فرمان مهاجرتی ترامپ کمکی به وضعیت شغلی کارگران نخواهد کرد/طرح مهاجرتی به قانون تبدیل نخواهد شد
به گزارش گروه بینالملل ، پایگاه «نیویورک تایمز» با اشاره به فرمان مهاجرتی ترامپ نوشت که این طرح هیچ کمکی به وضعیت شغلی کارگران آمریکایی نکرده و به قانون تبدیل نخواهد شد.
نیویورک تایمز نوشت: ترامپ لایحهای را امضا کرده است که با کاهش صدور ویزا برای اقوام شهروندان آمریکا، مهاجران به آمریکا را به نصف کاهش داده و این طرح به نفع کسانی است که به زبان انگلیسی صحبت میکنند و مدارک دانشگاهی بالا دارند.
در ادامه این گزارش آمده است: بعید به نظر میرسد این طرح که هیچ کمکی به حل مشکلات مهاجرتی و چالشهای اقتصادی نمیکند به قانون تبدیل شود و تلاشی دیگر از سوی ترامپ برای تقویت جایگاه از دست رفته در میان راست گرایان و بومیهاست.
این پایگاه آمریکایی افزود: این طرح از سوی «تام کاتون» و «دیوید پردو»، دو سناتور جمهوریخواه از ایالتهای آرکانزاس و جورجیا، معرفی شده است که ادعا میکنند این طرح کارگران آمریکایی را از رقابت با کارگران بی تجربه خارجی محافظت میکند، در حال حاضر دولت آمریکا سالانه بیش از یک میلیون گرین کارت صادر میکند که بیشتر آن مربوط به نزدیکان شهروندان آمریکایی است و بسیار کمتر از این میزان یعنی 140 هزار گرین کارت سالانه در رابطه با مسائل مربوط به اشتغال صادر میشود.
بر اساس این گزارش طرح ترامپ در سال اول اجرا، میزان گرین کرتهای صادر شده را 41 درصد و سال دهم تا 50 درصد کاهش میدهد که بیشترین آمار کاهش مربوط به مهاجرتهای خانوادگی است، این طرح تعداد گرین کارتهای مربوط به اشتغال را کاهش نمیدهد بلکه نحوه گزینش افراد تغییر میدهد به گونهای که افراد دارای مهارت صحبت کردن به زبان انگلیس، مدارک بالاتر و تجربه بیشتر موفق به دریافت گرین کارت میشوند.
نیویورک تایمز مینویسد: موضوع مهاجرت در آمریکا پیچیده و بیثبات بوده و از طریق برخی از وعدههای گمراه کننده آسیب پذیر میشود و این طرح نیز از همین نوع وعدههاست، بر اساس آمار منتشر شده درست است که در کوتاه مدت ورود کارگران خارجی به آمریکا بر روی بازار کار تأثیرگذار بوده اما در طول 10 سال این امر بر روی دستمزد کارگران بومی تأثیر بسیار کمی گذاشته است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: به نظر میرسد ترامپ و سناتورهای پشت این فرمان مهاجرتی بر این عقیده هستند که اقوام شهروندان آمریکایی که به این کشور سفر میکنند دارای مهارتهای کم بوده و ارزشی برای آمریکا ندارند اما تحقیقات انجام شده در سال 2015 نشان میدهد که 41 درصد از مهاجران قانونی به آمریکا که بیشتر آنان اقوام شهروندان هستند دارای حداقل مدرک کارشناسی هستند.