هشدارهای سلامت؛ چربی خون در کودکان هم بالا میرود/ چگونه خواص درمانی شیر را 10 برابر کنیم؟/ «زغالاخته» میوهای مناسب سلامت قلب
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، چربی خون در کودکان هم بالا میرود، چگونه خواص درمانی «شیر» را ۱۰ برابر کنیم، «زغالاخته» میوهای مناسب سلامت قلب و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.
فواید مصرف روزانه آب هویج
عصرایران: بدون تردید، هویج در میان محبوبترین سبزیجات قرار دارد. این سبزی ریشه ای را معمولا به رنگ نارنجی می بینیم، اما انواع سفید، زرد، و بنفش آن نیز وجود دارند. تنها با مصرف یک لیوان آب هویج در روز می توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. آب هویج به بدن در مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند و از آن در برابر التهاب، باکتری ها و ویروس های مضر محافظت می کند. آب هویج سرشار از پتاسیم است و توانایی حفظ کلسترول و قند خون در سطوح مناسب را دارد. همچنین، این نوشیدنی از محتوای کالری و قند پایین سود می برد. آب هویج می تواند به پاکسازی و سمزدایی کبد کمک کند. آب هویج حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی مانند پتاسیم است که از تخریب سلولی جلوگیری می کنند و از این رو، پوست را سالم و جوان نگه می دارند. آب هویج منبع خوبی برای ویتامین K است که در فرآیند پروتئین سازی بدن نقش دارد. این ویتامین در پیوند با کلسیم به بهبودی سریعتر، به ویژه در مورد شکستگی استخوان، کمک می کند. همچنین آب هویج حاوی فسفر است که نرخ سوخت و ساز در بدن را افزایش می دهد، احساس درد پس از انجام ورزش را کاهش می دهد و از استفاده بهینه انرژی در بدن اطمینان حاصل می کند. آب هویج حاوی مواد مغذی است که می توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند و توانایی بدن برای مبارزه با باکتری هایی که وارد دهان شده و روی دندان ها و لثه ها تکثیر می شوند را افزایش دهند.
تفاوت رنگهای مختلف فلفل دلمه در چیست؟
فلفل دلمهای یکی از مواد غذایی پر مصرف در جهان است که در رنگ های مختلف موجود بوده و افزون بر زیبایی ظاهری، فواید سلامت قابل توجهی را نیز ارائه می کند. فلفل دلمهای در رنگ های سبز، زرد، نارنجی، و قرمز به فروش می رسد، اما آیا این محصولات با یکدیگر تفاوتی دارند؟ پاسخ مثبت است. به گفته لیندزی لیوینگستون، متخصص تغذیه، تفاوت فلفل دلمهای ها در حقیقت به میزان رسیدن آنها بستگی دارد. فلفل دلمهای های سبز پیش از این که به طور کامل رسیده باشند، چیده شده اند. اگر منتظر بمانید، آنها به رنگ زرد، سپس نارنجی و در نهایت قرمز در می آیند. این عامل کلیدی است زیرا هنگامی که فلفل دلمهای ها زود چیده می شوند، شیرینی کمتری دارند (شیرین بودن با میزان رسیدن در ارتباط است) و از مواد مغذی کمتری نیز برخوردار هستند، که در این مورد شامل ویتامین های A، C، و B6 می شوند. فلفل دلمهای سبز بیشترین میزان تلخی را در میان فلفل دلمهای ها دارد و از کمترین مواد مغذی برخوردار است. فلفل دلمهای نارنجی و زرد در میانه قرار می گیرند و فلفل دلمهای قرمز بیشترین میزان شیرینی را داشته و از محتوای بالای ویتامین ها سود می برد. تفاوت میان فلفل دلمهای ها را هنگام آشپزی نیز باید مد نظر قرار داد و بر اساس دستورالعمل ارائه شده فلفل دلمهای مناسب را انتخاب کرد.
هنگام رانندگی ورزش کنید!
