دلیل نامیدن امام هشتم (ع) به نام رضا/ اخلاق نیک امام رضا (ع) و جذب انسان‌ها

14:00 - 11 مرداد 1396
کد خبر: ۳۳۴۷۰۶
یک کارشناس مذهبی با اشاره به دلیل نامیدن امام هشتم (ع) به نام "رضا" ، از اخلاق نیک امام رضا (ع) به عنوان عاملی در جهت جذب انسان‌ها سخن گفت.

محمدرضا کربلایی کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: نام اصلی امام هشتم (ع) "علی" است اما ایشان به نام "رضا" شهرت پیدا کرده‌اند و تمامی علاقمندان به خاندان اهل بیت (ع) این حضرت را امام رضا (ع) می‌نامند.

وی ادامه داد: نامیدن امام هشتم(ع) به نام رضا(ع) چند دلیل دارد که نخستین علت آن است که ایشان در آسمان مورد رضایت خداوند و در زمین مورد رضایت خاتم پیامبران (ص) و امامان معصوم (ع) بودند.

امام رضا (ع)
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل شهرت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به نام "رضا" این است که تمامی افراد و حتی مخالفان، ایشان را پسندیدند و آن حضرت مورد رضایت همگان بودند.

وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: امام رضا(ع) همواه راضی به رضای پروردگار و از این خصلت ارزشمند به طور کامل برخوردار بودند. راضی بودن به رضای خدا در این امام بزرگوار در حالی اتفاق افتاد که بندگان معمولی در بسیاری از شرایط ، ناراضی هستند و خدا را بابت نعمت‌های بیشماری که به آن‌ها عطا کرده است، شکر نمی‌کنند.

کربلایی توضیح داد: برخی به اشتباه دلیل نامیدن امام هشتم(ع) به نام "رضا" را ناشی از رضایتمندی ایشان از ولایتعهدی برای مأمون عنوان کرده‌اند در حالی که امام جواد (ع) این موضوع را رد کرده‌اند و به صراحت از موضوع رضایت پروردگار و معصومان (ع) از این حضرت به عنوان دلیل نامیدن ایشان به نام "رضا" سخن گفته‌اند.

وی یادآور شد: امام نهم(ع) همچنین به این موضوع اشاره کرده‌اند همانگونه که دوستان امام رضا (ع) از ایشان رضایت داشتند، دشمنانشان هم از ایشان راضی بودند و این نکته به خوبی روشن می‌کند که این امام بزرگوار با اخلاق و منش جذاب خود، انسان‌ها را با کشش زیادی به سوی خود جلب می‌کردند.

امام رضا (ع)
این کارشناس مذهبی افزود: امام هشتم (ع) همچنین لقب‌های دیگری مانند "رضا" ، " صابر" ، " رضی" و " وفی" داشتند اما در میان این لقب‌ها، "رضا" از سایر آن‌ها مشهورتر است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از مومنان به دلیل علاقه ویژه به امام هشتم (ع) نام فرزند خود را "رضا" می‌گذارند، بهتر است به ابعاد شخصیتی و رفتاری این حضرت نیز توجهی ویژه داشته باشند و در امور مربوط به اخلاق و رفتار نیز همواره ایشان را الگوی خود قرار بدهند و از ایشان پیروی کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *