داغ چینیها برقلب "پولاد" اسفراین/ پناه فلامینگوها به مزارع کشاورزی و بی آبی بختگان/ آغاز عملیات نردهگذاری در محوطه گنجنامه
به گزارش گروه فضای مجازی ، داغ چینیها برقلب "پولاد" اسفراین، پناه فلامینگوها به مزارع کشاورزی و بی آبی بختگان، آغاز عملیات نردهگذاری در محوطه گنجنامه و ... در بسته در استان ها چه خبر؟ دنبال کنید.
داغ چینیها برقلب "پولاد" اسفراین
تسنیم: در حالی که انبارهای شرکت لوله گستر اسفراین به عنوان بزرگترین قطب تولید "لولههای فولادی بدون درز" در کشور٬ پُر از لوله و محصولات تولیدی است٬ شرکتهای مصرف کننده برای خرید این کالا در مسیر "چین" هستند.
شرکت لولهگستر که جزو صنایع مادر و اصلی خراسان شمالی محسوب میشود٬ هماکنون بار اصلی تولید یکی از اساسیترین مواد مورد نیاز صنعت نفت را به دوش کشیده و با تولید لولههای بدون درز فولادی به قطب این صنعت در ایران تبدیل شده است.
با این حال٬ چند سالی است، مشکلات مالی گریبانگیر این صنعت بزرگ شده و هماکنون کالاهای تولید شده در انبارهای شرکت دپو شده است. واگذاری این شرکت به بخش خصوصی مشکلی دیگر را به مشکلات این مجموعه بزرگ اقتصادی افزوده است و عدم توانمندی بخش خصوصی برای در اختیار گرفتن این شرکت و مشکلات اداری پیشآمده٬ این کارخانه را با مشکلات اقتصادی درگیر کرده است.
شرکت لولهگستر اسفراین یکی از شرکتهای تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) است که بهعنوان تنها تولیدکننده لولههای فولادی بدون درز٬ شامل لولههای جداری_مغزی موردنیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با هدف رفع نیاز کشور، رشد و توسعه منطقه و همافزایی با شرکت مجتمع صنعتی اسفراین٬ بهعنوان بزرگترین تأمین کننده مواد اولیه مورد نیاز در سال 85 احداث شد.
عملیات ساخت ابنیه با زیربنای 124 هزار مترمربع و نصب بیش از 27 هزارو 800 تن ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در زمینی به مساحت 210 هکتار در سال 84 خاتمه یافت و پس از راهاندازی و انتقال تکنولوژی و دانشفنی، در سال 85 با ظرفیت اسمی 100 هزار تن در سال به بهرهبرداری رسید. این شرکت دارای پنج خط تولیدی شامل خط نورد٬ خط عملیات حرارتی٬ خط تکمیلی کیسینگ٬ خط تکمیلی تیوبینگ٬ خط کوپلینگ(اتصالات) بوده و با 642 نفر پرسنل در حال تولید و عرضه محصولات خود (از سایز 1.9 تا 16 اینچ) به بازار مصرف است.
مدیرعامل شرکت لوله گستر اسفراین با اشراف به کاهش چشمگیر تولیدات این کارخانه در سالهای اخیر تاکید کرد: چینیها وارد این بازار شدهاند و شرکت نفت نیز از ما خرید نمیکند. سفارشات شرکت کاهش یافته و اخذ مطالبات نیز از خریداران سخت شده است. این در حالی است که ما بزرگترین مرکز تولید این کالا در کشور هستیم و با خرید این کالا از شرکت ما٬ هزینههای خریداران تا یک سوم کاهش مییابد.
با مطرح شدن بحث واگذاری این شرکت به بخش خصوصی٬ کارگران شرکت نیز دچار مشکلاتی شدهاند. در حالی که این کارخانه با ظرفیت تولید 70 هزار تن در سال ظرفیت اشتغالزایی 700 نفر را به صورت مستقیم در اسفراین و منطقه ایجاد کرده است٬ هماکنون با مشکلات اداری ناشی از واگذاری یا عدم واگذاری به بخش خصوصی دست و پنجه نرم میکند.
