داوطلبان هلال احمر در انجام وظیفه مرز نمی شناسند
به گزارش گروه جامعه ،سید امیرمحسن ضیائی روز سه شنبه در همایش علمی کاربردی معاونین داوطلبان سراسر کشور با قدردانی از امدادگران و نجاتگرانی که در حادثه سیل اخیر استان خوش درخشیدند، خاطر نشان کرد: امدادگران مثل همیشه به موقع و با حداکثر توان، آنچه داشتند در معرض نمایش و کمک به دیگران گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه هر تشکیلاتی، اصول و ارزشهایی دارد که مبنای شکل گیری و هویت آن مجموعه هست، بیان کرد: اگر تشکیلاتی از ارزشها و اصولش فاصله بگیرد از هویت اصلی خود فاصله گرفته است؛ جمعیت نیز به عنوان یک تشکیلات با اصول و ارزشهای معین در حال فعالیت است که محور خدمات بشردوستانه و داوطلبانه هویت اصلی آن را شکل میدهد.
ضیائی با تاکید بر اینکه اگر این فعالیتهای بشردوستانه از بین برود هویت جمعیت از بین رفته است، گفت: سازمانها و نهادهای مشابهی هستند که همچون جمعیت هلال احمر فعالیتهای بشردوستانه انجام میدهند، اما آنچه ما را متمایز میکند اصول و ارزشهایی است که سابقه ۱، ۵، ۰ ساله جهانی و ۹، ۵ ساله ملی دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه باید فعالیت هایمان را با ارزشها و اصول خود مورد بررسی قرار دهیم افزود: اگر خدمات ارائه شده از ارزشها و اصولی که تعیین شده است، فاصله داشته باشد ما از اصولمان انحراف داشته ایم.
وی افزود: این اتفاق، ما را تبدیل به یک نهاد امدادرسان صرف میکند، که نمونه اش در کشور بسیار زیاد است، در این حالت ما مزیت اصلی خود را از دست داده ایم.
ضیائی با اشاره به برنامه ده ساله جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: در حال حاضر و در سال اول اجرای برنامه ۵ ساله اول به دنبال این هستیم که اهداف و فعالیت هایمان را همسو و متوازن کنیم و در نهایت اثرگذاری برنامه هایمان را در جامعه ببینیم.
رئیس جمعیت هلال احمر، مردمی بودن را از مزیتهای این نهاد مردمی دانست و گفت: فعالیتهای داوطلبانه، ما را به مردم و مردم را به ما پیوند میدهد و باید حافظ این سرمایه عظیم باشیم.
ضیائی با اشاره به اینکه فعالیتهای جمعیت هلال احمر به چند دسته تقسیم میشود، گفت: فعالیت در درون و بدنه جمعیت باید داوطلبانه باشد، در بسیاری از کشورهای دنیا جمعیتهای ملی بیشتر کارهای روزانه خود را با نیروی داوطلب انجام میدهند و این باید در جمعیت هلال احمر نیز تسری یابد.
وی خدمت داوطلبانه به جامعه را یکی دیگر از نقشهای داوطلبانه برشمرد و افزود: بالاترین خدمت داوطلبانه و تخصصی همان خدمتی است که در سازمان امدادونجات انجام میشود که خدمتی، چون نجات انسانها را با استفاده از خدمات داوطلبانه و در سطح ملی انجام میدهند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به جان باختن دو تن از امدادگران داوطلب جمعیت هلال احمر در عملیات نجات فرد حادثه دیده گفت: این دو نفر خود را فدای مردم کردند و این مصداق خدمت داوطلبانه بدون مرز است. سازمانهای مشابهی چنین خدمتی را ارائه میدهند، اما در قالب وظایفشان تعریف میشود، برای داوطلبان امدادگر جمعیت هلال احمر مرز وظیفهای وجود ندارد، مرز آنها انسانیت و نجات جان انسانها است.
ضیائی تصریح کرد: نیاز است خدمت داوطلبانه و تخصصی در جمعیت هلال احمر گسترش و توسعه یابد و جای خدمت وظیفهای را پر کند.
رئیس جمعیت هلال احمر مشارکت در کارهای داوطلبانه را از دیگر ماموریتهای جمعیت بر شمرد و افزود: هرچه مشارکت مردم و نهادها در کارهای داوطلبانه افزایش یابد ما به هدف تعیین شده مان نزدیکتر شده ایم
ضیائی اظهار کرد: در حال حاضر ما در یک محیط رقابتی فعالیت میکنیم که بسیاری از سازمان ها، نهادها، انجمنها و جمعیتها کارهای مشابه ما را انجام میدهند، در این فضای رقابتی باید به دنبال ایجاد مزیتهای نسبی باشیم و این میطلبد که روشهای نوین و روزآمد را برای جلب مشارکت خیرین به کار بندیم.
انتهای پیام/