به پوشش بیمههای بینالمللی نیازمندیم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، عبدالناصر همتی در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: با همکاری وزارت رفاه و وزارت اقتصاد طرح بیمه بازنشستگی تکمیلی را ارائه کردهایم که امیدواریم در صورت تصویب اجرایی شود.
وی در ادامه به وضعیت مالی نامساعد صندوقهای بازنشستگی اشاره کرده و گفت: همچنان معتقدم صندوقهای بازنشستگی نیاز به یک رگولاتور دارند و با توجه به نقش بیمه مرکزی یکی از ابعاد وظایفش میتواند نظارت بر صندوقها باشد.
وی با بیان اینکه همایش امسال بیمه و توسعه بر این اساس با محوریت «مدیریت ریسک» برگزار میشود، گفت: با توجه به اینکه اقتصاد ما دولتی بوده است، در مدیریت ریسک ضعف داشتهایم و به تدریج که سازمانها و شرکتها خصوصی میشوند میتوان رابطه مستقیمی با سهامدار خصوصی برقرار کرده و مدیریت ریسک بهتری داشت.
همتی همچنین در ادامه گفت صنعت بیمه برای خسارت پتروشیمی بوعلی 94 میلیون یورو پرداخت، آیا کنسرسیوم تشکیل شده سوددهی کافی را داشته است، گفت: کنسرسیوم سالی 10 میلیون یورو درآمد داشت که در طول 6 سال عمر آن میشود 60 میلیون یورو اما به یکباره ما 94 میلیون یورو خسارت پرداخت.
وی افزود: شاید شرکتهای بیمه در ارزیابی ریسک دقیق عمل نکرده باشند، این نشان میدهد که ما نیاز به پوششهای بینالمللی داریم.
همتی در این رابطه تصریح کرد: شانس آوردیم خسارت آتشسوزی بوعلی 94 میلیون یورو شد، میتوانست 500 میلیون یورو بشود و هرآنچه که صنعت بیمه تا الان جمع کرده بود را یکجا پس بدهد.
وی در این رابطه به سهم 30 درصدی بیمه مرکزی، 19 درصدی بیمه ایران، 10 درصدی بیمه آسیا در پرداخت خسارت آتشسوزی بوعلی اشاره کرد و گفت: سایر خسارت را شرکتهای بیمه دیگری که عضو کنسرسیوم بودند پرداختند و فشار خاصی به صنعت بیمه وارد نشد.
همتی همچنین به گزارش عملکرد سال گذشته صنعت بیمه پرداخت و اظهار داشت: در سال 95 حوادث تلخ زیاد داشتیم اما این حوادث سبب مراجعه بیشتر مردم به شرکتهای بیمه شد. در سال 95 روند توسعه صنعت بیمه روند قابل قبولی بود و البته خسارتهای زیادی داشتیم.
وی در این رابطه به پرداخت خسارت حوادثی چون ساختمان پلاسکو، قطار سمنان، معدن یورت، پتروشیمی بوعلی و دهها هزار خسارت دیگر اشاره کرد و افزود: خوشبختانه صنعت بیمه بدون مشکلی این خسارتها را پرداخت و نشان داد اقتدار و توانایی لازم را برای پاسخگویی به تعهداتش را دارد.
همتی گفت: سال گذشته بسیاری از دغدغهها درباره ذخایر بیمه را برطرف کردیم و از بیمهها خواستیم ذخایر کافی بگیرند و در این رابطه بیمه مرکزی را هم قانع کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی در این رابطه رقم ذخایر کنونی صنعت بیمه را 29 هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
وی با اشاره به برگزاری مجمع تمامی شرکتهای بیمه، افزود: نسبت به بازدهی مالی سایر بازارها فکر میکنیم روند شرکتهای بیمه خوب بوده است و در دو سال آینده بهتر نیز خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به بهبود وضعیت بیمه شخص ثالث در پرتفوی شرکتهای بیمه، یادآور شد: خوشبختانه با اصلاح قانون این چالش کنترل و صنعت بیمه از بحران خارج شد.
به گفته همتی، سال 93 و 94 با رشد سریع تعرفههای درمان به شرکتهای بیمهای که درمان نقش پررنگی در پرتفوی آنها داشت شوک قابل توجهی وارد شد.
وی همچنین ارائه نرخهای فنی در بیمهنامههای مسئولیت را از دیگر نکات نگرانکننده در صنعت بیمه ذکر کرد.
همتی همچنین ساماندهی بیمه شخص ثالث اتومبیلهای صفر را از دیگر دستاوردهای صنعت بیمه در سال 95 ذکر کرد و افزود: این سال با رشد 22 درصدی حق بیمهها به خوبی به پایان رسید و امسال را هم با رشد 18 درصدی سپری کرده است.
به گفته همتی، رشد بیمهنامههای عمر و بیمه آتشسوزی در سال جاری خوب بوده که نشاندهنده آگاهی مردم در پی حوادثی چون آتشسوزی ساختمان پلاسکو است.
به گفته وی، نفوذ صنعت به بیمه نیز رو به رشد است و به نظر میرسد تا پایان سال این شاخص از 2.2 درصد عبور کند.
وی با اشاره به فاصله معنیدار ضریب نفوذ بیمه در ایران و کشورهای پیشرفته، خاطرنشان کرد: ما در کشور بیمههای اجباری و تأمین اجتماعی قوی داریم و به همین دلیل در بیمههای بازرگانی نمیتوان ضریب نفوذ بیمه را بدان شکل با کشورهای پیشرفته مقایسه کرد چرا که در بسیاری از این کشورها عمده بار بیمه بر دوش بیمههای عمر و زندگی بازرگانی است.
همتی در پاسخ به پرسشی در خصوص پرداخت خارج از سقف تعهد شرکت بیمهگر در حادثه معدن زمستانه یورت اظهار داشت: بیمه آسیا در معدن یورت سقف تعهد داشت و بیش از تعهدش پرداخت نخواهد کرد. در این رابطه مالک معدن باید متقبل خسارات بیشتر شود.
رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص اجرای استانداردهای بینالمللی IFRS در صنعت بیمه نیز گفت: اجرای IFRS در صنعت بیمه دارای پیچیدگیهای خاصی است و کسانی که خودشان در سطح بینالمللی این استانداردها را گذاشتهاند هنوز دربارهاش به جمعبندی نرسیدهاند.
وی در عین حال افزود: ما به سمت اجرایی کردن این استانداردها حرکت میکنیم.
همتی همچنین در خصوص صدور بیمهنامه توسط دفاتر پیشخوان دولت گفت: آنها اجازه صدور بیمهنامه ندارند اما معتقدم شرکتهای بیمه باید تلاش کنند نمایندگانشان در صدور بیمهنامه IT محور شده و به ابزارهای جدید مسلط شوند.
رئیس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: کسانی که میخواهند فروش اینترنتی بیمهنامه داشته باشند باید مجوز نمایندگی و کارگزاری بگیرند و اگر جایی بدون شرایط لازم اقدام به صدور این گونه بیمهنامهها کنند ما مسئولیتش را نمیپذیریم.