گستاخی در خلیج همیشه فارس؛ آرزویی که آمریکا به گور خواهد برد
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، ظرف چند روز اخیر (هفته نخست مردادماه 96) آمریکاییها هر آنچه که در چنته داشتند در مسیر دشمنی با ملت ایران خرج کردند؛ از گستاخی شیطنت آمیز در پهنه آبی خلیج فارس تا اعمال تحریمهای ضدبرجامی و اتخاذ مواضع تهاجمی علیه کشورمان.
دو اقدام تحریک آمیز در خلیج فارس به فاصله 72 ساعت
در ساعت ۴ بعد از ظهر جمعه (۶ مرداد) ناو هواپیمابر "نیمیتز" و رزمناو همراهش در حالی که تحت رصد و رهگیری ناوچههای موشکانداز ناوتیپ ذوالفقار منطقهی چهارم نیروی دریایی سپاه قرار داشتند، در محدودهی نفتی- گازی رسالت اقدام به پرواز بالگرد و نزدیک شدن به شناورهای سپاه کردند.
آمریکاییها با حرکتی تحریکآمیز و غیرحرفهای، با اخطار به شناورهای ناوتیپ ذوالفقار مبادرت به پرتاب منور ورزیدند که رزمندگان اسلام بدون اعتنا به رفتار نامتعارف و غیرمعمول شناورهای امریکایی، ماموریت خود را در منطقه دنبال کردند که ناو هواپیمابر و رزمناو همراه منطقه را ترک کردند.
72 ساعت قبل از این اتفاق، آمریکاییها اقدام مشابهی را در خلیج فارس مرتکب شده بودند؛ سه شنبه 3 مرداد 96 خبر رسید که یک ناو نیروی دریایی آمریکا اقدام به شلیک اخطار به سمت یک قایق گشتزنی ایرانی در کرانه شمالی خلیج فارس کرده است.
در همان نخستین دقایق مخابره این خبر، مقامات پنتاگون مدعی شدند که قایق ایرانی به فاصله ۱۵۰ یاردی (حدود ۱۴۰ متر) ناو آمریکایی نزدیک شده است. طبق ادعای آمریکاییها، قایق ایرانی به هیچیک از علائم ارتباطی شناختهشده بینالمللی برای اعلام وضعیت خطر، اعم از تماسهای رادیویی، شلیک منور و پنج انفجار کوتاه، توجهی نکرده است و پس از این مراحل، ناو آمریکایی به دلیل نگرانی از احتمال برخورد، اقدام به شلیک اخطار به داخل آب کرد.
اما ادعای آمریکاییها پیرامون تنشهایی که بعضا در آبهای خلیج فارس رخ میدهد، مانند همیشه تحریف شده بود؛ هنوز ساعتی از خبر منابع نظامی آمریکایی پیرامون شلیک رزم ناوشان در خلیج فارس نگذشته بود که روابط عمومی منطقه سوم نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد «صبح امروز سه شنبه یک رزمناو آمریکایی در شمال خلیج فارس به سمت یک شناور گشتی نیروی دریایی سپاه که در آبهای بینالمللی در حال گشتزنی بود حرکت کرد و به قصد تحریک و ایجاد هراس مبادرت به شلیک دو گلوله هوایی کرد. شناور نیروی دریایی سپاه بدون اعتنا به رفتار غیرحرفهای و تحریکآمیز آنها به مأموریت خود ادامه داد و پس از مدت کوتاهی شناور آمریکایی منطقه را ترک کرد».
سلاح مورد علاقه آمریکاییها؛ تحریم اینبار از نوع "مادر"
بامداد چهارشنبه چهارم مرداد 1396، مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۹ رای موافق و تنها ۳ رای مخالف، طرح تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی را تصویب کرد.
اين طرح نسخه اصلاح شده طرحى است كه پنجشنبه 27 خرداد 96 در سنای آمریکا به بهانه آنچه که مقابله با اقدامات ثبات زدای ایران نامیده میشد، با 98 رای به تصویب رسیده بود.