به گفته کارگران این کارخانه، این واحد از سال 84 فعالیت تولیدی خود را در زمینه ساخت لولههای بدون درز مخصوص چاههای نفت و گاز آغاز کرد و بعد چند سال فعالیت با آغاز تحریمهای کشورهای غربی و افزایش قیمت ارز با کمبود مواد اولیه٬ دچار مشکلاتی شد. طبق اظهارات کارگران؛ پس از آن این کارخانه بهمدت چهار سا ل بابت رد دیون به سازمان بازنشستگان کشوری واگذار شد و در طول این سالها به دلیل ناتوانی صندوق بازنشستگی در پرداخت هزینههای کارخانه دوباره (سال 92) به سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران برگشت.
کارگران این واحد تولیدی با اعلام مخالفت واگذاری به بخش خصوصی معتقدند: اگر دولت باید بهجای واگذاری کارخانههایی همانند لولهگستر اسفراین به بخش خصوصی٬ راه واردات محصولاتی که در داخل کشور تولید میشوند را مسدود کند، مشکلات این واحد و سایر واحدهای دچار بحران٬ بهطور کامل رفع میشود. در صورت اخذ مطالبات و دیون کارخانه٬ توسط خریداران دولتی٬ مشکلات مالی کارگران نیز حل میشود.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی در این زمینه اظهار داشت: هماکنون محصولات با ارزشی در صنایع کوچک و بزرگ خراسان شمالی تولید میشود که از سوی صنایع پایین دست مورد توجه قرار نمیگیرد و با این وضع ادامه کار کارخانههای استان با مشکل مواجه است.
وی با اشاره به تولیدات کارخانه فولاد و لولهگستر اسفراین افزود: در مجتمع لوله گستر اسفراین٬ لولههای بدون درز تولید میکند که در ایران نمونه مشابه ندارد و فقط در این کارخانه تولید میشود اما از محصولات این کارخانه حمایتی نمیشود. انبار این کارخانه پر از لوله است ولی این لولهها از چین وارد میشود.
نماینده ولی فقیه در استان با فاجعه خواندن این موضوع افزود: اینکه کالایی را در ایران و استان خودمان تولید میکنیم ولی همان کالا را از چین میخریم فاجعه است. فاجعه مدیریتی یعنی استفاده نکردن از تولیدات مرغوب داخلی مدیرت استان باید با حمایت از این صنایع جلوی از بین رفتن صنایع مادر در استان را بگیرد و زمینه استفاده از تولیدات انها رایاجاد کند.
امام جمعه بجنورد تصریح کرد: این کارخانه و مجموعه فولاد اسفراین با قیمتگذاری پایه 110 میلیارد تومان بخش ارزشمندی برای توسعه استان است که نباید درگیر فرایندهای خصوصی سازی شود. کدام بخش خصوصی میتواند مجموعهای به این بزرگی و گرانقیمتی را در اختیار گرفته و از آن استفاده کند؟ نباید با قوانین و مقررات دست و پاگیر در راه تولیدات این کارخانهها خلل و مشکلی ایجاد شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان٬ واسطه ها و دلالان را مهمترین عامل ایجاد مشکل برای تولیدات ملی خواند و افزود: مسئولان مراقب واسطهها و آنها که نان تحریم و واردات رامیخورند٬ باشند. اگر از تولیدات ملی حمایت نکنیم٬ همه ضرر میکنند. بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی٬ واردات کالاهایی که در داخل تولید میشود٬ حرام است. در سال اشتغال و تولید باید مسئولان این نام زیبا را اجرایی و عملیاتی کنند.
با تمام این تفاسیر هماینک کارخانه لوله گستر اسفراین بهعنوان بزرگترین قطب تولید لولههای بدون درز کشور٬ نیازمند توجه بیشتر مسئولان در همه بخشهاست. حل مشکلات این کارخانه که بخش بزرگی از آمار کار و شغل استان را بر عهده دارد٬ علاوه بر امیدواری جوانان بومی برای ایجاد اشتغال پایدار و موثر٬ گام مهمی در رونق تولید داخلی است.
