تنگ تامرادی/ شهر بدون کوچه/ کاخ سلمانیه/ بازار صفویه و بازار وکیل

15:45 - 15 مرداد 1396
کد خبر: ۳۳۶۱۸۵
تنگ تامرادی، شهر بدون کوچه، کاخ سلمانیه، بازار صفویه و بازار وکیل را در بسته خبری گردشگری دنبال کنید.

به گزارش گروه فضای مجازی ، تنگ تامرادی، شهر بدون کوچه، کاخ سلمانیه، بازار صفویه و بازار وکیل را در بسته خبری گردشگری دنبال کنید.

نگ تامرادی/ شهر بدون کوچه/ کاخ سلمانیه/ بازار صفویه و بازار وکیل

شهر بدون کوچه ایران

همه چیز از یک زلزله ی ویرانگر در سال ۱۳۳۹ شروع شد، زلزله ای که رخ داد و شهر را با خاک یکسان کرد. بعد از آن زلزله، شهر طوری بازسازی شد که در آن هیچ کوچه ای وجود نداشته باشد، شهری بدون کوچه و مستحکم با نقشه ای زیرکانه.

لار نام شهری در استان فارس است که در اردیبهشت سال ۱۳۳۹، یک زلزله بزرگ در آن اتفاق افتاد و باعث شد تا تمام خانه ها و محله های این شهر به ویرانه تبدیل شود. از آنجاییکه این زلزله باعث تخریب همه چیز شده بود، به کمک افراد نیکوکار، شهری جدید در جنوب شهر لار تاسیس شد.

شهر جدید لار، وسعتی ۱۰۰ هکتاری داشت و این بار طوری ساخته شد تا زلزله نتواند باعث تخریب آن شود. از آنجا که مهندسین می دانستند این شهر روی گسل زلزله قرار گرفته شده است، باید ساختمان ها و محله های آن طوری ساخته می شد که در برابر زلزله مقاوم باشد در نتیجه بهترین نقشه برای این شهر، مدل شطرنجی بود. ساختمان های این شهر نه تنها بر اساس اصول ایمنی ساخته شدند بلکه خیابان ها هم طوری ایجاد شدند که هم را قطع کنند.

در واقع در لار با شهری روبرو هستیم که دارای خیابان ها متقاطع است که همه ی خیابان ها هم را قطع می کنند و در نتیجه هیچ کوچه ای در آن وجود ندارد و به همین دلیل به آن شهر بدون کوچه ایران می گویند. در واقع این مدل ساخت و ساز با خیابان های پهن و ساختمان های کم ارتفاع باعث می شود تا در صورت وقوع دوباره ی زلزله، مردم کمتر در خطر آسیب قرار بگیرند.

شهر جدید لار امروزه دو بخش اصلی دارد قسمت قدیمی شهر با بافت قدیمی و قسمت جدید شهر که در آن ساختمان های ضد زلزله و زیبا به چشم می خورد، شهری بدون کوچه ایران. این شهر نه تنها در ایران بلکه در سراسر خاورمیانه به عنوان شهر بدون کوچه معروف است.

نگ تامرادی/ شهر بدون کوچه/ کاخ سلمانیه/ بازار صفویه و بازار وکیل 

آشنایی بازار وکیل شیراز 

اگر به شیراز سفر کرده باشید، بدون شک با این جمله موافق هستید. شهری پر از فرهنگ، هنر، رنگ، عطر و طعم. شیراز را نمی توان در چند جاذبه ی دیدنی خلاصه کرد. شیراز تماما دیدنی است. هر خیابان و کوچه و گذر آن را باید دید و حس کرد. از عطر بهار نارنج های آن نه می توان گفت و نه شنید. تنها باید آن را حس کرد.

احداث بازار وکیل شیراز را به زمان کریم خان زند مربوط می دانند. گفته می شود ساخت آن از سال ۱۱۳۷ تا ۱۱۵۶ خورشیدی طول کشید. این بازار شگفت انگیز، با مساحت ۲۱۸۴۰ متر مربع، در سال ۱۳۷۱ به ثبت ملی رسید. بازار وکیل درست در کنار مسجد تاریخی وکیل قرار گرفته است. در معماری این بازار که تا حدی از بازارچه اصفهان تاثیر گرفته است، می توان رد پایی از معماری دوران صفویه را مشاهده کرد. در انتهای بخش جنوبی بازار وکیل نیز، سرای مشیر قرار گرفته است که سردر آ ن کاشی کاری های ظریف و زیبایی دارد. ساخت سرای مشیر به زمان قاجار بر می گردد و در اصل بازاری جداگانه است که در مسیر بازار وکیل قرار گرفته است.

در ساخت این بنا از مصالحی چون آجر، گچ و آهک استفاده شده است و قرار گیری این مصالح بر روی پایه ای از سنگ های تراشیده شده، باعث شده است در اثر هیچ زلزله ای تخریب و یا دچار آسیب نشود. جالب است بدانید، سطح این بازار پایین تر از سطح شهر قرار دارد و در گذشته شامل ۱۴ پله بوده است که به سمت زمین اصلی بازار راه پیدا می کرده است. امروزه تعداد این پله ها به پنج الی ۶ پله می رسد.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد بازار وکیل علاوه بر عریض تر بودن این بازار نسبت به سایر بازار های سنتی ایران، ارتفاع زیاد سقف راسته ها در آن است که به ۱۰  متر می رسند. روزنه های سقف در این بازار به گونه ای طراحی شده اند که مانع تابش مستقیم نور آفتاب به داخل فضای بازار می شوند. در هر حجره، پنجره ای جهت تهویه هوا و ایجاد دمای مناسب و سکویی که در گذشته به عنوان ویترین فروشنده عمل می کرد، قرار داده شده است.

یکی از زیباترین بخش های این بازار، «چهارسوق» آن است. چهارسوق در واقع محل تقاطع چهار راسته ی اصلی بازار است که در گذشته شامل حوضی مرمرین در وسط آن بوده است. چهارسوق به دلیل معماری زیبا و خاصش و تزیینات گوشواره ای، طاق سازی و کنج سازی آن شهرت دارد.

بازار وکیل پنج ورودی اصلی دارد و راسته های آن در چهار جهت شمالی، جنوبی، شرقی و غربی قرار گرفته اند. شاخه های اصلی بازار، راسته های شمالی و جنوبی آن است. راسته ی شمالی آن به راسته ی «کلاه دوزان» شهرت دارد.در غرب چهار سوق، راسته «ترکش دوزان» قرار دارد که مرکز فروش انواع دست بافت ها و زیر انداز است. در شرق چهار سوق ،راسته ی «علاقه بندان» قرار دارد که بورس قالی فروشان و عطاری  است. راسته جنوبی یا راسته ی «بزازان» بورس بهترین پارچه ها است. پارچه، یکی از عمده محصولات این بازار است که علاوه بر کیفیت بالا، قیمت ارزانی دارد. علاوه بر این ها، انواع عرقیجات، بهار نارنج و مسقطی شیرازی را هم می توانید دراین بازار با کیفیت و قیمت مناسب تهیه کنید.

نگ تامرادی/ شهر بدون کوچه/ کاخ سلمانیه/ بازار صفویه و بازار وکیل 

خرمشهر، یادگاری با عظمت از هشت سال دفاع مقدس

خرمشهر همان سرزمین نمادین ایران زمین است. تداعی کننده اتفاقاتی که طی هشت سال دفاع مقدس بر این مرز و بوم گذشته است. همان شهر مقدسی که برای همه مردم ایران نماد مقاوت و ایستادگی مردان و زنانی غیور است. با افتخار نام پرغرور خرمشهر را فریاد می زنیم و تا پایان این مطلب درباره اش می خوانیم و می شنویم.

