استفاده از نخبگان در اتاقهای فکر مجمع تشخیص مصلحت نظام/خدشه دار کردن روابط ایران و تاجیکستان /ایران اولین کشوری بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،مرکز تحقیقات و دبیرخانه مجمع تشخیص ادغام شوند،دست های پنهان دنبال تنش ایران با تاجیکستان است و ... از جمله اخباری است که صفحه سیاسی در رسانههای خبری به آنها پرداختهاند.
مرکز تحقیقات و دبیرخانه مجمع تشخیص ادغام شوند/ تشکیل اتاق فکر برای بازنگری سیاستگذاریها
باشگاه خبرنگاران جوان:حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم درباره حکم مقام معظم رهبری برای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام و اینکه ایشان در این حکم اشاره کردند با آغاز دورهی جدید این نهاد، به حکم تجربههای ارزندهی موجود، تغییراتی در ساختار و محتوا ضروری هستند، اظهار داشت: از نظر ساختاری مجمع تشخیص نظام دارای دو بازو یعنی مرکز تحقیقات استراتژیک و دبیرخانه است، باید این دو بازو در هم ادغام شوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: وظایف دبیرخانه مجمع تشخیص برای ما مشخص است و ارتباط تنگاتنگی با دستور کار مجمع دارد، همچنین کمیسیونهایی در دبیرخانه تشکیل شده که آنها دستورهای مطرح در مجمع را ابتدا با دعوت از صاحب نظران مورد بحث و بررسی قرار میدهند و نتیجه را به جلسات مجمع تشخیص منتقل میکنند.
مصباحی مقدم تصریح کرد: کارکرد مرکز تحقیقات استراتژیک برای ما روشن نیست و ارتباط سازمان یافتهای هم با فعالیت مجمع تشخیص به عنوان جلسات اصلی آن ندارد معتقدم باید گروههای کارشناسی و اتاقهای فکر تشکیل شود و این اتاقها برای رفع نیاز جلسات مجمع تشخیص تولید محتوا کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: ما برای اینکه بدانیم چه مسائلی در اولویت است و همچنین برای سیاستگذاری نیاز به کمک داریم، هم فکری نخبگان و صاحب نظران در اتاقهای فکر مربوط به مجمع تشخیص میتوانند به تولید دستور برای سیاستگذاریها و بازنگری سیاستهایی که تاکنون تدوین شده است، بینجامد.
وی تاکید کرد: این مسئله نیازمند ساختاری است که به نوعی ارتباط تنگاتنگی با کمیسیونهای دبیرخانه داشته باشد از این جهت معتقدم که باید مرکز تحقیقات استراتژیک و دبیرخانه ادغام شوند و دبیرخانه هم دو نوع کار داشته باشد هم به دستورهایی که مجمع تشخیص به آن ارجاع میدهد، بپردازد و هم با تشکیل گروههای فکر از صاحب نظران دانشگاهها و حوزهها برای تولید دستور جهت سیاستگذاری کلان نظام استفاده کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره بند دیگر حکم رهبری پیرامون چابکسازی تشکیلات و حذف بخشهای موازی و غیر ضروری، گفت: همین که مقام معظم رهبری در این حکم فرمودند که تشکیلات غیر ضروری حذف شود به نظرم یکی از آنها مرکز تحقیقات استراتژیک است که برای ما هم ضرورتش روشن نیست.
مصباحی مقدم افزود: شاید یکی هم دفتر رئیس مجمع تشخیص باشد که در زمان مرحوم آیتالله هاشمی هم دفتر رئیس مجمع و هم دفتر شخصیتی همچون ایشان بود که جایگاهش فراتر از عنوان مسئولیتشان بود.
وی با بیان اینکه این دفتر نیازمند بازنگری است، ادامه داد: اجزایی که برای مدیریت مجمع تشخیص مصلحت نظام کمک میکنند و رئیس به آن نیاز دارد، باقی بماند آن بخشهایی که مربوط به چنین جایگاهی نیست، حذف و کو چک بشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره ریاست آیتالله هاشمی شاهرودی بر این مجمع، تاکید کرد: ایشان تجربه دو دروه ریاست قوه قضائیه را دارد و از نظر علمی در جایگاه رفیعی است.