بختگان در مقابل فلامینگوها شرمنده شد
خشکی دریاچه بختگان و نبود آب در دومین دریاچه بزرگ ایران، این روزها سبب سرگردانی هزاران فلامینگو و جوجه فلامینگو شده و حیات آنان را تهدید میکند.
دریاچه بختگان در حال حاضر حدود 14 سال است که به دلیل سوءمدیریت در بخش منابع آب، سدسازیهای بیرویه در بالادست رودخانه کر و سیوند و برداشت بیرویه آب از چاههای حوضه آبریز توسط کشاورزان همچون بسیاری از تالابهای این استان خشک و به ورطه نابودی کشیده شده و باوجود مصوبات متعدد دولت یازدهم برای تخصیص حقابه تالابها،همچنان محروم از حقابههای شرکت آب منطقهای استان فارس است.
با این حال بارندگیهای نسبتاً خوب اواخر سال گذشته سبب شد تا این پهنه آبی همچون سال 86 بار دیگر بهطور موقت آبگیری شود؛ آبگیری بختگان و دیگر تالابهای استان فارس در چند ماه گذشته اگر چه سبب شادی برخی طبیعتدوستان شد اما سرانجام بار دیگر به قتلگاه پرندگان مهاجر تبدیل شده است.
نیمه بهار امسال بسیاری از فلامینگوها با تصور اینکه دریاچه آب دارد، در سواحل مختلف بختگان از جمله شرق آن فرود آمدند و شروع به لانهسازی و تخمگذاری کردند اما با گذشت زمان و افزایش دمای هوا همین اندک آب موجود در دریاچه نیز تبخیر و سبب شد تا دهها جوجه فلامینگو در میانه شورهزار گرفتار شده و از بین بروند.
برخی فلامینگوها نیز از روی ناچاری به زمینهای کشاورزی اطراف بختگان و آبادیها پناه بردهاند. مردم این آبادیها نیز که از قدیم دوستدار محیط زیست و حیات وحش بوده آنان را به خوبی پذیرا کردهاند.
رحیم شاهسونی دهیار روستای محمدآباد استهبان گفت: چند هفتهای است که فلامینگوهایی را مشاهده میکنیم که در دریاچه بختگان با کمبود آب روبرو شده و به اجبار به مزارع و آبادیها اطراف پناه بردهاند.
شاهسونی بیان کرد: بسیاری از جوجه فلامینگوها نیز توان پرواز نداشته و در میان نمکزار و هوای گرم بختگان گرفتار شدهاند که باید برای رهاسازی و نجات زندگی آنان برنامهریزی شود.
وی تصریح کرد: بختگان همواره مامنی امن برای پرندگان مهاجر و فلامینگوها بوده است اما خشکی بختگان و عدم احیای این دریاچه بزرگ ایران سبب به خطر افتادن زندگی حیات وحش منطقه از جمله پرندگان مهاجر شده است.
دهیار روستای محمدآباد گفت: همچنین خشکی بختگان و عدم احیای آن در اکوسیستم مناطق اطراف تاثیرمنفی داشته و بادهای نمکی نیز زمینهای کشاورزی را تخریب کرده است.
رسول حاجیباقری یکی از فعالان محیط زیست نیز با بیان اینکه باید مسئولان فکری برای نجات پرندگان مهاجر گرفتار شده در بختگان داشته باشند اظهار داشت: ایجاد حوضچههای مصنوعی در کنار بختگان و آبرسانی به فلامینگوها از برنامههایی است که توسط تشکل مردم نهاد دیدهبان استهبان دنبال میشود.
دبیر گروه مردمی دیدهبان استهبان افزود: در حال حاضر فلامینگوها با مشکل آب و تغذیه روبرو بوده و گرما نیز آنان را مورد اذیت و آزاد قرار میدهد که باید با یک برنامهریزی برای برطرف کردن مشکلات آنان کار شود.
حاجی باقری گفت: اگر به این موضوع رسیدگی نشود فاجعه محیط زیستی مردادماه 86 که هزاران فلامینگو در آن تلف شدند دوباره تکرار میشود.
