بایدها و نبایدهای مصرف کافئین/ عوارض برداشت کیسه صفرا/ چرا برای عیادت از بیمار باید آناناس ببریم؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، بایدها و نبایدهای مصرف کافئین، عوارض برداشت کیسه صفرا، چرا برای عیادت از بیمار باید آناناس ببریم و ... از جمله اخباری که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.
مزایای سلامتی سبزی های قرمز را فراموش نکنید
تبیان: رنگهای قرمز تیره موجود در برخی گیاهان حاکی از آن است که حاوی مواد مغذی گیاهی به نام آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. این سبزیجات غنی از لیکوپن و آنتوسیانین هستند. لیکوپن آنتیاکسیدانی است که نشان داده شده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد ضمن این که منجر به محافظت از چشمها، مبارزه با عفونت و آسیبهای ناشی از دود تنباکو میشود. آنتوسیانین نیز منجر به محافظت از کبد، بهبود بینایی، کاهش فشار خون و التهاب خواهد شد. چغندر یکی از سبزیجات غنی از آنتیاکسیدان و منبع بزرگ پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین ث و نیتراتها است. مطالعات نشان داده سبزیجات با ریشه خاکی خاصیت کاهش فشار خون، بهبود جریان خون و افزایش استقامت ورزشی را دارند. نوشیدن آب چغندر میزان نیاز روزانه به ویتامینهای ث، کا و آ را نیز تا حد زیادی تأمین میکند. کلم قرمز حاوی آنتوسیانین است؛ آنتیاکسیدانی قوی که خطر ابتلا به اختلالات مغزی، سرطان، و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. مصرف روزانه یک فنجان کلم قرمز، ۸۵ درصد از میزان نیاز روزانه به ویتامین ث را تأمین میکند ضمن این که تأمینکننده ۴۲ درصد از میزان نیاز به ویتامین کا و ۲۰ درصد از میزان نیاز به ویتامین آ است. کلم قرمز منبع بزرگ فیبر، ویتامین ب ۶، پتاسیم و منگنز نیز محسوب میشود. کلم قرمز حاوی گلوکوزینولات و سایر مواد مغذی برای افزایش باکتریهای خوب روده است. گوجه فرنگی منبع بزرگ لیکوپن، ویتامین ث و پتاسیم شناخته میشود. بر اساس گزارش موسسه ملی بهداشت ایالاتمتحده، حدود ۸۵ درصد از لیکوپن موجود در رژیم غذایی از طریق گوجهفرنگی تازه و محصولات آن تأمین میشود. فلفل قرمز دلمهای، تربچه، فلفل قرمز تند، زرشک، پیاز قرمز از سبزیجات قرمزی هستند که خوردن آن ها همیشه توصیه می شود.
برداشتن کیسه صفرا چه عوارضی به دنبال دارد؟
تسنیم: برداشتن کیسه صفرا با جراحی باعث آزاد شدن مقدار زیادی صفرا در خون شده یا در سنین بالاتر به دلیل کاهش تولید صفرا و عدم وجود منبع آن یعنی کیسه صفرا، بیماریهای سوداوی بیشتری گریبانگیر افراد میشود لذا بیمارانی که تحت جراحی کوله سیستکتومی قرار گرفتهاند باید این موارد را همیشه رعایت کنند: مصرف روزانه یکی از شربتهای سرکنگبین، آبلیمو، زرشک و انار، حجامت عام سالی دو تا سه مرتبه، آب سیب طبیعی روزی یک لیوان، عدم یا کاهش مصرف غذاهای صفرازا و گرم و خشک. عصبی شدن و لاغری بیمار به دلیل همین تزریق بیرویه صفرا در خون است. برای رفع بیماریهای حاد صفراوی مانند زردی چهره، لاغری مفرط و عصبی بودن، ویزیت حضوری توسط طبیب طب سنتی ضروری است.
آیا میدانید دارچین عوارض جانبی خطرناکی دارد؟
جام جم: ۲ نوع دارچین داریم. دارچین سیلان که در کشورهای سریلانکا، هند، ماداگاسکار، برزیل و کارائیب بدست میآید و دارچین «واقعی» است، و دارچین «کاسیا» که بیشتر از چین، ویتنام و اندونزی میآید. دارچین یا بصورت چوب است و یا گرد و جزء اصلی تمامی غذاهایی است که چاشنی ادویه دارند. دارچین دارای مقادیر زیادی کلسیم، فیبر و منگنز است و خواص مفید بسیاری دارد. اما اگر زیاد مصرف شود میتواند برای سلامتی شما خطرناک باشد. مصرف زیاد دارچین باعث افزایش ضربان قلب میشود و به همین دلیل برای کسانی که مشکلات قلبی دارند خطرناک است. ما روغن دارچین را هم در غذاهای زیادی مصرف میکنیم. روغن دارچین اگر رقیق نشده باشد میتواند به بالا رفتن ضربان قلب به ویژه در کودکان منجر شود. مصرف محلول ۲ درصد روغن دارچین برای همگان بی خطر می باشد. مصرف زیاد دارچین همچون الکل، فلفل، گل کلم، لابستر، قهوه، زنجبیل، سیر، برنج ، پیاز و کدو میتواند حرارت بدن را بشدت بالا ببرد. بعضی به دارچین حساسیت دارند و این ممکن است به یکباره پیش بیاید. عوارض آلرژی همچون آبریزش بینی، چشمان مرطوب، درد معده و جوش صورت و دست میباشد. تنگی نفس هم یکی دیگر از عوارض آلرژیک دارچین است، اما این عوارض چندان شدید نمیباشد.