جام جم: با یک حرکت ورزشی که قابل انجام در هرشرایط و در هرکجا هست، شما میتوانید شکم خود را کوچک کنید. لازم است بگوییم که این ورزش چربیها را نمیسوزاند، اما عضلات شکم را تقویت میکند و آن را جمع میکند. به این ورزش «مکش شکم» میگویند و در هنگام رانندگی روزانه یا در مواقع دیگر شما میتوانید خود را به انجام دادن این ورزش عادت بدهید. اما مواظب باشید که هنگام رانندگی حواستان پرت نشود. این ورزش را ۳ تا ۴ بار در هفته و هنگامی که با خودرو از کار یا ورزش به خانه برمی گردید انجام دهید و عضلات شکم و پشت خود را تقویت کنید. مکش شکم آسان است؛ انجام این ورزش در حالت ایستاده، نشسته (هنگام رانندگی)، زانو زده و یا حتی درازکش امکان پذیر است. این حرکت آسان است و شکم خود را به تو بکشید و تصور کنید میخواهید ناف خود را به ستون فقرات بچسبانید و هربار برای ۱۰ تا ۲۰ ثانیه شکم را در این حالت نگهدارید. با نفس عمیق شروع کنید. وقتی نفس را بیرون میدهید شکم را به داخل جمع کنید و ۱۰ تا ۲۰ ثانیه نگه دارید. برای ۵ تا ۱۰ بار این حرکت را تکرار کنید. با انجام این حرکت طی ۴ تا ۵ روز در هفته متوجه میشوید که به کوچک شدن شکم شما کمک میکند.
چربی خون در کودکان هم بالا میرود؟
بیماریهایی ژنتیکی وجود دارند که از همان ابتدای زندگی یعنی سنین کودکی باعث زیاد شدن چربیهای خون بخصوص کلسترول و جزء مهم آن یعنی LDL میگردند. پیدا کردن این کودکان چندان سخت نیست زیرا پدر یا مادر یا هر دوی والدین این کودکان مبتلا به زیادی کلسترول هستند. بنابراین توصیه میشود وقتی در خانوادهای کلسترول خیلی بالاست، دقت کنید که منظور سطح خیلی زیاد کلسترول است و کودکان نیز مورد آزمایش قرار گیرند. در مورد تری گلیسرید شیوع خیلی بیشتر است. در سالهای اخیر با زیاد شدن چاقی و بیتحرکی بیماری ایکس بشدت در جامعه شایع شده است. این بیماری شامل برهمخوردن چربیهای خون شامل زیادی تریگلیسرید و کمشدن جزء خوب کلسترول یعنی HDL است. بیماری ایکس اصولا در اثر بیتحرکی و پرخوری ایجاد میشود و متاسفانه در کودکان خیلی چاق میتواند از همان ابتدای زندگی شروع شود و بیماریهای سکته قلبی و مغزی را در سنین ابتدای جوانی ایجاد کند. درمان کودکان و نوجوانانی که دچار زیادی چربیهای خون هستند بسیار مشکل است. از طرفی توصیه به رژیمهای کمکالری و کم چرب میتواند باعث کند شدن رشد و نمو آنان شود و از طرف دیگر رعایت چنین رژیمهایی اصولا به دلیل شرایط سنی تا حدی ناممکن است. مشکل مهم دیگری نیز وجود دارد: استفاده از دارو برای درمان چربی خون بهتر است در سنین زیر 10 سال شروع نشود و در سنین بالاتر هم فقط در صورتیکه رژِیم و ورزش نتواند چربی را پایین بیاورد و کلسترول یا تری گلیسرید خیلی بالا باشند، دادن دارو مجاز است.