مصباحی مقدم خاطر نشان کرد: آیتالله هاشمی شاهرودی موقعیت خوبی از نظر سوابق علمی و مدیریتی دارد و این موضوع برای مدیریت مجمع تشخیص مصلحت نظام دوره بهتری از نظر مدیریتی است.
سعودی ها علیه ایران فیلم هالیوودی در تاجیکستان نمایش دادند / دستگاه دیپلماسی در دوشنبه فعال شود
خانه ملت:سید حسین نقوی حسینی گفت: اگرچه ایران و تاجیکستان دارای تاریخ ، فرهنگ و تمدن مشترکی هستند اخیرا شاهد بروز تنش هایی در تعاملات طرفین بوده ایم.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: ظرف 2 دهه اخیر تعاملات و مراودات تهران با دوشنبه همواره روند مثبتی داشته است که در جهت تامین منافع طرفین بوده است.
وی تصریح کرد: مثلث آمریکا ، رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی با پرونده سازی و جعل سند علیه روابط ایران و تاجیکستان وارد عمل شده اند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: سرمایه گذاری های کلان سعودی و فعالیت های مشکوک سفارت عربستان در دوشنبه مقدمه ای برای نمایش فیلم هالیوودی علیه ایران با سرمایه سعودی در تاجیکستان شد. طراحان این توطئه مدعی شده اند که ایران در دهه 90 مرتکب اقداماتی شده است اما تاریخ نمونهای از مشارکت ایران در فعالیتهای ضد تاجیک را به یاد ندارد.
وی بیان داشت: توطئه های سعودی علیه باتوجه به حجم بالای دلارهایی که هزینه شده تا حدودی منجر به شکرآب شدن روابط ایران و تاجیکستان شده است.
نقوی حسینی با پیش کشیدن ارائه 2ابر برنامه وزارت امورخارجه توسط ظریف به نمایندگان ، گفت: وزیرامورخارجه در جهت حل و فصل اختلافات با کشورهای همسایه شاید بیش از همه متوجه مسئله پیش آمده در دوشنبه است.
وی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد که دستگاه دیپلماسی ایران با تمام قدرت در جهت رفع سوبرداشت پیش آمده و ناکامی توطئه سعودی وارد عمل شود.
دست های پنهان دنبال تنش ایران با تاجیکستان است / آمریکا و عربستان دنبال انزوای ایران هستند
خانه ملت:اردشیر نوریان گفت: تاجیکستان از کشورهای پارسی زبان است که جزو تمدن ایرانی و حوزه نوروز شناخته می شود اما اخیرا روابط فی مابین براثر سوبرداشت های طرف مقابل ، دچار رکود شده است.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی گفت: پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی ، این جمهوری اسلامی بود که اولین کشور تاجیکستان را به رسمیت شناخت.
وی در ادامه افزود: نوع نگاه دوستانه و صمیمانه تهران به دوشنبه موضوعی نیست که کسی بتواند منکر آن باشد. ایران در همین راستا در اقدامات عمرانی و خدمت رسانی تاجیکستان اقدامات خوبی را تاکنون عملیاتی کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تاجیکستان کشوری در آسیای میانه است که در تعاملات سازنده با جمهوری اسلامی می تواند ضمن مقابله با تهدیدات امنیتی به منافع اقتصادی و فرهنگی دست پیدا کند.
وی تصریح کرد: برخی عوامل بیرونی به دنبال کارشکنی در روابط ایران و تاجیکستان هستند. در این راستا آمریکایی ها و رژیم سعودی نقش فعالی را بر علیه ایران در دوشنبه دنبال می کنند.
نوریان گفت: کسانی که فضای سوبرداشت تاجیکستان را فراهم کردند به دنبال انزوا و کاهش تعاملات جمهوری اسلامی یا حتی ایجاد تنش امنیتی در مرزهای ایران هستند.