بایدها و نبایدهای مصرف کافئین
مسمومیت با قهوه شاید به نظر عجیب و مسمومیتی غیرمعمول باشد، اما قهوه هم ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود. از طرفی شیر یا کرمی که کنار قهوه استفاده میشود، ممکن است عامل این مسمومیت باشد. با این حال قهوه و در کل کافئین بشدت در افراد وابستگی ایجاد میکند. بسیاری از افراد در سراسر دنیا به نوشیدن قهوه صبحگاهی اعتیاد دارند و سالها بدون بروز مشکلی قهوه مینوشند. بنابراین باید گفت قهوه برای بعضی افراد ممکن است مسمومیت و عوارض جانبی داشته باشد و در مواردی ممکن است در رژیم غذایی فرد لازم و انرژیبخش باشد. اما هیچ وقت نباید انتظار داشت همه نشانهها مثبت یا همه عوارض مصرف کافئین در یک فرد دیده شود. بسیاری از افراد برای بیدار ماندن، رفع خستگی و کسب انرژی به استفاده از مواد کافئیندار روی میآورند که در طولانیمدت میتواند وابستگی ایجاد کند و تمرکز را کاهش دهد. سردردهای میگرنی، کمخونی، بیخوابی، تحریکپذیری و زودرنجی، تکرر ادرار یا ناتوانی در کنترل ادرار، ناراحتی معده، اسهال، افزایش ضربان قلب و لرزش عضلات از عوارض جانبی مصرف کافئین است که ممکن است در افراد مختلف یک یا چند مورد آن بروز پیدا کند. این عوارض معمولا در مورد کسانی که عادت به مصرف کافئین ندارند، بیشتر بروز پیدا میکند. همچنین فاکتورهایی مثل ژنتیک، وزن، سن و شرایط سلامت روی واکنش بدن نسبت به کافئین تاثیرگذار است. کافئین بیش از هر چیز محرک سیستم عصبی بدن انسان است. کافئین به صورت موقت باعث بیدار ماندن و افزایش انرژی میشود، اما در نهایت میتواند باعث بروز مشکلاتی برای سیستم عصبی و عوارض جانبی دیگر شود. بنابراین بهتر است بعد از غروب و چند ساعت پیش از زمان خواب، از مصرف نوشیدنیهای دارای کافئین خودداری کنید.
طب سنتی و ریزش مو
چاردیواری: در طب سنتی درمان ریزش مو به دو گروه تقسیم میشود؛ درمانهای موضعی و درمانهای خوراکی. آنچه امروز بیشتر بهکار میرود، درمانهای موضعی است. ازنظر طب سنتی، روند تولید مو به مسائل درونی بستگی دارد و برای اینکه فرد رویش موی خوبی داشته باشد نیاز به مزاج معتدل و سالم دارد. اگر فرد مزاج معتدل و خوبی داشته باشد باید تعذیه او را هم بررسی کرد. فرد مبتلا به ریزش مو باید موادی را که در رشد و تقویت موها موثر است به اندازه کافی دریافت کند. مصرف جوانه گندم، سبوس برنج و نخودفرنگی نیز در تقویت مو موثر است است. همچنین گفته میشود یکی از علل ریزش مو کمبود ویتامین B در بدن است که نقش مهمی در این میان ایفا میکند. عامل احتمالی دیگر کمبود گوگرد در بدن است، این ماده معدنی در بازنگری پیازِعنصل و همچنین در انواع سبزیها مثل تره، سیر و موسیر بوفور یافت میشود. تمام گیاهانی که جریان خون موضعی را تقویت میکند، نهتنها در پیشگیری از ریزش مو، بلکه در رشد مجدد آن نیز موثر است. برخی از ترکیبهای بابونه و آویشن نیز خواص مشابه رزماری دارند و از فرآوردههای آنها برای بهبود اگزما استفاده میشود. آویشن در عین حال که جریان خون موضعی را تقویت میکند، آثار ضدباکتری و ضدقارچ دارد و میتواند در پیشگیری از ریزش مو و همچنین تقویت رویش آن موثر باشد. سبزیهایی مانند تره، سیر و موسیر برای تقویت مو مفید است. برای درمان ریزش موی سر باید کاری کرد تا جریان خون در زیرپوست سر تحریک شود. همچنین میتوان علاوه بر استفاده از انواع پیاز خوراکی و سبزیها، موها را با ماست شستوشو داد چون آب ماست از ریزش مو جلوگیری میکند.
