کم تحرکی دلیل اصلی چاقی و اضافه وزن ایرانیها
عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با بیان اینکه دلیل اصلی چاقی و اضافه وزن ایرانیها کم تحرکی است، گفت:با انجام طرح 'تدوین و به روز رسانی نُرم آمادگی جسمانی' به دنبال آمار دقیق این کم تحرکی و بی تحرکی هستیم.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، هادی روحانی عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در مورد کم تحرکی در جامعه و در پی آن اضافه وزن و افزایش بیماریهای غیرواگیر گفت: کم تحرکی تنها مختص کشور ما نیست، این مساله در کل جهان شیوع دارد و ابتلا به بیماریها با منشا کم تحرکی هر روز بیشتر میشود.
وی افزود: با توجه به هزینههای بالای درمان و کاهش میزان سلامت افراد جامعه همه کشورها برای حل این مشکل کار میکنند؛ ولی هنوز این تلاشها کافی نیست.
پژوهشگر برتر پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به طرح ارزیابی سطح فعالیت بدنی ایرانیان گفت: این طرح جامع به صورت نمونه گیری پژوهشی یکبار در سال ۸۶ در ۱۲ استان کشور و بعد از آن در سطح خرد و با نمونههای آماری کوچکتر انجام شده است؛ بار دیگر امسال پژوهشگاه آن را به نام «تدوین و به روز رسانی نُرم آمادگی جسمانی ایرانیان» در ۱۲ استان انجام میدهد و امیدواریم این طرح تا پایان سال آماده شود.
روحانی با اشاره به اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این طرح حمایت کرده است گفت: هدف از این طرح شناسایی موانع، تعیین انگیزههای افزایش سطح فعالیت ایرانیان، برنامه ریزی و ارائه آن به سازمانهای متولی اجرایی مانند وزارت ورزش و جوانان است. در این طرح وضعیتهای مختلفی از جمله میزان بی تحرکی، آمادگی جسمانی، اضافه وزن و چاقی افراد را بر اساس مولفههای گوناگون آمادگی جسمانی میسنجیم تا مشخص شود برای نمونه آیا افراد در چابکی ضعیفتر هستند یا فعالیتهای قلبی و عروقی.
عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی ادامه داد: دلیل اصلی این سطح از اضافه وزن در جامعه (بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۷۵ درصد چاقی و اضافه وزن) کم تحرکی است، ولی میزان آن را دقیق نمیدانیم. پژوهشگاه به دنبال کسب اطلاعات علمی است تا بتوان بر اساس آن برنامه ریزی کرد. معتقدیم باید آگاهی مردم افزایش و فرهنگ ورزش کردن بین آنان ارتقا یابد.
***دورههای آموزشی برای مربیان سالمندان و افراد کم توان
***دورههای آموزشی برای مربیان سالمندان و افراد کم توان
روحانی یادآور شد: پژوهشگاه وظیفه ارائه پژوهش و آموزش را برعهده دارد که آن را به اشکال مختلف انجام میدهد. برای نمونه در زمینه آموزش دورههای مختلف استعدادیابی یا دورههای آموزش مربیان سالمندان و افراد کم توان ذهنی را برگزار میکنیم تا مربیان این افراد ورزشهای لازم را به آنها آموزش دهند.
وی ادامه داد: اولین دوره ورزشهای متناسب افراد کم توان ذهنی را سال قبل با همکاری سازمان بهزیستی
برگزار کردیم و دومین دوره را امسال داریم؛ ضمن اینکه کارگاههای یک روزه هم برای کارکنان سازمانهایی داریم که درخواست آموزش ورزشهای متناسب را به کارکنان دارند.
