اثر فراموش شده سلسله ساسانی در باتلاق کم اعتباری/ پاکسازی طبیعت از یادگاری گردشگران/ ممانعت کشاورزان از جارسوزی مزارع پس از برداشت کِشت/ کاهش ۲۴ در صدی بارش در استان زنجان/ سکونت ۵۱ درصد شهروندان کردستان در بافتهای فرسوده
به گزارش گروه فضای مجازی ، اثر فراموش شده سلسله ساسانی در باتلاق کم اعتباری، پاکسازی طبیعت از یادگاری گردشگران، ممانعت کشاورزان از جارسوزی مزارع پس از برداشت کِشت، کاهش 24 در صدی بارش در استان زنجان، سکونت 51 درصد جمعیت شهری کردستان در بافتهای فرسوده و .... را در بسته خبری در استان ها چه خبر دنبال کنید.
مرمت حمام میراثی «کسما» تا شهریورماه به پایان می رسد
مهر: رئیس اداره میراث فرهنگی صومعه سرا گفت: مرمت حمام میراثی «کسما» که به همت سازمان میراث فرهنگی گیلان و اعتبارات شهرستانی در حال انجام است، تا شهریور ماه پایان می یابد.
علیرضا مهرگان گفت: حمام تاریخی کسما از آثار معماری دوره قاجار است که از سوی سازمان میراث فرهنگی درشهریور سال ۱۳۸۲ در فهرست بناهای میراثی کشور به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به مرمت های پیشین صورت گرفته در این حمام توسط سازمان میراث فرهنگی گفت: با اینکه این حمام مالک شخصی دارد اما در چند نوبت مرمت حمام توسط سازمان میراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفته اما به دلیل ناکافی بودن اعتبارات این سازمان، هربار مرمت این حمام تاریخی تکمیل نمی شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی صومعه سرا ضمن تقدیر از تلاش های مدیر کل سازمان میراث فرهنگی و نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، به منظور تخصیص اعتبار از محل کمیته برنامه ریزی شهرستان صومعه سرا، ابراز کرد: برای مرمت کامل این حمام به ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که از سوی فرماندار و از محل اعتبارات شهرستان صومعه سرا، تخصیص پیدا کرده است.
مهرگان تاکید کرد: هرچند با تخصیص اعتبار لازم، از ابتدای سال مرمت این حمام آغاز شده بود ولی طی بازدیدی که مدیرکل میراث فرهنگی استان طی هفته های گذشته از این حمام داشت، از سه هفته پیش با افزایش تعداد کارگران، مرمت حمام به صورت جدی دنبال می شود و امیدواریم بتوانیم در هفته دولت مرمت را تکمیل کرده و به مرحله تغییر کاربری برسانیم.
وی همچنین به تاریخچه این حمام اشاره و ابراز کرد: این حمام در دوره قاجار ساخته شده و با توجه به نزدیکی حمام در بافت بازار و رونق تجاری گذشته کسما، بسیار مورد استفاده قرار می گرفت.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان صومعه سرا با ابراز تاسف از تخریب بخش هایی از حمام در اثر تعریض جاده کسما یادآور شد: وسعت حمام در گذشته بیشتر بوده ولی بخاطر تعریض جاده کسما ۱۱۵ متر آن از بین رفته است. با این حال با تلاش میراث فرهنگی برای ثبت این اثر، از ادامه تخریب جلوگیری شد. و اکنون حمامی با ۲۰۰متر مربع زیر بنا در حال مرمت است.
مهرگان با اشاره به تصمیم جدی اداره کل میراث فرهنگی گیلان، برای مرمت و بازسازی کامل این بنا در این دوره اذعان کرد: سازمان میراث فرهنگی، این حمام را در شهریور سال ۱۳۸۲ و به شماره ۹۹۴۱ در فهرست بناهای میراثی کشور ثبت کرد و پیشنهاد شده پس از مرمت حمام میراثی کسما به یک فروشگاه صنایع دستی و یا موزه تغییر کاربری میراثی دهیم.
اثر فراموش شده سلسله ساسانی در باتلاق کم اعتباری
اثر باستانی کهنه قلعه که بیش از هزار سال با ناملایمات دست و پنجه نرم کرده و دوام آورده امروز گرفتار فرسایش از بابت کمبود اعتبار شده است.