ذرات سرطانزا در هوای قم
مهر: رشد و توسعه شهرها و افزایش منابع آلاینده هوا سبب شده است که ساکنان اغلب شهرهای بزرگ و صنعتی از هوای آلوده رنج ببرند و وجود این مخاطرات لزوم آگاهی مردم و شناخت نسبت به این مخاطرات و چگونگی مقابله با آن را ایجاب میکند. بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور معاونتهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور موظف هستند که بررسی شاخصهای آلایندگی هوا در استان بپردازند. هر فرد روزانه ۲۲ هزار بار تنفس میکند و به ۱۵ کیلوگرم هوا در روز نیاز دارد، انسان میتواند ۵ هفته بدون غذا و ۵ روز بدون آب زنده بماند اما بدون هوا ۵ دقیقه هم نمیتواند زنده بماند و این نشان از اهمیت آلودگیهای هوا در سلامت انسان دارد. گونهای از ذرات موجود آلاینده در هوای قم ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر هستند که به سیستم تنفسی تحتانی نفوذ پیدا میکنند و به عنوان شاخصهای اصلی آلودگی محسوب میشود. این ذرات به راحتی به ریهها نفوذ پیدا کرده، وارد جریان خون میشوند و باعث ایجاد بیماریهای قلبی و ریوی، کاهش مقاومت سیستم ایمنی، از بین رفتن بافت ریه، آسم کودکان، مرگ و میر زودرس و سرطان میشوند. ذرات ۲ و نیم میکرونی از دیگر آلایندههای موجود در هوای استان قم است؛ این ذرات آلاینده بسیار ریز هستند و تقریبا اندازه یک سیام موی انسان قطر دارند و همین مسئله سبب شده است که از جمله ذرات بسیار خطرناکی لقب بگیرند که به راحتی وارد سیستم تنفسی انسان میشوند.
محققان پی بردند؛ نقش پروتئین های رسوب یافته در دیابت
پروتئین موسوم به آمیلوئید پلی پپتید (IAPP) در لوزالمعده افراد مبتلا به دیابت نوع۲ جمع می شوند. اما هنوز مشخص نیست که آیا این رسوبات منجر به بیماری می شود یا بعد از آغاز بیماری این اتفاق می افتد. محققان دانشگاه تکزاس به موش ها این پروتئین را تزریق کردند تا بهتر به نقش آنها در دیابت نوع۲ پی ببرند. آنها دریافتند زمانیکه موش ها این پروتئین را دریافت کردند، حیوانات مبتلا به علائم دیابت نوع۲ نظیر مرگ سلول های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده و میزان قندخون بالا شدند. تیم تحقیق همچنین پروتئین را به بافت لوزالمعده دریافت شده از گیرنده های سالم انسانی تزریق کردند. محققان دریافتند IAPP در بافت لوزالمعده تجمع یافت. کلودیو سوتو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: « IAPPبرای ابتلا به دیابت نقش اصلی دارد و تقریبا تمامی بیماران مبتلا به دیابت نوع۲ دارای رسوبات این پروتئین هستند.» طبق نظریه سوتو، زمانیکه تولید انسولین افزایش می یابد، تولید IAPP هم افزایش یافته و میزان اضافی IAPP در لوزالمعده جمع می شوند. محققان تاکید می کنند تحقیقات بیشتری برای بررسی این رسوبات نیاز است.
چگونه خواص درمانی «شیر» را ۱۰ برابر کنیم؟
تسنیم: طب امروزی تأکید به خوردن فراوان شیر دارد مخصوصاً در افراد پیر با پوکی استخوان و آرتروز، از طرفی افراد مسن عمدتاً از سردی مفاصل و سایر اعضا رنج میبرند. برای این افراد بهترین روش مصرف شیر در منابع طب سنتی این است که شیر را با دارچین میل کنند تا هم سردی شیر را بگیرد و هم به این دلیل که دارچین مبدرق شیر است و شیر را تا مفاصل میبرد. این خاصیت ذاتی دارچین است که اگر همراه شیر خورده شود، خواص درمانی شیر را به مفاصل میرساند لذا توصیه میشود شیر را همراه دارچین میل کنید؛ برای این کار هنگام گرم کردن شیر میتوانید پودر دارچین را به آن اضافه کنید یا اینکه اگر چوب دارچین دارید، میتوانید پس از تهیه چای دارچین، مقداری از این چای را با شیر ترکیب و میل کنید. با این کار شیر هم خیلی خوشمزه میشود و هم خیلی خوشبو و مشکلات نفخ حاصل از خوردن شیر که در برخی افراد ایجاد میشود را رفع میکند؛ پس افرادی که نمیتوانند شیر بخورند، شیر همراه دارچین را میتوانند به راحتی و به لذت میل کنند. ضمناً با خوردن شیر یک لینت مزاج خیلی معمول بوجود میآید که اذیتکننده و اسهالی نیست بلکه مفید است همچنین میتوانید به شیر و دارچین مقدار کمی عسل اضافه کنید که خوشمزهتر و مفیدتر میشود؛ مصرف یک الی دو لیوان شیر در روز کفایت میکند و خوردن شیر در حالی که ناشتا هستید کاملاً مضر است. شیر پاستوریزه یا استرلیزه مورد تأیید نیست بلکه منظور از شیر، شیر محلی تازه گاو یا گوسفند است که از مراکز مورد تأیید تهیه شده و جوشانده شده است.