آیا شیر را می توان بعد از گذشتن تاریخ انقضا مصرف کرد؟
سلامت آنلاین: شرایط نگهداری شیرهای پاستوریزه از زمان تولید تا مصرف آن، بسیار حائز اهمیت است. در زمان توزیع از کارخانه تا فروشگاهها باید در شرایط یخچالی و سرد حمل شوند، علاوه بر آن، در مغازهها نیز باید در یخچال نگهداری شده باشند که بتوان آن را تا تاریخ مصرف درج شده روی آن، سالم نگهداشت. علاوه بر نگهداری شیرهای پاستوریزه در شرایط مناسب، در حین مصرف نیز باید آن را در یخچال نگهداری کرد، چنانچه همه این موارد رعایت شده باشد، در بسیاری از مواقع شیرهای پاستوریزه حتی ممکن است بعد از زمان مصرف هم به مدت یکی دو روز قابل خوردن باشند. اگر فرد بعد از تاریخ مصرف بخواهد اطمینان حاصل کند که شیر سالم است یا ترش شده، میتواند در صورتی که در ظاهر طعم و مزه آن تغییر نکرده است با گرم کردن، سلامت آن را تشخیص دهد.
چرا برای عیادت از بیمار باید آناناس ببریم؟
باشگاه خبرنگاران: آناناس یکی از پرخاصیتترین میوهها برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها است، این میوه با ارزش میتواند مانند یک مکمل درمانی برای تسریع در بهبود بیماریها و جراحت ها مورد استفاده قرار بگیرد. آناناس از دسته میوههای گرمسیری و مخصوص مناطق استوایی است و در خود نوعی آنزیم طبیعی به نام بروملین دارد؛ طی سال های متمادی استفاده از آناناس برای درمان بیماریهای گوارشی و برطرف کردن التهاب در طب باستانی بسیاری از کشورها استفاده شده است. اهالی کشورهایی که آناناس میوه بومی آنجا بوده برای درمان زخمها و آسیبهای پوستی از آب آناناس استفاده میکردند. همچنین استفاده از آب آناناس برای درمان زخم معده و درمان سوء هاضمه استفاده میشده است. تحقیقات علمی جدید در جهان نشان داده است که آنزیم بروملین موجود در آناناس میتواند برای کاهش تورم، کبودی، التهاب و درد پس از اعمال جراحی مورد استفاده قرارگیرد.
خطرات استفاده از روشهای لاغری موضعی
ایسنا: پزشکان عمومی قشر عظیمی از جامعه پزشکی را تشکیل میدهند، گاهی برای افزایش درآمد خود به اقداماتی در حوزه زیبایی روی میآورند. این امکان وجود دارد که برخی از پزشکان به افرادی که چاق هستند توصیه کنند که اگر برای مثال 50 کیلو اضافه وزن داری، امروز میتوانی جراحی کنی و فردا مرخص شوی! همه این موارد برای مردم وسوسه انگیز است. اما باید توجه کرد که این موضوع قوانین خاص خود را دارد و گاهی به بیماران گفته نمیشود. این موضوع که به افراد چاق گفته میشود میتوانند با استفاده از روشهایی مثل لیپوماتیک، لیپولیزر و... لاغر شوی، امکان ندارد. طبق پروتکلهای این حوزه، کسانی میتوانند از روشهای تخریب چربی محیطی استفاده کنند که بی ام آی زیر 30 دارند و با مشکل اضافه وزن روبرو هستند. از نظر پزشکی امکان این وجود ندارد که بیشتر از پنج لیتر چربی از بدن افراد تخریب شود؛ تخریب بیش از این عدد باعث ایجاد آسیب ریوی، آمبولی چربی و ... میشود. گاهی برخی از پزشکان برای به دست آوردن رضایتمندی بیماران چاق پا روی قانون میگذارند و بیشتر از پنج لیتر چربی تخلیه میکنند. این کار ریسک جراحی به همراه دارد و میتواند باعث ایجاد عفونت در بدن بیمار و منجر به فوت او شود. احتمال بازگشت چاقی: افراد چاق استعداد عجیبی برای چاق شدن دارند؛ به همین دلیل بعد از شش ماه دوباره به وضعیت قبلی بازمیگردند. علاوه بر آن سلولهای چربی در نقاط دیگری از بدن مثل روده تولید میشوند که خطرناکتر از تجمع چربی در نقاط دیگر است. بنابراین لیپوماتیک، لیپولیزر و روشهایی مانند آن برای افرادی مناسب است که بی.ام.آی بدن آنها کمتر از 30 باشد. کسانی که این شرایط را ندارند و دچار چاقی هستند توصیه می شود که با رژیم و ورزش چاقی خود را برطرف کنند. در صورت لزوم میتوان از عملهای جراحی عمومی برای درمان آن ها استفاده کرد.