هشدار؛ در هواپیما چای یا قهوه ننوشید/ ایدز در دهه آینده ریشهکن میشود؟/ روشهایی برای سمزدایی بدن
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، در هواپیما چای یا قهوه ننوشید، ایدز در دهه آینده ریشهکن میشود؟، روشهایی برای سمزدایی بدن و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.
کرفس، قند و فشار خونتان را کنترل میکند!
تسنیم: برای کرفس در طب سنتی ایران خواص متعددی ذکر شده که به برخی از این خواص اشاره شده است: استخوانساز و غضروفساز است، کاهنده فشار خون بالا، کاهنده چربی خون بالا، کاهنده قند خون در افراد دیابتی، تنظیمکننده تونوس عضلات قلب است، برطرفکننده یبوست است، افرادی که قصد ترک سیگار را دارند، لازم است از این گیاه بهره ببرند. غسال و شستوشودهنده کبد و رودهها است. لاغرکننده و پایینآورنده وزن است.
روشهای خانگی برای کاهش دنداندرد
فرادید: زمانی که دچار دنداندرد شدید میشویم، به دنبال راههای برای کاهش فوری درد هستیم. اگر تا قبل از مراجعه به دندان پزشم درد امانتان را بریده، میتوانید برای کاهش درد از این روشها استفاده کنید: قبل از درمانهای خانگی، ابتدا آثار باقیمانده از غذا را از لای دندانها بردارید. برای این کار از نخ دندان استفاده کنید. سپس دهانتان را کامل با آب بشورید. آب گرم را با سرعت دردهانتان بچرخانید تا ذرات باقیمانده از دندان کنده شوند. از جویدن غذا با ناحیهی دردناک خودداری کنید. حتی میتوانید از پرکننده موقت استفاده کنید. اگر دندان ترکخورده باشد، میتوانید تا مراجعه به دندانپزشک آن را با آدامس جویده شده یا وکس دندان بپوشانید. پرکنندههای موقت دندان را میتوانید از داروخانهها تهیه کنید. از داروهای مسکن استفاده کنید. استامینوفن یا ایبوپروفن درد را کاهش میدهند. آسپرین یا دیگر مسکنها را بهطور مستقیم روی لثه قرار ندهید. این کار ممکن است سبب آسیب بیشتر شود و قطعاً بافت اطراف دندان را تحریک میکند. مسکنهای موضعی در تمام داروخانهها یافت میشوند. میتوانید آنها را در اطراف دندان یا مستقیماً روی پوسیدگی یا حفره استفاده کنید. دقت کنید که این مسکنها مخصوص دنداندرد باشند. داروهای حاوی بنزوکائین نباید در کودکان زیر دو سال استفاده شود. یکی از راههای سریع کاهش درد، بیحس کردن آن با کمپرس یخ است. دمای سرد جریان خون در آن ناحیه را کاهش داده و درنتیجه درد کم میشود. میخک یک درمان قدیمی برای دنداندرد است زیرا دارای بیحسکننده طبیعی است و باکتریها را از بین میبرد. میتوانید از گل میخک یا روغن آن استفاده کنید.