سوم خرداد ماه سال 61 از آن روزهایی است که تا ابد در یاد و خاطره هر ایرانی خواهد ماند. روزی که خرمشهر عزیزمان در شرایطی بسیار سخت پس از 578 روز از اشغال نیروهای بعثی درآمد. خبری که بازتاب جهانی آن برای همه مردم ایران افتخاری بس بزرگ بود. همچنین عملیات بیت المقدس( عملیات آزادسازی خرمشهر) به عنوان برجسته ترین عملیات پدآفندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تاریخ نظامی هشت سال دفاع مقدس به ثبت رسیده است. سربازانی که برای آزادسازی خاک وطن در دمای 50 درجه با مهمات اندک در شهری جنگیدند که از نظر نظامی نقطه ی عطف دو کشور به شمار می رفت.طی عملیات آزادسازی خرمشهر 16 هزارنفر از نیروهای بعثی کشته و 19 هزارنفر از به اسارت نیروهای ایران درآمدند. سوم خرداد ماه روز آزادسازی خرمشهر در تقویم کشورمان، روز مقاومت، ایثار و پیروزی نام گرفته تا نام و یاد این روز تاریخی برای تمامی نسل ها به یادگار مانده و غیرت و ایستادگی شیرمردان ایران زمین تا ابد پاس داشته شود اما این یکی از زیباترین شهرهای ایران است که هنوز رنگ و بوی خمپاره ها بر روی دیوارهای شهر است. در سفر به خرمشهر از دیدنی های خرمشهر نهایت لذت را ببرید.

به عقیده تاریخ نگاران خرمشهر بازمانده شهر باستانی کهنی با نام بیان بوده است . شهری که در کنار دو رود اروند و کارون قرار داشته و بقایای آن تا قرن 4 هجری بر جای مانده بود. در سفر به خرمشهر از این دو رود و دیدنی های خرمشهر حتما دیدن کنید. نام کهن خرمشهر خاراکس بوده که پایتخت پادشاهی میشان نیز بوده است. برخی از تاریخ نگاران معتقدند قدمت این شهر به زمان اسکندر مقدونی و برخی دیگر قدمت آن را حتی به قرن دوم پیش از میلاد مسیح نیز نسبت داده اند. انگلیسی ها در سال ( 1857 میلادی)، عثمانی ها (1883 میلادی) و در نهایت بعثی ها در سال 1359 شمسی این منطقه را به اشغال خود درآوردند. با کشف نفت در آبادان و خرمشهر و ایجاد نیروگاه مدرن در قرن 19 میلادی این منطقه برای همگان اهمیت ویژه ای پیدا کرد. نقشه های شومی که هیچ گاه حاصلی در پی نداشت.

در زمان قاجار تلاش های دو کشور انگلیس و روسیه برای جداسازی این منطقه مهم با درایت امیرکبیر بی نتیجه ماند و به جهانیان ثابت شد که هر گونه دست درازی به اراضی این سرزمین با وجود مردان و زنانی جان بر کف خیالی بس باطل است. حقیقتی که بار دیگر در هشت سال دفاع مقدس به همگان به اثبات رسید و پرچم پر مقدس ایران زمین همچنان بر فراز آسمان ها می درخشد. از نظر جغرافیایی خرمشهر مرکز شهرستان خرمشهر بوده که در انتهایی ترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته است. مساحت خرمشهر 23 کیلومتر مربع و داری 82826 خانوار است. این شهر به علت مجاورت با کشور عراق و اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی در اوایل قرن 13 هجری به بندری مهم بدل شد. بندری با 20 اسکله که تا ارتفاع 6 متر کشتی ها را پشتیبانی می کند. بنابراین جای تعجب ندارد که این منطقه از کشورمان با این موقعیت استراتژیک و این ثروت خدادادی بارها و بارها مورد تجاوز بیگانگان قرار گرفته است .