در دوران طلایی توجه ساسانیان به فرهنگ و هنر، مشگین شهر شاهد احداث قلعهای بود که در کتیبه موسوم به ساسانیان به عظمت، شکوه و بینظیری آن اشاره شده است.
اینکه در گوشهای از شمال غرب کشور در مشگین شهر قلعهای از سوی امپراطوری ساسانیان احداث شود به واسطه تمدن دیرینه این منطقه دور از انتظار نیست. اما مطالعه علل احداث آن و تاریخی که بر آن گذشته هر چند وظیفه ما بوده اما به مانند بسیاری مواریث باستانی دیگر چندان توجهی به آن نکرده ایم.
امروز ویرانههای کهنه قلعه در ورودی قدیم شهر مشگین شهر خود مهر تائید قدمت باستانی این منطقه است اما آنچه دل تاریخ دوستان را به لرزه درمیآورد، فرسایش تدریجی بنایی است که بیش از هزار سال دوام آورده و خود را به امروز، به ما با وسعت امکانات و دانشی که بیشک ساسانیان بسیاری از آن را در اختیار نداشتند، رسانده است.
کهنه قلعه همچنان که از نامش پیداست یکی از مواریث باستانی شهرستان مشگین شهر است. این بنا تحت شماره ۶۱۸ به ثبت آثار ملی رسیده و قلعهای است به ارتفاع پنجمتر واقع در پشته غربی سمت چپ رودخانه خیاو چای و در سمت راست ورودی شهر از طرف جاده اردبیل. سفالینهها و مفرغهای به دست آمده، پیشینه این بنا را حتی به دوره ساسانیان میرساند. پلان قلعه به صورت ذوزنقه غیرمنظم در امتداد شمال غربی و جنوب غربی است.
طول ضلع آن ۹۰ متر و ضلع جنوبی آن ۲۳۷ متر و عرض این قلعه در سمت غربی ۱۱۵ متر و در شرق ۹۱ متر است.
در دو گوشه شمال غربی و جنوب آثار برج مدور به قطرهای شش متر و ۱۰ متر مشاهده میشود. درمنتهیالیه شرقی ضلع شمالی آثار دو برج به قطرهای ۵/۷ و شش متر با ضلع بهتر از برجهای دیگر به چشم میخورد.
کهنه قلعه مجموعه ارزشمند تاریخی مربوط به دوره ساسانی است ولی تأسیسات فعلی آن مربوط به دوره زند استسازههای دیوارهای قلعه از سنگ، ملات گچ و آهک و بقیه از خشت و کنگرههای آن از گل ساخته شده است.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل کهنه قلعه مجموعه ارزشمند تاریخی مربوط به دوره ساسانی است ولی تأسیسات فعلی آن مربوط به دوره زند است.
کریم حاجیزاده گفت: در ادوار گذشته مالکیت قلعه دست ارتش بود که بعدها به مالکیت میراث در آمده است.
شاید این قانون نوشته آثار میراثی است که بعد از ثبت ملی به جای رسیدگی ویژه گرفتار فرسایش، ریزش و خرابی تدریجی میشوند.
شماره ثبت ملی که به نظر میرسد کدی برای یک بنای تحت حفاظت و نیازمند حفاظت است در اغلب آثار میراثی اردبیل نتیجه عکس داده است.
در کهنه قلعه نیز ثبت ملی موجب مطالعه، احیا و حفاظت نبوده بطوریکه در دهههای اخیر برنامه مرمت و حفاظتی در این بنا اجرا نشده است.
در فاصله ۱۵۰ متری قلعه سنگ نوشته مشهور «سورو شکن داشی» دیده میشده که در این سنگ نوشته به خط پهلوی از شخصی به نام نرسه هرمزد یاد شده که شش سال برای ساختن آن تلاش کرده است.
اینکه خشت و ملات و گل این قلعه چگونه به ساختمانهای به اصطلاح بتنی امروز دهنکجی میکند و چه تدبیری در معماری بنا به کار رفته که تا به امروز دوام داشته خود جای تدبیر و سؤال از متولیانی است که میبایست تا به امروز مطالعات جامعی صورت داده و حداقل در ورودی مشگین شهر به اهمیت و عظمت این بنا در یک تابلو اشارهای میکردند.
نه تنها خود ساکنان مشگین شهر اطلاعات جامعی از این اثر تاریخی ندارند بلکه گردشگران نیز تنها با باقیمانده قلعهای مواجه میشوند که حتی به درستی نگهداری و محافظت نمیشود.
یکی از دلایل اثبات ادعای اتصال این بنا به عهد ساسانی همان کتیبه ساسانی از بین رفته است که گفته میشود در دهه ۴۰ شمسی یعنی ۵۰ سال قبل ترجمه شده است.
متن ترجمه از این قرار است: «به ماه مهر در سال ۲۷ شاهپور شاهان شاه. آنکه بود پسر اورمزد شاه. آنگاه من نرسه هرمزد. من گفتم که این دژ فرخ (فرهید) آنکه من فرکندم (ساختم) به نام آنکه یزدان دانستم و (قلعه) را شاهان شاه به ۶ سال به فرجام کردم چنین (ببین)...
شهریار بزرگ آزادمرد هر که از این پس راد باشد (هر که پس از من راد مرد باشد) این دژ پسند ز دیگر (اگر این قلعه را پسندد) ... از من بر روان او آفرین باد ... پیش یک کند (بفرستد) هر که نپسندد یک دیگر دژ (یک قلعه دیگر) کند که از این بهتر بود (باشد).
میراث داران بنایی که سازنده برای ساخت آن شش سال زمان صرف کرده امروز نه تنها حافظان این کتیبه نیستند بلکه تنها مشابه متن آن در پارکی مجاور قلعه به نمایش در آمده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در خصوص اقدامات حفاظتی این اثر باستانی گفت: اخیراً تهیه نقشه حریم بنا تصویب شده است.
اینکه بتوان پیکره اصلی بنا را مرمت کرد نیازمند حداقل ۱۵ سال کار باستانشناسی است و این فرایند هزینه زیادی نیاز داردحاجیزاده تأکید کرد: تاکنون هیچ اقدام مرمتی برای این اثر صورت نگرفته و متأسفانه اجرای آن زمانبر و هزینهبر است.
وی افزود: اینکه بتوان پیکره اصلی بنا را مرمت کرد نیازمند حداقل ۱۵ سال کار باستانشناسی است و این فرایند هزینه زیادی نیاز دارد.
وی متذکر شد: قبل از هرگونه مرمتی میبایست مطالعات اولیه و کاوشهای باستانشناسی صورت گیرد، بدنه بنا از زیرخاک بیرون کشیده شود و سپس برای مرمت اقدام کرد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان در حال حاضر برنامه احیا نمادین در دست اقدام است تا برای مطالعات باستانشناسی هزینه لازم تأمین شود.
حاجیزاده تأکید کرد: نیمی از اعتبارات میبایست از سوی شهرستان تأمین شود و علت اصلی مشکل مرمت و بازسازی بناهایی همچون کهنه قلعه بوروکراسی اداری نیست بلکه کمبود مالی مانع انجام کار شده است.
در عین حال فرماندار مشگین شهر در پاسخ به برنامه حفاظت از این اثر باستانی تصریح کرد: امسال اعتبار مناسبی برای کهنه قلعه و شهریری در مشگین شهر پیشبینی کردیم.
میرعلی رحیمی زاد با اذعان به اهمیت این اثر باستانی ابراز امیدواری کرد این اعتبار بتواند به بهبود حفاظت و نگهداری و مرمت منجر شود.
هر چند رقم این اعتبار مشخص نیست اما حتی رشد اعتبارات عمرانی سال جاری استان اردبیل نیز به حدی نیست که با اعتبارات قطرهچکانی بتوان چنین اقدام بزرگی ترتیب داد.
از سویی تاکنون هیچ اقدامی برای جلب اعتبار مجزا مرمت و احیای بناهای تاریخی از سوی مسئولان استان صورت نگرفته است و بهانه کمبود اعتبار پاسخ قطعی و نهایی بیتوجهی به مواریث تاریخی است.
در عین حال نمیتوان از ضعف معرفی اثری همچون کهنه قلعه چشم پوشید. هر چند هزینه کرد اندکی میتواند به معرفی این اثر منجر شود اما حتی در این بخش نیز میراث داران امروزی نتوانستند وظیفه خود را به صورت کامل پیاده سازند.
آثار میراثی اردبیل اغلب به بهانه کمبود اعتبار دچار فرسایش و خرابی هستند. هر چند مسئولان گوشه چشم و دلسوزی داشته باشند اما در مجموع نمیتوان گفت باوضعیت فعلی آینده بناهای باستانی در یک یا دو دهه بعد به چه شکل خواهد بود.
پاکسازی طبیعت از یادگاری گردشگران
فعالان محیط زیست در قرار سبز هفته نخست مردادماه برنامههایی برای حفظ محیط زیست در سراسر کشور اجرا کردند.
در فصل تابستان که بازدید از مناطق خوش آب و هوای کشور توسط گردشگران و تورهای گردشگری بیشتر انجام میشود طبیعت با انبوه زبالههای رها شده رو به رو میشود. در استان فارس برنامه یکصد و چهلم پاکسازان طبیعت فارس با پاکسازی ده گردو و بازدید از جشنواره غوره دشمن زیاری انجام شد. همچنین انجمن عاشقان طبیعت سروستان با نصب تابلو حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست در کنار تفرجگاه چشمه گمپ تزنگ به یاری طبیعت شتافتند. در همین استان نصب بنر و توزیع ۱۰۰۰ عدد پوستر در رابطه با روز بدون پلاستیک در مغازه های استهبان و روستاهای اطراف توسط گروه مردمی دیده بان استهبان انجام شد.
در آذربایجان یکصد سی و پنجمین برنامه پاکسازی ناجیان نبص زمین به طرح پاکسازی ته سیگار در پارک گلدیس اختصاص یافت.
در البرز پاکسازی روستای اسپیداران با همت تیم حامیان محیط زیست البرز انجام شد.
سمن سامان پویا در اصفهان هشتمین برنامه پاکسازی طبیعت با رویکرد آموزش گردشگران را در حاشیه رودخانه زاینده رود به انجام رساند. همچنین پاکسازی منطقه بی بی سیدان سمیرم استان اصفهان توسط گروه رفتگران طبیعت استان اصفهان انجام شد.
گروه سبزاندیشان طبیعت تالش با همراهی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تالش و گروه حامیان تالش سرسبز و مدیریت پسماند شهرداری تالش به منظور تاکید بر لزوم پاکیزه نگهداشتن و حفاظت از محیطزیست اقدام به پاکسازی ساحل قروق از زباله کردند.
انجمن شنەی نوژین کردستان به پاکسازی طبیعت آبیدر سنندج پرداختند و در ایلام جمع آوری درب پلاستیکی توسط بانوان طبیعت دوست آبدانان ایلام انجام شد.
سمن پیام آوران اردیبهشت کرمانشاه اقدام به برگزاری دورهمی فعالان محیط زیست ملی در کرمانشاه کرد که با همایش روز جهانی بدون کیسه پلاستیکی آغاز شد و با جشنواره فرهنگی سالروز ثبت جهانی بیستون و پاکسازی روستای کندوله پایان گرفت. آبیاری نهالهای پارک کوهستان هم از روزی که بذرها کاشته شد و نهالها در نهالخانه رویید توسط پیام آوران اردیبهشت کرمانشاه انجام شد.
در کاشمر کارگاه مهارتهای زندگی(مسایل محیط زیستی) با همکاری موسسه زادسرو ترشیز و اداره کار وتعاون شهرستان کاشمر و همچنین مسابقه دوچرخه سواری برای کودکان پیش دبستانی با شرکت ۱۸نونهال با حضور هیت دوچرخه سواری برگزار شد.
در تهران نیز جمعیت پژواک طبیعت در دورهمی چهار روزه استان تهران شرکت کردند که در آن جمعی از کانونها، سراهای محله و سمن های محیط زیستی و فعالان مسقل این عرصه حضور داشتند.
حضور انجمن مردم نهاد سبز اندیشان لرستان همراه با نیروهای منابع طبیعی در عملیات اطفا حریق منطقه چشمه زنگوار سپید دشت لرستان و کنترل خط آتش هم بخشی از فعالیتهای علاقهمندان به محیط زیست در لرستان بود.
ممانعت کشاورزان از جارسوزی مزارع پس از برداشت کِشت
فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به بیان توصیههای کاربردی به کشاورزان در فصل تابستان پرداخت و گفت: باید از جارسوزی مزارع پس از برداشت محصول اجتناب کرد.
خسرو شهبازی اظهار داشت: کشاورزان باید از جارسوزی مزارع خود پس از برداشت محصول اجتناب کنند، چراکه این عمل مواد آلی خاک را از بین میبرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با توجه به شروع فصل گرما به گل خانهداران توصیه کرد نسبت به دوغآب زدن پوشش سقف سالنها و گلخانههای خود برای کاهش اثرات افزایش خود اقدام کنند.
شهبازی با تاکید بر لزوم مبارزه با کرمهای ساقهخوار و زنجره گلسرخ در مزارع ذرت، خاطرنشان کرد: مبارزه با تریپس در مزارع پیاز نیز باید در دستور کار کشاورزان قرار بگیرد.
این مسؤول ادامه داد: مبارزه با سفیدک سطحی در تاکستانها، مزارع چغندرقند و گوجهفرنگی نیز از دیگر الزامات این فصل است که باید در ساعات آرام و خنک روز انجام بگیرد.
به گفته وی، چنانچه گندمکاران و جوکاران قصد استفاده از بذور خودمصرفی برای کشت درفصل زراعی آتی را دارند، لازم است از بهکارگیری محصول مزارعی که در طول حیات خود علایم زیستی نامناسبی داشتهاند اجتناب کرده وددرصدد تهیه بذور اصلاح شده باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه آبیاری باغات باید در ساعات خنک روز و بهطور منظم انجام بگیرد، متذکر شد: آبیاری باید در صورت عدم وزش باد انجام شود تا از وقوع برگسوزی و شیوع بیماریهای ریشه جلوگیری شود.
این مسؤول در ادامه به کشاورزان و بهویژه چغندکاران توصیه کرد مبارزه مکانیکی با گیاه انگلی ساس نیز در مزارع چغندر، حاشیه جادهها و خطوط بین مزارع صورت بپذیرد.
وی با اشاره به زمان غورهدهی تاکستانها در نقاط معتدل استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: باغداران در صورت وجود خسارت کرم خوشهخوار باید نسبت به پایش و کنترل آفت با بهرهگیری از تجهیزات غیرشیمیایی اقدام کنند.
به گفته وی، در مزارع سبزی و سیفی که مصرف تازهخوری دارند بهتر است از سمومی بهره گرفته شود که ماندگاری کمی در بافتهای گیاهی داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در پایان گفت: مدیریت جیره غذایی توسط مزرعهداران و تنظیم و پاکسازی آب ورودی مزارع پرورش ماهی شیلات باید انجام بگیرد.
کاهش ۲۴ درصدی بارندگیهای استان زنجان
تسنیم: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: در سال آبی گذشته که از مهر ماه ۹۵ شروع شده بارندگیها نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد کاهش یافته است.
علیرضا جزقاسمی در مراسم "آب را دریاب" گفت: بحران آب از آنچه فکر میکنیم به ما نزدیکتر است در حالیکه در استان زنجان، در گذشتههای دور بارش برف و باران فراوان بوده است.
وی با اشاره به کاهش بارندگیهای امسال گفت: سال آبی امسال که از مهر ماه 95 شروع شده بارندگیها نسبت به سال آبی گذشته 24 درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه بارندگیهای کشور یک سوم بارش جهانی است عنوان کرد: با این وجود مصرف آب در کشور دو برابر مصرف جهان است.
وی با بیان اینکه ما میتوانیم 10 درصد مصرف آب را به سادگی کاهش دهیم، گفت: قاعدتاً باید آب را برای آیندگان حفظ کنیم و خانمهای خانه دار نقش مهمی در کاهش مصرف آب دارند.
سجاد خدایی منتخب دوره پنجم شورای شهر زنجان نیز در این مراسم از عدم توجه به مبانی مدیریت آب با مصرف بیرویه آن در بخشهای کشاورزی و صنعتی انتقاد کرد و گفت: خاورمیانه در اولویت مواجهه با کمبود آب است و خطر خشکسالی در کشور ما هم وجود دارد.
وی با بیان اینکه سه میلیون کودک در جهان از آلودگی آب رنج میبرند، عنوان کرد: 34 درصد آب در کشاورزی و فاضلابهای صنعتی دوباره به محیط زیست برمیگیرد.
سکونت 51 درصد جمعیت شهری کردستان در بافتهای فرسوده
ایلنا: مدیرکل راه و شهرسازی استانکردستان گفت:51 درصد جمعیت شهری کردستان در بافت ناکارآمد شهری (بافت فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی و بافت تاریخی) زندگی میکنند.
شهرام ملکی با بیان این مطلب افزود: در بین شهرهای استان 58.6 درصد جمعیت سقز، 58.2 درصد جمعیت بانه و 56.9 درصد جمعیت کامیاران در بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند و از مجموع کل 12 هزار و 672 هکتار مساحت شهرهای استان، 3262 هکتار معادل 25.7 درصد آن بافتهای ناکارآمد است که در بین شهرهای استان از لحاظ مساحت بانه با 46.4 درصد و سنندج با 46.1 درصد سطح شهر به مراتب وضعیت بدتری دارند.
او گفت: از مهمترین چالشهای استان نرخ بالای مهاجرت در استان (سطح بالای مهاجرفرستی و سطح پایین مهاجرپذیری)، تهدید جمعیتی استان به عنوان یک استان مرزی و پیشی گرفتن گسترش سکونتگاهها بر مدیریت (عدالت فضایی و سطح برخورداری از خدمات و زیرساختها) و نابرابری فضایی و عدم تعادل در شهرستانهای استان، عدم عدالت فضایی و چندپارگی در ساختار فضایی شهر است.
ملکی با بیان اینکه 1904 هکتار از مساحت این استان به مناطق حاشیه نشین و سکونتگاههای غیررسمی اختصاص دارد، گفت: در 12 محله درچهار شهر سنندج، سقز، قروه و مریوان پروژههای پنج ساله بازآفرینی تعریف شده که درحال اجرا هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: 17 محله درشهر سنندج شامل حاجیآباد، فرجه، غفور، شهدا، پیرمحمد و بهارمست، گلشن، چم حاجی نسه(دره بیان)، تپه شیخ محمدصادق، گردیگرول، تقتقان، اسلامآباد، کمربندی، عباسآباد، حسنآباد، ننله، گریزه و نایسر حاشیه نشیناند که درآنها 45 هزار و 496 خانوار با جمعیتی بالغ بر 168 هزار و 336 نفر سکونت دارند.
به گفته ملکی مساحت سکونتگاههای غیررسمی سنندج 568 هکتار است که 11.8 درصد مساحت آن به مناطق حاشیهنشین اختصاص دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان درمعرفی پروژههای مطالعاتی سکونتگاههای غیررسمی این استان به تهیه طرح بهسازی و نوسازی محدودههای هدف شهرهای سقز، بیجار، قروه و مریوان اشاره کرد و گفت: دراین راستا همچنین میتوان به تدوین طرح آموزش مهارتهای پایه برای ارتقای وضعیت معیشت و محیط زندگی در شهرستان سنندج(محله نایسر) و شهرستان سقز همچنین توانمندسازی با رویکرد توسعه خدمات کسب و کار در شهرستان بانه اشاره کرد.
ملکی از دیگر پروژههای مطالعاتی این حوزه را می توان به طرح توانمندسازی، نهادسازی اجتماعی اقتصادی و اجرای پروژههای مشارکتی با تاکید بر کارآفرینی درمحله نایسر شهر سنندج و نیز کارآفرینی و ایجاد نهاد اجتماعی و اقتصادی زنان درسکونتگاههای غیررسمی شهر مریوان اشاره کرد.
طرح ممنوعیت سفر به مناطق حادثهخیز دزفول
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: گردشگران حادثه چال کندی هیچگونه مجوز تور گردشگردی از سوی اداره میراث فرهنگی نداشتند.
حجتالله آریایینیا با اعلام این مطلب گفت: گردشگران اهوازی که شش روز پیش برای گردش به منطقه چال کندی شهرستان دزفول سفر کرده بودند، عصر همان روز در حین شنا در رودخانه دچار حادثه شدند که تاکنون سه نفر از آنها مفقود هستند و جستجوها برای یافتن آنها همچنان ادامه دارد.
آریایینیا افزود: به دلیل شدت جریان آب در مسیر منطقه چالکندی به هیچ عنوان مجوزی برای گردشگری در این منطقه صادر نمیشود و گروه مذکور نیز بدون دریافت مجوزهای لازم اقدام به سفر به این منطقه کرده اند.
وی گفت: در آخر هر هفته ما گردشگران زیادی حدود 60 تا 70 هزار نفر چه در داخل استان و چه استانهای همجوار مانند لرستان و ایلام داریم که به هیچ عنوان مجوز حضور در این منطقه از سوی اداره میراث فرهنگی صادر نمیشوند.
رئیسمیراث فرهنگی دزفول گفت: این گردشگران با تیوپ خودرو و با طناب کوهنوردی اقدام به شنا در رودخانه می کنند که به دلیل شدت زیاد جریان آب و برخورد با دو صخره بزرگ دچار حادثه میشوند.
آریایی نیا عنوان کرد: ما از آبان ماه سال گذشته چه با ادارات داخل استان و چه سایر استانها مکاتبه کردهایم و به تمامی ادارات مانند دادستانیها، اداره دارایی، شهرداری، سازمان آب تاکید کردهایم که به هیچ عنوان مجوز سفر به مناطق ممنوعه شهرستان دزفول داده نشود مخصوصا منطقه کولکندی که شدت آب در این منطقه بسیار زیاد است.
وی مناطق گردشگری و شنای دارای مجوز شهرستان دزفول را مناطقی مانند علی کله، پارک دووه، پل قدیر عنوان کرد.
وی درپایان افزود: تقاضای ما از گردشگران این است که هنگام تفریح و شنا به مناطق ممنوعه ورود نکنند تا شاهد حوادث تلخی مانند حادثه روز پنج شنبه هفته گذشته نباشیم.
پنجشنبه گذشته 19 گردشگر از شهرستان اهواز به دزفول سفر کردند که هنگام شنا در منطقه چال کندی این شهرستان دچار حادثه شده که 13 نفر از آنها نجات یافته دو نفر فوت شده و سه نفر تاکنون مفقود هستند.
شناسایی 32 هزار معلول در سطح استان چهار محال و بختیاری
مدیر کل بهزیستی استان چهارمحال وبختیاری از شناسایی 32 هزار معلول در سطح این استان خبر داد.
محمد میرزایی گفت: در استان چهار محال و بختیاری 32 هزار معلول شناسایی شده است که از این تعداد پنج هزار و ۹۰۰ نفر مستمری بگیر بهزیستی و مابقی از خدمات سازمان استفاده میکنند.
میرزایی با اشاره به ارائه خدمات به معلولان استان افزود: ۲۰ هزار نفر از معلولان استان در سال ۹۵ شناسایی و از خدمات سازمان بهزیستی بهرهمند شدهاند.
وی کودکان کار این استان را 110 نفر خواند و خاطر نشان کرد: خوشبختانه اقدامات لازم برای ساماندهی کودکان کار در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه بیان کرد: در سال گذشته زمینه اشتغال هزارو 400 فرد از مددجویان بهزیستی فراهم شد.
مدیر کل بهزیستی استان چهارمحال وبختیاری گفت: هزارو 843 فرد از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتهاند، همچنین 90 نفر از فرزندان خانوادههای تحت پوشش بهزیستی شامل معافیت سربازی شدهاند.
او گفت: در خصوص وامهای مسکن به خانوادههای دارای یک معلول و بیشتر در روستاهای استان مبلغ 18 میلیون تومان و در شهرها 30 میلیون تومان بلاعوض پرداخت و همچنین تسهیلات 20 و30 میلیون تومان با سود چهار درصد و اقساط 15 ساله پرداخت میشود.
میرزایی با بیان اینکه 22 مرکز مشاوره در استان در حال فعالیت است و در سال جاری سه مرکز دیگر به این مراکز اضافه میشود افزود: در حال حاضر سه دستگاه خودرو سیار اورژانس اجتماعی در سطح استان فعال است که با اقدامات صورت گرفته 4 دستگاه دیگر نیز اضافه میشود و در حال حاضر حدود ۱۸ هزار نفر از خدمات اورژانس اجتماعی استفاده میکنند.
وی راهاندازی خطوط صدای مشاور 1480در روستاها یکی از اقدامات سازمان بهزیستی در سال جاری خواند.
مدیرکل سازمان بهزیستی چهار محال و بختیاری در ادامه گفت: 2330 نفر از دانش آموزان و دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کمک هزینه تحصیل دریافت میکنند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.