وی بیان داشت: آنچه که در رسانه های تاجیکی بر علیه ایران مطرح شده ، کذب است و ایران قویا هرگونه اقدامی که نقض حاکمیت تاجیکستان باشد را محکوم می کند.
این نماینده مجلس دهم گفت: احراز حسن نیت دوطرفه بین تهران و دوشنبه راهکاری است که باید از سوی طرفین دنبال شود.
وی تاکید کرد: تاجیکستان نباید اسیر حرف های خلاف واقع کشورهای فرامنطقه ای شود و ما امیدواریم با آینده نگری امامعلی رحمان در جهت تحکیم روابط گام برداریم.
پاکستان ناگزیر به واردات گاز ایران است
ایرنا:'محمد اعجاز الحق' با اشاره به سخنان 'حسن روحانی' رئیس جمهوری اسلامی ایران که روزهای اخیر درملاقات 'رضا ربانی' رئیس مجلس سنای پاکستان مطرح شد، گفت: از توجه ایران به بحران کمبود انرژی در پاکستان سپاسگزاریم و امیدواریم دولت پاکستان هرچه سریع تر گام های عملی به سمت اجرای قرارداد خط لوله گاز با ایران بردارد.
روحانی در دیدار رضا ربانی تاکید کرد: ایران منبع مطمئنی برای تامین انرژی پاکستان است و توسعه، احیاء و اتصال دو بندر چابهار و گوادر میتواند موجب پیشرفت و توسعه روزافزون منطقه شود.
محمد اعجاز الحق همچنین با تاکید بر اهمیت تلاش مضاعف ایران و پاکستان برای سرعت بخشیدن به حرکت چرخ همکاری های تجاری دو کشور و نیز با اشاره به شروع بکار دولت جدید دکتر حسن روحانی گفت: بسیار امیدواریم با توجه به رویکرد مثبتی که دکتر روحانی و نظام جمهوری اسلامی ایران به تقویت تعامل اقتصادی و مراودات تجاری دوسویه با پاکستان دارد، در زمان دولت جدید ایشان شاهد رشد و شکوفایی بیشتر این همکاری ها باشیم.
این نماینده مجلس ملی پاکستان که در ماه های اخیر در راس یک هیات تجاری پاکستان، به ایران سفر کرده بود و از نزدیک با ظرفیت های ایران برای گسترش فعالیت های تجاری و اقتصادی با پاکستان آگاه است، گفت: اگرچه در شرایط کنونی، فاصله نسبتا زیادی تا رسیدن به نقطه هدف مورد تاکید سران دو کشور در زمینه مبادلات تجاری وجود دارد، اما به رغم اینکه هنوز کانال های بانکی بین ایران و پاکستان فعال نشده، روند صعودی در مبادلات تجاری رسمی بین دو کشور آغاز شده و افزایش این مبادلات تا نقطه هدف یعنی رقم 'پنج میلیارد دلار' تا چند سال آینده دور از انتظار نیست.
وی همچنین به اهمیت تقویت روابط دوستانه کشورش با ایران در تمام حوزه های سیاسی، امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و ... اشاره کرد و گفت: دکتر روحانی در ملاقات رئیس مجلس سنای پاکستان تاکید کرد که 'ایران امنیت پاکستان را امنیت خود قلمداد می کند'. چنین نگاهی به پاکستان از سوی رئیس جمهوری ایران، برای ما بسیار حائز اهمیت است.
محمد اعجاز الحق تاکید کرد: روابط دوستانه ایران و پاکستان، روابطی همیشه استوار بوده و خواهد بود و ما مردم پاکستان در سالروز استقلال کشورمان هرگز فراموش نمی کنیم که ایران اولین کشوری بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت و در طول سالیان گذشته، در شرایط سخت هرگز پاکستان را تنها رها نکرده است.
وی همچنین با قدردانی از پیام تبریک روز گذشته دکتر حسن روحانی به شاهد خاقان عباسی نخست وزیر جدید پاکستان، گفت: این پیام محبت آمیز را که در شب جشن سالروز استقلال پاکستان اعلام شد، یک گام بلند دیگر در راستای تحکیم و تقویت هرچه بیشتر روابط برادرانه میان دو همسایه می دانیم.