کارهایی که میتوانید هر روز برای سمزدایی بدنتان انجام دهید
تبیان: این باور میان عموم وجود دارد که سمزدایی به یکباره انجام میشود، یا از ۲۴ ساعت تا چند هفته، طول میکشد. اما دلیلی وجود ندارد که ثابت کند شما نمیتوانید عمل سمزدایی از بدن خود را قدم به قدم و طی یک روند همیشگی انجام دهید. البته این منطقیتر هم هست، چون شما تقریباً هر روز مقداری سم وارد بدنتان میکنید، تا جایی که به حدی میرسد که مشکلی ایجاد میکند. اگر هر روز قدمی برای سمزدایی از بدن بردارید، احتمال اینکه بعداً به مشکل بزرگی برخورد کنید بسیار کمتر خواهد شد، چون میزان سمی بودن بدنتان بسیار پایین است. این را حتماً بارها و بارها شنیدهاید، اما آنقدر مهم است که ارزش دوباره گوشزد کردن را دارد. اندامهای اصلی بدن با داشتن آب کافی میتوانند سموم را از بدن شما دفع کنند. نوشیدن آب فراوان به بیرون راندن مدفوع از بدن هم کمک میکند، که خودش حاوی سموم بسیار زیادی است. یک اسفنج نرم تهیه کنید و بدنتان را با آن ماساژ بدهید. صبح قبل از دوش گرفتن این کار را انجام دهید تا سلولهای مردهی پوستتان جدا شده و لایهای جدید ظاهر شود. این کار باعث دفع سموم از بدن میشود. پوست شما، بزرگترین ارگان بدنتان است و شما باید همیشه کاری کنید که منافذ آن برای دفع سموم باز باشد. چایهایی سمزدای زیادی وجود دارند که هرکدام فواید خاص خودشان را دارند، که معروفترین آنها، چای سبز است. اما اگر چای سبز، دلتان را زده میتوانید سراغ انواع گیاهان دیگر بروید که خواص سمزدایی از بدن دارند. مثلاً دمنوشهایی که به خواب بهتر کمک میکنند، به شما انرژی میدهند یا کبد و کلیهها را پاکسازی میکنند و همچنین دمنوشهایی که آرامبخش بوده و حس بهتری به شما میدهند. لازم نیست هر روز ورزش شدید انجام دهید؛ اما روزی را بدون تحرک هم به پایان نبرید. سیستم لنفاوی شما مثل سیستم گردش خونتان، پمپ ندارد بنابراین این کار شماست که از جا بلند شوید و تحرک کنید تا مایعات سیستم لنفاویتان جریان خوبی داشته باشند. سعی کنید در وعدهی غذاییتان، یک سوپرفود بخورید، یعنی میتوانید با خوردن میوه برای صبحانه شروع کنید و به بدنتان آنتیاکسیدان برسانید، برای ناهار سالاد اسفناج بخورید تا فیتونوترینت به بدنتان برسانید و برای شام هم یک غذای تند بخورید تا سرعت متابولیسمتان را بالا ببرید.
خواب نامناسب موجب افزایش وزن میشود؟
ایسنا: محققان انگلیسی اظهار داشتند: از آنجاییکه مشاهده شد بزرگسالانی که نسبت به همسالان خود کیفیت خواب پایینی دارند بیشتر دچار اضافه وزن و چاقی هستند و باید بر اهمیت میزان خواب کافی تاکید شود. به گفته محققان انگلیسی میزان خوابی که افراد به آن نیاز دارند متفاوت است اما در حال حاضر بیشتر بزرگسالان بین هفت تا 9 ساعت در شبانه روز به خواب نیاز دارند. در این بررسی اطلاعات بیش از 1600 فرد بزرگسال در انگلیس مورد مطالعه قرار گرفت. این افراد اطلاعاتی را در مورد مدت زمان خواب و نوع خوراکی مصرفی در اختیار کارشناسان قرار دادند. همچنین نمونه خون این افراد، وزن، دور کمر و فشار خون آنان مورد بررسی قرار گرفت. محققان مشاهده کردند: دور کمر افرادی که به طور متوسط در طول شب شش ساعت میخوابند بیشتر از افرادی است که 9 ساعت در طول شب میخوابند. علاوه بر این، وزن افرادی که خواب کمتری دارند بیشتر بوده و سطح کلسترول خوب (HDL) خون آنان پایینتر است.
چرا به وزن مطلوب خود نمیرسیم؟
دلایل متنوعی در عدم از بین رفتن اضافه وزن و رسیدن به وزن مطلوب وجود دارد که شاید بسیاری از افراد چاق از آنها آگاهی نداشته باشند. بدن برای از بین بردن چربی ذخیره شده به آب نیاز دارد. به گفته کارشناسان اگر ذخیره آب در بدن کافی نباشد فرایند تجزیه چربی متوقف میشود. بررسیها نشان میدهد مصرف چربیهای سالم نسبت به رژیمهای غذایی کم چرب برای کاهش وزن مناسبتر هستند زیرا بدن برای فعالیتهای روزمره خود به چربی نیاز دارد. درصورتیکه فرد از مصرف چربیها خودداری کند دچار احساس گرسنگی و خستگی شود و بیشتر به مصرف خوراکیهای ناسالم میل پیدا میکند. زمانیکه بدن مقدار بالایی پروتئین دریافت کند آن را به شکل چربی ذخیره میکند. پروتئین بخش ضروری رژیم غذایی سالم به حساب میآید اما باید در میزان مصرف آن دقت کرد. در برخی مواقع فرد به لحاظ ظاهری از وزن خود رضایت ندارد این درحالیست که وزن او از نظر سالم بودن در شرایط ایدهآل قرار دارد. در این شرایط فرد با رژیم غذایی، وزن خود را از آنچه سالم در نظر گرفته میشود کاهش میدهد.