راه های ارتباطی با خرمشهر بسیار است . فاصله این شهر از تهران 944 کیلومتر است که با ماشین سواری، قطار و هواپیما قابل پیمودن است. در سالهای اخیر خرمشهر پیشرفت چشمگیری پیدا کرده تا جایی که راه آهن جنوب کشور پس از مشهد و تهران رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. خطوطی که بیش از 70 سال قدمت داشته و مسافران بسیاری را جابجا می کنند. پس شما برای سفر به این شهر به خرمشهر مشکلی نخواهید داشت و براساس هزینه و زمان می توانید وسیله نقلیه خود را انتخاب نمایید. حال با همه این تفاسیر، بازدید از شهری با این حجم از تقدس و خاطره از هشت سال دفاع مقدس برای هر ایرانی الزامی به نظر می رسد.

 نگ تامرادی/ شهر بدون کوچه/ کاخ سلمانیه/ بازار صفویه و بازار وکیل

کاخ سلیمانیه کجاست؟ گذری بر کرج

یکی از بناهایی که می توانید در سفر به کرج، مشاهده کنید، کاخ سلیمانیه است. بنایی که با وجود متروکه بودن، از جاذبه های گردشگری کرج محسوب می شود. هرچند که از این بنا، اطللاعات دقیقی در دست نیست، اما می دانیم که قدمتش به زمان قاجار باز می گردد و محل اقامت سلیمان میرزا، پسر فتحعلی شاه بوده است.

از جمله جاهای دیدنی کرج، کاخ سلیمانیه می باشد که در منطقه مرکزی شهر قدیم کرج و بین بلوراهای شهید چمران و امامزاده حسن در محل کنونی دانشکده کشاورزی قرار دارد. این کاخ یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است. در دوران قاجار، بین سال های 1225 تا 1227 هجری قمری، به دستور یکی از پسران فتحعلی شاه، به نام سلیمان میرزا، کاخ سلیمانیه، به منظور اقامت تابستانی در سفر به کرج، در باغ بزرگی ساخته شد و بعدها او در این کاخ زندگی می کرد. کاخ سلیمانیه توسط صدر اصفهانی (محمد حسین خان نظام الدوله اصفهانی) بنا شده است. او پدر زن سلیمان میرزا بود. طبق شواهد می توان این طور گفت که بنای اولیه کاخ در سال 1225 ساخته و در سال 1227 دستور تکمیل آن داده شده. بنای اصلی بعدا به بنای اولیه اضافه شده است و در سال 1228 تکمیل شده است.

دو نقاشی از عبدالله خان نقاش باشی، بر روی دیوارهای تالار کاخ سلیمانیه و دو نقاشی از آقا محمد خان و فتحعلی شاه و اطرافیانش در این کاخ وجود دارد. این کاخ از آجر و خشت با تیرها و مهاربندهای چوبی ساخته شده و بدون تزئینات خاص می باشد. قسمت داخلی و تالار های کاخ سلیمانیه، دارای نقاشی ها و آیینه کاری ها و تزئیات گچی بوده و در قسمت بیرونی، نما دارای قاب آجری، جرزهای گچ و خاک و اندکی نقش و نگار می باشد و همین باعث شده که این بنا به یکی از زیباترین جاهای دیدنی کرج از لحاظ معماری تبدیل شود. از جمله نوآوری ها در آن زمان، ساخت این کاخ بر روی پیلوت می باشد. ساختمان این کاخ دارای دو طبقه است. طبقه همکف که به صورت پیلوت امروزی می باشد و طبقه روی آن نیز از طریق دو راه پله در ساختمان، قابل دسترسی است. این طبقه شامل تالار مرکزی بزرگ و اتاق هایی برای استراحت می باشد. برج پنج طبقه ای در قسمت شرقی کاخ وجود داشته که در حال حاضر، تنها مخروبه ای از طبقه همکف آن، باقی مانده است. این کاخ، متقارن است و با نسبت پنج به یک کشیده شده است. تمام فضاها، پله ها، جرزها و نماها در این ساختمان نسبت به محور میانی متقارن هستند.

با توجه به این قضیه، با وجود کشیدگی و عمق کم فضا، فضای سبک، روشن و شفافی در کاخ وجود دارد.  این کاخ، تمام مولفه های معماری دوران قاجار را دارد. این بنا در دوران خود زیباترین و ساده ترین ساختمان بوده است. از جمله خصوصیاتش، وجود نقاشی ها، آیینه کاری ها، ارسی ها، تالارها، سقف های شیروانی، تناسب نما و نقشه، طبقه ای بودن آن، قوس های نیم دایره نما، است.