وی با بیان اینکه شاید در این زمان پیش رو کسی نتواند کار بزرگی کند تصریح کرد: بدون شک نظارت جوجهها و پایش هر روزه حوضچههای آب از سوی محیط بانان دلسوز منطقه یک امر ضروری و حیاتی است.
رئیس اداره محیط زیست استهبان هم گفت: ایجاد زهکش یکی از راههای نجات فلامینگوها بوده که در این زمینه با همکاری مردم بخشی از آن اجرا شده و این نیاز به توسعه دارد.
علی اکبر صفایی با بیان اینکه از هیچ تلاشی برای نجات فلامینگوها دریغ نمیکنیم گفت: نجات جان فلامینگوها به کارشناسی و بررسی بیشتر دارد که باید مسئولان استانی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
صفایی از ارائه آمار تعداد فلامینگوهای تلف شده در دریاچه بختگان خودداری کرد.
هفته گذشته بود که توسط اداره محیط زیست و مردم جان بیش از هزار جوجه فلامینگو نابالغ که در تالاب بختگان بهدام افتاده بودند، نجات داده شد. اما همچنان زندگی این فلامینگوها به خطر افتاده و باید با برنامهریزی کارشناسی جان آنان را نجات داد.
بهرهبرداری از پروژه گرمسیری در سرپلذهاب تا پایان سال ۹۷
مهر: مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، از بهرهبرداری از پروژه گرمسیری در شهرستان سرپل ذهاب تا پایان سال ۹۷ خبر داد.
علی حسنی در نشست خبری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: پروژه های آب و خاک استان با ۷۰ درصد پیشرفت در مساحتی به وسعت ۲۲ هزار و ۵۲۶ هکتار تا پایان سالجاری به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: پروژه های گرمسیری در سرپلذهاب از شهریور سال ۹۵ آغاز به کار کرد و پیش بینی می شود تا پایان سال ۹۷ به بهره برداری برسد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بیان داشت: تا پایان سال ۹۳ هیچ بودجه ای برای این منظور در نظر گرفته نشد اما توانستیم از ابتدای سال ۹۴ اعتبارات لازم برای این پروژه را دریافت کنیم.
حسنی گفت: سیستم آبرسانی کشاورزی در استان کرمانشاه دارای چهار شبکه است که دو شبکه آن مربوط به وزارت نیرو و دو شبکه دیگر مربوط به کشاورزان است.
۱۸ هزار نفر در ملکشاهی آب ندارند
روزها شهرستان ملکشاهی به دلیل ضعف مدیریت آب در استان ایلام با معضل بزرگ آب آشامیدنی مواجه است، مشکلی که باعث شده مردم در طول روز کیلومترها راه را برای تهیه آب طی کنند.
مردم شهرستان ملکشاهی روزهای بسیار سختی را سپری می کنند، آب موجود در خانه ها هم طبق گفته خود مردم برای شست و شو و حمام هم مناسب نیست چه برسد به برای آشامیدن.
طبق گفته مردم آب از لحاظ کمیت و کیفیت دارای مشکل اساسی است و مردم هر روز یا آب دبه ای می خرند یا با طی مسافت دها کیلومتری از چشمه ها آب تهیه می کنند.
علاوه بر طی مسافت باید مردم برای تهیه آب از چشمه های شهرستان صف های طولانی تشکیل دهند و با صرف هزینه و وقت زیاد، آب روزانه خود را تهیه کنند، البته در این بین افرادی هم هستند که اقدام به فروش آب دبه ای در شهرستان کرده اند.
جالب اینجاست این شهرستان دارای منابع عظیم آبی است که به لیل عدم مدیریت صحیح به این حال و روز دچار شده است، معضلی که طی سال های گذشته هم وجود داشته و امسال نیز مانند گذشته مسئولان برنامه ریزی صحیحی برای حل آن نداشته اند.
طبق گفته مردم آب لوله کشی شهرستان که هم اکنون در خانه ها وجود دارد دارای کدورت بسیار بالاست و مزه ای بسیار تلخ دارد که اصلا قابل استفاده نیست.
