جرم علیه میراث فرهنگی در زمره جرایم علیه امنیت است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سردار امیر رحمت اللهی روز دوشنبه در مراسم اختتامیه کارگاه آموزشی و تخصصی ضابطان خاص قضایی گفت: میراث فرهنگی ارزشمند ترین سرمایه و هویت کشور است و در بین وظایف متنوع سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مهمترین الویت حفظ و نگهداری میراث فرهنگی است.
وی با اشاره به نقش میراث فرهنگی در گردشگری گفت: توسعه گردشگری وابسته به حفظ میراث فرهنگی است. اگر میراث را نگهداری کنیم و از صدمه زدن و سرقت آن جلوگیری کنیم می توانیم جاذبه های گردشگری را افزایش دهیم.
وی افزود:توسعه گردشگری هدف استراتژیک دولت است.
سردار رحمت الهی ادامه داد: جرائم علیه میراث فرهنگی در زمره جرایم علیه امنیت است و جزو معدود جرایمی است که شروع به آن، جرم محسوب می شود. کسی که ادوات حفاری غیر مجاز را تهیه کند و قصد حفاری غیر مجاز داشته باشد، مجرم است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در ادامه گفت: ماموران این حوزه باید از قابلیت ها و تخصص های مرتبط برخوردار باشند و به جز آموزشها ابتدایی، آموزش هایی تکمیلی داشته باشیم.
وی افزود: در حفاظت اطمینان بخش در سه سطح تعریف می شود. در سطح اول حفاظت به وسیله عامل انسانی انجام می شود. در سطح دوم مکانیکی و سطح سوم الکترونیکی است.
رحمت اللهی گفت: در سطح اول مهمترین رکن آموزش و توانمند سازی است.
وی گفت:در تمام سیستم های پلیسی پیشرفته دنیا که پلیس ایران نیز در شمار آنهاست، نگرش جدید آموزشی مبتنی بر ایجاد تعادل میان اعمال قانون و پیشگیری از وقوع جرم است در حالی که در گذشته آموزش ها تنها مبتنی بر ورزیدگی و آمادگی جسمانی فرد بود.
رحمت اللهی با اشاره به آموزش های صورت گرفته در این دوره گفت: همکاران ما ضابط قضایی خاص هستند و باید حدود اختیارات را به خوبی بشناسند و به حقوق متهم وحقوق شهروندی آشنا باشند. آموزش های دوره در راستای افزایش مهارت و توانایی نیروهاست.
در پایان این مراسم از استادان و برگزیدگان دوره تقدیر شد. گفتنی است پیش از این کارگاه اسکورت اشیای تاریخی، کارگاه نقش یگان حفاظت در توسعه گردشگری و کارگاه دانش و مهارت های حرفه ای میراث فرهنگی برای اعضای یگان حفاظت میراث فرهنگی برگزار شده است.