 ترکیب این خصوصیات، با باغ پیرامونی، مجموعه ای با هویت را ایجاد کرده است. از داخل این بنا با وجود پنجره های بزرگ و کم عرض، محوطه بیرونی را می توان به صورت وسیعی مشاهده کرد. این پنجره ها باعث می شود، در طول روز نورگیری خوبی وجود داشته باشد و فضای داخلی خانه، روشن باشد. این عوامل باعث برونگرایی این بنا شده است.

از این کاخ که از جاذبه های گردشگری کرج می باشد، اطلاعات زیادی در دسترس نیست. می توان گفت که یکی از علت های تخریب آن، متروکه ماندن آن بعد از فرار سلیمان میرزا بوده است. بعد از درگذشت فتحعلی شاه و پادشاهی محمدشاه، برخی از شاهزادگان از ترس کشته شدن و گیر افتادن، به خارج فرار کردند. سلیمان میرزا هم جزو این افراد بود. در حال حاضر این کاخ، متروکه می باشد و آن را رها کرده اند. در سال های پیش به دلیل مجاورت با مدرسه منسوب به دانشکده کشاورزی، مورد تخریب و آسیب قرار گرفت، اما بعدها کارهای حفاظتی مانند دیوار کشی و نصب پرده سراسری برای آن انجام شد. هر از چند گاهی برخی اقدامات بازسازی و مرمت در آن صورت می گیرد که مثمر ثمر نبوده اند. در ضلع جنوبی دانشکده، بقایایی از این کاخ قابل رویت است. از گیاهان باقی مانده این کاخ، می توان به چنارهای کهن سال در بخش شمالی، غربی و در مزرعه تحقیقاتی اشاره کرد. توصیه می کنیم که در سفر به کرج، دیدن این عمارت و باغش را از دست ندهید.

 نگ تامرادی/ شهر بدون کوچه/ کاخ سلمانیه/ بازار صفویه و بازار وکیل

بازارچه صفویه تهران، گردشی در تاریخ پایتخت

شاید برای شما تصور این که بازارچه صفویه تهران در سفر به تهران جزو اماکن دیدنی پایتخت باشد کمی عجیب به نظر برسد احتمالا فکر می کنید که این بازارچه باید متعلق به دوران صفویه و باید در شهر اصفهان وجود داشته باشد. اما نکته این است که این مرکز خرید در شهر تهران و در خیابان ولیعصر تهران واقع شده است. یک مرکز خرید که از دوران پهلوی دوم به یادگار مانده است.

بازارچه صفویه بنای آن در سال 1347 در دوران پهلوی دوم و در خیابان ولی عصر آغاز شد و در سال 1350 ساخت این بازارچه به اتمام رسید. در زمان قدیم این منطقه مثل امروز شلوغ و پر ازدحام نبود و گستردگی کم تری داشته است . پارک ملت که در واقع پارک شاهنشاهی نامیده می شد در همین سال ها  در این حوالی که مناطق دور و بر آن کاملا هموار و خالی از سکنه بود در حال احداث بود .ساخت پارک ملت تهران و این مرکز خرید سبب شد که کسبه به اینجا بیایند و تقریبا در سال 1352 دیگر در این پاساژ مغازه ی خالی یافت نمی شد بلکه همه توسط کسبه پر شدند و سبب شد که این منطقه بیش از پیش رونق بیشتری پیدا کند.هنرمندان ذوق و سلیقه ی زیادی در ساخت نمای داخل این مرکز خرید از خود بروز داده اند و معماری این بازارچه الهام گرفته از معماری بازراچه « بلند» اصفهان می باشد و گچ بری ها  و طرح های بسیار زیبا و چشم نوازی که در داخل این بازارچه استفاده شده است زیبایی خاصی به آن بخشیده والهام بخش ذوق و  هنر ایرانی در طول دوران گذشته بوده است. که تا به امروز ادامه دارد.این بازارچه آن قدر زیبا است و معماری  آن فوق العاده بی نظیر می باشد که اگر قصد خرید پوشاک و صنایع دستی و کیف و کفش را هم ندارید که در این بازارچه عرضه می شود؛ باز هم سفارش می کنیم که حتما در سفر به تهران و بازارهای تهران سری به این بازارچه صفویه تهران بزنید و در تهرانگردی خود از زیبایی معماری آن لذت ببرید.