علی اکبری از شهروندان شهرستان ملکشاهی ضمن انتقاد شدید از مسئولان، گفت: واقعا کسی صدای مردم شهرستان را نمی شوند، امروز مردم شهرستان یا در حال خرید آب هستند یا در طول روز در حال رفت و آمد برای تهیه آب از سرچشمه ها هستند.
وی گفت: چند سال پیش قرار بود پروژه آبرسانی به شهرستان به بهره برداری برسد ولی مسئولان عنوان می کنند که اعتبار لازم و کافی وجود ندارد، حالا سوال اینجاست مردم شهرستان تا کی باید با این آب بی کیفیت و معضل تهیه آب دست و پنجه نرم کنند.
محمد عباسی از دیگر شهروندان شهرستان گفت: متاسفانه هر روز در رفت و آمد برای تهیه آب هستیم چراکه آب موجود در شهرستان برای هیچ چیزی قابل استفاده نیست.
اسد قاسمی فرماندار شهرستان ملکشاهی گفت: طرح آبرسانی به شهرستان ملکشاهی از سد چم گردلان ایلام از سال ۱۳۹۱ آغاز شده ولی هنوز به بهره برداری نرسیده است.
وی گفت: این طرح شامل انتقال، توزیع و تصفیه آب آشامیدنی مورد نیاز شهرستان ملکشاهی است.
قاسمی با اشاره به اینکه طول خط انتقال این طرح ۲۴ کیلومتر است، افزود: ۷۰ میلیارد ریال اعتبار اولیه این طرح بوده است.
وی گفت: علت تاخیر پروژه هم این است که تصفیه خانه این طرح نیازمند تجهیزات فنی است و حتما باید در شورای عالی فنی موافقت شود.
فرماندار ملکشاهی گفت: طبق گفته مسئولان آب و فاضلاب شهری ایلام این طرح تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
طبق گفته مسئولان برنامه و بودجه استان ایلام، اعتبار لازم برای اجرای این پروژه تامین شده است. نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان ملکشاهی از کمبود آب رنج می برد.
سلام امینی گفت: شهرستان ملکشاهی به دلیل مدیریت ناصحیح صورت گرفته از مشکل کمبود آب رنج می برند.
وی ادامه داد: ملکشاهی از لحاظ منابع آبی غنی است ولی هنوز مشکل تامین آب برای مردم وجود دارد که اهالی این منطقه برای حل آن به چشمه های اطراف شهرستان مراجعه و نیاز خود را برطرف می کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم گفت: طرح انتقال آب از سد چم گردلان سال ۹۱ برای حل این مشکل آغاز شد ولی به دلیل عدم تامین اعتبار لازم تنها ۳۰ درصد پیشرفت دارد که قابل قبول نیست و در این راستا با وزیر نیرو و قائم مقام ایشان جلسات متعددی انجام شد.
وی اظهار کرد : امسال ۵۰ میلیارد ریال برای سرعت بخشی در اجرای این طرح اختصاص یافت که با رایزنی های صورت گرفته این اعتبار به ۷۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
امینی گفت: هر سال با شروع فصل تابستان شاهد قطعی آب در نقاط مختلف شهر ایلام بوده و این امر موجبات نارضایتی مردم را به همراه دارد.
وی گفت: در شهر ایلام، ما مشکل تامین آب نداریم بلکه مشکل در شبکه توزیع و فرسوده و قدیمی بودن بخش هایی از این شبکه است.
امینی افزود: عمر شبکه توزیع و انتقال آب شهر ایلام ۲۸ سال است؛ این در حالی است که عمر مفید این شبکهها ۲۵ سال بوده و بازسازی این شبکه یک امر ضروری به نظر میرسد.
وی تصریح کرد: درحال حاضر بایستی وضعیت موجود را مدیریت کرد و بعد از آن با تزریق اعتبار، مابقی شبکه را بازسازی کرد که در این خصوص پیگیریها و رایزنیهایی با وزیر محترم نیرو و قائم مقام ایشان صورت گرفته اما متاسفانه عزم جدی برای حل این موضوع در مدیریت آبفای استان مشاهده نمیشود.
