روشی نوین و ساده برای استفاده از گوشی هنگام خواب
به گزارش گروه فضای مجازی ، به تازگی محققان تحقیقات جدیدی را برای بررسی تاثیر تلفنهای همراه روی خواب افراد انجام دادهاند و به نتایج جالبی دست یافتهاند. در این تحقیق به 22 داوطلب عینکهای ویژهای داده شد که نور آبی صفحه نمایش دستگاههای دیجیتالی را محدود میکرد و از آنها خواسته شد تا با زدن این عینکها بر چشم، شبها پیش از خواب از تلفن همراه و یا تبلت خود استفاده کنند. جالب اینکه این محققان به نتایج جالبی نیز دست یافتند؛ تمام داوطلبان این تحقیق خواب بهتر و طولانیتر داشتند.
همچنین محققان به این نتیجه رسیدهاند که سطح ملاتونین، هورمونی که بدن هنگام خواب آزاد میکند، زمان استفاده از این عینکها تا 58 درصد افزایش یافته است.
سرپرست این گروه تحقیقی دانشگاهی میگوید: مهمترین یافته این تحقیق این بود که نور آبی در شب سبب اختلال در خواب و کاهش خواب افراد میشود و به همین دلیل نور صفحهنمایش گوشیهای همراه یکی از عاملین ایجاد اختلال خواب هستند.
نور آبی هر چند در صفحههای نمایشگر مضر است اما در نور خورشید بهطور طبیعی وجود دارد، این نور سبب افزایش هوشیاری در بدن میشود اما در ساعات پایانی شب و پیش از خواب با رسیدن این نور به فرد، بدن تصور میکند که روز است و هوشیاری را افزایش میدهد.
این تحقیق همچنین نشان میدهد که استفاده از نمایشگرها در شب و پیش از خواب تا چه حد میتواند برای بدن مضر باشد.هر چند شرکتهای تولیدکننده تلفنهای هوشمند قابلیت حالت شب یا night mode که میزان نور آبی کمی دارد را به گجتهای خود اضافه کردهاند اما همچنین این خطر برای بدن کاربران تلفنهای هوشمند وجود دارد که اختلال خواب زمینهساز مشکلات دیگری برای بدن آنها شود.
براساس آماری که در سال 2014 که توسط بنیاد ملی خواب در آمریکا منتشر شده، از میان 1253 نفر بزرگسال، 35 درصد افراد از اختلال خواب رنج میبرند و 45 درصد آن نیز خواب کافی و باکیفیتی ندارند.
با توجه به تحقیقات ذکر شده، میتوان امیدوار بود که با نصب فیلترهای نور آبی بر روی عینک یا نمایشگرها بتوان تا حدودی بر ضرر کار با نمایشگرها در شب غلبه کرد. هرچند همچنان بهترین توصیه پزشکان و محققان به افراد این است که بههیچوجه پیش از خواب از تلفنهای هوشمند و یا گجتهایی که دارای نمایشگر هستند، استفاده نکنند.
منبع: آی.تی.رسان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.