در سفر به تهران و بازارهای تهران روبه روی ورودی اصلی پارک ملت، بازارچه صفویه واقع شده است.

 را ه های دسترسی در سفر به تهران و بازارهای تهران : از خط 7  BRT -می توانید برای رفتن به بازراچه استفاده نمایید. یعنی اتوبوس های مسیر تجریش – راه آهن و چهار راه پارک وی – راه آهن؛  با پیاده شدن در ایستگاه راه آهن که دقیقا روبه روی ورودی اصلی پارک ملت قرار دارد می توانید به بازارچه صفویه که در روبه روی این پارک واقع شده است بروید.همچنین می توانید از هر کجای تهران که باشید خود را با تاکسی به میدان ونک برسانید و همان طور که گفتیم از آن جا با اتوبوس به ایستگاه پارک ملت بروید و خود را به بازارچه صفویه برسانید.این بازارچه بنای تاریخی و اثری ماندگار می باشد که باید در حفظ و نگهداری آن کوشا بود و سعی شود که بیش از پیش به مردم معرفی شود . تا مردم تهران که با این معماری بی نظیر آشنا نیستند بیایند و به بازدید از این بنای تاریخی و زیبا بپردازند . جنبه های هنری این بازارچه نسبت به  این که این بازارچه از بازارهای تهران یک مرکز خرید باشد جلوه بیشتری دارد . اگر شما هم از افرادی هستید که از این بازارچه چه به لحاظ خرید و چه به لحاظ بازدید از یک بنای تاریخی و هنری زیبا دیدن کرده اید نظرات خود را با ما در مورد بازارچه صفویه تهران به اشتراک بگذارید .

 نگ تامرادی/ شهر بدون کوچه/ کاخ سلمانیه/ بازار صفویه و بازار وکیل

تنگ تامرادی، تجلی تاریخ و طبیعت ایران زمین  در دل کویر

جاذبه های تاریخی، دریاچه ها، کوه و کویر و درکل همه مناطق دیدنی و طبیعت های بکری که در اطرفمان وجود دارد، باعث آرامش روحی و روانی انسان شده و بودن در این مکان ها حس شادمانی را به انسان می بخشد.

دوستانی که اهل تاریخ هستند، حتما با جنگ های تاریخی که در ایران و در زمان های گذشته از سوی سردار هایی چون آریو برزن و اسکندر مقدونی و همچنین جنگی که بین نیروهای شاهنشاهی یعنی پهلوی اول و طوایف ایل بویر احمد در گرفت، آشنا هستند. آیا می دانستید که محل وقوع جنگ آریو برزن و همچنین جنگ تامرادی، کجا بوده است؟ در جواب باید بگوییم که در محلی به نام تنگ تامرادی، این جنگ ها اتفاق افتاده است و اکنون این محل، تبدیل به یکی از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری یاسوج شده. اگر چه این مسیر برای گردشگران، مسیری سخت و طاقت فرسا می باشد، اما به دلیل ارزش تاریخی این مکان و آبشار های زیبا و طبیعت بکر و دلنشینی که دارد، مکان بسیار دل انگیز برای مسافران و گردشگران فراهم آورده است.