وی گفت: عملکرد مدیریت آبفای استان رضایت بخش نیست؛ ایشان نباید امور را به حال خود واگذار کرده و با شروع فصل تابستان و بروز مشکل به فکر چاره بیافتند و بعد از فصل تابستان باز دوباره همه چیز را به حال خود واگذار کنند.
آغاز عملیات نردهگذاری در محوطه گنجنامه
ایسنا: معاون خدمات شهری شهرداری همدان از ایجاد گیت در محوطه گنجنامه خبر داد و گفت: عملیات نردهگذاری در محوطه گنجنامه از امروز آغاز شده است.
مجید درویشی با اشاره به فاز دوم ساماندهی دستفروشان، اظهار کرد: فاز دوم ساماندهی دستفروشان با اولویت گنجنامه آغاز شده است.
وی گفت: از اوایل سالجاری طرحی از سوی شهرداری آماده شد که این طرح در تیرماه نهایی و به فرمانداری ارسال شد و بازدید با حضور فرماندار از محل صورت گرفت و قرار شد شهرداری عملیات نردهکشی اطراف ورودی گنجنامه و ساماندهی دستفروشان را انجام دهد.
وی افزود: جمعآوری دستفروشان و عملیات نردهکشی از امروز آغاز شده و قرار است از گردشگران و بازدیدکنندگان ورودی دریافت شود و از طرفی ورودی دستفروشان و عرضهکنندگان قلیان نیز کنترل شود.
درویشی گفت: اینکه میزان تعرفه ورودی محوطه گنجنامه چقدر باشد بستگی به سیاستگذاری شورای شهر دارد.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با اشاره به جمعآوری 200 قلیان از سطح شهر عنوان کرد: بین 50 تا 70 نفر دستفروش و عرضهکننده قلیان در محوطه گنجنامه فعالیت داشتند که همگی جمعآوری شدند.
وی با بیان اینکه عرضه قلیان تخلف است و باید جمعآوری شود، گفت: تا سال گذشته چهار هزار قلیان جمعآوری شده بود که در روز زمین پاک امحا شد و بیشتر مربوط به پارکها و گنجنامه بود.
درویشی گفت: یکی از دغدغههای شهرداری عرضه قلیان و استفاده آن در پارکها و فضاهای تفریحی است که خوشبختانه در هیچیک از پارکهای همدان عرضهکننده قلیان وجود ندارد و در صورت مشاهده نیز برخورد صورت میگیرد.
پیشبینی برداشت بالغ بر یک میلیون تن کاه و کلش
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: پیشبینی میشود امسال بالغ بر یک میلیون تن کاه و کلش در استان برداشت شود.
مهندس علیرضا شعباننژاد با اشاره به اینکه گیلان 238هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، گفت: هماکنون بخش زیادی از برنج گیلان برداشت شده است و شالیکاران به سرعت در حال برداشت ساقههای طلایی برنج در مزارع باقیمانده هستند.
وی افزود: پیشبینی میشود امسال بین یک میلیون و 200هزار تا یک میلیون و 300هزارتن کاه و کلش پس از برداشت نهایی برنج در گیلان تولید شود.
شعباننژاد ادامه داد: ارزش اقتصادی این میزان کاه و کلش تولید شده 240میلیارد تومان است.
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: در گذشته در شهرستانهای گیلان این کاه و کلش آتش زده میشد که هم موجب از بین رفتن بخش مهمی از درآمد کشاورز میشود و هم قدرت حاصلخیزی خاک شالیزار را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه آتشزدن کاه و کلش کاری با نتیجه باخت-باخت است، گفت: این باور غلط به تدریج در بین کشاورزان درحال از بین رفتن است.
شعباننژاد با بیان اینکه بازار مناسبی برای خرید و فروش کاه و کلش در گیلان فراهم شده است، خاطرنشان کرد: امسال 800 دستگاه بیلر که مخصوص جمعآوری کاه و کلش است، با استفاده از خط اعتباری 53 میلیارد تومانی در استان خریداری شده است.
وی گفت: آتش زدن کاه و کلش جرم است، چون علاوه بر افزایش آلودگی هوای استان موجب تهدید زندگی کودکان آسمی و دیگر بیمارهای تنفسی در گیلان نیز میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.