به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، سیدحسن قاضیزاده هاشمی در جلسه اخذ رأی اعتماد خود در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه دستاوردهای وزارت بهداشت طی 4 سال گذشته در بسیاری از موارد کم نظیر بوده است گفت: علی رغم وجود کاستی ها، دولت یازدهم را می توان دولت سلامت محور نامید.
وی افزود: هنگامی که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد، مردم بیش از 56 درصد از هزینه های سلامت را از جیب خودشان پرداخت می کردند اما امروز این آمار به کمتر از 39 درصد رسیده است.
قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی 11 میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و امروز میتوان ادعا کرد که هر ایرانی صرف نظر از پرداخت حق بیمه میتواند تحت پوشش بیمه قرار گیرد؛ همچنین بنابرآمار وزارت تعاون 85 درصد از این 11 میلیون نفر که تحت پوشش بیمه قرار گرفتند درآمدشان کمتر از 1 میلیون بود.
وی با اشاره به احداث زیرساختهای بهداشتی در دولت یازدهم گفت: در این مدت زیرساختهای بهداشتی در قالب ساخت خانههای بهداشت و پایگاههای بهداشتی و 24 هزار تخت بیمارستان مورد توجه قرار گرفت؛ فرصتهای بی نظیری نیز برای استقرار نظام ارجاع فراهم شد.
وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: درحیطه آموزش و پژوهش با طراحی و اجرای بستههای تحول ونوآوری در آموزش پزشکی تحولات چشمگیری عاید ما شد؛ توسعه راهبردی و هدفمند دانشگاهها و مؤسسات آموزش پزشکی ، اجرای برنامه آمایش سرزمینی، تمرکز زدایی و ارتقاء توانمندی دانشگاهها ، بین المللی سازی و توسعه آموزش عالی در حوزه پزشکی وافزایش 30 درصدی ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی و دندانپزشکی و فوق تخصصی از جمله این توفیقات است.
قاضی زاده هاشمی بیان داشت: اکنون در منطقه، رتبه اول تولید علم را در رشته پزشکی داریم؛ در 4 سال گذشته 30 درصد به تعداد مقالات ایرانیان اضافه شده است.
وی افزود: نمایندگان سردرگمی مردم برای پیدا کردن داروهای ضروری را در سالهای 90 و 91 به یاد دارند؛ امروز تعداد داروهای کمیاب از 350 قلم شروع به کار دولت یازدهم به 30 قلم رسیده است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان واردات دارو علی رغم 11 میلیون بیمه شده در دولت یازدهم نسبت به قبل 400 میلیون دلار کاهش یافته است؛ سهم داروهای تولید داخلی نیز از 60 درصد سال 91 در سال 95 به 70 درصد افزایش یافت. همچنین به طور میانگین حداقل در هر ماه ما دو داروی جدید وارد بازار کردهایم.
وی با اشاره به صحبت هایی که درجلسه رای اعتماد پیرامون واردات دارو صورت گرفت تصریح کرد: مطالبی اشاره شد که من متأسفم قبل از رسیدگی دردستگاه قضایی از تریبون مجلس شورای اسلامی اعلام شد؛ درحوزه دارو و تجهیزات پزشکی همیشه حرف وحدیث وجودداشته است؛ هر کسی هر مدرکی دارد می تواند به دستگاه قضایی ارائه دهد.
وزیر پیشنهادی بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی افزود: چون از افرادی اسم برده شد من باید عرض کنم که در طول دو سال گذشته حاشیه سازی در این حوزه بسیار زیاد بوده است؛ در همه دولتها چندین مسئول درحوزه غذا ودارو تغییر پیدا میکردند، بارها تحقیق وتفحص صورت میگرفت ؛ اما در این دولت ما شاهد موفقیتهای فراوانی بودهایم؛ من از روز اول گفتهام که نسبت به فساد حتما حساس هستم؛ درعین حال ما در حوزه مدیریتی در آن بخش اشکالاتی داریم که انشاءالله در دولت دوازدهم رفع خواهد شد.
قاضی زاده هاشمی گفت: در این جلسه دوستی در مورد سپرده گذاری صحبت کردند؛ 400 میلیارد تومان درحسابهای دانشگاهها سپرده گذاری صورت گرفته است؛ شما 625 بیمارستان دارید واین بیمارستانها متاسفانه 120 هزارپرسنل دارند که دارای ردیف پرداخت نیستند یعنی حقوق آنها باید از درآمد بیمارستان پرداخت شود اگر حقوق یک ماه این پرسنل را حساب کنید 350 میلیارد تومان میشود؛ بالاخره بیمارستان برای اداره خود و برای پرداخت حقوق کارکنان باید 400 الی 500 میلیارد درحسابهای خود داشته باشد یا خیر.
وی اظهار کرد: در این جلسه مطلبی گفته شد که دل من را به درد آورد؛ گفته شد لنز داخل چشمی آلمان، معنیاش این است که به من برمیگردد؛ من خدمت آقای بیگی عرض کنم که حقوقی که من دراین دولت دریافت کردم حقوقی است که از دانشگاه میگرفتم و مانند بقیه همکارانم 3 میلیون و 270 هزار تومان است واین همان حقوقهای نجومی است که الی ماشاءالله گفتید.
وزیر پیشنهادی بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: خدا را شاکرم که به هیچ کار اقتصادی جز کار حرفهای خودم در طول دوران زندگی خود نپرداختم ؛ نه شرکت ؛ نه زمین؛ نه ساخت و ساز، خیلی جالب است بچههای من هنوز راه وزارت بهداشت را بلد نیستند؛ از بین برادران فامیل من فقط یک برادرم که سابقه مجلس را دارد برای اجرای کارهای مردم سه نوبت کمتر از یک ساعت در وزارتخانه حضور داشت.
قاضی زاده هاشمی گفت: علی رغم همه تلاشهای ارزشمند دلسوزان حوزه سلامت ، ما درابتدای راه قرار دارایم تجربه 4 سال گذشته اقتضا میکند باز مهندسی جدیدی در بخشهایی ازحوزه سلامت انجام پذیرد؛ به نحوی که ضمن ارتقاء ونهادینه سازی تحول سلامت، در اجرای برنامه ششم توسعه اولویت دادن به پیشگیری و بهداشت که میتواند در ارتقای شاخصهای سلامت درکشورکمک کند را بیشتر از گذشته مورد توجه قرار دهیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: پرداختن به دارو و درمان مردم در شرایط خاص 4 سال قبل و کاهش هزینههای درمان ایشان که علاوه بر سیاستهای کلی سلامت وبرنامه پنجم توسعه ، مطالبه جدی مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بود، موجب گردید تا در میدان عمل به این بخش توجه بیشتری شود.