این طرح که به سبب گستردگی دایره شمول،«تحریمهای مادر» نام گرفت، به جهت برخورداری از بار مالی حتما باید مورد تایید مجلس نمایندگان آمریکا نیز قرار میگرفت؛ سرانجام مجلس نمايندگان با هدف افزودن بندهاى مربوط به تحريم كره شمالى، طرح تازهاى را در این رابطه تصويب كرد.
بامداد جمعه 6 مرداد 96 نیز سنای آمریکا بار دیگر با 98 رای مثبت طرح تحریم مادر را به امضا رساند. مرحله بعدی این طرح امضای ترامپ رئیس جمهور آمریکاست؛ در ابتدای امر چنین گمانه زنی شد که این طرح به سبب شامل بودن بندهایی مرتبط با تحریم روسیه و همچنین محدود در نظر گرفته شدن اختیار رئیس جمهور آمریکا برای اعمال نظر درباره مفاد و شیوه تعلیق این طرح، چندان مورد نظر کاخ سفید نیست اما «سارا هاکبی سندرز» روز جمعه (6 مرداد 96) با صراحت اعلام کرد که «دونالد ترامپ پیشنویس اولیه این طرح تحریمی را خوانده و مذاکراتی نیز در خصوص عناصر مهم این طرح انجام داده است و بر این اساس قصد دارد این طرح را امضا کند».
اما در جریان بررسی این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا،«اد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، ایران را به حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر متهم کرد! همچنین «استنی هویر»، قانونگذار دموکرات تأکید کرد که تصویب طرح تحریمهای ایران، این کشور را برای توسعه برنامه موشکی بالستیک خود تحت فشار خواهد گذاشت.«سیسیلینی» نماینده کنگره آمریکا هم این تحریمها را ناقض برجام ندانست و حتی گفت که این طرح تحریمی برجام را تقویت میکند! زیرا به متحدانمان نشان میدهد که ایالات متحده با نقض قوانین بینالمللی برخورد میکند!
عمده تمرکز طرح تحریمی و ضدبرجامی اخیر هیئت حاکمه آمریکا، بر روی توان دفاعی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی و ضربه زدن به نیروهای مسلح ما معطوف شده است؛ طبق این طرح اشخاص دخیل در برنامه موشکی بالستیک ایران و کسانی که با آنها داد و ستد دارند، مورد تحریم قرار میگیرند.
همچنین مطابق با طرح مزبور، مسئولان سپاه پاسداران و مرتبطین آنها نیز با ادعای واهی حمایت از تروریسم در لیست تحریم قرار میگیرند! آنچه در این طرح قابل تامل است آن است که طبق بندی از آن، سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی یک سازمان تروریستی قلمداد میشود! این طرح رئیسجمهور آمریکا را ملزم میکند به فاصله حداکثر 90 روز بعد از اجرایی شدن آن، تحریمهایی را علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اشخاصی که در زمره مقامات، پرسنل یا وابستگان این سازمان هستند، اعمال کند.
واکنش عراقچی به تحریم مادر
سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه که رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام نیز محسوب میشود، شنبه شب (7 مرداد) در برنامه نگاه یک سیما پیرامون تصویب طرح تحریمی مادر علیه ایران توسط آمریکا، گفت:« تحریمهای جدید آمریکا قانون جدید و حرف جدید هست اما موضوع جدیدی نیست و در ادامه دشمنیهای همیشگی آمریکاست. "مادر تحریمها" قادر نشده تحریمهایی که بر اثر برجام برداشته شده را برگرداند. ما هنوز به نقطهای که منافعمان از رفع تحریمها کاهش یابد نرسیدهایم.اگر آنقدر شخصیتهای حقیقی و حقوقی تحریمشده را زیاد کنند که منافع ما تامین نشود ما از برجام خارج میشویم اما تا آن نقطه خیلی فاصله داریم؛ چراکه در همین فضا توتال با ایران قرارداد میبندد».
عراقچی تصریح کرد که«اکنون تحریم جدیدی وضع نشده بلکه اشخاصی به لیست تحریمهای قبلی افزوده شدهاند. این قانون شخصمحور است و اشخاص را به تحریمها اضافه میکند. اینکه آیا اضافه شدن اشخاص به لیست تحریمها وضع تحریم محسوب میشود یا نه را به هیئت رسیدگی ارجاع دادیم و تاکنون نظرشان این بوده که تحریم جدید نیست».
رئیس ستاد پیگیری برجام با بیان اینکه ما در برجام یک "عدم اجرا" داریم و یک "عدم اجرای اساسی" که میتوان نامش را "نقض برجام" و "نقض فاحش برجام" گذاشت، گفت که «کنگره نتوانسته هیچ یک از تحریمهای بیمهای و بانکی و حمل و نقل را بازگرداند. نمیتوانند تحریم موضوعی وضع کنند، لذا میآیند اشخاص جدید را به لیست تحریمها اضافه میکند».
عراقچی در برنامه نگاه یک پیرامون وضع تحریمهای مادر علیه ایران، افزود: «قانونی که کنگره آمریکا علیه ایران، روسیه و کره شمالی تصویب کرده ۷۰ صفحه است که ۹ صفحهاش مربوط به ایران، حدود ۲۰ صفحه مربوط به کره شمالی و بیش از ۴۰ صفحهاش مربوط به روسیه است. درباره آنها تحریم نفتی را مطرح کرده اما درباره ایران بخاطر برجام نتوانسته تحریم نفتی را مطرح کند».
عراقچی این را هم گفت که «در داخل کمیسیون مشترک اتفاق نظر وجود ندارد که اعمال آمریکا نقض برجام است. تحریمهای جدید منافع ما را به خطر انداخته اما گشایشهای برجام را به خطر نینداخته است. نوک حملات آمریکا به سمت سپاه است و میخواهند آن را تضعیف کنند که آرزویش را به گور خواهند برد».
سیمرغ کُشی آمریکا به همراه دوستان اروپایی
روز پنجشنبه 5 مرداد 96 پایگاه ملی فضایی امام خمینی(ره) با پرتاب آزمایشی موفقیتآمیز ماهوارهبر سیمرغ به فضا بهطور رسمی افتتاح شد. این پایگاه که نخستین پایگاه سکوی ثابت جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود، همه مراحل آمادهسازی، پرتاب، کنترل و هدایت ماهوارهبرها را بهعهده دارد.
پایگاه فضایی امام خمینی(ره) در فاز نهایی قادر است همه نیازهای کشور در مدار پایین کره زمین (مدار LEO) را پوشش دهد. ماهوارهبر سیمرغ نیز قادر است ماهوارههایی تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد.
اما پس از این پرتاپ موفقیت آمیز آمریکایی ها و شرکای اروپایی این کشور نتوانستند ناراحتی خود را از پیشرفت تکنولوژیکی ایران در حوزه ماهواره ای، پنهان کنند و مواضعی خصمانه اتخاذ کردند. در گام نخست، وزارت خزانهداری آمریکا در واکنش به آزمایش موشک ماهواره بر سیمرغ، ۶ نهاد ایرانی وابسته به گروه صنعتی شهید همت را در فهرست تحریم قرار داد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به آزمایش ماهوارهبر سیمرغ گفت که «آنچه رخ داد را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل میدانیم. این اقدام را ادامه برنامه توسعه موشکهای بالستیک ایران و نقض قطعنامه شورای امنیت و اقدامی تحریکآمیز میدانیم».
تروئیکای اروپایی یعنی انگلیس و فرانسه و آلمان نیز در واکنش به آزمایش ماهوارهبر سیمرغ، طی بیانیهای پرتاب موشک سیمرغ که ایران آن را ماهوارهبر و غیرنظامی معرفی کرده ناسازگار با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ارزیابی کردند.
واکنش وزارت خارجه
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درباره آزمایش ماهواره بر سیمرغ گفت: برای فعالیتهای دانشمندان ایرانی منتظر اجازه و موافقت هیچ کشوری نیستیم.
عرض و زحمت
پیشتر هم محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران خطاب به همتای سابقش توصیه کرده بود بهتر است آمریکایی ها عادت دیرینه خود را فراموش کنند و زبان تهدید و تحریم علیه این مردم بزرگ را یک بار و برای همیشه کنار بگذارند و بی جهت مصداق این مصرع معروف حافظ نشوند که عرض خود می بری و زحمت ما میداری!