبهشتماه امسال دچار آسیب شد که نیازمند بازسازی هستند.
وی تصریح میکند: از محل اعتبارات داخلی، تسهیلات بلاعوض برای واحدهای تخریبی روستایی تأمینشده و به متقاضیان پرداخت میشود.
معاون بازسازی بنیاد مسکن کشور روز گذشته در حاشیه حضور در مناطق زلزلهزده خراسان شمالی و بازدید میدانی از روند انجام عملیات بازسازی، به خبرنگار مهر میگوید: علیرغم اینکه هنوز منابع اعتباری به استان نرسیده اما با تلاش مردم و امکاناتی که در اختیار داشتیم، کار شروع شده است.
عزیز الله مهدیان تصریح میکند: این امکانات از محل منابع طرح بهسازی مسکن روستایی و حساب ۱۰۰ امام(ره) تأمین شده است.
وی اظهار میکند: اخیراً مصوبه دولت برای بازسازی مناطق زلزلهزده خراسان شمالی ابلاغشده و تخصیص ۲۰درصدی هم پیداکرده اما تاکنون به استان پرداخت نشده است.
وی روند عملیات بازسازی در این مناطق را سریع و باکیفیت توصیف میکند و میافزاید: حضور مردم در پایکار امیدوارکننده است و عملیات بازسازی نیز با رعایت تمام جزئیات فنی انجام میگیرد.
معاون بازسازی بنیاد مسکن کشور عنوان میکند: تسهیلاتی که سهمیه خراسان شمالی در بخش بهسازی مسکن روستایی بود، تمام شده است و برای ادامه عملیات بازسازی، مشکل کمبود تسهیلات وجود دارد.
مهدیان تأکید میکند: پیگیریهایی برای جابجایی بخشی از اعتبارات منابع بنیاد مسکن از استانهای دیگر و تخصیص آن به خراسان شمالی انجام شده است که بر این اساس بهزودی تسهیلات بازسازی ۵۰۰ واحد مسکونی دیگر نیز ابلاغ خواهد شد.
وی بابیان اینکه حدود ۴۰ درصد از تسهیلات مسکن روستایی بانکهای عامل به استانها ابلاغشده است، میافزاید: برای ابلاغ ۶۰ درصد باقیمانده نیز پیگیری خواهیم کرد تا در این زمینه مشکل حل شود.
وی گفت: خراسان شمالی به لحاظ جغرافیایی در منطقه سردسیر قرارگرفته است که ضرورت دارد تا قبل از شروع فصل زمستان، تمام خانهها ساخته و قابل سکونت شود.
در پی وقوع زلزله ۵.۷ ریشتری ۲۳ اردیبهشتماه امسال، به منازل مسکونی ۵۰ روستای خراسان شمالی آسیب جدی وارد شد و علاوه بر آن، این زلزله بیش از ۴۰۰ مصدوم و دو کشته بر جای گذاشت.
تولید کم، علت گرانی تخم مرغ در ارومیه
نایب رئیس اتحادیه مواد پروتئینی و گوشتی ارومیه گفت: علت گرانی تخم مرغ تولیدات کم آن در ارومیه است.
کریم عرب باغی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: تنها 20درصد تخم مرغ مصرفی در استان تولید می شود و برای تامین نیاز مردم از استانهای تهران،مشهد و اصفهان، تخم مرغ وارد می کنیم.
وی با اشاره به قیمت تخم مرغ در ارومیه تصریح کرد: هر شانه تخم مرغ در بازار ارومیه 11هزارو 500تومان تا 12هزار و هر دانه تخم مرغ 400 تومان به فروش می رسد.
گفت: در صورت مشاهده گران فروشی تخم مرغ به غیر از قیمت مصوب، شهروندان با شماره تلفن 124 بازرسین مربوطه را مطلع کنند.
وی با بیان اینکه قبلا توزیع تخم مرغ در بازار حالت رقابتی داشت، افزود: با تاریخ دار کردن تخم مرغ ها رقابت را از توزیع کننده ها و وارد کننده ها از سایر استان ها گرفته شده و در حال حاضر رقابتی بین وارد کننده ها وجود ندارد.
عرب باغی یادآور شد: تاکنون هیچ موردی از آنفلوانزای پرندگان و تب کریمه در استان مشاهده نشده است.
باغ دلگشای خوی احیا می شود
شهردار خوی از احیای باغ تاریخی دلگشا خبر داد.
محرم اکبرزاده با بیان اینکه شهرداری در راستای اهداف فرهنگی و اجتماعی خود و ایجاد و افزایش سرانه فضای سبز احیای این باغ باشکوه را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: فاز اول احیای این باغ تاریخی در محلی به مساحت ۷ هکتار آغاز شده است که اعتبار اولیه آن حدود ۵ میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه تبدیل شهر خوی به یک کارگاه بزرگ عمرانی از اهداف شهرداری است، گفت: پروژه های عمرانی با تمام قدرت و سرعت در سطح شهر در دست اجرا بوده و ساماندهی کمربند حجازی فر به طول ۶.۵ کیلومتر با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال از اول امسال شروع شده و در مراحل پایانی خود قرار داد.
اکبرزاده افزود: در این کمر بندی علاوه بر آسفالت تمامی مسیر، کناره سازی و زیباسازی وسط کمربندی هم در دست اجرا است .
شهردار خوی با بیان اینکه توجه ویژه ای برای محرومیت زدایی حاشیه های شهر شده است تصریح کرد:ساماندهی ورودی های شهر از دغدغههای شهرداری بود که موجب شده نسبت به ساماندهی ۱۵ کیلومتر از این ورودی های اقدام شود .
اکبرزاده از اجرایی شدن فاز اول پروژه تفرجگاه فنایی با اعتبار هفت میلیارد ریال خبر داد و گفت:با اقدامات صورت گرفته در نیمه اول سال ۹۷ شاهد به بهره برداری رسیدن این منطقه تفریحی و فرهنگی برای استفاده شهروندان خواهیم بود .
شهردار خوی با اشاره به رکود ساخت و ساز و اقتصادی که در سراسر کشور بوجود آمده است، تصریح کرد: با این اینکه اکثر شهرداری ها در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنانش با مشکل نقدینگی مواجه هستند ، خوشبختانه با مدیریت توانمند و همکاری همکاران و شورای شهر نه تنها در پرداخت حقوق کارکنان مشکلی بوجود نیامده بلکه پروژه های عمرانی خوب و مهمی در سطح شهر در حال انجام است .
مهار آتشسوزی کارگاه نجاری در کرمان
ایلنا: مدیر روابطعمومی سازمان آتشنشانی کرمان از مهار آتشسوزی در کارگاه نجاری در این شهرستان از سوی نیروهای امدادی خبرداد.
محمد رسول جهانشایی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: ساعت 22و 23دقیقه شب گذشته در پی وقوع آتشسوزی در یک کارگاه نجاری در شهرک ولایت شهرستان کرمان و با تماس تلفنی به این سازمان 2 خودرو اطفاء حریق به همراه تعدادی نیرو به محل حادثه اعزام شدند.
جهانشایی افزود: نیروهای آتشنشانی با حضور در محل حادثه در کمتر از 10 دقیقه این حریق را مهار کرده و باعث جلوگیری از سرایت آن به دیگر نقاط این کارگاه شدند.
وی گفت: علت این آتشسوزی اتصال برق در این کارگاه بوده است.
برگزاری مراسم بزرگداشت شیخ الرئیس ابوعلی سینا در همدان
مراسم ادای احترام به مقام شامخ شیخ الرئیس بوعلی سینا و بزرگداشت روز پزشک با حضور اقشار مختلف مردم در جوار آرامگاهش برگزار شد.
آیین بزرگداشت شیخالرئیس بوعلیسینا به مناسبت سالروز تولد آن حکیم با حضور آیتالله غیاثالدین طهمحمدی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه همدان، محمدناصر نیکبخت استاندار همدان، سید حبیبالله موسویبهار رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، رئیس بنیاد بوعلیسینا و سایر مدیران استان و پزشکان در حال برگزاری است.
این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط قاری برگزیده استانی و اجرای زنده سرود جمهوری اسلامی ایران توسط گروه مارش سپاه استان آغاز شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان به حاضران در این آیین خیرمقدم گفت و مقام بوعلی سینا به عنوان حکیمی بزرگ و افتخار شرق را گرامیداشت و با تبریک روز پزشک از همه زحمات آنان قدردانی کرد.
سخنرانی در خصوص جایگاه ارزشمند شیخ الرئیس حسین بوعلیسینا و تبریک روز ولادت فرهیخته این بزرگوار، روز پزشک و روز همدان توسط آیت الله طهمحمدی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه همدان، استاندار همدان و رئیس جهاد دانشگاهی کل کشور و نجفقلی حبیبی مصحح کتاب قانون بوعلی سینا، رونمایی از تمبر یادبود چهره شیخالرییس پورسینا از دیگر بخشهای این برنامه است.
قرائت سوگندنامه پزشکی توسط دانشجویان پزشکی دانشگاه و بازدید از بخشهای مختلف آرامگاه ازجمله کتابخانه، موزه و محوطه از سوی میهمانان بخش دیگری از برنامههای این آیین است.
سپس مسئولان و سایر میهمانان بر مزار بوعلیسینا حاضر میشوند و با قرائت فاتحه و اهدای تاج گل به آن حکیم جهانی ادای احترام میکنند.
هوای پایتخت امروز در شرایط سالم قرار دارد
براساس اعلام مرکز کنترل کیفیت هوا امروز هوای پایتخت در شرایط سالم قرار دارد.
براساس اعلام مرکز کنترل کیفیت هوای شهر تهران، امروز چهارشنبه هوای تهران در شرایط سالم قرار دارد.
میانگین ۲۴ ساعت گذشته کیفیت هوای تهران تا ساعت ۸ صبح، با شاخص ۷۸ در شرایط سالم قرار دارد.
شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا 50 در شرایط پاک (سبز)، 51 تا 100 در شرایط سالم (زرد) (حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، 101 تا 150 در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، 151 تا 200 در شرایط ناسالم (قرمز)، 201 تا 300 در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و 301 تا 500 در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.