ابشار برنجه/ کویر صادق اباد/ تنگه ارغوان/ جاذبه های گردگری مریوان
به گزارش گروه فضای مجازی ، آشنایی با ابشار برنجه، کویر صادق اباد، تنگه ارغوان و جاذبه های گردگری مریوان را در بسته گردشگری دنبال کنید.
آبشار برنجه (تاف)
آبشار برنجه (تاف) در دو کیلومتری غرب روستای پیرامام و همجوار روستای سرتنگ برزه در بخش زز و ماهرو از توابع شهرستان الیگودرز استان لرستان قرار دارد. به علت دور بودن این آبشار چندان که باید شناخته شده نیست برای دسترسی به این آبشار میتوان از طریق محور الیگودرز شول آباد فرعی پیرامام استفاده کرد.
این آبشار از نوع آبشارهای پلکانی بوده و از سه پله تشکیل شده است. در مجموع ارتفاع این آبشار در حدود ۵۰۰ متر است.
این آبشار هرچند در تمام طول سال آب دارد، ولی مقدار آب آن در فصول دیگر سال به جز اواخر زمستان و بهار آنچنان کم است که به نوعی میتوان آن را در لیست آبشارهای فصلی لرستان قرار داد؛ این امکان وجود دارد که با انحراف مسیر سرچشمههای دائمی که در نزدیکی این آبشار قرار دارد، مقدار حجم خروجی آب این آبشار به صورت چشم گیری افزایش یابد و دائمی شود.
کویر صادق آباد
ریگزارصادق آباد در استان یزد و در جنوب نمکزار یا کویر بافق و در شمال روستای صادق آباد در 15 کیلومتری شمال شهرستان بافق واقع است. ریگزار شکلی شبیه به لوزی دارد و گستره آن شمالی جنوبی است.
قطر بزرگ آن 5 کیلومتر و قطر کوچک آن در حدود 4 کیلومتر است. تپه ها فاقد جهت مشخصی هستند و در مرکز ریگزار تپه های ماسه ای ستاره ای قابل مشاهده است. ارتفاع متوسط ریگزار از سطح دریا 951 متر است. تپه ها در حاشیه مرکز دارای بیشینه ارتفاع 10 تا 15 متر هستند که با حرکت به سمت مرکز و تپه های ستاره ای آن این ارتفاع تا 35 متر افزایش می یابد. این ریگزار در شمال به روستای حسن آباد و در جنوب به روستای صادق آباد بافق محدود میگردد.
پوشش گیاهی در ریگزار صادق آباد بسیار ضعیف و عمدتا از گیاه ماسه پسند هستند. از جوامع گیاهی این منطقه می توان بوته های نسی و به ندرت اسکنبیل را مشاهده کرد. در مرز ریگزار و نمکزارهای حاشیه آن درختچه های گز قابل مشاهده است.
دسترسی به این منطقه از طریق شهرستان بافق، جاده آسفالته روستای صادق آباد واقع در شمال شهرستان امکانپذیر است.
تنگه ارغوان
تنگ ارغوان با مساحت 170 هکتار در فاصله سه کیلومتری شمال شرقی شهر ایلام واقع شده است.
درمسیر تنگه قوچعلی, تنگه ارغوان در مسیر رودخانه ای با گل ها ودرختان ارغوانی مخصوصا در فصل بهار و به ویژه در اردیبهشت زیبایی وصف ناپذیری را به طبیعت و جنگل های سبز آن دیار بخشیده است.تنوع رنگ آنها چشم هر بیننده ای را به خود خیره میسازد.
این تنگه جزو مناطق سردسیر استان بوده و زادگاه اصلی درختچه ارغوان تنگه ی گاوز در شمال شرقی شهر ایلام بوده و معمولا شاخه های این درختچه ی زیبا نازک و شکننده هستند. منطقه رویایی و بکر گاوز با اسم امروزی تنگه ی ارغوان در ورودی راه شمالی مسیر کرمانشاه به ایلام در حوزه ی استحفاظی دهستان ميشخاص (میه خاص) قرار دارد.
این منطقه به وسعت 170 هکتار در شمال شرقی شهر ایلام واقع گردیده است که گونه نادر و در حال انقراض آن ارغوان و گونه های همراه شامل بلوط ، دافنه ، کیکم و زالزالک است. وجود جنگل انبوه بلوط در دو سمت جاده و تیغه های سنگی و زیبای کوهستان و گردشگاه های مناسب و درختان ارغوان در طول تنگه و ترکیب رنگها در نظام طبیعی و مراتع پرپشت و گونه های نادر گیاهی مانند گون – طویلک – قارچ و استفاده از گیاهان معطر در محدوده این تنگه و ارتفاعات ییلاقی آن در مسیر گز گردکان و سورگه صنعت زنبورداری رادر تهیه عسل ناب ایلامی رونق بخشیده است.