روحانی بخش دیگری از فعالیتهای پژوهشگاه را چاپ کتب و بروشورهای آموزشی دانست و افزود: پژوهشگاه به صورت مستمر بروشورهایی را برای افزایش سطح آگاهی مردم در مورد ورزش چاپ کرده و در اختیار روابط عمومی سازمانهای مختلف میگذارد؛ ضمن اینکه کتابهای درسی رشته تربیت بدنی دانشگاه و در کنار آن کتابهایی برای عموم در ارتباط با ورزش برای گروه بیماریهای خاص و سلامت و ورزش تمرینات ورزشی این گروهها چاپ کرده ایم که مردم عادی و دانشگاهیان مخاطب آن هستند.
*** سومین همایش ملی ورزش و بیماری ها؛ تبادل آخرین دستاوردها در این زمینه
*** سومین همایش ملی ورزش و بیماری ها؛ تبادل آخرین دستاوردها در این زمینه
وی همچنین برگزاری سومین همایش ملی ورزش و بیماریها را از دیگر فعالیتهای پژوهشگاه در زمینه علاقمندکردن عموم به ورزش دانست و گفت: هدف از همایش این است که بتوانیم ورزش را به گروههای مخلف مردم بیشتر بشناسانیم. در این همایش آخرین دستاوردهای علمی در زمینه جلوگیری ورزش از ابتلا به بیماریها ارائه میشود و در کتابچه الکترونیک مقالات همایش بعد از آن در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
روحانی ابراز امیدواری کرد: همایش در سال آینده در سطح بین المللی برگزار شود تا تبادل علمی به بهتری شکل صورت گیرد.
سومین همایش ملی ورزش و بیماریها به همت پژوهشگاه علوم ورزشی و با همکاری پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران با هدف تبادل آخرین دستاوردهای بنیادی، توسعهای و کاربردی، در حوزه ورزش و بیماریها و در راستای تأمین نیازهای جامعه و آگاهی بخشی به عموم مردم برگزار خواهد شد.
دریافت چکیده مقالات سومین همایش ملی ورزش و بیماریها در محورهای ورزش و سرطان، ورزش و اختلالات متابولیک، ورزش و اختلالات عصبی – عضلانی، ورزش و بیماریهای ایمونولوژیکی، ورزش و بیماریهای قلب و عروق و ورزش واختلالات رفتاری و روان شناختی از تاریخ ۱۵/ ۰۵/ ۱۳۹۶ آغاز و تا ۱۵/۰۷/۱۳۹۶ به نشانی:nced۱۳۹۶.ut.ac.ir ادامه خواهد داشت.
همایش مذکور ۸ و ۹ آذرماه جاری در جزیره کیش و محل پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
دومین دوره همایش ملی ورزش و بیماریها با تاکید بر سرطان اسفند ۹۵ و اولین دوره ۸ و ۹ بهمن ۹۴ توسط پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی و پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران با هدف حرکت در راستای تامین نیازهای جامعه و آگاهی بخشی به عموم مردم در مورد ورزش در مبتلایان به سرطان و ورزش بعد از عمل جراحی برگزار شده بود.
***همکاری با وزارت آموزش و پرورش برای نهادینه کردن ورزش در کودکان
***همکاری با وزارت آموزش و پرورش برای نهادینه کردن ورزش در کودکان
عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی بخش دیگری از فعالیتهای پژوهشگاه را در زمینه همکاری با وزارت آموزش و پرورش برای نهادینه کردن اهمیت ورزش در کودکان دانست و گفت: این فعالیتها را در چند جنبه جلو میبریم؛ یکی کتابهایی که وزارت اموزش و پرورش خود سفارش داده، دیگری کتابهایی که پژوهشگاه خواسته روی آن موضوعات بیشتر کار کند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه مشخص و ویژهای برای ورزش دانش آموزی به صورت مشترک با معاونت سلامت و ورزش وزارت آموزش و پرورش گفت: این کارگروه مرتب جلسه دارد و فعالیتهای مشترک برای ورزش کودکان و ورزش دانش آموزی را تعریف و اجرا میکند. همچنین فعالیتهای مختلفی داشته از جمله دورههایی برای معلمان در استانهای کم برخوردار در مورد ورزش دانش آموزی، سلامت دانش آموزان با ورزش و ...
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
منبع:ایرنا
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *