۱۱ ترفندجالب (whatsapp)
به گزارش گروه فضای مجازی ، واتساپ به عنوان یکی از محبوبترین مسنجرها، همواره در هر نسخه از برنامه، ویژگیها و امکانات جدیدی عرضه میکند. حتی اگر از خورههای این اپلیکیشن باشید باز هم ممکن است ویژگیهایی مخفی در این برنامه وجود داشته باشد که از وجود آنها بیاطلاع باشید. قابلیتهای زیادی در این برنامه وجود دارد ولی ما در اینجا قصد داریم از بین این قابلیتها مهمترین و کاربردیترینها را به شما معرفی کنیم.
۱- غیرفعال کردن تیک خوانده شدن پیام
در واتساپ وقتی پیام ارسال شده از سوی کاربر خوانده میشود دوتیک آبی رنگ در کنار آن ظاهر میشود. اما گاهی اوقات شما نمیخواهید طرف مقابل متوجه شود که شما پیامش را خواندهاید. این کار شدنی است. از مسیر Settings > Account > Privacy > Read Receipts میتوانید این قابلیت را غیرفعال کنید. البته در صورت غیر فعال کردن این قابلیت شما نیز قادر نخواهید بود متوجه خوانده شدن پیغام ارسالیتان شوید.
روش دیگری نیز برای این کار وجود دارد، کافی است تا قبل از باز کردن پیغام کاربر، حالت پرواز گوشی خود را فعال کنید. به یاد داشته باشید قبل از فعالسازی حالت پرواز از برنامه خارج شده باشید. البته پیشنهاد ما حذف کامل پیغام بعد از خوانده شدن است تا احیانا با باز کردن تصادفی آن پیام تیک خوانده شدن ارسال نشود.
۲- مخفی کردن تاریخ و زمان آخرین باری که آنلاین بودهاید (LAST SEEN)
دوستان شما میتوانند با مشاهده last seen در بالای پنجره گفت وگو متوجه شوند آخرین باری که آنلاین بودهاید در چه زمان و تاریخی بوده، برای غیرفعال کردن این حالت به این مسیر بروید: Settings > Account > Privacy > Last Seen . طبق تصویر سه گزینه وجود دارد، Everyone یعنی نمایش تاریخ و زمان برای همه (چه آنهایی که در لیست مخاطبین شما هستند و چه آنها که نیستند)، My Contacts یعنی فقط برای دوستان شما نمایش داده شود و Nobody هم یعنی به هیچ کسی حتی دوستان شما نمایش داده نشود.
۳- صرفه جویی در مصرف داده
در تنظیمات پیش فرض واتساپ چه از طریق وایفای و چه gprs به اینترنت متصل شوید، فایلهای مدیای دریافتی به صورت خودکار دانلود میشوند. شما میتوانید در قسمت Settings > Data این رویه را تغییر دهید. به عنوان مثال در بخش When using mobile data میتوانید نوع مدیایی که به صورت خودکار دانلود شود را محدود به تصاویر کنید و تیک ویدیو را بردارید و یا در حالت وای فای تعیین نمایید همه مدیاها به صورت خودکار دانلود شوند.
البته واتساپ خارج از اختیار کاربر برای حفظ کیفیت ارتباطی که از شاخصههای اصلی این برنامه به شمار میرود، پیامهای صوتی را چه در حالت دیتا باشید و چه وایفای دانلود میکند. در همین بخش با تیک زدن Low data usage، واتساپ با کاهش کیفیت ارتباط صوتی، تاثیر چشمگیری در مصرف دیتا و هزینه های شما خواهد داشت.
۴- سفارشی کردن نوتیفیکیشنها
اگر منتظر دریافت پیام مهمی از فردی هستید، کافی است تا پنجره چت با آن شخص را باز کنید، روی اسمش تپ کنید و گزینه Custom Notification را انتخاب کنید. طبق تصویر به راحتی امکان تعریف صدای اعلان، نوع ویبره، رنگ LED، پاپآپ نوتیفیکیشن برای این کار بر وجود دارد. برای Call یا تماس دریافتی از این شخص نیز میتوانید رینگتون و الگوی ویبره موردنظرتان را تنظیم کنید.
۵- قالب بندی پیغامها در واتساپ
در هنگام ارسال پیام در پنجره چت، با انتخاب طولانی متن و تپ کردن روی گزینه More Options در پنجره پاپآپ گزینههایی برای قالب بندی متن ظاهر میشوند. مواردی همچون بولد کردن، ایتالیک، خط زیر و …
۶- تایپ بدون دست!
کاربران نسخه اندرویدی این برنامه میتوانند با دریافت Google Assistant و آیفونیها با برنامه Siri قادر خواهند بود در واتساپ تنها با گفتن Okay Google و یا Hey Siri و سپس بیان کردن نام شخص مورد نظری که میخواهید به او پیام دهید و در انتها اصل پیام این کار را انجام دهید.
۷- علامت زدن چت به عنوان خوانده نشده
وقتی پیامی را عجلهای خواندهاید ولی فرصت کافی برای پاسخ دادن به آن را ندارید، میتوانید با تپ طولانی روی چت مورد نظر آن را در حالت Unread قرار دهید. کاربران iOS نیز میتوانند این کار را با سوایپ چپ به راست بر روی چت انجام دهند.
۸- ایمیل کردن کل گفتگوی انجام شده
شاید خیلی کاربرد نداشته باشد ولی در شرایطی شاید نیازمند این باشید که تاریخچه گفت وگوهای خود به همراه اموجیها، مدیاها و سایر فایلهای پیوست شده با فرد مورد نظرتان را به شخص دیگری ایمیل کنید. برای این کار در پنجره گفتگو روی More تپ کنید و Email Chat را بزنید.
۹- ارسال انبوه یک پیام به چندین مخاطب
بدون اینکه نیاز به ساخت گروه و دعوت مخاطبین و سپس ارسال پیام به همه آنها را داشته باشید قادر هستید با تپ کردن New Broadcast در منوی اصلی برنامه این کار را انجام دهید. در این حالت چندین مخاطب را انتخاب میکنید و پیام واحدی را به همه آنها ارسال میکنید.
هر کاربر آن پیام را به صورت معمولی دریافت میکند و همانند BCC در ایمیل مخاطب مقابل متوجه این موضوع نخواهد شد که شما این پیام را به کاربران دیگری نیز ارسال کردهاید. این کار هیچ تفاوتی با این ندارد که شما پیامتان را به صورت تکراری برای تک تک مخاطبین مورد نظر خود ارسال کنید. تنها کارتان آسانتر شده است.
۱۰- پین کردن گفتگوهای مهم
شما میتوانید با تپ طولانی روی مخاطب یا گروه مورد نظر در پنجره Chats و انتخاب آیکون پین، آن را به بالای صفحه بچسبانید تا با اضافه شدن گفت وگوهای جدید از معرض دید شما خارج نشوند. این کار را میتوانید حداکثر برای سه گفتگو انجام دهید.
۱۱- ستارهدار کردن پیامهای مهم و یا مورد علاقه شما
در یک گفت وگوی طولانی شاید چند پیغام مهم وجود داشته باشند که بخواهید در آینده سریعتر به آنها دسترسی پیدا کنید. در واتساپ به راحتی با تپ طولانی روی پیغام مورد نظر و انتخاب آیکون ستاره، آن را نشان دار کنید. بعدا هر وقت نیاز داشتید که سریعا به این پیغام دسترسی داشته باشید کافی است تا از منوی اصلی برنامه و ورود به بخش Stared Messages روی پیغام مورد نظر خود تپ کنید تا به آن پیغام منتقل شوید.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.