منطقه ی توریستی کرفون
منطقه ای بکر و زیبا با دریایی واقعا زیبا در ۱۳کیلومتری بابلسر در جاده ساحلی به سمت ساری بنام کرفون وجود دارد.
این منطقه از توابع بخش بهنمیر شهرستان بابلسر است. دسترسی به این منطقه از طریق بابلسر و جاده بهنمیر امکانپذیر است.
کرفون آرامش خوبی برای کسانی که طالب آرامش هستند دارد این منطقه طی مصوبه دولت ۱۳۸۷ به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری شناخته شده است.
بهنمیر یکی از شهرهایی است که از طریق محله میرود و کرفون که یک منطقه گردشگری محسوب می شود به دریا متصل است و منظره جنگل و دریا در کنار هم هر ساله مسافران زیادی را به سمت خود جذب می کند.
وجود شرکت تعاونی پره کرفون در ساحل زیبای این منطقه موقعیت مناسبی جهت تهیه بهترین، تازه ترین، خوشمزه و سالم ترین ماهی های دریای خزر را با قیمت مناسب فراهم کرده است.
دانشگاه آزاد واحد جویبار در ۵ کیلومتری کرفون به سمت جویبار قرار دارد و دانشجویان زیادی در این واحد مشغول تحصیل می باشند، که تعدادی از این دانشجویان کرفون را برای زندگی انتخاب کرده اند.
سفری رویایی به مریوان
طبیعت زیبای غرب کشور در شهرستان مریوان به خوبی مشهود است و گزینه مناسبی برای سفر به شمار می رود.
شهرستان مریوان در غرب ایران در استان کردستان و در 125 کیلومتری سنندج واقع شده است. این شهرستان از شمال به سقز، از شرق و جنوب شرقی به سنندج و از جنوب به پاوه و از غرب به عراق منتهی می شود. طبیعت زیبای غرب کشور در این شهرستان به خوبی مشهود است و گزینه مناسبی برای سفر به شمار می رود. در این گزارش به تعدادی از جاذبه های این شهرستان اشاره می شود.
غار «کونا شم شم»
کونا شم شم در زبان کردی به معنی سوراخ و حفره ای است که در آن خفاش وجود دارد.
غار «کونا شم شم» نزدیک روستای تراق تپه و در منطقه کوه چهل چشمه قرار گرفته است. غار از سنگ های آهکی کوه های منطقه تشکیل شده و دارای سه دهانه ورودی که یکی از آنها به دلیل ریزش مسدود شده است. سفال های به دست آمده از این غار که از دوره دالمایی است نشان می دهد که مردمان آن دوره از غارها استفاده می کردند.
دریاچه زریوار(زریبار)
دریاچه زریوار در ارتفاع یک هزار و 285 متری از سطح دریا قرار گرفته است. منظره زیبای این دریاچه همواره مورد توجه گردشگران بوده است. زریوار حتی در فصول سرد سال نیز بازدید کنندگانی دارد چرا که در فصل های سرد سطح دریاچه یخ می زند و جاذبه گردشگری زیبایی میسازد. اطراف دریاچه زریوار را نیزارهای صاف و تپه ای بلند پوشانده است.
قمچیان
حواشی جاده مریوان ـ سقز، منطقه تفریحی قمچیان قرار دارد. در كنار جاده جویبارها ، كوههای سر به فلک کشیده ، درختان و طبیعت زیبا دیده میشود كه جلوهای خاص به این محل بخشیده است. قارچ، پیچك و ریواس از خوراکی های موجود در این منطقه است. در کوه ها و دره های اطراف این منطقه حیوانات وحشی مانند خرس، روباه، خرگوش، گرگ دیده می شود.
ملاقوبی
این منطقه در شمال اراضی روستاهای هجرت و جنوب شرقی روستای برقلعه قرار گرفته است. این محل به واسطه وجود زیارتگاه شخصی به نام ملاقوبی به این اسم نامگذاری شده است. چشمه های آب، طبیعت زیبا و سرسبز و درختان جنگلی این منطقه را نیز جزو مناطق دیدنی مریوان کرده است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.