جزئیات طرح استفاده از ظرفیت بیمارستان ها در تربیت دانشجوی پرستاری
به گزارش گروه سیاسی ، حیدرعلی عابدی،نماینده مردم اصفهان پس از حضور در جلسه مشترک مسئولین وزارت بهداشت با مسئولین نظام پرستاری درخصوص افزایش ظرفیت رشته پرستاری از طریق طرح استفاده از ظرفیت بیمارستان ها در تربیت دانشجوی پرستاری طی مصاحبه ای نتایج این جلسه را مثبت ارزیابی کرد و از جزئیات این طرح سخن گفت.
متن این مصاحبه به شرح زیر است :
**ارزیابی شما از جلسه ای که باحضور مسئولین وزارت بهداشت و نظام پرستاری برگزار شد چیست؟
در مجموع به نظرم این جلسه بسیار خوب بود، چون فرصت جدیدی پیش آمد تا همکاران در نظام پرستاری نقطه نظرات خود را مطرح کنند. مسئولین نظام پرستاری تمام دغدغه های خود را درخصوص طرح افزایش ظرفیت پرستاری مطرح کردند. و نتایج خوبی هم حاصل شد.
همچنین آقای دکتر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت وقت زیادی برای این جلسه گذاشتند و تمام دغدغه ها و نظرات را شنیددند و جمع بندی جلسه خیلی خوب بود.
در واقع آنچه از این جلسه حاصل شد خواسته های جامعه پرستاری را برآورده می کند. تاکنون حدود 13 بیمارستان برای تربیت پرستار اعلام ظرفیت کرده اند از طریق دانشگاههای مربوطه که 2 یا 3 بیمارستان از شرایط لازم برای تربیت دانشجو برخوردار نیستند. در جلسه مقرر شد این تعداد محدود از دانشکده ها در صورت عدم عقد تفاهم نامه با بیمارستان ها یا عدم آمادگی بیمارستان ها جهت آموزش بالینی دانشجویان ظرفیتشان از سهمیه کنکور حذف می شود.
آموزش پرستار در سایر بیمارستان هایی که اعلام ظرفیت کرده اند نیزادامه پیدا میکند اما کارگروهی متشکل از نمایندگان نظام پرستاری، معاونت پرستاری وزارت بهداشت و همچنین بورد پرستاری وضعیت آموزش در این بیمارستان ها را در طول ترم پایش می کند. چنانچه بیمارستان شرایط لازم را دارا باشد، کد رشته های اعلام شده به بیمارستان اختصاص پیدا می کند و بیمارستان می تواند افرادی که از این طریق آموزش دیده اند را بورسیه کنند و اگر بیمارستان شرایط لازم را نداشت کد رشته های اختصاص داده شده به کد رشته عادی تغییر پیدا می کند.
در واقع نتایج حاصل شده نظر تمامی افراد ذینفع را تامین می نماید و کیفیت آموزش نیز حفظ می شود.
از منظر شما به عنوان نماینده مردم طرح تربیت پرستار در بیمارستان و توافق هایی که امروز انجام شد چه تاثیری در نظام سلامت کشور خواهد داشت؟
نظر شخصی من این است که این طرح محاسنی برای نظام سلامت دارد و کمبودهای موجود را تا حدی برطرف می کند. از ابتدا برخی دانشکده ها در مقابل افزایش ظرفیت مقاومت نشان می دادند و به همین دلیل چنین طرحی مطرح شد. این طرح می تواند چالش های فعلی حوزه پرستاری را حل بکند. البته در آیین نامه دیده شده که این طرح تا زمانی اجرا خواهد شد که کمبودها رفع شود. هر زمان که در استان ها کمبود پرستار برطرف شد این طرح خود به خود در آن استان منحل می شود.
طی چند وقت اخیر در بسیاری از رسانه ها اینگونه منعکس شده که طرح استفاده از ظرفیت بیمارستان ها در تربیت دانشجوی پرستاری؛ آموزش پرستاری را از دانشکده ها خارج می کند و این روش آموزش غیرآکادمیک است. نظر شما راجع به چنین ادعایی چیست؟
این حرف اصلا صحت ندارد و پایه آموزش خود دانشکده های پرستاری هستند. هیچ تفاوتی بین افرادی که به این روش آموزش می بینند با سایر دانش آموختگان پرستاری نیست. تنها تفاوتی که این روش آموزش دارد این است که بیمارستان ها می توانند تعدادی از اینها را بورسیه کنند.
در این روش ظرفیت بیمارستان و نیاز به نیروی انسانی به دانشکده اعلام می شود. دانشکده امکانات و ظرفیت های بیمارستان را بررسی می کند و ظرفیت لازم از طریق دانشکده تایید و اعلام می شود. بیمارستان در واقع فیلد بالینی آموزش دانشجویان است ولی تمامی دروس تئوری مانند سایر دانشجویان در دانشکده ها ارائه می شود و آموزش کماکان در دست دانشکده ها است.