اگر بخواهیم به یکی از بکرترین جاهای دیدنی یاسوج اشاره کنیم، باید از تنگ تامرادی و روستای آن نام ببریم که تا چندین سال پیش، به سختی می شد در مسیر آن تردد کرد، اما امروزه به لطف احداث جاده می توان کمی راحت تر به این مکان رفت. وجود ایل تامرادی در این منطقه، سبب شده است که این تنگ، تامرادی نامیده شود. هر فصل از سال در این منطقه، آب و هوای مخصوص به خود را دارد. بهار و تابستانی مطبوع و دلپذیر و پاییز و زمستانی سرد و یخبندان، این ناحیه را در بر گرفته است. آثاری که در این منطقه به جا مانده، باز مانده دوران باشکوه هخامنشی می باشد که شامل در ورودی تنگ تامرادی، در مجاورت روستای حسین آباد می باشد. این در نشان می دهد که قدمت این بنای تاریخی، بیشتر از چند صد سال است.

اگر بخواهیم از مهم ترین ویژگی های این تنگ صحبت کنیم، باید به آبشار زیبا و ارتفاعات پوشیده از پوشش گیاهی و سرسبز این منطقه اشاره کرد. آبشار زیبای تنگ تامرادی را که ارتفاعی 15 متری دارد، می توان از مهم ترین جاذبه های گردشگری یاسوج به حساب آورد. طبیعت زیبایی توسط چهار آبشار دیگر با ارتفاعی بالغ بر هشت تا 10 متر و حوضچه هایی درکنار این غارها ایجاد شده، این غارها که پرستو ها و دیگر پرندگان در آن لانه کرده اند، تبدیل به گذرگاه آب شده اند. دسترسی به یکی از آبشار های این ناحیه، بسیار مشکل می باشد، زیرا که ارتفاعی بالغ بر 50 متر دارد و برای دیدن آن تنها می توان در کنار جاده ایستاد و به تماشای آن پرداخت. همچنین طبیعت سرسبز اطراف این منطقه به همراه جنگل های بلوط آن بسیار اعجاب انگیز و تحسین بر انگیز است.

حوضچه های آب طبیعی که از چشمه بلوط عسلی بوجود آمده اند، یکی دیگر از جاهای دیدنی یاسوج می باشند که از مهم ترین مناطق ییلاقی به شمار می آیند. تماشای مردم این ناحیه نیز که به همراه گله هایشان از این مناطق عبور می کنند، بسیار دیدنی است. کوه های زرآور و ساورز که اطراف تنگ تامرادی را فراگرفته اند، دارای جانوران و حیواناتی مانند کبک و خرس هستند که با توجه به شکار غیر مجازی که توسط شکارچیان انجام شده می شود، در خطر انقراض قرار گرفته اند.

یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد می باشد. برای این که به این تنگ بروید، پس از سفر به یاسوج، سفرتان را به سمت بابامیدان از جاده یاسوج ادامه دهید و با 25 کیلومتر رانندگی به جاده سپیدار می رسید. بعد از دیدن تابلوی سپیدار با حدود 10 کیلومتر رانندگی در سمت چپ جاده به تنگ تامرادی خواهید رسید. با توجه به این که جاده آن از این قسمت به بعد کوهستانی  می شود و پیچ و خم زیادی دارد، باید دقت و مراقبت بیشتری در رانندگی داشته باشید. علی رغم این که جاده، آسفالت می باشد، باید مراقبت بیشتری در رانندگی داشته باشید و از درختان بلوط و گیاهان کوهستانی در طول این مسیر دیدن نمایید. با توقف در نزدیکی آبشار و طی کردن این جاده پر پیچ و خم، باید خود را برای یک مسیر نسبتا طولانی جهت پیاده روی آماده کنید. در بین راهتان، می توانید کمپ های کوچکی را ببینید.

در فاصله های مختلفی از این مسیر، آبشارها و حوضچه های کوچکی نیز دیده می شود که پس از سفر به یاسوج، با پیاده روی می توانید خود را به آن ها برسانید و از دیدن زیبایی های آن مناطق نیز لذت ببرید. تعداد دقیق آبشارها را نمی توان دقیقا تخمین زد، زیرا این نواحی، دارای مسیر های سخت و طولانی است.


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


برچسب ها: ایران گردی لار

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *