آشغال های مضر و خطرناک در چرخه زندگی
به گزارش گروه فضای مجازی ، ساعت ۹ شب، زمانی که همه ی ما مواد و وسایل دور ریختنی خود را به نزدیک ترین سطل زباله ی محل زندگی خود می اندازیم، با خیالی آسوده به سمت خانه ی خود بازمی گردیم؛ غافل از اینکه چه اشتباهاتی ممکن است بکنیم و ندانیم یا بدتر اینکه بدانیم و اهمیت ندهیم؛ اهمیت ندهیم که چه بر سر جهانی که نوادگان ما در آن زندگی خواهند کرد، می آوریم.
در ادامه به معرفی یازده دور ریختنی مضر می پردازیم که در بیشتر کشورهای توسعه یافته مراکز جمع آوری و انهدام مخصوص به خود را دارند و باید یادآور شد که در سیستم جمع آوری زباله، برای این دست دور ریختنی ها مراکزی در نظر گرفت.
۱: باتری: باتری ها حاوی مواد و عناصری سمی هستند که در صورت نبود تدابیر مناسب برای انهدام درست، به چرخه ی آب و خاک محیط زیست وارد شده و آن را مسموم می کنند؛ موادی چون جیوه، نیکل و کادمیوم.
۲: رنگ: باقیمانده ی رنگ ها که حتما دیده ایم در جوی آب ریخته می شوندف قابل اشتعال و سمی بوده و نیازمند انهدام مطمئن هستند.
۳: روغن موتور: قابل اشتعال و سمی، با توانایی آلوده کردن آب و خاک
۴: لوازم الکترونیکی: این دستگاه ها حاوی فلزات سنگینی چون کادمیوم هستند که در صورت قرار گرفتن در پلاستیک های زباله ی معمولی چون سمی به جان محیط زیست بیفتند.
۵: دماسنج های جیوه ای: خطرناک و سمی بودن جیوه بر کسی پوشیده نیست. از زمان مدرسه ی ابتدایی این نکته را به ما گوشزد می کردند، که هم برای سلامتی و هم برای محیط زیست مضر است و در صورت استنشاق طولانی، منجر به مرگ نیز می شود. در برخی کشورهای توسعه یافته در صورت تحویل یک دماسنج جیوه ای، می توانید یک نمونه ی مدرن دماسنج تحویل بگیرید.
۶: دارو: مواد شیمیایی موجود در داروها می توانند به منابع آب نفوذ کرده و زندگی جانوران و آبزیان را مختل کنند.
۷: لامپ های فلوئورسنت: آنها حاوی عنصری سمی به نام جیوه هستند؛ عنصری که در مورد پنج به اندازه ی کافی در موردشان توضیح داده شد.
۸: کودهای شیمیایی: محتویات این کود ها می تواند هم برای موجودات زنده از جمله انسان ها و هم در مقیاس گسترده تر، اکوسیستم مضر باشد.
۹: سیستم اعلام حریق: این دستگاه ها میزان کمی عناصر رادیو اکتیو در خود دارند که برای شناسایی دود و در نتیجه آتش به کار می روند. فرض را بر این می گیرم که همه با خطرات این مواد آشنایی دارند؛ کافی است حادثه ی فوکوشیما را به یاد بیاورید.
۱۰: ترقه و لوازم آتش بازی: قبل از دور ریختن این مواد آنها را برای دست کم ۲۴ ساعت درون آب بخیسانید تا هرگونه باروت احتمالا دست نخورده و استفاده نشده ی موجود در آنها نم دار شود و سپس برای جلوگیری از خشک شدن، آنها را درون دو کیسه ی پلاستیکی قرار دهید.
۱۱: تایر: تسمه ی فلزی موجود در آنها می تواند آستر پلاستیکی تایر را سوراخ کرده و باعث آلودگی زمین با مواد سمی این آسترها در محل دفن زباله ها شود.
منبع: تابناک
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.