مواد کنسروی را جهت پیشگیری از این بیماری حتما بجوشانید!
به گزارش گروه فضای مجازی ، مدیرگروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بوتولیسم بوسیله سم باسیل کلستریدیم و بوتولینوم که یک باسیل بی هوازی اجباری و هاگ دار است ، ایجاد می شود. وی تاکید نمودکه مقدار بسیار کمی از این سم قادر است بیماری را ایجاد کند .
مدیرگروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: این باکتری از رشد هاگ ها در محیط بی هوازی ایجاد می شود و در غذاهای کنسروشده خانگی و صنعتی تولید می گردد.
وی تصریح نمود: در تهیه کنسروهای تجاری بدلیل رعایت قوانین خاص بهداشت مواد غذایی و استفاده از روش بن ماری واسترلیزه نمودن مواد غذایی باکتری از بین می رود ولی هاگ ها از بین نمی روند و در محیط بی هوازی رشد آنها ادامه می یابد و به همین دلیل نیاز مجدد به حرارت دیدن دارند.
وی تصریح نمود: هاگهای باسیل در خاک و در تمام نقاط جهان وجود دارند و به وفور از محصولات کشاورزی جدا می شوند. بوتولیسم غذایی در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی بکار رفته و بعد از تهیه سم بوتولینوم در آنها ایجاد شده و سپس به هنگام مصرف حرارت کمی دیده اند، ایجاد می شود .
دکتر بلالی افزود: این سم پس از خوردن با اثر بر روی اعصاب دوازده گانه مغزی با نشانه های ضایعات حاد و دو طرفه اعصاب جمجمه و ضعف یا فلج پایین رونده آنها تظاهر می کند. مشکل بینایی ( تار بینی یا دو بینی )، اشکال در بلع و خشکی دهان اولین شکایت های بیمار است . در مراحل اولیه بیماری ممکن است استفراغ ، یبوست و یا اسهال نیز دیده شود .
دکتر مهدی بلالی جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: در صورت استفاده از هرگونه مواد کنسروی خانگی و یا صنعتی از آنجا که سم بوتولیسم در حرارت بالا از میان میرود کنسروها پیش از مصرف باید حداقل حدود ۵ دقیقه جوشانده شوند .
وی افزود: این سم ماهیت پروتئینی دارد و در گرمای جوش و در محیط اسیدی از بین می رود.
منبع: بهداشت نیوز
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.