برای «سلامت قلب» زغال اخته مصرف کنید
زغالاخته یا اختهزغال یا زغال یا Cornus_mas میوهای است از یک درختچه با برگ هایی کشیده و شبیه به برگ درختان گیلاس و آلبالو، میوه آن نیز مانند آلبالو، در آغاز سبز و بسیار گسمزه است و چون برسد، مانند آلبالو تُرش و شیرین و با اندکی مزه گس است. این میوه اندکی از آلبالو بزرگتر و و بیضیشکل مانند پسته است؛ هسته آن نیز بهخلاف هسته آلبالو، کشیده است؛ این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامینهای E , B1 ,B2 ,C و فلاوونوئیدها است. این میوه قابض و مزاج آن سرد است؛ وطن این میوه، کوهستانهای طالقان، الموت، اشکورات، دیلمان و ارسباران است؛ چوب درخت زغالاخته، ممتاز از درختان دیگر است و بهدلیل چگالی بالا، در آب فرو نمیرود، بسیار محکم و توپُر است و به همین سبب، در گذشتههای دور، جنگجویان اسماعیلی و دیلم، از آن برای ساخت نیزه استفاده میکردند. میوه زغالاخته برای درمان بیماری های قلب، سرطان، دیابت، تصلب شرایین، آب مروارید، آرتروز و آرتریت بسیار مفید است؛ فروکتوز و گلوگز زغالاخته اندک است و به همین دلیل مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی، مضر نیست. خوردن میوه خام آن و نیز دمجوش ذغالاخته برای کاهش فشار خون و نیز همین دمجوش یا دمجوش برگ زغالاخته، برای بیماران دیابتی مفید است. بهجهت آنکه زغالاخته قابض است، خوردن آن یا دمجوش آن، در درمان اسهال مفید است همچنین میوه آن و نیز دمجوش آن، برای رفع امراض کلیوی و عفونت مجاری ادرار همچنین بواسیر مفید است.
درمان زانو درد با نسخه طب سنتی
یکی از مشکلاتی که بسیاری از ما در میانسالی و ایام کهولت با آن دستبهگریبان هستیم، مشکلات استخوانی و زانودرد است که البته امروزه ابتلا به این مشکلات حتی در میان جوانان نیز دیده میشود. درد زانو از نظر طب سنتی میتواند علل مختلفی چون غلبه سودا، صفرا، بلغم و در موارد نادری غلبه دم، داشته باشد؛ زانودرد با توجه به دو نکته ساییدگی و صدا از یک سو و سردی از سوی دیگر، زانودرد سوداوی است که در ادامه درمان آن ارائه میشود. توجه کنید که طول درمان این بیماری بین 4 تا 6 ماه است؛ برای درمان باید: مصرف شربت سرکنگبین نیم ساعت قبل از شام، روغنمالی زانوها با روغن بادام تلخ، هر شب خیسانده هفت عدد انجیر در گلاب، هر شب میل شود، کاهش جدی سودازاها، مصرف غذاهای گرم مانند ارده و شیره، فسنجان نیم بادام و ... ، حجامت عام، حجامت زانو، زالودرمانی، بسته به شرایط بیمار توسط طبیب تجویز میشود.