بنیانگذار مذهب تشیع از هر فرصتی برای تبلیغ اندیشههای اسلامی استفاده میکردند
سلمان محمدی کارشناس مذهبی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: در زمان امام جعفر صادق (ع) شرایط به گونهای رقم خورد که ایشان توانستند شاگردان بسیاری را تربیت کنند.
وی ادامه داد: در منابع مختلف عددهای متفاوتی برای تعداد شاگردان تربیت شده توسط امام ششم (ع) ذکر شده، اما این موضوع که تعداد اندیشمندان تربیت شده توسط ایشان به چند هزار نفر میرسد، موضوعی صحیح است.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل تربیت شمار زیاد شاگردان توسط امام جعفر صادق (ع) این است که این حضرت به اندازهای از درجه علمی والایی برخوردار بودند که میتوانستند به خوبی از عهده تربیت اندیشمندان برآیند.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: با وجود اینکه امام جعفر صادق (ع) توسط حکومت وقت در مواردی تبعید میشدند و یا به دلیل برخی سختگیریها امکان انجام بسیاری از فعالیتها را از دست میدادند با این حال به عنوان بنیانگذار مذهب تشیع از هر فرصتی برای تبلیغ اندیشههای اسلامی استفاده میکردند و به جرات میتوان گفت که در این زمینه بسیار موفق عمل کرده اند.
محمدی یادآور شد: منصور دوانیقی که در نهایت امام جعفر صادق (ع) را به شهادت رساند و برنامه شهادت این امام بزرگوار را به گونهای مرموز طراحی کرد، در یک دوره زمانی حتی افرادی را به عنوان دوست نزد امام صادق (ع) فرستاد تا از برنامههای آن حضرت اطلاع پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: بنا بر خواست خداوند، امام جعفر صادق (ع) از شر آسیبهای دشمن در امان بودند تا اینکه در نهایت منصور دوانیقی توسط نقشهای زهرآلود دامان آن حضرت را به شهادت رنگین کرد.