ایدز در دهه آینده ریشهکن میشود؟/کدام کشورها ایدز را سرکوب کردند؟
جام جم: این نخستینبار در طول تاریخ است که مجموعا بیش از نیمی از مبتلایان به این ویروس از دریافت خدمات درمانی برخوردار شدهاند. در این گزارش همچنین به تأثیر مثبت داروهای ضدویروسی اشاره شده است. این داروها نهتنها در بهبود علائم بیماری مؤثرند، بلکه از احتمال انتقال بیماری از فرد آلوده به دیگران میکاهند. نرخ مرگومیر ناشی از ابتلا به ایدز از سال 1384/ 2005 تقریبا به نصف کاهش یافته است، درحالی که در آنزمان فقط 564 هزار از مبتلایان تحت درمان با داروهای ضدویروسی قرار داشتند. با افزایش آگاهی درخصوص تأثیر داروهای ضدویروسی در کاهش احتمال انتقال ایدز، اکنون بسیاری از کشورها به توصیه سازمان جهانی بهداشت برای درمان تمامی افراد مبتلا به اچآیوی مثبت از داروهای ضدویروسی استفاده میکنند. این درحالی است که داروهای ضدویروسی در گذشته فقط در درمان مبتلایانی که سیستم ایمنی بدنشان آسیب شدید دیده بود، استفاده میشدند. اعضای برنامه مشترک سازمان ملل متحد در سال 1393/ 2014 اعلام کردند دولتها میتوانند با اجرای استراتژی 90ـ90ـ90 به شیوع این بیماری تا سال 2030 پایان دهند. در استراتژی نامبرده، فرض بر این است که چنانچه 90 درصد ناقلان ایدز از ابتلای خود به این ویروس مطلع شوند و90 درصدشان تحت درمان با داروهای ضدویروسی قرار بگیرند و مجدد 90 درصد دریافتکنندگان این داروها به درمان خود ادامه دهند، به مقدار قابل ملاحظهای از شیوع این بیماری کاسته خواهد شد. برای تحقق این هدف، 73درصد جمعیت ناقل ایدز در هر کشوری باید این بیماری را در بدن خود با استمرار مصرف داروهای ضدویروسی کاملا سرکوب کنند. انتقال این ویروس از افراد آلوده فقط به یک نفر کافی است تا شیوع ایدز در آینده نیز ادامه یابد، اما از لحاظ نظری گمان میرود چنانچه 73 درصد ناقلان ایدز در هر کشوری موفق به سرکوب کامل این ویروس شوند، کاهش نرخ انتقال این بیماری بهقدری افت خواهد کرد که برای ریشهکنی شیوع ایدز کافی است. تاکنون هفت کشور جهان شامل بوتسوانا، کامبوج، دانمارک، ایسلند، سنگاپور، سوئد و بریتانیا به هدف فوق دست یافتهاند. در این میان، کشورهایی که در سرکوب ایدز هنوز در سطح بسیار ضعیفی قرار دارند، عبارتند از ماداگاسکار (3 درصد)، پاکستان (4 درصد)، گابون (7 درصد)، ایران (8 درصد)، مصر (12 درصد)، لیتوانی (17 درصد)، دومینیکا (17 درصد)، باهاماس (18 درصد) و اِکوادور (19 درصد).
هشدار؛ در هواپیما چای یا قهوه ننوشید
باشگاه خبرنگاران: بسیاری از شما سفر با هواپیما را تجربه کرده اید و با بوی خاص و گردش هوای کم در این وسیله نقلیه غول پیکر آشنا هستید.نوشیدن چای یا قهوه یکی از کارهای آرام بخش و معمول در سفر با هواپیما محسوب میشود و بسیاری حال خوشی با نوشیدن این نوشیدنیها بدست میآورند، اما گزارشهای مسئولان پرواز و امتناع خدمه پرواز از نوشیدن نوشیدنی های گرم در هواپیما نشان از یک راز در سلامت آب های موجود این وسیله نقلیه است. بسیاری از افراد به سلامت چای و قهوه به دلیل آنکه آب گرم در آنها استفاه میشود اعتماد میکنند، اما باید بدانید که در بسیاری از هواپیماها از بطری استفاده نمیشود و آب مصرفی برای چای و قهوه از یک شیر که به منبع آب هواپیما متصل است تامین میشود و به همین دلیل امکان به خطر افتادن سلامت بدن در سفرهای هوایی وجود دارد. در سال ۲۰۰۴، آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) گزارشی را درباره سلامت آبهای هواپیما منتشر کرد که نشان میداد نمونههای گرفته شده از ۱۵۸ هواپیما ۱۳ درصد حاوی باکتریهایی بودند که در دستگاه گوارش حیوانات و انسان وزبالههای انسانی یافت میشوند. علاوه بر این محققان در ۲ هواپیما از 158 مورد باکتری خطرناک اشرشیا کلی را مشاهده کردند و بر اساس نتایج این مطالعه در آمریکا از هر هشت هواپیما تنها یک مورد آب استاندارد و سالم برای مصرف دارند. بر اساس گزارش حفاظت محیط آمریکا اغلب هواپیماها از یک منبع تمیز برای آب آشامیدنی استفاده نمیکنند. به گفته دکتر سدریک اسپاک متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه بیلور، سیستم ایمنی سالم بدن میتواند با باکتریها زیادی مبارزه کند همچنین هیچ آب شیرینی به طور کامل استریل نیست و آب مصرفی در هواپیما نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از نکات مهم در مسافرت های هوایی مقابله با کم آبی بدن است به همین دلیل ما توصیه میکنیم که افراد سالم در طول سفر با هواپیما در صورت وجود بطری آب حتما از آب معدنی بطری مصر ف کنند و از درخواست چای یا قهوه گرم اجتناب کنند تا سلامت بدن در سفرهای هوایی حفظ شود.
محققان می گویند؛ ویروس «زیکا» از طریق بزاق دهان منتقل نمی شود
مهر: سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویسکانسین مدیسون، در این باره می گوید: «اگر انتقال ویروس از طریق تماس تصادفی نظیر استفاده از ظرف مشترک آسان بود، در آن صورت ما شاهد موارد آلودگی بیشتری به زیکا بودیم.» به گفته محققان، پشه ها علت اصلی عفونت زیکا هستند. بعد از آلوده شدن، ویروس در خون و بزاق به مدت دو هفته باقی می ماند. زیکا از طریق تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود اما هنوز مشخص نیست که بزاق فرد آلوده می تواند تهدیدی برای دیگران باشد. محققان در این مطالعه دو آزمایش دادند. در نخستین آزمایش، این گروه ویروس زیکا را به طور مستقیم به لوزه های سه میمون منتقل کردند تا نشان دهند که از لحاظ نظری این ویروس از طریق تماس دهانی می تواند منتقل شود. هر سه میمون مبتلا شدند. سپس این گروه، از بزاق گروه های مختلفی از میمون ها که آلوده به ویروس زیکا بودند نمونه هایی برداشتند و این نمونه ها را به لوزه های پنج میمون سالم منتقل کردند. هیچ یک از این پنج میمون به ویروس زیکا مبتلا نشدند. زمانیکه ویروس زیکا در اواسط سال ۲۰۱۵ در مقیاس وسیع شیوع یافت، بیش از یک و نیم میلیون نفر به این ویروس آلوده شدند که اغلب آنها در برزیل و سایر کشورهای واقع در آمریکای جنوبی بودند.